Плов в казані — це популярна страва східних народів, в основі якого лежить рис. У кожної національності є свої секрети приготування ароматної страви. Рис в поєднанні з овочами і м’ясом перетворюється в шедевр гастрономії. Плов, як і багато страв, має різні інтерпретації. Однак в основі лежить класика. Зіпсувати плов складно. Кількість інгредієнтів в співвідношенні має бути один до одного, щоб ароматний і яскравий плов не перетворився в рисову кашу. Секрет смачного плову полягає в розсипчастому рисі. Сьогодні розповім про декілька варіантах приготування божественного плову в казані.
Плов зі свинини в казані на плиті
Плов зі свинини в казані на плиті готується зовсім нескладно. Дотримуйтесь інструкції і у вас все вийде. Різноманітність спецій наповнює блюдо незвичайним ароматом. Апетитний плов не соромно подати на сімейне застілля. Розсипчастий рис зведе з розуму будь-кого.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Свинина – 1 кг.
- Рис кругло-зернистий – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 4 зубчики.
- Барбарис – за смаком.
- Морква – 3 шт.
- Зіра – 0,5 ч.л.
- Шафран – за смаком.
- Олія – 100 мл.
- Перець стручковий червоний – за смаком.
- Коріандр – за смаком.
- Сушений томат – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Вода – скільки знадобиться.
Процес приготування:
Крок 1. Отже, візьміть продукти відповідно до рецептури. І не забудьте про найголовніше – казані.
Крок 2. Свинину промийте під проточною водою і обсушіть. Я вибираю шматок м’яса з салом. Розріжте на досить великі шматочки. Моркву почистіть від шкірки, і нарізати великими брусочками. Почищену цибулю довільно наріжте.
Крок 3. Казан поставте на плиту, встановивши середній нагрів і розігрійте. Налийте олія без запаху. Після чого акуратно занурте нарізане м’ясо і зарум’яньте до рівномірного золотистого кольору. Зубчики часнику почистіть, і наріжте, додайте до м’яса.
Крок 4. Обсмажте складові разом і щедро посоліть.
Крок 5. Додайте цибулю з морквиною і на максимальному нагріванні обсмажте до м’якості овочів. Після чого приправте шафраном, коріандром, сушеним томатом, зірой і барбарисом. За смаком додайте гіркий перець.
Крок 6. Розмішайте і готуйте зірвак ще хвилин 5. Основа з овочів і м’яса називається саме так.
Крок 7. Кругло-зернистий рис промийте в холодній воді за допомогою сита кілька разів, щоб вода стала прозорою, зайвої рідини дайте стекти. На зірвак розподіліть рівним шаром промитий рис.
Крок 8. Встановіть максимальний нагрів і за допомогою шумівки залийте окропом, щоб рис був покритий на 3 сантиметри.
Крок 9. Коли вода вбереться в рис, нагрів зменшіть до мінімального стану, накрийте кришкою і тушкуйте плов до готовності хвилин 20. Вимкніть нагрів і дайте постояти страві 15 хвилин, щоб наповнитися ароматами.
Крок 10. Приготований плов перемішайте.
Крок 11. Ароматне блюдо розділіть на порції. Подавайте до столу і пригощайте рідних і близьких. Насолоджуйтесь із задоволенням!
Плов з куркою на плиті в казані
Плов з куркою на плиті в казані виходить вище всяких похвал. Той, хто не любить жирне м’ясо, цей варіант для вас. Нехай це буде не той справжній узбецький плов, тому що узбеки визнають тільки плов з баранини і яловичини, але це теж гідна інтерпретація! Повірте!
Час готування – 3 ч. 00 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Курка – 1 шт.
- Рис – 1 кг.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Барбарис – за смаком.
- Айва – 2 шт.
- Ізюм – 0,5 ст.
- Часник – 2 головки.
- Морква – 1 кг.
- Зіра – за смаком.
- Куркума – за смаком.
- Олія – 300 мл.
- Зерна кінзи – за смаком.
- Паприка – за смаком.
- Перець гострий – 1 шт.
- Перець чорний горошком – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Вода – скільки знадобиться.
Процес приготування:
Крок 1. Отже, візьміть досить велику курку. Промийте і обсушити паперовими рушниками. Розділіть на великі частини, видаливши непотрібні кісточки, шию, крила і хрящі. З цього можна буде приготувати наваристий бульйон.
