Пишні оладки на кефірі – це швидкий і смачний сніданок для всієї родини. Тісто для них замішується на кефірі дріжджовим або бездріжджовим способом з додаванням соди з розпушувачем, що надає цій ранковій випічці особливу пишність. Різні варіанти замісу тіста і нюанси смаження кефірних оладок ви можете вибрати в пропонованій темі.
Пишні оладки на кефірі з розпушувачем
Пишні оладки на кефірі з розпушувачем замість соди відмінно зберігають свою пишну текстуру, красивий вид і після смаження не осідають. Крім розпушувача, для пишних оладок важлива правильна пропорція борошна і густа текстура замішаного тіста. Цукор додається до свого смаку і можна додати менше, для подачі оладок закускою до інших страв.
Час готування: 40 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 6.
Інгредієнти:
- Кефір – 500 мл.
- Борошно – 300 гр.
- Цукор – 3 ст.л.
- Яйце – 1 шт.
- Розпушувач – 10 гр.
- Сіль – ½ ч.л.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу відміряти всі інгредієнти для оладок, згідно пропорції рецепта. Кефір і яйце взяти кімнатної температури.
Крок 2. У посуд для замісу тіста розбити яйце, насипати цукор з сіллю і налити кефір.
Крок 3. За допомогою вінчика ці інгредієнти просто перемішати до однорідного стану і без активного збивання.
Крок 4. У кефірну масу через сито просіяти борошно з розпушувачем, одночасно перемішуючи все вінчиком.
Крок 5. Так як тісто буде при цьому ставати більш густим, то завершити заміс лопаткою. Правильно замішане тісто має з лопатки сповзати, а не стікати. Залишити його на 15 хвилин, щоб розпушувач вступив в реакцію з кефіром.
Крок 6. Після закінчення цього часу в сковороді добре розігріти трохи олії. Столовою ложкою викладати кефірне тісто на сковороду, формуючи невеликі однакові оладки.
Крок 7. Смажити оладки на невеликому вогні і до рум’яної з «пухирцями» повітря скоринки з одного боку.
Крок 8. Потім акуратно перевернути і так само обсмажити на іншій стороні. Обсмажені оладки перекласти на паперові серветки для видалення зайвої олії.
Крок 9. Приготовлені пишні оладки на кефірі з розпушувачем укласти на тарілку і подати до столу гарячими з будь-яким топпінгом. Смачного!
Пишні бездріжджові оладки на кефірі
Пишні бездріжджові оладки на кефірі або по-іншому, на бездріжджовому кефірному тісті готуються простіше і швидше, ніж з дріжджами, а пишністю і смаком їм не поступаються. У цьому рецепті тісто замішуємо на кефірі, борошні, яйці і соді.
Час готування: 25 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 3.
Інгредієнти:
- Кефір – 250 мл.
- Вода – 40 мл.
- Борошно – 220-250 гр.
- Цукор – 1 ст.л.
- Яйце – 1 шт.
- Сода – 1 ч.л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Олія – 60 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед відмірюємо, згідно пропорції рецепта, простий набір інгредієнтів для оладок. Борошно просіюємо через сито.
Крок 2. У піалу розбиваємо яйце, насипаємо цукор з сіллю і вінчиком перемішуємо в однорідну масу.
Крок 3. У ковшик наливаємо кефір з водою і трохи підігріваємо на невеликому вогні.
Крок 4. Теплу кефірну масу переливаємо в посуд для замісу тіста, додаємо збите з цукром яйце і перемішуємо.
Крок 5. Потім порційно і при одночасному перемішуванні, насипаємо в цю масу просіяне борошно.
Крок 6. Замішуємо тісто до густої однорідної текстури.
Крок 7. У замішане тісто висипаємо соду і швидко ще раз перемішуємо.
Крок 8. Столовою ложкою викладаємо тісто на розігріту олію і смажимо протягом хвилини на одній стороні і на невеликому вогні.
Крок 9. Потім оладки перевертаємо і смажимо ще півхвилини на іншій стороні і під прикритою кришкою.
Крок 10. Приготовлені пишні бездріжджові оладки на кефірі перекладаємо для видалення масла на паперові серветки, а потім викладаємо на порційні тарілки і подаємо до сніданку гарячими в доповненні зі сметаною. Смачного!
