Сосиски в тісті на сковороді – 8 швидких рецептів в домашніх умовах

Хоч це і не зовсім корисно, але однозначно дуже смачно і готується нескладно. Гарячі, повітряні і незвичайно смачні смажені на сковороді сосиски в тісті – улюблене страва різного віку. Апетитні ковбаски в поєднанні з хрустким тістом – прекрасна альтернатива смаженим чебурекам.

Сосиски в дріжджовому тісті, смажені на сковороді

Для швидкого легкого вечері або ситного перекусу Вас виручить рецепт приготування сосисок в тісті, обсмажених на сковорідці, що буде швидше запікання їх в духовці. Оболонкою для сосисок візьмемо готове дріжджове тісто. Можна замісити тісто з будь-якого рецепту, але це займе більше часу. Для цієї страви візьміть якісні сосиски.

Як посмажити сосиски в тісті без дріжджів?

Дріжджове тісто вимагає часу приготування і навичок роботи з ним. Альтернативою цьому буде тісто для сосисок, замішане на кефірі. Випічка на кефірному тісті виходить повітряної, з хрусткою скоринкою і фритюр для неї не потрібен. Смажимо сосиски в тісті на сковорідці.

Час готування: 1 година.

Час приготування: 25 хвилин.

Порції: 16 шт.

Інгредієнти:

  • Сосиски – 16 шт.
  • Борошно – 400 гр.
  • Кефір – 200 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 2 ч.л.
  • Сіль – 0.5 ч.л.
  • Сода – 0.25 ч.л.
  • Олія – 7 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку потрібно замісити тісто для сосисок. У посуд для замісу тіста налити теплий кефір, насипати до нього сіль з цукром, налити дві ложки олії, розбити куряче яйце і ложкою або вінчиком перемішати до однорідного стану. Просіяти на сито борошно, змішати її з содою і пересипати в кефірну масу.

Крок 2. Замісити тісто спочатку вінчиком, а потім перекласти на присипану борошном стільницю і руками завершити заміс. Замішувати тісто, поки не перестане прилипати до долонь. Помішене тісто скачати в колобок, прикрити шматочком харчової плівки і залишити на 25 хвилин для вистоювання.

Крок 3. Після закінчення цього часу тісто руками, змащеними олією, розділити на 16 однакових шматочків.

Крок 4. Сосиски звільнити від оболонки. Шматочки тіста розкачати качалкою тонкими коржами відповідні довжині сосисок. Потім на коржі укласти сосиски і краї тіста красиво і щільно скріпити пальцями, щоб вийшли пиріжки.

Крок 5. У глибокій сковорідці розігріти п’ять ложок олії. Порційно обсмажити в маслі сосиски на середньому вогні і до рум’яної скоринки з усіх боків. З обсмажених сосисок прибрати зайву олію серветками. Потім укласти сосиски в тісті на порційні тарілки і подати до столу. Смачного!

Домашні сосиски в листковому тісті на сковороді

листкове тісто багато господинь визнають відмінною основою для будь-якої домашньої випічки, і сосиски в такому тісті не виняток. При обсмажуванні сосисок на сковорідці листкове тісто виходить рум’яним і хрустким, важливо тільки вибрати якісні ковбасні вироби. Готують цю страву для швидкого ситного сніданку або перекусу. Формуємо випічку у вигляді міні-сосисок, що буде красиво і апетитно виглядати і припаде до смаку Вашій родині, особливо дітям.

Час готування: 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове – 400 гр.
  • Сосиски – 5 шт.
  • Олія для смаження – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу потрібно підготувати простий набір інгредієнтів для цієї страви. При кімнатній температурі розморозити листкове тісто. Сосиски очистити від оболонки.

Крок 2. На присипаній борошном стільниці розгорнути листи розмороженого тіста, це зазвичай чотири аркуша. Кожен лист розрізати навпіл. На край кожного шматочка тіста помістити сосиску, і потім тісто щільно згорнути, сформувавши невеликі рулети. Краї тіста щільно защипнути.

Крок 3. Гострим ножем нарізати сформовані вироби шматочками товщиною до 2 см.

Крок 4. У глибокій сковорідці добре розігріти склянку олії. У гарячу олію помістити міні-сосиски і обсмажувати їх на середньому вогні і до рум’яного кольору з обох сторін.

Крок 5. Потім обсмажені міні-сосиски перекласти з сковорідки на паперовий рушник, щоб видалити зайву олію, і подати приготоване страва до столу. Смачного!

