Плов з куркою — це спрощена версія апетитної страви. Спрощена, тому що готується швидше, ніж з іншими видами м’яса. Плов готують різними способами. Кожна господиня вибирає свій ідеальний варіант. У добірці зібрані популярні способи. І я з упевненістю можу стверджувати, що ви знайдете рецепт до душі. Плов – чудове ситне блюдо, яке подобається багатьом. Наприклад, я готую його часто, кожен раз використовуючи новий варіант. Домочадці з усіх видів яскравої страви вибирають плов з куркою.
Курячий плов в каструлі на плиті
Курячий плов в каструлі на плиті виходить не гірше, ніж приготований в казані. Для цього рецепта головне озброїтися товстостінній каструлею з товстим дном – і все пройде, як треба! М’ясо буде ніжним, а рисинки розсипчастими. Аромат наповнить весь простір навколо, і сімейство вишикується в чергу з порожніми тарілками!
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 7
Інгредієнти:
- Рис – 2 ст.
- Вода – 1,5 л.
- Зіра – 1 ч.л.
- Куряча тушка – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. 2 склянки якісного рису для плову залийте холодною водою.
Крок 2. З морквини видаліть шкірку за допомогою економки. Очищену морквину нарізати брусками.
Крок 3. Цибулини звільніть від верхнього шару. Цибулини нашаткуйте напівкільцями або четвертинками.
Крок 4. Курячу тушку обдайте під краном водою, обсушити серветками. Тушку розріжте на шматки невеликого розміру. Важку посудину прогрійте на помірному вогні. Занурте м’ясні шматочки. Обсмажте.
Крок 5. До підсмаженого м’яса закиньте цибульні півкільцями і морквяні бруски, тушкуйте хвилин 10-15.
Крок 6. Підсоліть і приправте перцем.
Крок 7. Рисову крупу промийте до прозорості води і відправте в зірвак. Розкладіть рівним шаром. Налийте окріп, щоб рис покрився на 1,5 сантиметра. Додайте вершкове масло і зіру.
Крок 8. Зменшіть температуру до слабкого стану і готуйте під кришкою близько 15-20 хвилин.
Крок 9. Через вказаний час рис повністю вбере воду, а крупа стане розсипчастою. Вимкніть плиту. Залиште плов наполягати хвилин на 5-10. Об’єднайте складові перемішують рухами.
Крок 10. Плов розкладіть по порціях. Кличте до столу і приступайте до трапези. Насолоджуйтесь блюдом. Приємної насолоди!
Як приготувати плов з куркою в мультиварці
Як приготувати плов з куркою в мультиварці – та дуже легко! Все простіше, ніж здається на перший погляд. Якщо у вас є електрична помічниця – ви щасливчик! Мультиварка чудовий прилад для початківців господинь, все режими запрограмовані таким чином, що зіпсувати блюдо просто нереально.
Час готування – 1 ч. 25 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Рис для плову – 1 ст.
- Часник – 3 зубчика.
- Стегна курячі – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Олія – для смаження.
- Чорнослив – жменю.
- Спеції для плову – 1 упаковка.
- Сіль – за смаком.
- Вода – 600 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед, візьміть курячі стегна або інші частини курки. Обмийте їх і просушіть паперовими серветками.
Крок 2. Відокремте м’ясо від кісток. М’ясо поріжте шматочками невеликого розміру.
Крок 3. З морквини зніміть шкірку за допомогою економки. З цибулини приберіть верхній шар.
Крок 4. Цибулину нашаткуйте довільно.
Крок 5. Жменя чорносливу промийте і просушіть. Дрібно розріжте.
Крок 6. На дно чаші мультиварки вилийте рафіновану олію. Морквину потріть на середній терці. Цибуля, морквину і чорнослив занурте в чашу.
Крок 7. На панелі виберіть програму « Жарка », таймер поставте на 15 хвилин.
Крок 8. Помішуючи ложкою, обсмажте вміст.
Крок 9. Відправте м’ясні шматочки. Готуйте, поки прилад не повідомить про закінчення програми.
Крок 10. Відсипте склянку рису для плову.
Крок 11. Висипте в сито і промийте під струменем води.
Крок 12. Промитий рис відправте в ароматний зірвак.
Крок 13. Візьміть приправу для плову.
Крок 14. Приправте вміст мультиварки і присолити.
Крок 15. Залийте вміст водою. Додайте очищені часникові зубчики.
Крок 16. Закрийте кришку мультиварки. На панелі виберіть програму « Плов », таймер поставте на 1 годину. Хвилин через 40 перевірте готовність. Якщо блюдо готове вимкніть прилад. Як що немає – готуйте до закінчення програми.
Крок 17. Плов розділіть на порції. Задекоруйте на свій розсуд. Кличте гостей і насолоджуйтеся ароматним стравою. Приємної насолоди!
Плов з куркою в скляному посуді в духовці
Плов з куркою в скляному посуді в духовці виходить мега апетитним. Розсипчастий рис з соковитим м’ясом зводять з розуму. Все, що потрібно – підсмажити овочі з м’ясом. А далі справа за малим. Плов виходить максимально смачним, а процес приготування відбувається рівномірно. Яскраво, красиво і без особливих зусиль!
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3
Інгредієнти:
- Рис – 1 ст.
- Часник сушений – 1 ч.л.
- Окріп – 2,5 ст.
- Курячі стегна – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Олія – для смаження.
- Барбарис – за бажанням.
- Спеції для курки – 1 ч.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Візьміть товстостінні сковорідку. Поставте на вогонь. Вилийте олію. З цибулин приберіть верхній шар і дрібно нашаткуйте. Підрум’яньте в прогрітій сковорідці.
Крок 2. Сюди ж відправте натерту морквину, у мене морква заморожена. Готуйте до стану м’якості.
Крок 3. Підсмажені овочі складіть в вогнетривку скляну ємність.
Крок 4. Курячі стегна обдайте під краном, обсушити паперовими серветками. Підрум’яньте на сковорідці.
Крок 5. Відміряйте рис для плову і спеції для курки. Рис залийте холодною водою, промийте до прозорості води і відправте до овочів. Посоліть і приправте сушеним часником. Розрівняйте. Залийте окропом, щоб рис був покритий на 1,5 сантиметра.
Крок 6. Зверху розмістіть підсмажені стегна. Приправте спеціями для курки. Потім помістіть ємність в грубку. Тушкуйте приблизно годину при температурі 180 градусів.
Крок 7. Готовий ароматний плов дістаньте з духовки.
Крок 8. Подавайте до столу порційно. Годуєте рідних і близьких. Приємної насолоди!
Плов з булгура з куркою
Плов з булгура з куркою є фантастичне блюдо, від якого складно відірватись. Апетитно, ситно і мега смачно. Відмінний варіант для сімейного обіду або вечері. Готується просто. Ароматне блюдо виглядає приголомшливо і вабить своїм зовнішнім виглядом любителів поїсти!
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Булгур – 500 гр.
- Окріп – 500 мл.
- Часник – 1 головка.
- Куряча грудка – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Олія – 50 мл.
- Зіра – 1/3 ч.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Візьміть важку сковорідку. Додайте на плиті. Вилийте олію. Цибулину облупіть від верхнього шару і дрібно нашаткуйте. Підрум’яньте в прогрітій сковорідці. Сюди ж відправте натерту морквину. Готуйте до стану м’якості.
Крок 2. Курячу грудку обдайте під краном водою, обсушити паперовими серветками. Відокремте від шкіри і кісток. Підрум’яньте на сковорідці. М’ясо поріжте шматочками невеликого розміру і закиньте до овочів.
Крок 3. Підрум’яньте м’ясо і приправте насінням зіри.