Оладки на кефірі без яєць
Оладки на кефірі без яєць виходять пишними і ніжними, але є нюанси в їх приготуванні: борошно і кефір обов’язково відмірюються на вагах або мірної посудом, тісто замішується тільки ложкою або вінчиком, і важлива правильна послідовність в додаванні інгредієнтів до кефіру. У цьому рецепті до кефірного тіста додаємо соду.
Час готування: 30 хвилин.
Час приготування: 5 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Кефір – 200 мл.
- Борошно – 150 гр.
- Цукор – 1 ст.л.
- Сода – 0.5 ч.л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Олія – для смаження.
Для декору:
- Темний шоколад – за смаком.
- Цукрова пудра – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Заздалегідь дістати з холодильника кефір. Відміряти, згідно пропорції рецепта, всі інгредієнти для оладок.
Крок 2. Кефір перелити в посуд для замісу тіста і розчинити в ньому цукор з сіллю.
Крок 3. У кефірну масу невеликими порціями пересипати просіяне борошно і вінчиком відразу ці інгредієнти перемішувати до густої і однорідної консистенції. До замішаного тіста додати соду, швидко перемішати і дати йому 15 хвилин для реакції соди з молочною кислотою кефіру.
Крок 4. Після закінчення цього часу обсмажити оладки на розігрітій олії на невеликому вогні і до рум’яної скоринки з обох сторін.
Крок 5. Приготовлені оладки на кефірі без яєць перекласти на порційні тарілки, декорувати темним шоколадом з цукровою пудрою і відразу гарячими сервірувати до столу. Смачного!
Повітряні оладки на кефірі з сухими дріжджами
Оладки на кефірі з сухими дріжджами виходять дуже повітряними і ніжними, за рахунок швидкого процесу бродіння цих двох інгредієнтів. Для гарного підйому тіста досить 20 хвилин, тільки кефір потрібно взяти теплий. Кефірні оладки на сухих дріжджах у вас не осядуть і не будуть черствими.
Час готування: 30 хвилин.
Час приготування: 5 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Кефір – 200 мл.
- Борошно – 350 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 3 ст.л.
- Сухі дріжджі – 12 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед відміряти і підготувати, згідно пропорції рецепта, простий набір інгредієнтів для оладок. Просіяти борошно і трохи підігріти кефір або взяти його кімнатної температури.
Крок 2. Перелити кефір в посуд для замісу тіста і повністю розчинити в ньому цукор з сухими дріжджами і дрібкою солі.
Крок 3. У кефірну масу розбити яйця і перемішати. Потім пересипати до неї просіяне борошно.
Крок 4. За допомогою вінчика або вилки замісити тісто до однорідної густої консистенції і залишити на 20 хвилин при кімнатній температурі для підйому.
Крок 5. Тісто, яке підійшло повторно не перемішувати, а відразу змоченою у воді ложкою порційно викладати на розігріте на сковороді масло. Обсмажити оладки на обох сторонах і на невеликому вогні до золотистої скоринки з обох сторін.
Крок 6. Приготовлені повітряні оладки на кефірі з сухими дріжджами розкласти по порційних тарілках і подати до сніданку гарячими в доповненні з будь-яким топпінгом. Смачного!
Смачні оладки на кефірі з яблуками
Смачні оладки на кефірі з яблуками готуємо на кефірному бездріжджовому тісті з додаванням соди або розпушувача, що цю ранкову випічку робить пишною, ніжною і з приємним яблучним після-смаком. У цьому рецепті тісто замішуємо з розпушувачем і яйцем. Яблука вибираємо щільні кисло-солодких сортів, нарізаємо шматочками і додаємо в тісто. Смажимо оладки на топленому маслі. Рецепт простий, швидкий і дуже смачний.
Час готування: 30 хвилин.
Час приготування: 25 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Кефір – 300 мл.
- Борошно – 220 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Розпушувач – 1 ч.л. без гірки.
- Цукор – 40 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Ванілін – за смаком.
- Яблука – 200 гр.
- Масло топлене – 40 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Всі інгредієнти для яблучних оладок відміряйте, згідно пропорції рецепта і потрібного вам кількості порцій.
Крок 2. Велике яблуко очистіть від шкірки з серцевиною і наріжте невеликими кубиками.
Крок 3. У посуд для замісу тіста розбийте три курячих яйця і насипте сіль з цукром.
Крок 4. Налийте трохи підігрітий кефір і вінчиком перемішайте ці інгредієнти в однорідну масу. Сильно збивати не треба.
