Для тих хто шукає пісні смаколики – ця збірка стане Вам у нагоді! 15 пісних тортиків, які з легкістю можна приготувати вдома і насолоджуватись солодощами навіть у дні Великого посту. Збережіть собі рецептик і поділіться з друзями, можливо і їм буде корисно!
1. Пісний торт «Наполеон»
Пісний «Наполеон» за смаком майже не відрізняється від оригінального, але готувати його набагато простіше.
Тобі знадобиться:
Тісто: 1 склянка газованої води, 1 склянка рафінованої рослинної олії, 4,5 склянки просіяного борошна, 0,5 ч. л. солі, 0,25 ч. л. лимонної кислоти.
Крем: 250 г манної крупи, 180 г мигдалю, 1,5 л окропу, 0,5 склянки цукру, 1 пакетик ванільного цукру, 1- 2 лимони.
Приготування:
- У миску з борошном влий газовану воду, соняшникову олію, додай сіль та лимонну кислоту, заміси однорідне щільне тісто.
- Розділи ком тіста на 12-13 частин, скатай їх у кульки, накрий плівкою і постав у холодильник. Діставай по одній кульці, розкочуйте в тонкий круглий пласт і відразу випікай.
- Мигдаль почисти від лушпиння, подрібни в блендері і всип у киплячу воду, додай цукор, а потім тонким струмком введи манку.
- З лимонів зніми цедру за допомогою спеціальної терки, плід почисть від білої шкірки, м’якоть поріж шматочками. Цедру та м’якоть, а також ваніль з’єднай із кремом.
- Перемасти остиглим кремом коржі, посип дробленим мигдалем і цедрою цитрусу. Смачного!
2. Пісний шоколадний торт
Вегетаріанці аж ніяк не позбавлені задоволення ласувати смачними шоколадними десертами, оскільки для їх приготування достатньо мати під рукою продукти рослинного походження.
Тобі знадобиться: 1,5 склянки просіяного пшеничного борошна, 4-5 ст. л. какао, 220 г цукру, 1 ч. л. харчової соди, 0,25 склянки рафінованої олії, 3 ст. л. лимонного соку або яблучного оцту, 1 пакетик ванільного цукру, 1 щіпка морської солі, 200 мл води, 1,5 ч. л. розчинної кави, 1 склянка абрикосового джему.
Приготування:
- Збий міксером воду з олією, кавою, лимонним соком, цукром і ваніллю, з’єднай з борошном, какао, сіллю та содою. З отриманого тіста випікайте пиріг.
- Розріжте охолоджену шоколадну заготовку на два-три коржі, перемаж абрикосовим (або будь-яким іншим) джемом.
- Прикрасьте крихтами від коржа і полийте розтопленим шоколадом. Смачного!
3. Пісний шоколадно-вишневий торт
Такий торт можна сміливо готувати до святкового столу. Верх десерту покривається спеціальною пісною глазур’ю, а прикрасити його можна цукатами та горіхами.
Тобі знадобиться:
Тісто: 0,5 склянки води, 1 склянка борошна, 2-3 ст. л. какао, 3 ст. л. олії без запаху, 180 г цукру, дрібка солі та 1 ч. л. розпушувача.
Вишневий крем: 1 склянка насиченого вишневого компоту, 2 ст. л. манки, 5-6 ст. л. цукру.
Глазур: по 1,5 ст. л. цукру, води, олії та какао, 50 г будь-яких горіхів, 50 г цукатів.
Приготування:
- Зазначені в рецептурі компоненти для тіста помісти в глибоку ємність і збийте міксером. Перелий масу у форму, спеки в духовці.
- У киплячий компот або сік всип цукор і манку, варити необхідно до загустіння, потім остуди і збий міксером.
- Спечений і остиглий шоколадний корж розріж на дві частини. Перший пласт поклади на тарілку, розподіли крем, накрий другим. Залий глазур’ю, посип горіхами і цукатами.
- Для глазурі змішай воду з цукром, какао та олією, доведи до кипіння, остуди до теплого стану. Насолоджуйтесь!
4. Пісний полунично-кокосовий торт без випічки
За смаком та зовнішнім виглядом цей торт нагадує знаменитий чізкейк, однак у його складі немає ні сиру, ні вершкового сиру.
Тобі знадобиться: по 135 г мигдалю та фініків без кісточок, 285 г горіхів кешью, 150 г ягід полуниці, 1 щіпка солі, 2,5 ст. л. лимонного соку, 4-5 ст. л. цукру, 1 пакетик ванільного цукру або ваніль на кінчику чайної ложки, 110 мл кокосового молока, 1 пакетик кокосової стружки.
Приготування:
- Замочені на ніч горіхи мигдалю перемолоти в блендері разом із дрібкою солі та фініками. Отриману масу виклади у форму, розподіли та утрамбуй ложкою. Постав у морозилку.