Крок 2. Морква сполосніть, почистіть за допомогою овощечистки від шкірки, нарізати великими брусочками.
Крок 3. З ріпчастої цибулі зніміть лушпиння, сполосніть овоч і наріжте півкільцями.
Крок 4. Айву вимийте і просушіть, виріжте серцевину і розділіть на великі часточки.
Крок 5. З головок часнику зніміть верхній шар лушпиння, але головки залишаються цілими. Підріжте вусики.
Крок 6. Казан поставте на плиту, встановивши середній нагрів і розігрійте. Налийте олія без запаху. Після чого акуратно занурте цибульні півкільцями і зарум’яньте.
Крок 7. Занурте нарізану курку, готуйте до коричневої скоринки 10-15 хвилин. Закиньте морквину, готуйте близько 3-х хвилин. Додайте сіль, зерна кінзи, паприку, барбарис. Залийте літром гарячої води, перемішайте і готуйте 20 хвилин, помішуючи.
Крок 8. Кілограм рису промийте в холодній воді кілька разів, щоб вода стала прозорою.
Крок 9. Промийте родзинки і додайте в зірвак разом з гострим перцем, горошинами чорного перцю і головками часнику, тушкуйте на мінімальному вогні ще 30 хвилин.
Крок 10. Через 30 хвилин приправте зірвак куркумою. Викладіть айву зрізом вниз. Рис знову промийте за допомогою сита, зайвої рідини дайте стекти. На зірвак розподіліть рівним шаром промитий рис. Встановіть максимальний нагрів і за допомогою шумівки залийте окропом, щоб рис був покритий на 1 сантиметр.
Крок 11. Зіру розітріть руками і присипте зверху. Доведіть до кипіння. Накрийте кришкою і тушкуйте плов до готовності на мінімальному нагріванні близько півгодини.
Крок 12. Через півгодини вимкніть нагрів, акуратно шумівкою перемішайте плов.
Крок 13. Яскравий плов перемістіть на красиве блюдо для подачі. Подавайте гостям. Насолоджуйтесь апетитним м’ясним блюдом. Смачного!
Узбецький плов зі свининою на вогні в казані
Узбецький плов зі свининою на вогні в казані виходить мега смачним з чарівним ароматом. Скажу відразу, що це не справжній узбецький плов. Узбеки визнають в плові яловичину, конину і баранину. У кожного східного народу свої рецепти.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 10
Інгредієнти:
- Свинина пісна – 1 кг.
- Рис довгозернистий – 900 гр.
- Цибуля ріпчаста – 900 гр.
- Часник – 2 головки.
- Барбарис – за смаком.
- Морква – 900 гр.
- Зіра – за смаком.
- Куркума – за смаком.
- Каррі – за смаком.
- Цукор-пісок – 1 ст.л.
- Олія – 300 мл.
- Перець червоний мелений – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Вода – скільки знадобиться.
Процес приготування:
Крок 1. Морквину сполосніть, очистіть овочечисткою і наріжте ножем соломкою або брусочками. Так морква не розварити і збереже свою форму, а відповідно і естетику при подачі. Отже, візьміть пачку довгозернистого рису і промийте в холодній воді кілька разів, щоб вода стала прозорою.
Крок 2. Цибулини позбавте від лушпиння і наріжте зручним способом. Я ріжу півкільцями, так мені здається, виходить дуже навіть симпатично. Свинину промийте і обговоріть паперовими рушниками. Розділіть на великі частини.
Крок 3. Заздалегідь розведіть багаття, встановіть казан і нагрійте його. Налийте олія без запаху. Акуратно занурте м’ясні шматочки, щоб не обпектися і швиденько обсмажте з усіх боків, щоб всередині запечатати м’ясний сік. З головок часнику зніміть верхній шар лушпиння, але головки залишаються цілими.
Крок 4. Далі в казан занурте півкільцями цибулі і морквяну соломку, періодично помішуючи, доведіть до золотистого кольору. Слідкуйте, щоб нічого не підгоріло. В окремій мисочці з’єднайте спеції – сіль, перець, цукор, каррі, куркуму, зіру і барбарис. Перемішайте.
Крок 5. Зірвак приправте половиною спецій і влийте півлітра окропу. Перемішайте. На зірвак рівномірно розподіліть промитий рис. Приправте другою половиною спецій. Залийте окропом, щоб рис був покритий на 3 сантиметри. Коли вода вбереться в рис, занурте головки часнику до половини в рис. Накрийте кришкою і тушкуйте плов 20-30 хвилин.
