Повидло з абрикосів на зиму – ласощі, які ідеально підходить до сирників, оладки, млинців і іншій випічці. Повидло готують різними способами. Для заготівлі вибирають стиглі м’які плоди. Приготувати частування з легкістю зможе кожен. У добірці зібрані популярні рецепти, кожен з яких по-своєму прекрасний.
Повидло з абрикосів через м’ясорубку на зиму
Повидло з абрикосів через м’ясорубку на зиму має однорідну текстуру. Приготування ласощів не доставить клопоту. У кожного знайдеться, півгодини часу, щоб виконати нескладний рецепт. Абрикоси не потребують особливої підготовки, на відміну від вишень кісточка виймається без проблем.
Час готування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Абрикоси – 1 кг.
- Цукор-пісок – 800 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Підготувавши інгредієнти, приступаємо до варіння повидла.
Крок 2. Промиті і обсушені абрикоси звільняємо від кісточок.
Крок 3. Фрукти перемелюємо за допомогою м’ясорубки. Подрібнену масу вивантажуємо в товстостінний посуд.
Крок 4. Відваживши цукор, засипаємо їм перекручені фрукти. Встановлюємо на плиті.
Крок 5. Після закипання утворюється піна, акуратно знімаємо її.
Крок 6. Збавивши температуру, варимо повидло до загустіння півгодини.
Крок 7. Промивши ретельно банки з содою, споліскуємо під краном і стерилізуємо в мікрохвильовці. Кришки ошпарюємо окропом. Баночки заповнюємо гарячими ласощами. Закручуємо стерильними кришками. Накриваємо теплим пледом або рушником і охолоджуємо.
Крок 8. Охололе частування переносимо в прохолодне місце.
Крок 9. Повидло використовуємо для смачних сніданків і чаювань. Смачного!
Повидло з абрикосів на зиму з лимоном
Повидло з абрикосів на зиму з лимоном виглядає чудово. Заготівлю я роблю спеціально для просочення бісквітних рулетів і начинки пирогів. Повидло завжди виходить гідним, при цьому не вимагає немислимих витрат. Фруктове ласощі готують з стиглих плодів. Це відмінний спосіб переробити плоди, які не підходять для компоту.
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Абрикоси без кісточок – 1,5 кг.
- Цукор-пісок – 1,5 кг.
- Лимон – 1 шт.
- Вода – 200 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Стиглі плоди абрикоса гарненько промиваємо, попутно видаляємо зіпсовані екземпляри. Обговоривши фрукти, дістаємо кісточки. Лимон обдаємо окропом, витираємо насухо і ріжемо на сегменти, виймаємо кісточки.
Крок 2. Оброблені фрукти перемелюємо за допомогою електричної м’ясорубки.
Крок 3. Фруктове пюре перекладаємо в казан і вливаємо воду.
Крок 4. Відмірявши, цукор, вивантажуємо до маси.
Крок 5. Встановлюємо на конфорці і вимішуємо суміш.
Крок 6. Коли маса закипить, мінімізуємо полум’я. Зрідка помішуючи, стежимо за процесом.
Крок 7. Знімаємо пінку. Варимо повидло 40 хвилин. А поки помиємо банки з миючим засобом або харчовою содою. Стерилізуємо банки над парою або в мікрохвильовій печі. Кришки кип’ятимо і витираємо насухо.
Крок 8. Гарячою солодкістю наповнюємо чисті банки і міцно закупорюємо. Остудив заготовки, прибираємо їх на зберігання.
Крок 9. Час, що залишився ласощі можна відразу дегустувати. Смачного!
Абрикосове повидло з горіхами на зиму
Абрикосове повидло з горіхами на зиму – це райське частування, яке користується великою популярністю серед знайомих і близьких. Неймовірне поєднання фруктів і горіхів зводить з розуму ласунів. Ласощі готується без особливих труднощів, а закінчується – не встигнеш оком моргнути.
Час готування – 3 дні.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Абрикоси без кісточок – 1 кг.
- Цукор-пісок – 600 гр.
- Волоські горіхи очищені – 300 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Перебираємо горіхи від перегородок і шкаралупи, абрикоси – від зіпсованих примірників.
Крок 2. Перебравши фрукти, промиваємо їх і обсушуємо. Видаляємо кісточки і відразу складаємо в ємність, в якій буде варитися повидло.
