У піст можна приготувати картоплю по-особливому – у вигляді рулету з грибною начинкою. Вийде відмінна альтернатива м’ясної страви. У рецепті використовуються самі звичайні продукти: основу готуємо з картопляного пюре з рослинною олією, а начинку – з смажених з цибулею грибів з додаванням томатної пасти.
Для рецепта вам буде потрібно:
- * картопля — 1кг
- * гриби (свіжі) — 200г
- * цибуля ріпчаста – 1 шт.
- * сіль – за смаком
- * спеції – за смаком
- * борошно — 150г
- * олія рослинна-30г
- * паста томатна-50г
- * вода-250 мл
- * цукор-1 ч. л.
Рецепт приготування:
- Свіжі гриби порізати пластинами. Цибулю дрібно нашаткувати. Викласти гриби з цибулею в сковороду з розігрітим рослинною олією і обсмажити до готовності.
- У чашу з холодним картопляним пюре влити рослинну олію.
- Туди ж додати борошно. Добре перемішати все. Сформувати картопляне тісто.
- Застелити робочу поверхню харчовою плівкою. Розкачати на ній картопляне тісто в товстий пласт. Зверху викласти гриби з цибулею.
- Згорнути картопляне тісто з начинкою в рулет.
- Підготувати форму для випікання. Змастити дно і стінки олією. Нарізати рулет на порційні шматки і викласти їх зрізом вгору для випікання.
- Приготувати заливку для рулетів. Для цього воду змішати з томатною пастою. Додати сіль, цукор і спеції за смаком.
- Залити Картопляні рулети підготовленої заливкою. Відправити в розігріту до 190С духовку на 20-30 хвилин. Подати Картопляні рулети на стіл в гарячому вигляді як основне блюдо або в холодному вигляді, як закуску.
Приємного апетиту!