- Дві третини частини полуниці подрібни у блендері, додавши по 1 ст. л. цукру та лимонного соку. Окремо пюруй замочені на ніч і промиті горіхи кешью (225 г), цукор, ваніль, кокосове молоко і лимонний сік, що залишився.
- На застиглий мигдально-фініковий шар вилий половину крему з кешью, половину, що залишилася, перемішай з полуничним пюре, розподіли третім шаром. Постав у морозилку на дві години.
- Посип добре застиглий горіхово-ягідний торт кокосовою стружкою, прикрась ягодами полуниці і горіхами кешью, що залишилися.
5. Пісний цитрусово-ягідний торт
М’які коржі з ароматом апельсина та кремом із ягідного соку – це справжнє блаженство смаку. Обов’язково спечіть цей пісний торт хоч би раз!
Тобі знадобиться:
Тісто: 150 мл апельсинового соку з м’якоттю, 160 г цукру, 70 мл рафінованої олії, 30 мл води, 30 мл яблучного оцту, ½ ч. л. солі, 210-220 г просіяного борошна, 1 ч. л. харчової соди.
Крем: 300 мл ягідного соку (чорна смородина, полуниця, малина та ін.), 2 ст. л. манної крупи, 4-6 ст. л. цукру, по 2 ст. л. цукрової пудри та какао, 1 пачка желе.
Приготування:
- Збий вінчиком апельсиновий сік з цукром, сіллю, олією та оцтом, поступово підсипаючи двічі просіяне борошно. Влий воду з розчиненою в ній содою. Спечіть корж при 180 градусах.
- Ягідний сік змішай з манкою і цукром, варіть 5 хвилин після закипання. Охололий желеподібний крем збий міксером.
- Розріжте корж на дві-три частини, перемаж кремом, прикрасьте цукровою пудрою, змішаною з порошком какао, шматочками фруктів та желе.
6. Пісний морквяний торт.
Дуже смачний торт зі смаком кокосового молока та апельсинів. Морква додається в тісто, щоб надати йому гарний карамельно-оранжевий колір.
Тобі знадобиться:
Тісто: 200 г борошна, 1 ч. л. кориці, 1,5 апельсина, 130 г цукру, 0,5 ч. л. шафрану, щіпка солі, 70 мл олії без запаху, 1 морква, 30 мл яблучного оцту, 2 ст. л. води, 1 ч.л. соди, 0,5 ч. л. меленої кориці.
Крем: 410 мл кокосового молока, 1 склянка цукру, 2 ст. л. картопляного крохмалю, 3 ст. л. мигдальних пелюсток.
Приготування:
- Змішай двічі просіяне борошно з шафраном, сіллю, корицею. З апельсинів вичавлюй сік, розчини в ньому цукор, з’єднай з олією і оцтом, перелий у миску з сухими інгредієнтами, всипте натерту на дрібній тертці моркву. Соду розчини у воді, влий у тісто і збий міксером. Випікай при 180 градусах 30-35 хвилин, а потім ще 25 хвилин при 160 градусах.
- У чашці розчини цукор і крохмаль у невеликій кількості кокосового молока, решту вилий в сотейник і доведи до кипіння. Невеликими порціями введи крохмальну суміш у киплячу рідину.
- Морквяний пиріг розріж на три коржі, перемасти кремом, прикрась мигдалевими пелюстками, можна додати будь-які горіхи, сухофрукти або цукати.
7. Пісний млинцевий торт
Спочатку спекти пишні млинці з дріжджового тіста, а потім перемаж їх бананово-мигдальним прошарком. Вийде справжній кулінарний шедевр, яким можна ласувати навіть у піст!
Тобі знадобиться:
Для млинців: 400 мл води, 7 ст. л. просіяного борошна, 6 ч. л. цукру, 1 ст. л. олії без запаху, 1 щіпка солі, 2 г пресованих дріжджів.
Для бананово-горіхового крему: 400 мл води (кокосового або соєвого молока), 100 г подрібненого в крихту мигдалю, 2-3 стиглих банана, 1 пакетик ванільного цукру, 2 ст. л. олії, 3-5 ст. л. какао.
Приготування:
- Збий міксером або вінчиком компоненти для тіста, смажте тонкі млинці, остуди і перемаж кремом. Постав у холодильник на годину.
- Щоб приготувати крем: у киплячу воду (або рослинне молоко) всип мигдаль, зніми з плити і змішай з дрібно порізаними бананами, олією, ваніллю та какао-порошком. Пюруй масу блендером, якщо вона виходить рідкою, тоді в процесі збивання всипте кукурудзяний крохмаль або борошно.
8. Пісний кавовий торт з чорносливом
Шоколадно-кавові коржі, перемащені мусом із чорносливу, такий торт приведе в захоплення не лише вегетаріанців, а й найдосвідченіших гурманів!
