Збірка дуже смачних і простих у приготуванні пісних страв.
Зміст
Печериці з сочевицею
Інгредієнти:
- Сочевиця зелена – 1 скл.
- Печериці – 300 г
- Морква – 1 шт
- Цибуля – 1 шт
- Часник – 2 зуб.
- Сіль, перець – за смаком
- Зелень
- Олія соняшн. / оливкова – для смаження
Склянка= 250 мл
Цибуля – велика, морква-середня
Сочевицю використовуємо зелену, так як вона зберігає форму при варінні.
Приготування:
- Сочевицю промила. Поклала до каструлі. Додала 500 мл води. Увімкнула плиту.
- Після того, як сочевиця закипіла, зменшила нагрівання і варила 20 хвилин. Сочевиця має стати м’якою, але не розваритися. Воду злила.
- Цибулю нарізала дрібно, печериці – часточками, моркву натерла на тертці.
- Обсмажила на олії до м’якості цибулю. Додала до неї моркву. Жарила ще пару хвилин. Додала до овочів гриби, перемішала і готувала ще 5 хвилин.
- Часник та зелень нарізала дрібно. Додала до овочів сочевицю, зелень, часник. Посолила, поперчила. Добре перемішала та вимкнула плиту. Готово
Пісний куліш
Інгредієнти:
- Картопля (очищена) – 400 г
- Пшоно – 1 скл.
- Цибуля вел. – 1 шт
- Морква сер. – 1 шт
- Вода гаряча – 500 мл
- Лавровий лист – 2 шт
- Олія оливкова / рослинна – для смаження
- Сіль за смаком
Для приготування використовувала глибоку сковорідку.
Цибулю нарізала дрібним кубиком, моркву – соломкою, картоплю – середнім кубиком.
- Пшоно промила, дала воді стекти.
- Обсмажила на олії цибулю з морквою.
- Додала пшоно, картоплю, гарячу воду, лавровий лист, сіль.
- Перемішала. Готувала під кришкою на невеликій температурі.
- Води можна взяти 600 мл, якщо любите рідку консистенцію.
Картопля з мексиканською сумішшю
- Картопля – 1 кг
- Суміш мексиканська – 1 пачка
- Цибуля ріпчаста – 1 шт
- Олія рослинна для обсмажування
- Сіль – 1 ст.л.
- Вода – 100 мл
- Зелень для прикраси
Приготування:
- Цю страву можна приготувати в глибокій сковороді або в мультиварці.
- Цибулю нарізати дрібним кубиком, картоплю невеликими шматочками.
Мексиканську суміш розморожувати не треба. - У сковороді або чаші мультиварки злегка обсмажити цибулю на олії.
Потім до цибулі відправляємо картоплю, суміш овочів. Додаємо гарячу воду, сіль, улюблені спеції. Перемішуємо. - Якщо готуєте в сковороді, накрити кришкою і на невеликому вогні готувати до википання води.
Якщо в мультиварці – програма Плов.
Страва проста, швидка та смачна. Смачного
Картопля з сочевицею
Інгредієнти:
- Картопля очищ. – 1 кг
- Сочевиця червона/суміш червона з жовтою – 1 скл.
- Сіль – 1/2 ст.л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт (великий)
- Олія для смаження
- Лавровий лист
- Чорний перець/суміш перців – за смаком
Приготування
- Для приготування цієї страви буде потрібна глибока сковорода або мультиварка.
Цибулю нарізати кубиками. Обсмажити на олії. - Картоплю нарізати великими шматками. Сочевицю промиваємо.
- У сковороду до цибулі додаємо сочевицю, картоплю, сіль, лавровий лист, перець та 2.5 скл. гарячої води. Накриваємо кришкою і готуємо на тихому вогні, доки вся вода не піде в сочевицю.
- Вимикаємо, перемішуємо. При подачі посипаємо зеленню.
Якщо готувати в мультиварці – програма Плов.
Гречка з червоною сочевицею
Інгредієнти:
- Гречка – 1 скл.
- Сочевиця – 1 скл.
- Сіль – 1/2ст.л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Олія рослинна для обсмажування
- Спеції
Приготування:
- Я готувала цю страву у великій глибокій сковороді.
- Цибулю ріжемо дрібно. Моркву натираємо на великій тертці.
Злегка обсмажуємо овочі на олії. - Гречку та сочевицю промиваємо, даємо стекти воді. Відправляємо до овочів.
- Додаємо сіль та спеції. Я додала 1/2ст. хмелі-сунелі. Перемішуємо. Додаємо воду.
- Якщо ви любите кашу розмазати – 4 ст. води, якщо віддаєте перевагу розсипчастій – 3 ст. води. Накриваємо кришкою, готуємо на тихому вогні доки вся вода не вбереться.
- Прикрашаємо зеленню та подаємо на стіл.
Картопляне пюре з овочами
Інгредієнти:
- Картопля – 1.5 кг
- Морква – 100 г
- Цибуля – 2 шт (велика)
- Лавровий лист – 3 шт
- Олія для смаження
- Сіль
Моркву нарізаю тонкими колечками, картоплю – великими шматками. Моркву можна використовувати. Але вона надає страві позитивного кольору і покращує смак.
- При варінні овочів обов’язково додаю лавровий лист.
- Цибулю ріжу дуже дрібно. Потім обсмажую її в олії. Можна сказати, що не обсмажую, а тушу. Робити це треба на повільному вогні. Цибуля має стати м’якою, але не засмажитись. Олії краще не шкодувати.
- Коли овочі зваряться, зливаю воду повністю. Потім їх мну товкачем. Додаю сіль та обсмажену цибулю. Добре перемішую.
Подаю із зеленню.
Спагеті з печерицями та горіхами
Інгредієнти:
- Спагеті – 300 гр
- Печериці -200 гр
- Горіх грецький – 60 гр
- Цибуля ріпчаста – 1 шт
- Часник – 2 часточки (за бажанням)
- Оливкова олія – для смаження
- Вода – 100 мл
- Сіль
Приготування:
- Горіхи дрібно нарізати. Але не в крихітку. Печериці нарізати пластинами. Цибуля – дрібно.
- Обсмажити трохи печериці. Додати до них цибулю. Смажити ще 1-2 хвилини. Додати горіхи, часник та воду. Посолити, тушити 5 хвилин.
- Спагеті відварити. Під час подачі можна посипати зеленню.