Сосиски в рідкому тісті на кефірі на сковороді

Сосиски в тісті – ласощі дуже смачну, і Ваша сім’я його оцінить високо. Варіантів приготування багато і одним з них будуть сосиски в рідкому тісті. По-іншому, в перекладі з французької мови, таке тісто називають кляром. У ньому обмакують сосиски і обсмажують на сковорідці. У цьому рецепті приготуємо сосиски на рідкому кефірному тісті у вигляді пирога.

Час готування: 40 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 3.

Інгредієнти:

  • Сосиски – 4 шт.
  • Кефір – 100 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 100 гр.
  • Олія – 30 мл.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сода – ¼ ч.л.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку потрібно замісити рідке кефірне тісто. У посуд для замісу тіста налити кефір, тільки не холодний. Потім до кефіру налити олія, додати дрібку солі і розбити курячі яйця. Ці Інгредієнти вінчиком перемішати до однорідного стану.

Крок 2. Потім до цієї суміші насипати через сито 100 г пшеничного борошна.

Крок 3. Вінчиком замісити тісто, щоб в ньому не було грудочок борошна. Потім додати соду і перемішати тісто ще раз.

Крок 4. Сосиски звільнити від оболонки і нарізати їх навскоси невеликими кружечками. Глибоку сковорідку змастити невеликою кількістю масла і викласти в неї нарізані сосиски.

Крок 5. Потім сковорідку поставити на плиту і включити середній вогонь. Залити сосиски замішаним кефірним тістом і лопаткою вирівняти його поверхню.

Крок 6. Прикрити сковорідку кришкою і смажити сосиски в тісті протягом 7 – 10 хвилин, щоб нижня сторона стала рум’яною. За цей час тісто збільшиться в обсязі вдвічі.

Крок 7. Потім за допомогою плоскої тарілки корж перевернути на іншу сторону, додавши в сковорідку ще трохи масла.

Крок 8. Коржик зверху посипати подрібненим на середній терці сиром і потримати її на вогні і під кришкою 5 хвилин і до розплавлення сиру. Потім вогонь вимкнути і посипати страву мілко-порізаною зеленню.

Крок 9. Акуратно перекласти сосиски в тісті на сервірувальну тарілку, нарізати порційно і подати до столу. Смачного!

Як приготувати сосиски в тісті на воді?

Тісто для сосисок, замішане на воді з додаванням сухих дріжджів, завжди виходить ніжним, легким і зручним в роботі. Смажимо сосиски на сковорідці. По суті, у Нд вийдуть пиріжки з начинкою з сосисок. Таку випічку готують до чаю або для ситного перекусу.

Час готування: 1 година.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Сосиски – 200 гр.
  • Борошно – 150 гр.
  • Олія – 50 мл.
  • Сіль – 1 гр.
  • Дріжджі сухі – 3 гр.
  • Цукор – 20 гр.
  • Вода – 50 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед підготувати всі Інгредієнти для приготування цієї страви в зазначеному в рецепті кількості. Воду трохи підігріти. Олію краще взяти рафіновану.

Крок 2. У посуд для замісу тіста налити 50 мл теплої води і розчинити в ній сухі дріжджі з цукром і сіллю. Потім насипати половину просіяного борошна і вінчиком перемішати, додаючи при помішуванні олія. Потім насипати решту борошно і замісити тісто. Його прикрити серветкою і залишити в теплі на 30 – 40 хвилин для підйому.

Крок 3. Сосиски звільнити від оболонки.

Крок 4. Тісто, яке підійшло рукою трохи обм’яти, розділити на чотири однакових шматочка і скачати їх в колобки.

Крок 5. Потім кожен шматочок розкачати в тонкий корж, покласти на неї сосиску і сформувати акуратний пиріжок, щільно закріпивши пальцями краї тіста.

Крок 6. У сковорідці розігріти олію. Перекласти в неї сосиски в тісті і обсмажити їх на середньому вогні і до рум’яного кольору з усіх боків.

Крок 7. Обсмажені сосиски перекласти з сковорідки на паперові серветки, щоб видалити зайву олію.

Крок 8. Сосиски в тісті на воді, обсмажені на сковорідці, готові. Розкласти їх в порційні тарілки і подати до чаю. Смачного!

Простий і швидкий рецепт сосисок в тісті з сиром

Для швидкого і ситного перекусу, і особливо для дітей, будуть у Вас сосиски в тісті з додаванням твердого сиру. Набір інгредієнтів і спосіб приготування прості. Використовуємо готове дріжджове тісто, але можна замісити і своїми руками з будь-якого рецепту. Смажимо сосиски на сковорідці.

Час готування: 40 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 5.

Інгредієнти:

  • Сосиски – 5 шт.
  • Тісто дріжджове – 400 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Олія – 70 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Сосиски очистити від оболонки і розрізати на половинки. Якщо у вас вони маленькі – залишити цілими.

Крок 2. Шматок твердого сиру подрібнити на середній терці.

Крок 3. Дріжджове тісто розділити на невеликі однакові шматочки відповідно до кількості сосисок. Присипати борошном обробну дошку і шматочки тіста розкачати в тонкі коржі.

Крок 4. Потім на коржі розкласти подрібнений сир.

Крок 5. Поверх сиру покласти половинки сосисок.

Крок 6. Потім тісто загорнути навколо начинки і краї його щільно скріпити, щоб вийшли пиріжки, і сир при спеці не витік.

Крок 7. У сковорідці добре розігріти олія. Обсмажити сосиски на середньому вогні і до рум’яного кольору з усіх боків. Потім обсмажені сосиски перекласти на паперовий рушник для видалення зайвого масла.

Крок 8. Сосиски з сиром в тісті готові. Можете подавати до столу. Смачного!

Смачні сосиски в картопляному тісті на сковороді

Смачним варіантом сосисок в тісті, смажених на сковорідці, буде рецепт приготування їх на картопляному тісті. За своєю суттю це картопляне пюре з сосискою, тільки в незвичайному і нестандартному вигляді. Такі сосиски готують не тільки для перекусу, але і для ситної вечері або обіду.

Час готування: 1 година 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Сосиски – 4 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Борошно – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Олія – 40 мл.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Картопля добре промийте і відваріть в мундирах до готовності. Потім його очистіть від шкірки і будь-яким зручним для вас способом пюріруйте.

Крок 2. В отримане пюре насипте борошно, розбийте одне яйце і додайте трохи солі. Потім замісіть з цих інгредієнтів тісто і його трохи остудити.

Крок 3. Сосиски очистіть від оболонки. Замішене тісто розділіть на шматочки відповідно до кількості сосисок. На присипаної борошном обробної дошці розкачайте тісто в коржі. На кожну корж покладіть сосиску і руками сформуйте акуратні пиріжки.

Крок 4. Поставте для розігріву сковорідку з олією. Сформовані сосиски в тісті обваляйте в борошні або панірувальних сухарях.

Крок 5. Потім обсмажте їх в розігрітій олії до золотистого кольору з усіх боків.

Крок 6. Сосиски в картопляному тісті готові. Серветкою приберіть у них зайву олію і можете подавати до столу. Смачного!

Сосиска в клярі на шпажках в домашніх умовах

Сосиска в клярі на паличці – закуска проста, і вона подобається дітям і дорослим цікавою і незвичайною подачею. Кляр замішуємо на пшеничного борошні з додаванням, для красивого кольору, куркуми. Для святкової подачі шпажки беремо довгі, а для повсякденного столу коротші. Смажимо сосиски в домашніх умовах на сковорідці.

Час готування: 1 година.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 10.

Інгредієнти:

  • Сосиски – 10 шт.
  • Борошно – 300 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко – 100 мл.
  • Оцет – 1 ч.л.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Куркума – 1 ч.л.
  • Олія – 150 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте всі Інгредієнти в зазначеному в рецепті кількості.

Крок 2. Потім приготуйте кляр для сосисок. У посуд для замісу кляра насипте сухі Інгредієнти: просіяне борошно, сіль і цукор. Їх ложкою добре перемішайте.

Крок 3. В інший посуд налийте молоко, розбийте до нього два курячих яйця і вінчиком добре збийте, щоб з’явилася піна.

Крок 4. Цю молочну суміш перелийте до сухим інгредієнтів, додайте гашене оцтом харчову соду і замісіть кляр до однорідного стану. Потім посуд з кляром прикрийте плівкою і залиште на півгодини для вистоювання.

Крок 5. Після закінчення цього часу в кляр насипте куркуму і трохи чорного перцю. Перемішайте кляр ще раз.

Крок 6. Сосиски звільніть від оболонки і відваріть їх в підсоленій воді. Потім сосиски трохи остудити, і надіньте їх на дерев’яні шпажки.

Крок 7. Потім сосиски на шпажках добре вмочіть в приготований кляр, щоб він покрив їх повністю.

Крок 8. У сковорідці добре розігрійте олія. Порційно і на середньому вогні обсмажте шпажки з сосисками до рум’яного кольору з усіх боків.

Крок 9. Сосиски в клярі на шпажках готові. Можете подавати до столу з будь-яким соусом. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал