Плов в казані – 9 рецептів приготування з покроковими фото

3374e0c9073ed8832686f5e8243da77f

Плов в казані — це популярна страва східних народів, в основі якого лежить рис. У кожної національності є свої секрети приготування ароматної страви. Рис в поєднанні з овочами і м’ясом перетворюється в шедевр гастрономії. Плов, як і багато страв, має різні інтерпретації. Однак в основі лежить класика. Зіпсувати плов складно. Кількість інгредієнтів в співвідношенні має бути один до одного, щоб ароматний і яскравий плов не перетворився в рисову кашу. Секрет смачного плову полягає в розсипчастому рисі. Сьогодні розповім про декілька варіантах приготування божественного плову в казані.

Плов зі свинини в казані на плиті

Плов зі свинини в казані на плиті готується зовсім нескладно. Дотримуйтесь інструкції і у вас все вийде. Різноманітність спецій наповнює блюдо незвичайним ароматом. Апетитний плов не соромно подати на сімейне застілля. Розсипчастий рис зведе з розуму будь-кого.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Свинина – 1 кг.
  • Рис кругло-зернистий – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Барбарис – за смаком.
  • Морква – 3 шт.
  • Зіра – 0,5 ч.л.
  • Шафран – за смаком.
  • Олія – 100 мл.
  • Перець стручковий червоний – за смаком.
  • Коріандр – за смаком.
  • Сушений томат – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – скільки знадобиться.

Процес приготування:

Крок 1. Отже, візьміть продукти відповідно до рецептури. І не забудьте про найголовніше – казані.

Крок 2. Свинину промийте під проточною водою і обсушіть. Я вибираю шматок м’яса з салом. Розріжте на досить великі шматочки. Моркву почистіть від шкірки, і нарізати великими брусочками. Почищену цибулю довільно наріжте.

bd5079d349d9848617f33df7837814f9

Крок 3. Казан поставте на плиту, встановивши середній нагрів і розігрійте. Налийте олія без запаху. Після чого акуратно занурте нарізане м’ясо і зарум’яньте до рівномірного золотистого кольору. Зубчики часнику почистіть, і наріжте, додайте до м’яса.

988a4d1d10802427e796636c15192aeb

Крок 4. Обсмажте складові разом і щедро посоліть.

e0fdb578bc092646fa857093bbfbb38c

Крок 5. Додайте цибулю з морквиною і на максимальному нагріванні обсмажте до м’якості овочів. Після чого приправте шафраном, коріандром, сушеним томатом, зірой і барбарисом. За смаком додайте гіркий перець.

d2d2d8eaa7d1c47f669903ea892bc700

Крок 6. Розмішайте і готуйте зірвак ще хвилин 5. Основа з овочів і м’яса називається саме так.

78b42bf08a85f69b56f86196e8a6fd37

Крок 7. Кругло-зернистий рис промийте в холодній воді за допомогою сита кілька разів, щоб вода стала прозорою, зайвої рідини дайте стекти. На зірвак розподіліть рівним шаром промитий рис.

ebf2a77214a2f5acaf92e5574b71365c

Крок 8. Встановіть максимальний нагрів і за допомогою шумівки залийте окропом, щоб рис був покритий на 3 сантиметри.

b405a0feff0f2d8dab38b84860dcc4f6

Крок 9. Коли вода вбереться в рис, нагрів зменшіть до мінімального стану, накрийте кришкою і тушкуйте плов до готовності хвилин 20. Вимкніть нагрів і дайте постояти страві 15 хвилин, щоб наповнитися ароматами.

9fd3bfaab596c7f1cad1972a5b664d2a

Крок 10. Приготований плов перемішайте.

d94dcf152210759646961471a23f5e69

Крок 11. Ароматне блюдо розділіть на порції. Подавайте до столу і пригощайте рідних і близьких. Насолоджуйтесь із задоволенням!

85f816cb0dab47dacf80d1ba1a1053a8

Плов з куркою на плиті в казані

Плов з куркою на плиті в казані виходить вище всяких похвал. Той, хто не любить жирне м’ясо, цей варіант для вас. Нехай це буде не той справжній узбецький плов, тому що узбеки визнають тільки плов з баранини і яловичини, але це теж гідна інтерпретація! Повірте!