Крок 3. На фрукти насипаємо цукор і розрівнюємо.
Крок 4. Розмішавши, відставляємо в сторону на 4-5 годин, щоб утворився сироп.
Крок 5. Цукрові крупинки практично розчиняться, і виділиться сік.
Крок 6. Помістивши таз з вмістом на плиті, встановлюємо мінімальне полум’я. Закип’ятив, готуємо 20 хвилин.
Крок 7. Гаряче ласощі остуджуємо, залишивши до наступного дня. Повторюємо процедуру ще раз. Третій раз закип’ятити заготівлю, засипаємо горіхи. Об’єднуємо масу і готуємо 20 хвилин.
Крок 8. В цей час готуємо банки. Промивши і простерилізувавши банки, наповнюємо їх повидлом. Закручуємо чистими кришками.
Крок 9. Охолоджуємо заготовки, укутавши ковдрою. Потім прибираємо в прохолодне місце на зберігання.
Крок 10. Повидло використовуємо в якості частування. Смачного!
Повидло з абрикосів через блендер на зиму
Повидло з абрикосів через блендер на зиму готується максимально просто, але вимагає підготовчого моменту. Гладка текстура ласощі дозволяє використовувати його для прошарку бісквітних тортів і рулетів. Довго таке частування не затримується, рідні змітають повидло, не встигнеш озирнутися. У урожайний рік намагаюся заготовити ласощі у великих кількостях.
Час готування – 9 год. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Абрикоси – 1 кг
- Цукор-пісок – 900 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Стиглі абрикоси перебираємо і обполіскуємо під краном. Обсушуємо на рушник.
Крок 2. Розділивши вздовж, прибираємо кісточки.
Крок 3. Плоди часто наколюємо виделкою, щоб виділилося якомога більше соку.
Крок 4. Зваживши цукор, пересипаємо їм фрукти. Ми залишаємо на ніч.
Крок 5. За цей час крупинки практично розчиняться, і утворюється сироп.
Крок 6. Вивантажуємо масу в товстостінну каструлю і розміщуємо на вогні.
Крок 7. Після закипання варимо 15 хвилин, знімаючи утворилася пінку.
Крок 8. Розм’якшені фрукти акуратно прибираємо з конфорки.
Крок 9. Злегка остуджуємо.
Крок 10. Пробиваємо фрукти заглибним блендером.
Крок 11. Переливаємо в ємність більшого обсягу.
Крок 12. Повертаємо повидло на плиту і готуємо 12 хвилин, не забуваючи перемішувати.
Крок 13. Простерилізовані банки наповнюємо гарячою заготівлею. Закупорюємо стерильними кришками і охолоджуємо під теплою ковдрою.
Крок 14. Повидло прибираємо на зберігання. Взимку насолоджуємося смакотою власного приготування. Смачного!
Густе повидло з абрикосів з желатином
Густе повидло з абрикосів з желатином прекрасно тримає форму і не розтікається. Рецепт стовідсотково гідний вашої уваги. Для приготування потрібні якісні інгредієнти, мінімум часу і гарний настрій. Навіть новачок без праці подужає елементарний процес.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Абрикоси – 700 гр.
- Цукор-пісок – 400 гр.
- Желатин – 2 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Зібрані абрикоси відділяємо від зіпсованих примірників.
Крок 2. Желатин заливаємо водою (3-4 столових ложки буде досить). Даємо набрякнути 10 хвилин.
Крок 3. Ретельно промиваємо фрукти і обсушуємо.
Крок 4. Відокремивши від кісточок, плоди повертаємо в товстостінну каструлю.
Крок 5. Посипаємо цукром.
Крок 6. Розмішавши, встановлюємо на середнє полум’я. Закип’ятив, знижуємо температуру і варимо повидло 40 хвилин.
Крок 7. Розпустивши набряклий желатин, додаємо його до вмісту. Розмішавши, відключаємо нагрів.
Крок 8. Готуємо банки, промивши з содою і простерилізувавши. Заповнюємо їх приготованим повидлом.
Крок 9. Закриваємо простерилізованими сухими кришками. Охолодивши закатки під ковдрою, переміщаємо їх в підвал або льох. Їмо повидло із задоволенням! Смачного!