Крок 6. Перевірте на готовність і приберіть з вогню. Дайте настоятися хвилин 10 під кришкою. До речі спеції можна придбати готові « Для плову » або купити на вагу на ринку.
Крок 7. Перемішайте ароматний плов і перемістіть на красиве блюдо для подачі. Прикрасьте головками часнику і подавайте до столу. Насолоджуйтесь божественним блюдом. Смачного!
Плов з яловичиною в казані
Плов з яловичиною в казані є шикарна страва. Готується плов без особливих зусиль в домашніх умовах. Але потрібно знати один невеликий секрет – щіпка любові і гарний настрій. І тоді чудовий шедевр оцінять всі без винятку.
Час готування – 1 ч. 40 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Яловичина – 500 гр.
- Рис – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1шт.
- Часник – 1 головка.
- Зіра – за смаком.
- Спеції для плову – за смаком.
- Морква – 500 гр.
- Перець чилі – 1 шт.
- Сало – 150 гр.
- Сіль – за смаком.
- Вода – скільки знадобиться.
Процес приготування:
Крок 1. Отже, візьміть казан. Встановіть його на плиті на середньому нагріванні. Розжарити. Сало розділіть на середні частини і закиньте в розігрітий казан. Поки сало витоплюється, займемося справою.
Крок 2. Морква вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою або поскрябать ножем, і нарізати великими брусочками.
Крок 3. Яловичину промийте під проточною водою і обсушіть. Розріжте на досить великі шматочки. З казана акуратно витягніть шкварки і занурте в розтоплений жир нарізану яловичину. Підрум’яньте з усіх боків, щоб запечатати сік всередині.
Крок 4. Коли м’ясо покриється апетитною скоринкою, занурте півкільцями цибулі і періодично помішуючи, доведіть до золотистого кольору. Закиньте морквину і готуйте 10 хвилин, помішуючи. Посоліть і приправте зірвак. Залийте окропом так, щоб рідина покривала вміст на 2 сантиметри. Прикрийте кришкою і тушкуйте 40 хвилин.
Крок 5. З головки часнику зніміть верхній шар лушпиння, але головка залишається цілою. Закиньте гострий перець разом з часником. Готуйте ще хвилин 10.
Крок 6. Рис промийте за допомогою сита в холодній воді кілька разів, щоб вода стала прозорою, рідини дайте стекти. На зірвак розподіліть рівним шаром промитий рис. Присипте зірою. Встановіть максимальний нагрів і за допомогою шумівки залийте окропом, щоб рис був покритий на 2 сантиметри. Закрийте кришкою і тушкуйте блюдо ще 30 хвилин на мінімальному нагріванні.
Крок 7. Готовий плов розділіть на порції, і пригощайте рідних і близьких. Насолоджуйтесь апетитним яскравою стравою. Смачного!
Плов з нутом в казані
Плов з нутом в казані – один з представників узбецького плову. Такий плов вважається повсякденним. Необов’язково використовувати баранину. Цей вид плову більш економічний. Взагалі в Узбекистані налічується близько 60 різновидів плову. Відрізняються вони один від одного способами приготування.
Час готування – 6 ч. 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- М’ясо – 200 гр.
- Рис – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Нут – 50 гр.
- Барбарис – 0,5 ст.л.
- Морква – 100 гр.
- Зіра – 0,5 ч.л.
- Куркума – 0,5 ч.л.
- Олія – 100 мл.
- Молот коріандр – 0,5 ст.л.
- Перець червоний мелений – 0,5 ч.л.
- Сіль – за смаком.
- Вода – скільки знадобиться.
Процес приготування:
Крок 1. Отже, відміряйте 50 грамів нуту, промийте під холодною водою. Залийте водою і залиште набухати на 4 години.
Крок 2. Візьміть 250 грамів рису і промийте в холодній воді кілька разів, щоб вода стала прозорою.
Крок 3. Моркву очистіть від шкірки, і нарізати великими брусочками.
Крок 4. Очищену цибулю наріжте довільно.
Крок 5. М’ясо, для цього рецепта підійде будь-який ( курка, свинина, яловичина, баранина ), промийте під проточною водою і обсушити. Наріжте досить великими шматочками.
Крок 6. Казан поставте на плиту, встановивши середній нагрів і розігрійте. Налийте олія без запаху або використовуйте жир.
