Пишний бісквіт для торта – це основа домашніх десертів, від яких залежить структура, смак та зовнішній вигляд готового кондитерського виробу. Для того, щоб уникнути неприємних моментів при складанні та дегустації апетитних десертів, потрібно використовувати лише перевірені рецепти. Таким чином, ваш бісквіт ніколи не осяде і не залишиться непропеченим. Відповідно, обравши рецепт у цій статті, ваш тортик точно ніщо не зіпсує! Вибираємо відповідний вам варіант і приступаємо!
Класичний шоколадний бісквіт в духовці
Класичний шоколадний бісквіт в духовці готується всього лише з п’яти інгредієнтів і завжди виходить неймовірно високим і пишним! Для приготування вам не буде потрібно навіть відокремлювати білки від жовтків і змішувати компоненти в якійсь певній послідовності.
Час готування – 60 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 1.
Інгредієнти:
- Яйця – 3 шт.
- Цукор-пісок – 140 гр.
- Борошно – 120 гр.
- Какао-порошок – 20 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Цукровий пісок і яйця збиваємо в піну за допомогою міксера.
Крок 2. Вводимо сухі компоненти: розпушувач, борошно і какао-порошок.
Крок 3. Змішуємо ложкою до гладкості і однорідності.
Крок 4. Виливаємо тісто в роз’ємну форму, вистелену пергаментом.
Крок 5. Готуємо частування протягом 45 хвилин при 180 градусах. Остуджуємо і тільки потім витягаємо з посуду.
Крок 6. Приємного чаювання!
Пишний і повітряний бісквіт на молоці
Пишний і повітряний бісквіт на молоці – це класика кондитерського світу, на основі якої готується величезна кількість усіма улюблених тортиків. Незважаючи на те, що ласощі випікається швидко, йому все ж потрібен час для стабілізації – близько 6 годин.
Час готування – 6 ч. 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Яйця – 4 шт.
- Молоко – 150 мл.
- Масло вершкове – 80 гр.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Борошно – 220 гр.
- Розпушувач тіста – 10 гр.
- Цукор ванільний – 8 гр.
- Сіль – ¼ ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком процесу, готуємо посуд: дно роз’ємного кільця застилаємо фольгою, чіпляючи її краї за бортики з зовнішньої сторони. Поміщаємо форму на плоский деко.
Крок 2. Яйця розбиваємо в тарілку і підсипаємо два види цукру і сіль, збиваємо до стану піни, поступово нарощуючи обороти міксера.
Крок 3. Яєчна маса густіє, залишаються сліди від вінчиків. Як правило, на цей етап йде близько 10 хвилин.
Крок 4. Перемішуємо борошно з розпушувачем і поступово додаємо суху суміш в повітряну масу, працюючи силіконовою лопаткою зверху-вниз.
Крок 5. Паралельно прогріваємо в сотейнику вершкове масло і молоко.
Крок 6. У 2-3 етапу переливаємо масляний розчин в тісто, лише поєднуючи компоненти, довго перемішувати не слід.
Крок 7. Виливаємо тісто в форму і прибираємо в духовку, попередньо прогріту до 170 градусів. Перші 20-25 хвилин дверцята не відчиняємо.
Крок 8. Загальний час в духовці – близько 40 хвилин, готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою. Остуджуємо прямо в формі.
Крок 9. Після охолодження, проводимо лезом ножа вздовж стінок і виймаємо. Обертаємо бісквіт в харчову плівку і відправляємо на полицю холодильної камери на 4-6 годин.
Крок 10. Після закінчення часу, приступаємо до формування торта. Смачного!
Бісквіт на сметані для домашнього торта
Бісквіт на сметані для домашнього торта ідеально поєднується зі всілякими кремами, ягодами і фруктами. Тому якщо ви вирішите спробувати спекти саме таку основу, то ваше кондитерське виріб викличе істинний захват у кожного, хто спробує хоч шматочок!
Час готування – 60 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 1.
Інгредієнти:
- Сметана – 100 гр.
- Яйця – 4 шт.
- Борошно – 250 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Сода – ¼ ч.л.
- Ванілін – 1,5 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Цукор і яйця збиваємо в глибокій ємності до утворення пишної піни.
Крок 2. За допомогою вінчика акуратно вмішуємо до складу сметану, соду, ванілін і борошно.
Крок 3. Тісто переливаємо в роз’ємну форму і випікаємо протягом 40-50 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 4. Бісквіту даємо час повністю охолонути і обережно виймаємо з жароміцного посуду.
Крок 5. Розрізаємо на коржі і готуємо улюблені тортики. Смачного!
Як приготувати шифоновий бісквіт?
Як приготувати шифоновий бісквіт? Напевно, кожен кулінар не раз чув про це кулінарному « творі мистецтва », яке вражає своєю ніжністю і пористою текстурою. І уважно прочитавши цей рецепт, у вас з легкістю вийде його повторити, звичайно, при дотриманні рекомендацій.