Тобі знадобиться:
Для коржів: 260–330 г просіяного борошна, 290 мл свіжозвареної натуральної кави, 1 ч. л. харчової соди, 6 ст. л. води, 1 год. яблучного оцту, 3-4 ст. л. насіння льону, 110 г цукру, 4 ст. л. какао, 4,5 ст. л. соняшникової олії.
Для крему: 250 г чорносливу, 430 мл води, 4,5 ст. л. манки, дрібка меленої кориці.
Приготування:
- Насіння льону подрібни в кавомолці в пудру, залий водою (холодною), настоюй 15-20 хвилин. Змішай з кавою та рослинною олією, з’єднай з борошном, какао та цукром, додай соду, погашену оцтом. Випікай у духовці при 180 градусах 45-55 хвилин, остуди і розріж на три частини.
- Залий чорнослив без кісточок гарячою водою на 35-40 хвилин. Тим часом, манку всип у холодну воду (430 мл), перемішай і постав варитися до загустіння маси, додай віджатий чорнослив, пюруй блендером.
- Змасти кожен корж торта кремом, прикрась шматочками чорносливу, посип меленою корицею.
9. Торт «У піст» без борошна та яєць
Головний плюс цього десерту – його користь для здоров’я, оскільки він складається з великої кількості натуральних фруктів, горіхів та насіння. До того ж, цей пісний торт не потрібно випікати.
Тобі знадобиться: 2 стиглі авокадо, 200 г сушених груш, 0,5 кг вишні без кісточок, 100 г фініків без кісточок, 3 банани, 8 ст. л. меду, 2 ст. л. агар-агару, 210 мл води, 120 г гарбузового насіння, по 3 ст. л. насіння льону та какао, 200 г шоколаду, 2 ст. л. кедрових горіхів.
Приготування:
- Фініки та сушені груші залий водою на дві години, пропусти разом з гарбузовим насінням через м’ясорубку, додай 1,5 ст. л. меду та мелене насіння льону. Отримане тісто розкатай і поклади на дно форми, постав у морозилку.
- М’якуш одного авокадо, бананів пюруй у блендері разом з 2 ст. л. меду та порошком какао, змішай із приготовленою за інструкцією половиною порції агар-агару. Залий банановою масою форму з вже застиглим першим шаром, знову постав у морозильну камеру.
- Мед, м’якоть авокадо і вишню подрібни в блендері, додай другу порцію агар-агару, залий торт, відправ застигати в морозилку на 30-40 хвилин.
- Полий готовий виріб розтопленим шоколадом, посип кедровими горіхами та сухофруктами за бажанням.
10. Пісний торт “Трюфельний”
Мигдальне молоко в цьому пісному десерті можна замінити на соєве або кокосове.
Тобі знадобиться: 300-330 г борошна, 260 мл мигдального молока, 350 г чорного шоколаду, 135 мл оливкової олії без запаху, 150 г цукру, 1 ч. л. розпушувача, 3,5 ст. л. какао, 0,5 ч. л. солі, 1,5 ст. л. лимонного соку, 275 мл міцного чаю, 180 г густого джему.
Приготування:
- У підігрітому молоці розчини 50 г темного шоколаду, цукор, какао, розпушувач і сіль. Змішай з олією і борошном, влий лимонний сік. Спечений із отриманого шоколадного тіста корж, розріж уздовж на дві частини.
- У гарячому чаї розчини шматочки шоколаду, що залишилися, постав ємність у миску з крижаною водою і збий в пишний крем.
- Перший ярус торта змасти джемом, а потім – шоколадним мусом, накрий другим шаром бісквіту. Верх і боки покрийте рівним шаром крему із чаю з шоколадом.
11. Пісний торт з чорницями та фініками
Дуже простий і смачний пісний торт, що не вимагає метушні з тістом або випічки коржів.
Тобі знадобиться: по 275 г чорниць та фініків без кісточок, 200 мл кокосового молока, 0,3 пучка м’яти, 250 г мигдального борошна, 250 г горіхів кешью, 50 г какао.
Приготування:
- Якщо мигдального борошна не знайшлося, можна перемолоти в кавомолці підсушений мигдаль. Змішай горіхову пудру з подрібненими в блендері фініками, какао та половиною норми м’яти. Утрамбуй масу рівним шаром в роз’ємній формі.
- Чорницю, м’яту, що залишилася, і кешью пропусти через м’ясорубку, збий блендером з кокосовим молоком, покрий отриманим кремом фініковий шар і прикрась ягодами за бажанням.
12. Пісний торт з вишневим мусом
Цей напрочуд смачний і апетитний торт складається з м’якого бісквіту, випеченого на апельсиновому сокові, та повітряного вишневого мусу.
Тобі знадобиться:
Тісто: 300 г борошна, 250 мл апельсинового соку, 160 г цукру, 0,5 ч. л. солі, 2,5 ч. л. розпушувача, 100 мл рослинної олії (рафінованої).
Вишневий мус: 700 мл вишневого соку, 20 г агар-агару, 5 ст. л. цукру, 3 ст. л манної крупи.
Приготування:
- Розчини сіль і цукор в апельсиновому сокові, влий соняшникову олію, всип борошно з розпушувачем, за допомогою вилки або вінчика замішай тісто. Спечи пишний бісквіт, остуди та поклади на дно глибокої форми.
- 0,5 л вишневого соку з’єднати з цукром і манною крупою, варити 7-8 хвилин після закипання, трохи остудити, потім помістити ємність з кремом у крижану воду і збий міксером до пишності.
- Агар-агар розчини в вишневому сокові, що залишився, провари на плиті 2-3 хвилини, введи у збитий крем з манки.
- Вилий весь вишневий мус у форму з бісквітом, постав застигати в холодильник.
13. Пісний торт «Пташине молоко»
Ти здивуєшся, але пористий та повітряний торт «Пташине молоко» можна легко приготувати без використання яєчних білків. Їх замінить рідина з-під зеленого консервованого горошку – аквафабу.
Тобі знадобиться:
Для тіста: 250 мл фільтрованої води, 125 мл рафінованої олії, 210 г просіяного борошна, 60 г цукру, 10 г розпушувача.
Для суфле: 170 мл аквафаби, 135 г цукру.
Для сиропу: 25 мл лимонного соку, 165 г цукру, 10 г агар-агару.
Для прикраси: 4 ст. л. кокосової стружки або шоколад.
Приготування:
- Борошно, цукор і розпушувач перемішай, влий воду і олію, збий міксером. Вилий напіврідке тісто у форму, випікай у розігрітій заздалегідь духовці.
- У глибоку чашу влий аквафабу, збивай міксером 20-25 хвилин, засип весь цукор, продовж збивати, поки не утвориться густа біла маса, схожа на меренгу.
- Агар-агар змішай з водою, залиш набухати на півгодини, потім постав на вогонь, всип цукор. Коли почне закипати влий лимонний сік. Поступово введи сироп у збитий крем із аквафаби, збиваючи на малих обертах.
- Остиглий корж помість у роз’ємну форму, зверху розрівняй суфле з аквафаби, посип кокосовою стружкою або розтопленим шоколадом.
14. Пісний торт «Смак дитинства»
Чудовий пісний торт із родзинками та горіхами, який стане чудовим доповненням до чаювання з рідними чи друзями.
Тобі знадобиться: 4 склянки борошна, 2 склянки яблучного соку, по 1 ч. л. соди та оцту, 1,5 ч. л. меленої кориці, 1 склянка волоських горіхів, 1 склянка родзинок без кісточок, 1 склянка цукру, 1 склянка рослинної олії без запаху, щіпка солі, 1 склянка яблучного повидла, 3 ст. л. маку, 2 ч. л. какао.
Приготування:
- Горіхи подрібни в середню крихту, родзинки пропусти через м’ясорубку, з’єднай з олією і цукром. Влий яблучний сік, додай соду, корицю і кілька разів просіяне борошно. В самому кінці замісу влий оцет. Випікай у розігрітій духовці 40 хвилин, остуди і розріж на два коржі.
- Перемасти коржі збитим у блендері яблучним повидлом з маком та какао.
- Прикрасьте подрібненими горіхами або тертим шоколадом.
15. Пісний торт «Вівсяний»
Навіть з вівсяних пластівців можна спекти смачний пісний торт, який сподобається дорослим і дітям.
Тобі знадобиться: 1,5 склянки борошна, 250 г цукру, 1 ч. л. солі, 1,5 вівсяного борошна, 1 склянка свіжозвареної кави, 1 ч. л. харчової соди, 80 г какао, 0,5 склянки олії, 1 ст. л. крохмалю, 1 склянку води, 1 ч. л. лимонної кислоти.
Приготування:
- Борошно, соду та перемелені в кавомолці вівсяні пластівці змішай із лимонною кислотою, сіллю та 1 ст. л. какао.
- Кава, 100 г цукру, чверть склянки соняшникової олії, 1 склянка води та лимонну кислоту збий блендером, влий у суху суміш і приготуй тісто. Випікай на деку при 180 градусах, розріж на 2-3 пласти.
- Для кремового прошарку цукор, що залишився, какао, 50 мл рослинної олії, крохмаль, 150 мл води помісти в сотейник, вари 25 секунд до загустіння маси.
- Перемасти остиглим кремом коржі, верх і боки торта посип насінням, горіхами або кокосовою стружкою.
Збірка пісних рецептів тортів з просторів інтернету.
Фото підібрані до рецептів, але не відповідають рецептам!