Крок 5. Через сито насипте до кефірної маси потрібну кількість борошна з розпушувачем і так само вінчиком замісіть тісто. Консистенція тіста повинна бути густою, як жирна сметана.
Крок 6. У тісто перекладіть яблучну нарізку.
Крок 7. Ложкою, що краще, ніж вінчиком, перемішайте яблучні шматочки з тістом. За бажанням, в тісто додайте трохи ваніліну.
Крок 8. У сковороді розігрійте частину топленого масла і ложкою викладіть замішане тісто в формі невеликих однакових оладок.
Крок 9. Посмажте оладки 1-2 хвилини і до рум’яної скоринки на одній стороні. Потім переверніть на іншу сторону і посмажте під прикритою кришкою і на невеликому вогні, щоб оладки пропеклися і стали пишними.
Крок 10. Приготовлені смачні оладки на кефірі з яблуками подайте до сніданку гарячими в доповненні з будь-яким солодким топпінгом або сметаною. Смачного!
Пишні оладки на кефірі з манкою
Пишні оладки на кефірі з манкою мають свої нюанси в приготуванні: тісто має бути досить густим і йому потрібно мінімум півгодини для настоювання і набухання манки. У цьому рецепті замішуємо тісто на кефірі і манці, без додавання борошна, яйцях і соді. Оладки з манкою добре піднімаються і ніколи не бувають плоскими, як з борошном.
Час готування: 50 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Кефір – 250 мл.
- Манка – 270 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сода – ½ ч.л.
- Цукор – 3 ст.л.
- Сіль – ½ ч.л.
- Ванілін – 1 гр.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед відміряйте, згідно пропорції рецепта, всі інгредієнти для таких оладок. Кефір і яйця з холодильника дістаньте заздалегідь. Щоб не були холодними.
Крок 2. Яйця розбийте в посуд для замісу тіста і насипте до них цукор.
Крок 3. На невеликій швидкості ці інгредієнти трохи збийте до зміни кольору на світлий і появи легкої пінки на поверхні.
Крок 4. У яєчну масу налийте кефір і відразу насипте потрібну кількість манки.
Крок 5. Потім насипте сіль з ваніліном.
Крок 6. Ложкою, а не міксером, замісіть тісто до густої однорідної текстури. Замішане тісто залиште мінімум на півгодини, а краще на годину, щоб манка добре набрякли і зробила тісто більш густим.
Крок 7. Готовність манного тіста до випічки перевірте, спробувавши на язик, при цьому манка не повинна хрустіти і відчуватися крупою.
Крок 8. У тісто насипте соду і добре перемішайте.
Крок 9. У сковороді добре розігрійте трохи олії. Манне тісто столовою ложкою і за допомогою чайної, так як воно густе, викладайте в гарячу олію у формі невеликих оладок.
Крок 10. Смажте оладки протягом 2 хвилин з кожного боку і на невеликому вогні, щоб тісто пропеклося і оладки стали пишними.
Крок 11. Зайве масло з обсмажених оладок видаліть паперовими серветками.
Крок 12. Приготовлені пишні оладки на кефірі з манкою до столу подайте гарячими, доповнивши солодким топпінгом або шматочками свіжих фруктів. Смачного!
Оладки на кефірі з бананом
Оладки на кефірі з бананом будуть у вас смачним і корисним варіантом швидкого сніданку і особливо для дітей. Зазвичай банан додається в кефірне бездріжджове тісто в подрібненому вигляді, але при цьому втрачається смак цього фрукта. У цьому рецепті банани беремо не перезрілі, наріжемо шматочками і зробимо начинкою оладок. Тісто замішуємо на теплому кефірі з борошном, яйцем і содою.
Час готування: 40 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 18 шт.
Інгредієнти:
- Кефір – 1 ст.
- Борошно – 1 ст.
- Яйце – 1 шт.
- Сода – 1 ч.л.
- Цукор – 2 ст.л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Банан – 2 шт.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготувати, згідно з рецептом і потрібного вам кількості порцій, всі інгредієнти для бананових оладок.
Крок 2. У посуд для замісу тіста насипати через сито борошно, додати соду, сіль, цукор і ложкою перемішати.
Крок 3. До сухих інгредієнтам розбити яйце.
Крок 4. Потім налити склянку трохи підігрітого кефіру.