Час готування – 3 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Курка – 1 шт.
  • Рис – 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Барбарис – за смаком.
  • Айва – 2 шт.
  • Ізюм – 0,5 ст.
  • Часник – 2 головки.
  • Морква – 1 кг.
  • Зіра – за смаком.
  • Куркума – за смаком.
  • Олія – 300 мл.
  • Зерна кінзи – за смаком.
  • Паприка – за смаком.
  • Перець гострий – 1 шт.
  • Перець чорний горошком – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – скільки знадобиться.

Процес приготування:

Крок 1. Отже, візьміть досить велику курку. Промийте і обсушити паперовими рушниками. Розділіть на великі частини, видаливши непотрібні кісточки, шию, крила і хрящі. З цього можна буде приготувати наваристий бульйон.

d78af8c05f3fba2960b04ee99d85d4d7

Крок 2. Морква сполосніть, почистіть за допомогою овощечистки від шкірки, нарізати великими брусочками.

Крок 3. З ріпчастої цибулі зніміть лушпиння, сполосніть овоч і наріжте півкільцями.

Крок 4. Айву вимийте і просушіть, виріжте серцевину і розділіть на великі часточки.

dda6082d0f33a43748b1493524f8b199

Крок 5. З головок часнику зніміть верхній шар лушпиння, але головки залишаються цілими. Підріжте вусики.

Крок 6. Казан поставте на плиту, встановивши середній нагрів і розігрійте. Налийте олія без запаху. Після чого акуратно занурте цибульні півкільцями і зарум’яньте.

10ba49fea22402397b89f08c166b2397

Крок 7. Занурте нарізану курку, готуйте до коричневої скоринки 10-15 хвилин. Закиньте морквину, готуйте близько 3-х хвилин. Додайте сіль, зерна кінзи, паприку, барбарис. Залийте літром гарячої води, перемішайте і готуйте 20 хвилин, помішуючи.

6d481e05cb6826a548f0e80087cbed0e

Крок 8. Кілограм рису промийте в холодній воді кілька разів, щоб вода стала прозорою.

b3a67cf50cde933f59bf021a6158c3dc

Крок 9. Промийте родзинки і додайте в зірвак разом з гострим перцем, горошинами чорного перцю і головками часнику, тушкуйте на мінімальному вогні ще 30 хвилин.

400938ba60712d508e86691f2f9ccc2e

Крок 10. Через 30 хвилин приправте зірвак куркумою. Викладіть айву зрізом вниз. Рис знову промийте за допомогою сита, зайвої рідини дайте стекти. На зірвак розподіліть рівним шаром промитий рис. Встановіть максимальний нагрів і за допомогою шумівки залийте окропом, щоб рис був покритий на 1 сантиметр.

7f0f59cda7af1b6eb75f50f21826c702

Крок 11. Зіру розітріть руками і присипте зверху. Доведіть до кипіння. Накрийте кришкою і тушкуйте плов до готовності на мінімальному нагріванні близько півгодини.

7c8d561f884239877cdf0b24d6b16e74

Крок 12. Через півгодини вимкніть нагрів, акуратно шумівкою перемішайте плов.

71f13a337d1ef6b40b9597f8e0e1c92e

Крок 13. Яскравий плов перемістіть на красиве блюдо для подачі. Подавайте гостям. Насолоджуйтесь апетитним м’ясним блюдом. Смачного!

9382df396d81500506cd8e6a06545b16

Узбецький плов зі свининою на вогні в казані

Узбецький плов зі свининою на вогні в казані виходить мега смачним з чарівним ароматом. Скажу відразу, що це не справжній узбецький плов. Узбеки визнають в плові яловичину, конину і баранину. У кожного східного народу свої рецепти.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Свинина пісна – 1 кг.
  • Рис довгозернистий – 900 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 900 гр.
  • Часник – 2 головки.
  • Барбарис – за смаком.
  • Морква – 900 гр.
  • Зіра – за смаком.
  • Куркума – за смаком.
  • Каррі – за смаком.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Олія – 300 мл.
  • Перець червоний мелений – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – скільки знадобиться.

Процес приготування:

Крок 1. Морквину сполосніть, очистіть овочечисткою і наріжте ножем соломкою або брусочками. Так морква не розварити і збереже свою форму, а відповідно і естетику при подачі. Отже, візьміть пачку довгозернистого рису і промийте в холодній воді кілька разів, щоб вода стала прозорою.