Крок 7. У розпечене масло обережно занурте підготовлене м’ясо. Обсмажте до апетитної рум’яної скоринки з усіх боків. Таким чином, сік запечатается всередині.
Крок 8. Слідом занурте цибулю і періодично помішуючи, доведіть до золотистого кольору. Слідкуйте, щоб цибуля не підгорів.
Крок 9. Тепер прийшла черга моркви. Закиньте її і готуйте близько декількох хвилин, не чіпаючи. Після чого перемішайте і готуйте ще 10 хвилин, помішуючи.
Крок 10. З нуту злийте воду і знову промийте. Потім відправте до вмісту казана. Приправте зірвак спеціями – куркумою, зірою, барбарисом, молотим коріандром і червоним перцем. Посоліть за смаком.
Крок 11. Зменшіть вогонь, залийте окропом так, щоб рідина покривала вміст на 2 сантиметри.
Крок 12. Не накриваючи кришкою, тушкуйте 20 хвилин після закипання на мінімальному вогні.
Крок 13. Спробуйте на сіль. Зірвак повинен бути досить солоним і насиченим. При необхідності підсолити.
Крок 14. Рис знову промийте за допомогою сита, зайвої рідини дайте стекти. На зірвак розподіліть рівним шаром промитий рис.
Крок 15. Встановіть максимальний нагрів і за допомогою шумівки залийте окропом, щоб рис був покритий на 2 сантиметри.
Крок 16. Готуйте до тих пір, поки вода практично не вбереться в рис.
Крок 17. Потім зі стінок зберіть рис і сформуйте гірочку. У центрі зробіть прокол до самого дна. Через нього буде виходити пар. Накрийте кришкою і тушкуйте ще 10 хвилин.
Крок 18. Відкрийте кришку, перевірте готовність рису і нуту. Вимкніть нагрів і дайте постояти ще 15 хвилин під кришкою.
Крок 19. Перемішайте блюдо, розділіть на порції. Подавайте яскравий плов до столу і пригощайте рідних і близьких. Насолоджуйтесь із задоволенням!
Розсипчастий плов з бараниною в казані
Розсипчастий плов з бараниною в казані – дивовижний рецепт, яким від щирого серця поділюся з вами. Тільки в казані плов виходить неймовірно смачним і розсипчастим. Товсті стінки і форма начиння усіляких похвал! Приготуйте і ви не зможете встояти.
Час готування – 2 ч. 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Баранина – 1 кг.
- Рис – 1 кг.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Часник – 1 головка.
- Жир курдючний – 10 гр.
- Морква – 1 кг.
- Зіра – за смаком.
- Олія – 2 ст.л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Перець гострий – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Вода – скільки знадобиться.
Процес приготування:
Крок 1. Візьміть кілограм рису і промийте в холодній воді кілька разів, щоб вода стала прозорою. Ріпчаста цибуля очистіть від лушпиння, наріжте, як вам подобається. Баранину сполосніть під краном і обсушіть. Наріжте досить великими шматочками. Моркву почистіть від шкірки, і нарізати великими брусочками.
Крок 2. Казан помістіть на плиту, встановивши середній нагрів і розігрійте. Курдючний жир довільно наріжте і закиньте в казан. Коли витопиться жир, налийте олія без запаху. У розпечене масло занурте цибульні півкільцями і періодично помішуючи, доведіть до золотистого кольору. Слідкуйте, щоб цибуля не підгорів.
Крок 3. Тепер занурте нарізану баранину, готуйте до коричневої скоринки. М’ясо стане апетитним і підсмаженим хвилин через 10-15.
Крок 4. Прийшов черга моркви. Закиньте її і готуйте близько 3-х хвилин, не чіпаючи.
Крок 5. Далі перемішайте і обсмажуйте ще 10 хвилин, перемішуючи. Зіру розітріть руками і приправте зірвак. Посоліть за смаком і додайте мелений перчик. Закиньте гострий перець і залийте окропом так, щоб рідина покривала вміст на 2 сантиметри. Прикрийте кришкою і тушкуйте близько години.
Крок 6. З головки часнику зніміть верхній шар лушпиння, але головка залишається цілою, і застроміть її в зірвак. Готуйте 20 хвилин.
Крок 7. Акуратно витягніть часник. Рис знову промийте за допомогою сита, зайвої рідини дайте стекти. На зірвак розподіліть рівним шаром промитий рис. Встановіть максимальний нагрів і залийте окропом, щоб рис був покритий на 2 сантиметри.
