Ніжні, ароматні і повітряні – такими вийдуть біляші, приготовані на основі цього дріжджового тіста. Та й зробити його під силу кожній господині! Рецепт тіста на біляші, вийдуть дуже смачними, якщо зробити їх на сухих дріжджах
- Час приготування – 50 хвилин
- Кількість порцій – 4
Рецепт тіста на біляші на сухих дріжджах
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 500 гр;
- молоко – 250 мл;
- яйця – 2 шт;
- цукор – 50 гр;
- сіль – щіпка;
- дріжджі сухі швидкодіючі – 10 гр;
- соняшникова олія – 110 мл.
А ще рекомендую подивитися рецепт іншого дріжджового тіста, яке виходить у всіх і завжди!
Спосіб приготування:
Варто вказати на те, що яйця, які будуть водитися в тісто, потрібно заздалегідь витягти з холодильника. Вони повинні бути кімнатної температури.
- У теплому молоці (75 мл) розчиняємо дріжджі і половину столової ложки цукру.
- Чекаємо 10-15 хвилин – на поверхні повинна з’явитися пінка.
- До яєць додаємо цукор і сіль.
- Збивши яйця, вливаємо залишки теплого молока.
- Опара підійшла. Змішуємо дві наявні суміші.
- Слідом вливаємо половину від зазначеного обсягу олії.
- Тепер просіваємо борошно. Спочатку додаємо половину і перемішуємо, потім домішуємо борошно, що залишилося. На фінальному етапі для замішування використовуємо ту олію, яка у нас залишилося.
- Тісто готове – воно виходить не щільним, але при цьому легко перетворюється в кулю.
- Цю кулю відправляємо в чашу мультиварки “або в духовку” і ставимо режим «Підігрів».
- Але нам потрібно почекати саме 15 хвилин для повного підняття тіста.
- Витягаємо тісто з чаші і розминаємо руками.
Цей рецепт тіста стане паличкою-виручалочкою, якщо в запасі максимум 30 хвилин на його приготування.