Крок 4. Відміряйте булгур, залийте холодною водою, промийте до прозорості води і відправте до м’яса з овочами. Посоліть і приправте спеціями. Розрівняйте. Залийте окропом, щоб крупа покрилася на 1,5 сантиметра. З часникової головки приберіть тільки верхній шар лушпиння. Увіткніть в булгур.
Крок 5. Зменшіть температуру до слабкого стану і готуйте, накривши кришкою 15-20 хвилин. Через вказаний час булгур повністю вбере в себе рідина і приготується, а крупа стане розсипчастою. Вимкніть плиту. Залиште плов наполягати хвилин на 10.
Крок 6. Перемішайте плов і розділіть на порції. Їжте і насолоджуйтеся розсипчастим стравою. Смачного!
Плов з курки з грибами
Плов з курки з грибами не пропустить повз себе жоден гурман. Запах феєричного страви не залишить нікого без уваги. Поєднання продуктів розбурхує і призводить в захват. Саме сушені гриби надають страви непередаваний аромат. Скуштувавши запашне страву, ви будете приємно здивовані.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Рис – 1 ст.
- Часник – 1 головка.
- Куряче м’ясо – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Масло вершкове – 3 ст.л.
- Гриби сушені / свіжі – 2 жмені. ( 300 гр. )
- Спеції для плову – 1 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Вода – 2 ст.
Процес приготування:
Крок 1. Ріпчаста цибуля позбавте від лушпиння, поріжте півкільцями. Сковорідку прогрійте на помірному вогні. Викладіть вершкове масло і розтопіть. У киплячу олію закиньте порізаний цибуля і підсмажте до рум’яності. З морквини зніміть шкірку за допомогою економки. Почищену морквину поріжте брусками.
Крок 2. Куряче м’ясо, переважно м’якоть стегна, промийте під водою і просушіть паперовими серветками. М’ясо поріжте шматочками невеликого розміру і помістіть до цибулі.
Крок 3. Дочекайтеся, коли м’ясо покриється золотистою скоринкою.
Крок 4. До підсмаженого м’яса додайте морквяні бруски. Готуйте до м’якості.
Крок 5. Посоліть і приправте спеціями. Додайте лаврушку. Вилийте склянку окропу. Прикрийте кришкою, готуйте 10 хвилин.
Крок 6. Відсипте рисову крупу і замочіть в холодній воді. Залиште хвилин на 10. Потім промийте до прозорості води.
Крок 7. Сушені гриби обдайте під краном водою.
Крок 8. У зірвак відправте гриби, промиту крупу і почищені зубчики часнику. Вилийте залишився окріп, щоб рис покривала рідина. Зменшіть температуру до слабкого стану і готуйте, накривши кришкою 30 хвилин.
Крок 9. Через вказаний час крупа повністю вбере рідина, а крупа стане розсипчастою. Вимкніть плиту. Розмішайте блюдо і розкладіть по порціях. Насолоджуйтесь розсипчастим частуванням. Смачного!
Курячий плов в рукаві для запікання
Курячий плов в рукаві для запікання – легкий спосіб смачно і корисно нагодувати сімейство. Блюдо готується простіше простого – все скласти в рукав і займатися своїми справами. Рецепт особливо підійде для зайнятих господинь, які не люблять стояти біля плити. Духовка все зробить за вас, тільки наберіться терпіння!
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Рис – 1,5 ст.
- Часник – 5 зубчиків.
- Курка – 800 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Спеції для плову – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Гаряча вода – 3 ст.
Процес приготування:
Крок 1. Куряче м’ясо промийте під водою і просушіть паперовими серветками. М’ясо поріжте шматочками невеликого розміру.
Крок 2. Відсипте рисову крупу і замочіть в холодній воді. Залиште хвилин на 10. Потім промийте до прозорості води.
Крок 3. Ріпчаста цибуля позбавте від лушпиння, поріжте півкільцями або четвертинками.
Крок 4. З морквини зніміть шкірку за допомогою економки. Почищену морквину поріжте брусками.
Крок 5. Часникові зубчики позбавте від лушпиння, довільно порубати.
Крок 6. Промитий рис підсолити, приперчіть. За смаком додайте спеції для плову.
Крок 7. Куряче м’ясо підсолити, приперчіть. Приправте спеціями для плову.
Крок 8. У рукав для запікання пересипте приправлений промитий рис.
Крок 9. Туди ж складіть морквяні бруски і подрібнений часник.
Крок 10. Додайте цибулю.
Крок 11. Перекладіть приправлене м’ясо.
Крок 12. Акуратно, повертаючи пакет в руках, перемішайте.
Крок 13. Вилийте гарячу воду.
Крок 14. Щільно зав’яжіть з обох сторін і перекладіть в вогнетривку форму. У кількох місцях обережно проколіть рукав зубочисткою. Перемістіть в прогріту духовку і готуйте при температурі 180 градусів близько години.
Крок 15. Після зазначеного часу блюдо вийміть з духової шафи. Розріжте пакет.
Крок 16. Подавайте порційно. Запрошуйте рідних до столу! Приємної насолоди!
Курячий плов з томатною пастою
Курячий плов з томатною пастою займає не так багато часу, як здається. Блюдо виходить яскравим і насиченим, смачним і неймовірно ароматним. Ситний варіант обіду або вечері виходить чудовим. Соковите блюдо не може не сподобатися любителям домашньої кухні.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3
Інгредієнти:
- Рис – 100 гр.
- Часник – 2 зубчика.
- Куряче філе – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Олія – для смаження.
- Томатна паста – 1 ст.л.
- Спеції для плову – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Окріп – 1,5 ст.
- Лавровий лист – 2 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть продукти для плову.
Крок 2. Куряче м’ясо обдайте під краном і просушіть паперовими серветками. М’ясо поріжте шматочками невеликого розміру. Сковорідку прогрійте на помірному нагріванні. Промажте дно олією без запаху. В один шар викладіть куряче філе.
Крок 3. Підсмажте з обох сторін.
Крок 4. Ріпчаста цибуля позбавте від лушпиння, поріжте довільно і відправте до золотистого філе.
Крок 5. Постійно перевертаючи, смажте до прозорості цибулі.
Крок 6. Часникові зубчики позбавте від лушпиння, довільно порубати. Перекладіть в сковорідку.
Крок 7. З морквини приберіть шкірку економкою. Почищену морквину поріжте великими брусками. Додайте в сковорідку.
Крок 8. Тушкуйте 5 хвилин, прикривши кришкою.
Крок 9. Підсоліть, приперчіть. Додайте спеції для плову в залежності від смакових уподобань. Заправити томатною пастою.
Крок 10. Тушкуйте, періодично перемішуючи.
Крок 11. Відсипте рисову крупу і замочіть в холодній воді. Зачекайте хвилин 10. Потім промийте до прозорості води. Перекладіть в зірвак.
Крок 12. Вилийте окріп, щоб крупа покрилася рідиною на 1,5 сантиметра. Додайте лаврушку. Готуйте півгодини на слабкому вогні.
Крок 13. Вимкніть плиту. Залиште плов наполягати хвилин на 10.
Крок 14. Перемішайте плов, розкладіть по порціях.
Крок 15. Насолоджуйтесь апетитним стравою і отримуйте задоволення. Приємної насолоди!
Плов з куркою і нутом
Плов з куркою і нутом – ще один варіант дивовижного страви. Плов рясніє яскравими фарбами і виділяє божевільні аромати. Відрізняється від традиційних способів приготування тим, що інгредієнти готуються окремо. А при складанні набувають непередаваної краси зовнішній вигляд.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 10
Інгредієнти:
- Рис Басматі – 500 гр.
- Курячий бульйон – скільки знадобиться.
- Курка – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 1 кг.
- Нут – 300 гр.
- Олія – 1 ст.
- Цукор-пісок – 1 ст.л.
- Зіра – 1 ч.л.
- Куркума – 1 ч.л.
- Лавровий лист – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець червоний мелений – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Нут перекладіть в ємність. Налийте воду, щоб рідина покривала горох і залиште на ніч.
Крок 2. Курячу тушку обдайте під краном водою.
Крок 3. Складіть в посуд для варіння. Налийте воду, щоб покривала м’ясо. Готуйте на середній температурі, періодично знімаючи піну. Коли курка дійде до стадії напівготовності, вийміть з бульйону, розрубайте на частини. Бульйон процідіть.
Крок 4. Цибулини облупіть від верхнього шару, поріжте довільно. З морквини приберіть шкірку економкою. Почищену морквину поріжте великими слайсами. Казан розжарилися на сильному вогні. Вилийте олію. Підсмажте цибулю, потім додайте морквину.
Крок 5. До овочів перекладіть набряклий і промитий нут з курячими шматками. Вилийте бульйон, щоб він покрив зірвак. Приправте цукром і куркумою. Готуйте під кришкою до готовності м’яса. Якщо треба, доливайте бульйон. Приправте сіллю, перцем, зірою і лаврушкой. Готуйте, поки волога не випарується.
Крок 6. Що залишився бульйон щедро посолите, і відправте в нього промитий рис басматі. Зваріть відповідно до інструкції, зазначеної на звороті упаковки. На підготовлене велике блюдо перекладіть зварений рис.
Крок 7. Зверху викладіть зірвак.
Крок 8. Блюдо поставте на стіл і кличте гостей. Насолоджуйтесь апетитним стравою і отримуйте задоволення. Смачного!
Плов з курки з родзинками
Плов з курки з родзинками користується великою популярністю серед маленьких дітей. Ізюм надає страви легку солодкість, головне не переборщити з кількістю і не перетворити обідню страву в солодку кашу. Правильно дотримуючись всі кроки, ви отримаєте грандіозне страву, після якого пропадає дар язички!
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Рис – 2,5 ст.
- Курка – 800 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Олія – 80 мл.
- Ізюм – за смаком.
- Спеції для плову – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Куряче м’ясо обмийте в воді і просушіть паперовими серветками. М’ясо розріжте на частини невеликого розміру. Зріжте жир. Сковорідку прогрійте на помірному вогні. Закиньте жир і витопити його.
Крок 2. Залишки витопленого жиру приберіть. Вилийте олію. Складіть курячі шматки.
Крок 3. Дочекайтеся, поки курка підрум’яниться з усіх боків.
Крок 4. Ріпчаста цибуля звільніть від лушпиння, поріжте довільно. З морквини приберіть шкірку економкою. Почищену морквину натріть на терці.
Крок 5. Відсипте рисову крупу і замочіть в холодній воді. Зачекайте хвилин 10.
Крок 6. До золотистого м’яса закиньте цибулю.
Крок 7. Постійно перевертаючи, смажте до прозорості цибулі.
Крок 8. Коли досягнете бажаного результату, викладіть морквину. Тушкуйте до м’якого стану. Тим часом промийте родзинки і просушіть серветками.
Крок 9. Додайте до вмісту.
Крок 10. Візьміть приправу для плову. Приправте зірвак, підсолити і приперчіть. Сюди ж відправте промитий рис. Вилийте окріп, щоб крупа покрилася рідиною на 1,5 сантиметра. Тушкуйте 30 хвилин на мінімальній температурі.
Крок 11. Розмішайте інгредієнти. Вимкніть плиту.
Крок 12. Залиште плов наполягати хвилин на 10.
Крок 13. Розкладіть апетитне блюдо по тарілках. Кличте сім’ю трапезувати і насолоджуйтеся! Смачного!