Крок 8. Коли рис практично вбере всю воду, в центр занурте головку часнику до половини в рис. Нагрівання зменшіть до середнього стану, накрийте кришкою і варіть плов до готовності. Дерев’яною шпажкою зробіть проколи в декількох місцях до самого дна. Через проколи буде виходити пар.
Крок 9. На рівну поверхню плову покладіть велику тарілку, закрийте кришкою і тушкуйте страву ще півгодини на мінімальному нагріванні.
Крок 10. Апетитний плов перемістіть на красиве блюдо для подачі. Прикрасьте головкою часнику і презентуйте частування. Смачного!
Плов в казані в духовці
Плов в казані в духовці виходить супер розсипчастим. Наскільки він апетитний, не передати словами. Правильно приготований рис і ніжне м’ясо зводять з розуму з першої ж вилки. Якщо ви сумніваєтеся, що в духовці можна приготувати гідний плов, просто спробуйте і від ваших сумнівів не залишиться і сліду.
Час готування – 2 ч. 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Свинина – 1 кг.
- Рис – 3 ст.
- Цибуля ріпчаста – 5 шт.
- Часник – 1 головка.
- Приправа для плову – 1 пачка.
- Морква – 5 шт.
- Олія – 2 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Вода – 6 ст.
Процес приготування:
Крок 1. Візьміть улюблений рис для плову і промийте під водою кілька разів, щоб вода стала прозорою. Свинину промийте під проточною водою і обсушіть. Наріжте досить крупно. Казан поставте на плиту, встановивши середній нагрів і розігрійте. Налийте олія без запаху. Після чого акуратно занурте м’ясо і зарум’яньте.
Крок 2. М’ясо готуйте до коричневої скоринки. Воно стане апетитним і підсмаженим хвилин через 10-15. Ріпчаста цибуля очистіть від лушпиння. Почищену цибулю наріжте, як подобається. У розпечене масло занурте півкільцями цибулі і періодично помішуючи, доведіть до золотистого кольору.
Крок 3. Слідкуйте, щоб цибуля не підгорів.
Крок 4. Моркву почистіть від шкірки, і нарізати брусочками. Закиньте до м’яса з цибулею.
Крок 5. Готуйте близько п’яти хвилин, не перемішуючи. Після чого перемішайте і готуйте ще 10 хвилин, помішуючи.
Крок 6. Щедро посоліть і приправте улюбленими спеціями. У мене в пакетику. Можна придбати ароматні прянощі в східній крамниці на вагу.
Крок 7. Перемішайте зірвак. Так називається основа для плову.
Крок 8. Рис знову промийте за допомогою сита, зайвої рідини дайте стекти. На зірвак розподіліть рівним шаром промитий рис.
Крок 9. З головок часнику зніміть верхній шар лушпиння. Зубчики застромите в рис.
Крок 10. Залийте окропом так, щоб рідина покривала вміст казана на 3 сантиметри. Прикрийте кришкою і доведіть до сильного закипання.
Крок 11. Заздалегідь нагрійте духовку. Зніміть кришку з казана і запакуйте фольгою для запікання. Акуратно перенесіть гарячий казан в розігріту духовку. Готуйте 1,5 години при температурі 180 градусів.
Крок 12. Через годину перевірте на готовність, і чи є рідина. При наявності рідини готуйте ще 20-30 хвилин.
Крок 13. Готовий ароматний плов акуратно перемішайте, перемістіть на красиву страву для подачі. Подавайте гостям і насолоджуйтеся ошатним ситним блюдом. Смачного!
Плов з качкою в казані
Плов з качкою в казані – чули про таке? Спробувавши вперше цей делікатес, я була приємно шокована. Качка, приготована таким способом, залишається неймовірно ніжною, чого зазвичай непросто домогтися. Блюдо неймовірної смакоти виходить надзвичайно апетитним. Готуйте і їжте з превеликим задоволенням!
Час готування – 2 ч. 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- М’ясо качки – 800 гр.
- Рис – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Часник – 2 головки.
- Барбарис – 1 ст.л.
- Морква – 200 гр.
- Зіра – 1 ч.л.
- Куркума – 1 ч.л.
- Олія – 2 ст.л.
- Перець запашний горошком – 3 шт.
- Перець чорний горошком – 4 шт.