Крок 2. Цибулини позбавте від лушпиння і наріжте зручним способом. Я ріжу півкільцями, так мені здається, виходить дуже навіть симпатично. Свинину промийте і обговоріть паперовими рушниками. Розділіть на великі частини.

33da80b4e51820bc4cb943eb8c7c8c6c

Крок 3. Заздалегідь розведіть багаття, встановіть казан і нагрійте його. Налийте олія без запаху. Акуратно занурте м’ясні шматочки, щоб не обпектися і швиденько обсмажте з усіх боків, щоб всередині запечатати м’ясний сік. З головок часнику зніміть верхній шар лушпиння, але головки залишаються цілими.

f3e9b8f8c3a8b875cc50c9768c30c8b1

Крок 4. Далі в казан занурте півкільцями цибулі і морквяну соломку, періодично помішуючи, доведіть до золотистого кольору. Слідкуйте, щоб нічого не підгоріло. В окремій мисочці з’єднайте спеції – сіль, перець, цукор, каррі, куркуму, зіру і барбарис. Перемішайте.

fcb2031b9feec210d74e7f5fa84648ae

Крок 5. Зірвак приправте половиною спецій і влийте півлітра окропу. Перемішайте. На зірвак рівномірно розподіліть промитий рис. Приправте другою половиною спецій. Залийте окропом, щоб рис був покритий на 3 сантиметри. Коли вода вбереться в рис, занурте головки часнику до половини в рис. Накрийте кришкою і тушкуйте плов 20-30 хвилин.

76fb4d738ecffce4eff80b83c16619fa

Крок 6. Перевірте на готовність і приберіть з вогню. Дайте настоятися хвилин 10 під кришкою. До речі спеції можна придбати готові « Для плову » або купити на вагу на ринку.

189f2a976eea874f9fa4cead662febe1

Крок 7. Перемішайте ароматний плов і перемістіть на красиве блюдо для подачі. Прикрасьте головками часнику і подавайте до столу. Насолоджуйтесь божественним блюдом. Смачного!

c5cdf1044b6f3ba0ec21115107df9e96

Плов з яловичиною в казані

Плов з яловичиною в казані є шикарна страва. Готується плов без особливих зусиль в домашніх умовах. Але потрібно знати один невеликий секрет – щіпка любові і гарний настрій. І тоді чудовий шедевр оцінять всі без винятку.

Час готування – 1 ч. 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Яловичина – 500 гр.
  • Рис – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Зіра – за смаком.
  • Спеції для плову – за смаком.
  • Морква – 500 гр.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Сало – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – скільки знадобиться.

Процес приготування:

Крок 1. Отже, візьміть казан. Встановіть його на плиті на середньому нагріванні. Розжарити. Сало розділіть на середні частини і закиньте в розігрітий казан. Поки сало витоплюється, займемося справою.

067c24d0601748b01df8226523179d6d

Крок 2. Морква вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою або поскрябать ножем, і нарізати великими брусочками.

ef0aaf87ec170b96f11b7fcd4a124f85

Крок 3. Яловичину промийте під проточною водою і обсушіть. Розріжте на досить великі шматочки. З казана акуратно витягніть шкварки і занурте в розтоплений жир нарізану яловичину. Підрум’яньте з усіх боків, щоб запечатати сік всередині.

78d9e6e91ece7684838a9bde09da4cc3

Крок 4. Коли м’ясо покриється апетитною скоринкою, занурте півкільцями цибулі і періодично помішуючи, доведіть до золотистого кольору. Закиньте морквину і готуйте 10 хвилин, помішуючи. Посоліть і приправте зірвак. Залийте окропом так, щоб рідина покривала вміст на 2 сантиметри. Прикрийте кришкою і тушкуйте 40 хвилин.

0341207030db65c08a09eb3c1efc8fce

Крок 5. З головки часнику зніміть верхній шар лушпиння, але головка залишається цілою. Закиньте гострий перець разом з часником. Готуйте ще хвилин 10.

29b8976cedde64b0758dfba4a461cd44

Крок 6. Рис промийте за допомогою сита в холодній воді кілька разів, щоб вода стала прозорою, рідини дайте стекти. На зірвак розподіліть рівним шаром промитий рис. Присипте зірою. Встановіть максимальний нагрів і за допомогою шумівки залийте окропом, щоб рис був покритий на 2 сантиметри. Закрийте кришкою і тушкуйте блюдо ще 30 хвилин на мінімальному нагріванні.