Час готування – 60 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Борошно – 140 гр.
- Яйця – 4 шт.
- Цукор-пісок – 110 гр.
- Розпушувач тіста – 7 гр.
- Молоко – 65 мл.
- Олія – 45 мл.
- Ванілін – 1,5 гр.
- Сіль – ¼ ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. У миску з високими бортиками просіюємо суміш з борошна, ваніліну і розпушувача.
Крок 2. Розбиваємо яйця і по різним сухим і чистим тарілкам розділимо білки і жовтки.
Крок 3. У склянці погружного блендера збиваємо жовтки з додаванням олії і молока до однорідної консистенції.
Крок 4. Білки солимо і збиваємо за допомогою міксера до м’яких піків.
Крок 5. У білкову масу висипаємо цукор і продовжуємо працювати вінчиками до щільної і стабільної маси.
Крок 6. Суміш з жовтків викладаємо в миску і акуратно підмішуємо три столових ложки збитих білків, перемішуємо і додаємо трохи сухого складу – вимішуємо до однорідності.
Крок 7. Чергуючи білки і борошняну суміш, з’єднуємо компоненти, кожен раз акуратно помішуючи лопаткою.
Крок 8. Переливаємо тісто в форму і готуємо при температурній позначці в 170 градусів протягом півгодини, перевіряючи готовність шпажкою.
Крок 9. Гарячий бісквіт в формі перевертаємо і ставимо на решітку до повного охолодження, потім виймаємо.
Крок 10. Готуйте і отримуйте задоволення!
Сирний бісквіт в домашніх умовах
Сирний бісквіт в домашніх умовах – це дивно волога і ніжна випічка, яка в буквальному сенсі слова тане в роті. Головною особливістю цього ласощів вважається велика кількість яєць в складі, які діляться на білки і жовтки, кожен з компонентів слід збивати окремо і потім акуратно змішувати між собою.
Час готування – 60 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 5-6.
Інгредієнти:
- Сир – 300 гр.
- Яйця – 6 шт.
- Молоко – 150 мл.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Борошно – 60 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 30 гр.
- Сік лимона – 1 ст.л.
- Цукор ванільний – 1 ч.л.
- Лимон – ½ шт.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продуктовий набір.
Крок 2. Яєчні білки збиваємо міксером на великій швидкості до стабільних піків, поступово всипаючи цукор.
Крок 3. В іншу чашу відправляємо сир, жовтки, молоко, сік лимона, ванільний цукор – пробиваємо заглибним блендером до гладкої маси.
Крок 4. Склад повинен бути повністю однорідним, без єдиної грудочки.
Крок 5. Вмішуємо цедру половини лимона і частинами висипаємо суміш з просіяного борошна і крохмалю, працюємо на повільних оборотах техніки.
Крок 6. Потім невеликими порціями додаємо білки, акуратно помішуючи лопаткою з силікону.
Крок 7. Дно роз’ємного кільця застилаємо фольгою, поміщаємо ще в одну форму. Виливаємо в роз’ємне кільце підготовлене тісто і розрівнюємо, в нижню форму наливаємо окріп і прибираємо «конструкцію» в духову шафу, прогрітий до 160 градусів, засікаємо 60-70 хвилин.
Крок 8. Остуджуємо випічку прямо в духовці, відкривши дверцята.
Крок 9. Ніжний бісквіт дістаємо з форми і дегустуємо. Смачного!
Пишний медовий бісквіт в духовці
Пишний медовий бісквіт в духовці – це апетитний десерт, який приємно здивує вас своєю м’якою текстурою і насиченим яскравим смаком, перед яким неможливо встояти навіть при дотриманні дієти! Такий бісквіт прекрасно розрізається на коржі і гармонує з різними кремами.
Час готування – 1 ч.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 1.
Інгредієнти:
- Яйця – 5 шт.
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Борошно – 150 гр.
- Мед – 3 ст.л.
- Сода – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Необхідну кількість меду викладаємо в сотейник і прогріваємо, висипаємо соду і активно перемішуємо. У момент, коли маса спінилася і побіліла – прибираємо з конфорки.
Крок 2. Медовий склад остуджуємо, а тим часом збиваємо міксером білки.
Крок 3. Продовжуючи роботу вінчиків, висипаємо половину цукрового піску і доводимо до щільних піків, відмінно зберігають форму.
Крок 4. Залишки цукру збиваємо з жовтками до повного розчинення солодких кристалів.
Крок 5. Третину білків викладаємо до маси з жовтків і вмішуємо знизу вгору акуратними рухами (використовуємо лопатку або ложку).
Крок 6. Доповнюємо суміш третьою частиною меду з содою.
Крок 7. Чергуючи склади, замішуємо повітряне тісто.
Крок 8. Потім поступово додаємо просіяне борошно, орієнтовно в 4 підходи.
Крок 9. Дно форми вистилаємо пергаментом і перекладаємо масу, прибираємо в духовку, попередньо прогріту до 180 градусів.
Крок 10. Готуємо близько півгодини, перевіряючи на готовність шпажкою: слід проткнути центр випічки шпажкою, якщо десерт готовий, то шпажка залишиться сухою.
Крок 11. Форму ставимо на будь-яку підставку в перевернутому вигляді і при наявності часу залишаємо так на 4-8 годин.
Крок 12. Далі дістаємо бісквіт з форми і розрізаємо на коржики. Смачного!
Смачний морквяний бісквіт в духовці
Смачний морквяний бісквіт в духовці – це десерт, який володіє неперевершеними смаковими характеристиками і приємним ароматом, що заповнює ваше житло, ще в процесі випікання. Морква надає ласощів особливу « родзинку » – обов’язково спробуйте!
Час готування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Яйця – 2 шт.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Морквина – 180 гр.
- Сода – 5 гр.
- Борошно – 180 гр.
- Оцет столовий – 15 мл.
- Олія соняшникова – 30 мл.
- Ванілін – 1 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Двічі просіюємо борошно через сито з дрібними отворами. Форму для запікання змащуємо олією, духовку починаємо прогрівати до температури в 180 градусів.
Крок 2. У чистий і сухий посуд розбиваємо яйця, гарненько збиваємо міксером добілу і пишності ( 7-10 хвилин ).
Крок 3. У яєчну масу додаємо соду, погашену оцтом.
Крок 4. Слідом в тісто відправляємо борошно, олію, очищену і натерту на терці морквину, цукор і ванілін – ретельно перемішуємо.
Крок 5. Масу переливаємо в силіконову форму або роз’ємне кільце. Випікаємо протягом 25 хвилин, остуджуємо також в духовці, відкривши дверці.
Крок 6. Нарізаємо десерт шматочками і подаємо до столу в поєднанні з ароматним чаєм. Смачного!
Пишний і вологий бісквіт для торта
Пишний і вологий бісквіт для торта, приготований на основі кисломолочного продукту, а саме на кефірі – це ідеальна основа для різних кондитерських виробів, доповнених всілякими кремами, фруктами або ягодами. Одного разу приготувавши таку випічку, ви повернетеся до цього рецепту ще багато разів!
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Борошно – 300 гр.
- Кефір – 220 мл.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Олія – 80 мл.
- Яйця – 3 шт.
- Какао-порошок – 1 ст.л.
- Розпушувач тіста – 1 ч.л.
- Сода – ½ ч.л.
- Сіль – ½ ч.л.
- Масло вершкове – 5 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком готування просіюємо борошно, кефір і курячі яйця попередньо виймаємо з холодильної камери, так як ці складові повинні бути кімнатної температури.
Крок 2. Просіяне борошно об’єднуємо з содою, розпушувачем і какао-порошком.
Крок 3. В окремій ємності 5-7 хвилин збиваємо яйця, всипаємо цукор і продовжуємо роботу вінчиками до загустіння.
Крок 4. До яєчно-цукрової маси переливаємо кефір і олію – помішуємо до утворення бульбашок на поверхні.
Крок 5. Додаємо борошняну суміш і розмішуємо на помірній швидкості міксера до однорідності. Даємо постояти 5 хвилин в теплому місці.
Крок 6. Роз’ємне кільце (дно) вистилаємо фольгою, також обертаємо бортики з зовнішньої сторони. Внутрішні стінки форми промазуємо розтопленим вершковим маслом.
Крок 7. Переливаємо тісто в посуд, вирівнюємо лопаткою і затягуємо фольгою. Готуємо 60 хвилин при 180 градусах. Після закінчення теплової обробки, засікаємо 5 хвилин, дістаємо з кільця і повністю остуджуємо.
Крок 8. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!
Заварний бісквіт для торта
Заварний бісквіт для торта – це проста і неймовірно смачна основа для приготування різноманітних десертів, проте, якщо вам не хочеться морочитися, то цей десерт хороший і сам по собі, без будь-яких добавок! Вершкове масло і ванілін надають бісквіту неймовірний смак і аромат.
Час готування – 60 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 1.
Інгредієнти:
- Яйця – 4 шт.
- Цукор-пісок – 230 гр.
- Борошно – 230 гр.
- Масло вершкове – 80 гр.
- Молоко – 160 мл.
- Сода – ¼ ч.л.
- Ванілін – 1 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Курячі яйця розбиваємо в чашу і всипаємо цукор, збиваємо в піну за допомогою міксера.
Крок 2. Паралельно в сотейник відправляємо вершкове масло і молоко – доводимо до кипіння і прибираємо з вогню.
Крок 3. До збитим яйцям по черзі невеликими порціями додаємо масляну суміш і борошно з содою і ваніліном. Працюємо вінчиком в одному напрямку, зберігаючи повітряну консистенцію.
Крок 4. Виливаємо тісто в форму і випікаємо 45-60 хвилин при температурі в 180 градусів.
Крок 5. Приємного чаювання!