- Сіль – за смаком.
- Вода – скільки знадобиться.
Процес приготування:
Крок 1. Отже, зберіть складові для гастрономічного шедевра. Качку вибирайте молоду. Якщо птах попалася жирна, обріжте надлишки жиру і шкіри. Тушку вимийте і просушіть. Нарубайте на великі шматочки. Рис промийте в холодній воді кілька разів, щоб вода стала прозорою.
Крок 2. Моркву очистіть від шкірки, і нарізати брусочками.
Крок 3. Ріпчаста цибуля очистіть від лушпиння. Почищену цибулю наріжте довільно.
Крок 4. Казан поставте на плиту, встановивши середній нагрів і розігрійте. Налийте олія без запаху. Після чого акуратно занурте підготовлену качку і підсмажте до рум’яності.
Крок 5. Далі до качці в казан вивантажите нарізану цибулю і морквину, періодично помішуючи, доведіть до золотистого кольору. Слідкуйте, щоб нічого не підгоріло. Готуйте 10 хвилин, помішуючи.
Крок 6. Зіру розітріть руками і приправте зірвак. Так називається основа для плову. Посоліть за смаком, додайте барбарис, горошини перцю і куркуму. Залийте окропом так, щоб рідина покривала вміст на 2 сантиметри. Прикрийте кришкою і тушкуйте близько півгодини.
Крок 7. Рис знову промийте за допомогою сита, зайвої рідини дайте стекти. На зірвак розподіліть рівним шаром промитий рис.
Крок 8. Встановіть максимальний нагрів і за допомогою шумівки залийте окропом, щоб рис був покритий на 3 сантиметри. З головок часнику зніміть верхній шар лушпиння, але одна головка залишається цілою, а друга розбирається на зубчики. Застромите цілу головку посередині, а зубчики очищеного часнику застромите окремо в декількох місцях. Нагрівання зменшіть до мінімуму, накрийте кришкою і тушкуйте плов 40 хвилин.
Крок 9. Через 40 хвилин перевірте готовність рису. Дерев’яною шпажкою зробіть проколи в декількох місцях до самого дна. Через проколи буде виходити пар.
Крок 10. Перемішайте плов і дайте настоятися ще 30 хвилин.
Крок 11. Апетитний плов розділіть на порції.
Крок 12. Їжте із задоволенням. Смачного!
Плов з булгура в казані
Плов з булгура в казані виходить нітрохи не гірше ніж традиційне блюдо з рисом. Булгур успішно замінює рис і деяким ця інтерпретація подобається більше. Не можу сказати, що це мій улюблений рецепт. Але для різноманітності можна поекспериментувати. Пробуйте, скільки людей, стільки думок. Можливо, цей плов стане вашим фаворитом.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Свинина – 400 гр.
- Булгур – 1 ст.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 3 зубчика.
- М’ясний бульйон – 2 ст.
- Олія – 40 мл.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте продукти для цікавого страви.
Крок 2. Свинину промийте під проточною водою і обсушіть. Наріжте досить великими шматочками. Казан поставте на плиту, встановивши середній нагрів і розігрійте. Налийте олія без запаху. Закиньте м’ясо в розпечене масло і підрум’яньте з усіх боків до апетитної скоринки.
Крок 3. Ріпчаста цибуля очистіть від лушпиння. Почищену цибулю наріжте, як вам подобається. Моркву почистіть від шкірки, і нарізати великими брусочками. Овочі закиньте до обсмаженому м’яса. Слідкуйте, щоб нічого не підгоріло, час від часу перевертаючи вміст казана.
Крок 4. Булгур промийте в холодній воді кілька разів, щоб вода стала прозорою. На зірвак розподіліть рівним шаром булгур. З часнику зніміть верхній шар лушпиння, зубчики застроміть в крупу.
Крок 5. Щедро посоліть і поперчіть. Залийте м’ясним бульйоном, попередньо підігрів до гарячого стану. Закип’ятіть. Прикрийте кришкою і тушкуйте близько півгодини на мінімальній температурі.
Крок 6. Через півгодини перевірте плов на готовність, подивіться, чи залишилася рідина. Перемішайте готовий плов. Вимкніть нагрів і дайте настоятися ще 20 хвилин.
Крок 7. Апетитний плов з булгура розкладіть по тарілках.
Крок 8. Подавайте гостям і насолоджуйтеся ароматним і ситним блюдом. Смачного!