39254a6463f89c4719faf8bcd32fa47b

Крок 7. Готовий плов розділіть на порції, і пригощайте рідних і близьких. Насолоджуйтесь апетитним яскравою стравою. Смачного!

02651a6c5bfa36c0f16190dedefa5a7f

Плов з нутом в казані

Плов з нутом в казані – один з представників узбецького плову. Такий плов вважається повсякденним. Необов’язково використовувати баранину. Цей вид плову більш економічний. Взагалі в Узбекистані налічується близько 60 різновидів плову. Відрізняються вони один від одного способами приготування.

Час готування – 6 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • М’ясо – 200 гр.
  • Рис – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Нут – 50 гр.
  • Барбарис – 0,5 ст.л.
  • Морква – 100 гр.
  • Зіра – 0,5 ч.л.
  • Куркума – 0,5 ч.л.
  • Олія – 100 мл.
  • Молот коріандр – 0,5 ст.л.
  • Перець червоний мелений – 0,5 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – скільки знадобиться.

Процес приготування:

Крок 1. Отже, відміряйте 50 грамів нуту, промийте під холодною водою. Залийте водою і залиште набухати на 4 години.

0a52ed7386031ec01560a8cb965c2d4c

Крок 2. Візьміть 250 грамів рису і промийте в холодній воді кілька разів, щоб вода стала прозорою.

1b78fc4d21fe5ffdb57573270371c61e

Крок 3. Моркву очистіть від шкірки, і нарізати великими брусочками.

56b1c00d24fbfeb554110972afdffe26

Крок 4. Очищену цибулю наріжте довільно.

Крок 5. М’ясо, для цього рецепта підійде будь-який ( курка, свинина, яловичина, баранина ), промийте під проточною водою і обсушити. Наріжте досить великими шматочками.

30d8fe67fef197f6ac85959f5ebe0692

Крок 6. Казан поставте на плиту, встановивши середній нагрів і розігрійте. Налийте олія без запаху або використовуйте жир.

14466bb96e43b56786832fc70f34e242

Крок 7. У розпечене масло обережно занурте підготовлене м’ясо. Обсмажте до апетитної рум’яної скоринки з усіх боків. Таким чином, сік запечатается всередині.

635f0563281be933fd53ade70cb19ac5

Крок 8. Слідом занурте цибулю і періодично помішуючи, доведіть до золотистого кольору. Слідкуйте, щоб цибуля не підгорів.

46e5465b9fb54837c9502fa09ddf4fac

Крок 9. Тепер прийшла черга моркви. Закиньте її і готуйте близько декількох хвилин, не чіпаючи. Після чого перемішайте і готуйте ще 10 хвилин, помішуючи.

505d219d8815a3deda4e104e961da601

Крок 10. З нуту злийте воду і знову промийте. Потім відправте до вмісту казана. Приправте зірвак спеціями – куркумою, зірою, барбарисом, молотим коріандром і червоним перцем. Посоліть за смаком.

Крок 11. Зменшіть вогонь, залийте окропом так, щоб рідина покривала вміст на 2 сантиметри.

59468d3b145e51cf02487a9240fd9318

Крок 12. Не накриваючи кришкою, тушкуйте 20 хвилин після закипання на мінімальному вогні.

Крок 13. Спробуйте на сіль. Зірвак повинен бути досить солоним і насиченим. При необхідності підсолити.

0afb59772616cb63dba55e0a7ede2e5b

Крок 14. Рис знову промийте за допомогою сита, зайвої рідини дайте стекти. На зірвак розподіліть рівним шаром промитий рис.

fa43d5b001434560f736df03404494d5

Крок 15. Встановіть максимальний нагрів і за допомогою шумівки залийте окропом, щоб рис був покритий на 2 сантиметри.

1d223ad377ba7897f9441d75ca8e5a95

Крок 16. Готуйте до тих пір, поки вода практично не вбереться в рис.

1db0ad0018019e95676450f07234a04a

Крок 17. Потім зі стінок зберіть рис і сформуйте гірочку. У центрі зробіть прокол до самого дна. Через нього буде виходити пар. Накрийте кришкою і тушкуйте ще 10 хвилин.

2fedee61891b0433b996457b61b6c4e2

Крок 18. Відкрийте кришку, перевірте готовність рису і нуту. Вимкніть нагрів і дайте постояти ще 15 хвилин під кришкою.