Крок 5. Вінчиком замісити тісто до однорідної текстури і залишити його на 20 хвилин для набухання клейковини.
Крок 6. Банани очистити від шкірки і нарізати кружечками товщиною трохи менше сантиметра.
Крок 7. У сковороді добре розігріти олію. Ложкою на сковороду викладати трохи тіста в формі невеликих оладок. На середину їх покласти по шматочку банана і покрити зверху тістом.
Крок 8. Обсмажити оладки на невеликому вогні по кілька хвилин з кожного боку і до рум’яної скоринки. Оладки тонкі, смажаться швидко, тому стежте, щоб не підгоріли.
Крок 9. Приготовлені оладки на кефірі з бананом подати до сніданку гарячими, але вони будуть смачними і в холодному вигляді. Смачного!
Сирні оладки на кефірі
Хорошим варіантом з широкої лінійки швидкої домашньої випічки можуть бути у вас сирні оладки на кефірі. Такі оладки відрізняє велика повітряність в порівнянні з сирниками, і велика ситність в порівнянні зі звичайними оладками. Сир вибирається жирний і не сухий, а жирність кефіру особливого значення не має. Тісто замішуємо з додаванням яєць і соди.
Час готування: 30 хвилин.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 6.
Інгредієнти:
- Кефір – 410 мл.
- Сир – 400 гр.
- Борошно – 260 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Сода – 2 ч.л.
- Цукор – 180 гр.
- Сіль – 2 щіпка.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу відмірюємо, згідно пропорції рецепта, всі інгредієнти для оладок. Кефір і яйця заздалегідь витримуємо при кімнатній температурі, щоб не були холодними.
Крок 2. У посуд для замісу тіста розбиваємо курячі яйця, насипаємо цукор і вінчиком трохи збиваємо. Потім наливаємо кефір і перемішуємо до однорідного стану і повного розчинення цукру.
Крок 3. Сир добре розминаємо виделкою або блендером, щоб став однорідною масою. Перекладаємо його в кефірну суміш, і все ще раз перемішуємо.
Крок 4. Борошно просіюємо через сито, змішуємо з содою, пересипаємо до рідких інгредієнтів і замішуємо тісто. Текстура його повинна вийти однорідною і густою.
Крок 5. Смажимо оладки на розігрітій олії на середньому вогні і по 1-1,5 хвилини з кожного боку.
Крок 6. Перед кожною порцією оладок в сковороду додаємо трохи олії або масла.
Крок 7. Приготовлені сирні оладки на кефірі подаємо до столу гарячими і в доповненні з солодким топпінгом або сметаною. Смачного!
Пишні оладки на теплому кефірі
Оладки на теплому кефірі виходять дуже пишними за рахунок активного впливу нагрітого кефіру з содою або розпушувачем. Вони швидко піднімаються при смаженню, не вбирають багато масла і зберігають пишність при охолодженні. У цьому рецепті тісто замішуємо на кефірі з будь-якою жирністю, яйці і розпушувачі.
Час готування: 60 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 3.
Інгредієнти:
- Кефір – 250 мл.
- Борошно – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Розпушувач – 10 гр.
- Цукор – 1 ст.
- Сіль – ½ ч.л.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте, згідно пропорції рецепта, всі інгредієнти для оладок. Просійте борошно. Кефір трохи підігрійте в мікрохвильовці або на плиті.
Крок 2. Розбийте одне яйце в посуд для замісу тіста і насипте до нього цукор.
Крок 3. Міксером на невеликій швидкості ці інгредієнти збийте протягом 1-2 хвилин.
Крок 4. У цю суміш налийте теплий кефір і перемішайте.
Крок 5. Просіяне борошно змішайте з розпушувачем, пересипте в кефірну масу і замісіть тісто до однорідної текстури.
Крок 6. Потім тісто прикрийте плівкою і залиште на 20 хвилин, щоб набухла клейковина борошна і розпушувач вступив в реакцію з кефіром.
Крок 7. За цей час тісто трохи збільшиться в обсязі, і перемішувати його не потрібно, а відразу приступати до смаження.
Крок 8. Обсмажте оладки на добре розігрітій олії на невеликому вогні, по пару хвилин і до рум’яного кольору з обох сторін.
Крок 9. Приготовлені пишні оладки на теплому кефірі подайте до сніданку гарячими, доповнивши сметаною або солодким топпінгом. Смачного!