5ecd202aadcb8fe31fb34ada65438193

Крок 19. Перемішайте блюдо, розділіть на порції. Подавайте яскравий плов до столу і пригощайте рідних і близьких. Насолоджуйтесь із задоволенням!

556ad49ba83e8782d82e18fbd0c50eb3

Розсипчастий плов з бараниною в казані

Розсипчастий плов з бараниною в казані – дивовижний рецепт, яким від щирого серця поділюся з вами. Тільки в казані плов виходить неймовірно смачним і розсипчастим. Товсті стінки і форма начиння усіляких похвал! Приготуйте і ви не зможете встояти.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Баранина – 1 кг.
  • Рис – 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Жир курдючний – 10 гр.
  • Морква – 1 кг.
  • Зіра – за смаком.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець гострий – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – скільки знадобиться.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть кілограм рису і промийте в холодній воді кілька разів, щоб вода стала прозорою. Ріпчаста цибуля очистіть від лушпиння, наріжте, як вам подобається. Баранину сполосніть під краном і обсушіть. Наріжте досить великими шматочками. Моркву почистіть від шкірки, і нарізати великими брусочками.

Крок 2. Казан помістіть на плиту, встановивши середній нагрів і розігрійте. Курдючний жир довільно наріжте і закиньте в казан. Коли витопиться жир, налийте олія без запаху. У розпечене масло занурте цибульні півкільцями і періодично помішуючи, доведіть до золотистого кольору. Слідкуйте, щоб цибуля не підгорів.

19afcff64e78695adf123741e005d115

Крок 3. Тепер занурте нарізану баранину, готуйте до коричневої скоринки. М’ясо стане апетитним і підсмаженим хвилин через 10-15.

279101038b9546be18764b74eaea2241

Крок 4. Прийшов черга моркви. Закиньте її і готуйте близько 3-х хвилин, не чіпаючи.

fb363547846af47e7bcf27a85ab28b00

Крок 5. Далі перемішайте і обсмажуйте ще 10 хвилин, перемішуючи. Зіру розітріть руками і приправте зірвак. Посоліть за смаком і додайте мелений перчик. Закиньте гострий перець і залийте окропом так, щоб рідина покривала вміст на 2 сантиметри. Прикрийте кришкою і тушкуйте близько години.

ad8471fd05d5652cde2d94a30788655d

Крок 6. З головки часнику зніміть верхній шар лушпиння, але головка залишається цілою, і застроміть її в зірвак. Готуйте 20 хвилин.

58c20afa6f9f95fbece53472dab4451a

Крок 7. Акуратно витягніть часник. Рис знову промийте за допомогою сита, зайвої рідини дайте стекти. На зірвак розподіліть рівним шаром промитий рис. Встановіть максимальний нагрів і залийте окропом, щоб рис був покритий на 2 сантиметри.

81f738870305ab28e966a823ab6ecf20

Крок 8. Коли рис практично вбере всю воду, в центр занурте головку часнику до половини в рис. Нагрівання зменшіть до середнього стану, накрийте кришкою і варіть плов до готовності. Дерев’яною шпажкою зробіть проколи в декількох місцях до самого дна. Через проколи буде виходити пар.

467b3bfa8f090a9e1d75d3219ccb8884

Крок 9. На рівну поверхню плову покладіть велику тарілку, закрийте кришкою і тушкуйте страву ще півгодини на мінімальному нагріванні.

Крок 10. Апетитний плов перемістіть на красиве блюдо для подачі. Прикрасьте головкою часнику і презентуйте частування. Смачного!

2a69094217de0a361ca32426fad2f26d

Плов в казані в духовці

Плов в казані в духовці виходить супер розсипчастим. Наскільки він апетитний, не передати словами. Правильно приготований рис і ніжне м’ясо зводять з розуму з першої ж вилки. Якщо ви сумніваєтеся, що в духовці можна приготувати гідний плов, просто спробуйте і від ваших сумнівів не залишиться і сліду.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Свинина – 1 кг.
  • Рис – 3 ст.
  • Цибуля ріпчаста – 5 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Приправа для плову – 1 пачка.
  • Морква – 5 шт.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 6 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть улюблений рис для плову і промийте під водою кілька разів, щоб вода стала прозорою. Свинину промийте під проточною водою і обсушіть. Наріжте досить крупно. Казан поставте на плиту, встановивши середній нагрів і розігрійте. Налийте олія без запаху. Після чого акуратно занурте м’ясо і зарум’яньте.

ec37895e014834e45bdaaf29b152696c

Крок 2. М’ясо готуйте до коричневої скоринки. Воно стане апетитним і підсмаженим хвилин через 10-15. Ріпчаста цибуля очистіть від лушпиння. Почищену цибулю наріжте, як подобається. У розпечене масло занурте півкільцями цибулі і періодично помішуючи, доведіть до золотистого кольору.

c2e16c74bda2630307565d2c588c21e2

Крок 3. Слідкуйте, щоб цибуля не підгорів.

b982a5f9c52e5950fa3a504d2d72768f

Крок 4. Моркву почистіть від шкірки, і нарізати брусочками. Закиньте до м’яса з цибулею.

e1ed713952d3cb5a9ba822f93db91ccf

Крок 5. Готуйте близько п’яти хвилин, не перемішуючи. Після чого перемішайте і готуйте ще 10 хвилин, помішуючи.

793ff01fe3d5451a2cd6600147c36cbd

Крок 6. Щедро посоліть і приправте улюбленими спеціями. У мене в пакетику. Можна придбати ароматні прянощі в східній крамниці на вагу.

Крок 7. Перемішайте зірвак. Так називається основа для плову.

7647a429dd7de7d52412794d717b548b

Крок 8. Рис знову промийте за допомогою сита, зайвої рідини дайте стекти. На зірвак розподіліть рівним шаром промитий рис.

24eed4ce9a043c3684d9d9abfe3fd828

Крок 9. З головок часнику зніміть верхній шар лушпиння. Зубчики застромите в рис.

807846a7eb44dc953d0d7e13c2a3645d

Крок 10. Залийте окропом так, щоб рідина покривала вміст казана на 3 сантиметри. Прикрийте кришкою і доведіть до сильного закипання.

50a08856190bdaf38f2d84568f992c5c

Крок 11. Заздалегідь нагрійте духовку. Зніміть кришку з казана і запакуйте фольгою для запікання. Акуратно перенесіть гарячий казан в розігріту духовку. Готуйте 1,5 години при температурі 180 градусів.

561d44a41ad28b60a7234dcad9585ec9

Крок 12. Через годину перевірте на готовність, і чи є рідина. При наявності рідини готуйте ще 20-30 хвилин.

a1d4e037267776059a65609c1a0d4383

Крок 13. Готовий ароматний плов акуратно перемішайте, перемістіть на красиву страву для подачі. Подавайте гостям і насолоджуйтеся ошатним ситним блюдом. Смачного!

619bd894b70cce6a02a3a9de29686eef

Плов з качкою в казані

Плов з качкою в казані – чули про таке? Спробувавши вперше цей делікатес, я була приємно шокована. Качка, приготована таким способом, залишається неймовірно ніжною, чого зазвичай непросто домогтися. Блюдо неймовірної смакоти виходить надзвичайно апетитним. Готуйте і їжте з превеликим задоволенням!

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • М’ясо качки – 800 гр.
  • Рис – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Часник – 2 головки.
  • Барбарис – 1 ст.л.
  • Морква – 200 гр.
  • Зіра – 1 ч.л.
  • Куркума – 1 ч.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Перець запашний горошком – 3 шт.
  • Перець чорний горошком – 4 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – скільки знадобиться.

Процес приготування:

Крок 1. Отже, зберіть складові для гастрономічного шедевра. Качку вибирайте молоду. Якщо птах попалася жирна, обріжте надлишки жиру і шкіри. Тушку вимийте і просушіть. Нарубайте на великі шматочки. Рис промийте в холодній воді кілька разів, щоб вода стала прозорою.

Крок 2. Моркву очистіть від шкірки, і нарізати брусочками.

f893c087029f737d04633ab065d0d999

Крок 3. Ріпчаста цибуля очистіть від лушпиння. Почищену цибулю наріжте довільно.

eced5cd7d55c350bbff73bdf2b791b93

Крок 4. Казан поставте на плиту, встановивши середній нагрів і розігрійте. Налийте олія без запаху. Після чого акуратно занурте підготовлену качку і підсмажте до рум’яності.

65bcaa169dcffe87708b153323883dcb

Крок 5. Далі до качці в казан вивантажите нарізану цибулю і морквину, періодично помішуючи, доведіть до золотистого кольору. Слідкуйте, щоб нічого не підгоріло. Готуйте 10 хвилин, помішуючи.

05e994ad0342ad593b40f02ccd2c93f8

Крок 6. Зіру розітріть руками і приправте зірвак. Так називається основа для плову. Посоліть за смаком, додайте барбарис, горошини перцю і куркуму. Залийте окропом так, щоб рідина покривала вміст на 2 сантиметри. Прикрийте кришкою і тушкуйте близько півгодини.

Крок 7. Рис знову промийте за допомогою сита, зайвої рідини дайте стекти. На зірвак розподіліть рівним шаром промитий рис.

c109017c34605614dfe6398421e28bb0

Крок 8. Встановіть максимальний нагрів і за допомогою шумівки залийте окропом, щоб рис був покритий на 3 сантиметри. З головок часнику зніміть верхній шар лушпиння, але одна головка залишається цілою, а друга розбирається на зубчики. Застромите цілу головку посередині, а зубчики очищеного часнику застромите окремо в декількох місцях. Нагрівання зменшіть до мінімуму, накрийте кришкою і тушкуйте плов 40 хвилин.

35e5d9a3fe7348ab9e436332cef03bcf

Крок 9. Через 40 хвилин перевірте готовність рису. Дерев’яною шпажкою зробіть проколи в декількох місцях до самого дна. Через проколи буде виходити пар.

a60bcee8b0a4588d1d010699efecf695

Крок 10. Перемішайте плов і дайте настоятися ще 30 хвилин.

baa84ac7bb1cb66dbe10a7c66d3341bd

Крок 11. Апетитний плов розділіть на порції.

8b31ba183118e3bef72a40501b242a74

Крок 12. Їжте із задоволенням. Смачного!

4922cf6c0b6580adf40bd0d2fdfd0551

Плов з булгура в казані

Плов з булгура в казані виходить нітрохи не гірше ніж традиційне блюдо з рисом. Булгур успішно замінює рис і деяким ця інтерпретація подобається більше. Не можу сказати, що це мій улюблений рецепт. Але для різноманітності можна поекспериментувати. Пробуйте, скільки людей, стільки думок. Можливо, цей плов стане вашим фаворитом.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Свинина – 400 гр.
  • Булгур – 1 ст.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчика.
  • М’ясний бульйон – 2 ст.
  • Олія – 40 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте продукти для цікавого страви.

Крок 2. Свинину промийте під проточною водою і обсушіть. Наріжте досить великими шматочками. Казан поставте на плиту, встановивши середній нагрів і розігрійте. Налийте олія без запаху. Закиньте м’ясо в розпечене масло і підрум’яньте з усіх боків до апетитної скоринки.

c0a14896715f7d4ff64e7fa357607d8f

Крок 3. Ріпчаста цибуля очистіть від лушпиння. Почищену цибулю наріжте, як вам подобається. Моркву почистіть від шкірки, і нарізати великими брусочками. Овочі закиньте до обсмаженому м’яса. Слідкуйте, щоб нічого не підгоріло, час від часу перевертаючи вміст казана.

5b05caa5d90bc280d8d5e716e34c27ce

Крок 4. Булгур промийте в холодній воді кілька разів, щоб вода стала прозорою. На зірвак розподіліть рівним шаром булгур. З часнику зніміть верхній шар лушпиння, зубчики застроміть в крупу.

58d4282f2761f0d4d4dd379ca1f621f4

Крок 5. Щедро посоліть і поперчіть. Залийте м’ясним бульйоном, попередньо підігрів до гарячого стану. Закип’ятіть. Прикрийте кришкою і тушкуйте близько півгодини на мінімальній температурі.

eca1067aaf7cf0a1a3f3de8a894352b9

Крок 6. Через півгодини перевірте плов на готовність, подивіться, чи залишилася рідина. Перемішайте готовий плов. Вимкніть нагрів і дайте настоятися ще 20 хвилин.

50039a5984c69fdd2343fe6ba3bc2e9a

Крок 7. Апетитний плов з булгура розкладіть по тарілках.

Крок 8. Подавайте гостям і насолоджуйтеся ароматним і ситним блюдом. Смачного!

74b0ed8933a71f3bb32655425906608f

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал