Перші страви на кожен день – 9 простих і смачних рецептів на кожен день з покроковими фото

Перші страви на кожен день – універсальні кулінарні рішення для домашнього столу. Апетитні та наваристі супи так ідеально підходять для сімейних обідів. Спеціально для вас ми приготували яскраву добірку із дев’яти простих та смачних рецептів на кожен день з покроковими фото. Тут ви точно знайдете ідею, яка припаде до смаку вам і вашим рідним.

Найсмачніший суп з фрикадельками з фаршу

Найсмачніший суп з фрикадельками з фаршу виходить дуже ситним, смачним і апетитним. Подавайте його до домашнього обіду, доповнивши хлібом або ароматної зеленню. Порадуйте себе і близьких яскравим кулінарним рішенням за допомогою нашого перевіреного покрокового рецепта.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Фарш – 400 гр.
  • Вермішель – 20 гр.
  • Вода – 1,5 л.
  • Горошок зелений заморожений – 170 гр.
  • Капуста цвітна – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Петрушка – 1 пучок.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо і промиваємо овочі. Картоплю ріжемо невеликими кубиками. Натираємо на терці морква, подрібнюємо цибулю, кольорову капусту обробляємо на дрібні суцвіття.

Крок 2. Фарш солимо, перчимо і доповнюємо подрібненої петрушкою. Ретельно перемішуємо.

Крок 3. З м’ясної заготовки мокрими руками ліпимо невеликі акуратні кульки – фрикадельки.

Крок 4. Акуратно опускаємо фрикадельки в каструлю з киплячою водою і картоплею. Солимо до смаку.

Крок 5. Цибуля з морквою обсмажуємо на олії до м’якого стану.

Крок 6. Через чотири хвилини варіння фрикадельок, опускаємо в каструлю кольорову капусту і зелений горошок. Варимо ще 5 хвилин.

Крок 7. Додаємо сюди обсмажені цибуля з морквою.

Крок 8. Перемішуємо заготівлю і варимо ще 5 хвилин.

Крок 9. Опускаємо в заготівлю вермішель. Варимо пару хвилин, вимикаємо вогонь і даємо супу настоятися під кришкою 15-20 хвилин.

Крок 10. Смачний суп з фрикадельками з фаршу готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу. Смачного!

Гороховий суп з реберцями і копченостями

Гороховий суп з реберцями і копченостями – яскраве, поживне і неймовірно смачне кулінарне рішення для вашого столу. Така страва точно урізноманітнює ваше обіднє меню. Подавайте разом з сухариками і ароматною зеленню. Побалуйте близьких за допомогою простого покрокового рецепта.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Горох – 300 гр.
  • Ребра свинячі копчені – 0,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Бекон – 100 гр.
  • Петрушка – 4 гілки.
  • Кріп – 4 гілки.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Гірчиця – 3 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Горох добре промиваємо і попередньо замочуємо в холодній воді на 3-4 години.

Крок 2. Копчені свинячі ребра ділимо на дрібні частини. Відправляємо їх в каструлю з 2,5 літрами води. Відварюємо близько 1-1,5 годин.

Крок 3. Проціджуємо бульйон і опускаємо в нього горох. Варимо 30 хвилин після кипіння. Копчене м’ясо відокремлюємо від ребер і також відправляємо в каструлю.

Крок 4. На дрібні кубики обробляємо очищену картоплю, морква і цибуля. Картопля відправляємо в загальну масу і варимо 20 хвилин.

Крок 5. На маслі смажимо цибулю з морквою до м’якості. Відправляємо заготівлю в суп.

Крок 6. Подрібнюємо зелень і часник. Бекон ріжемо тонкими скибочками.

Крок 7. Відправляємо подрібнені продукти в суп. Сюди ж додаємо гірчицю, сіль і чорний мелений перець. Варимо 5 хвилин і прибираємо з плити.

Крок 8. Гороховий суп з реберцями і копченостями готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу з ароматною зеленню і сухариками.

Квасолевий суп з червоної квасолі

Квасолевий суп з червоної квасолі виходить неймовірно ситним, насиченим за смаком і наваристим. Подавайте його до сімейного обіду, доповнивши чорним хлібом або домашніми сухариками. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної добірки.

Час готування – 2 години 20 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Квасоля червона – 250 гр.
  • Вода – 1,5 л.
  • Картопля – 150 гр.
  • Стебла селери – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Кріп – 20 гр.
  • Паста томатна – 1 ст.л.
  • Цукор – 1 щіпка.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець чилі – 10 гр.
  • Лист лавровий – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Червону квасолю попередньо промиваємо і замочуємо в воді з столовою ложкою солі 8-12 годин. Можна залишити на ніч.

Крок 2. Через час квасоля знову промиваємо, заливаємо 1,5 літрами води і варимо одну годину після кипіння.

Крок 3. Очищаємо перець чилі від насіння і дрібно нарізаємо його.

Крок 4. Очищаємо цибулю з картоплею. Нарізаємо овочі невеликими кубиками.

Крок 5. Морквину і селеру також подрібнюємо. Дрібно шинкуємо половину кропу.

Крок 6. До квасолі відправляємо овочі, зелень, томатну пасту, цукор, сіль і чорний мелений перець. Перемішуємо і варимо ще одну годину на тихому вогні.

Крок 7. В кінці додаємо залишився кріп і лавровий лист. Варимо 5 хвилин, після наполягаємо під кришкою 10 хвилин.

Крок 8. Квасолевий суп з червоної квасолі готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу!

Грибний суп-пюре з шампіньйонів з вершками

Грибний суп-пюре з шампіньйонів з вершками виходить дуже ніжним, приємним за смаком і апетитним. Подавайте його до домашнього обіду, доповнивши сухариками або ароматної зеленню. Побалуйте себе і близьких яскравим кулінарним рішенням за допомогою нашого перевіреного покрокового рецепта.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Гриби шампіньйони – 400 гр.
  • Картопля – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вершки – 400 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.
  • Зелень – для подачі.
  • Сухарики – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо і ріжемо середніми кубиками картоплю. Відварюємо продукт близько 20 хвилин до готовності.

Крок 2. Зливаємо з відвареної картоплі воду. Вона ще стане в нагоді. Відварний овоч розминаємо до ніжного пюре.

Крок 3. На рослинній олії обсмажуємо до м’якості подрібнений ріпчаста цибуля.

Крок 4. Доповнюємо цибулю тонкими пластинками шампіньйонів. Тушкуємо до готовності грибів, солимо і перчимо за смаком.

Крок 5. Грибну засмажування перемелюємо блендером.

Крок 6. З’єднуємо картопляну масу з грибний, вливаємо вказану кількість вершків.

Крок 7. Знову все перебиваємо блендером.

Крок 8. Вливаємо трохи картопляного відвару, щоб відрегулювати густоту супу. Кип’ятимо заготівлю, солимо, перчимо і прибираємо з плити.

Крок 9. Грибний суп-пюре з шампіньйонів з вершками готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу, доповнивши зеленню і сухариками.

Капусняк зі свіжої капусти з м’ясом

Капусняк зі свіжої капусти з м’ясом – нескладне у виконанні, ситне і неймовірно смачне рішення для вашого столу. Така страва ідеально доповнить ваше обіднє меню. Подавайте разом з хлібом і сметаною. Порадуйте себе і близьких за допомогою перевіреного покрокового рецепта.

Час готування – 2 години

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 500 гр.
  • Ребра свинячі – 1 кг.
  • Вода – 3 л.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Олія – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Кріп – за смаком.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Перець запашний горошок – 5 шт.
  • Лист лавровий – 3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Реберця свинячі добре промиваємо, кладемо в каструлю і заливаємо водою.

Крок 2. Готуємо півтори години на тихому вогні після кипіння.

Крок 3. В цей час підготуємо овочі. Дрібно шинкуємо білокочану капусту, подрібнюємо ріпчаста цибуля з морквою.

Крок 4. Обсмажуємо цибулю з морквою на олії до м’якого стану.

Крок 5. У киплячий готовий бульйон з ребрами опускаємо капусту. Доводимо до кипіння і варимо ще 5 хвилин.

Крок 6. Відварні свинячі ребра виймаємо і остуджуємо. У бульйон з капустою опускаємо кубики картоплі. Варимо 10 хвилин.

Крок 7. Викладаємо в суп овочеву засмажку. Додаємо сіль і спеції. Варимо ще 5 хвилин на тихому вогні.

Крок 8. З охололих ребер акуратно відділяємо м’ясо. Додаємо його в суп порційно.

Крок 9. Капусняк зі свіжої капусти з м’ясом готові. Смачного!

Борщ з буряком – класичний рецепт

Борщ з буряком – класичний рецепт, який ідеально доповнить ваш сімейний обідній стіл. Такий яскравий суп порадує поживними властивостями і насиченим смаком. Його можна подавати з чорним хлібом, сметаною, ароматної зеленню або салом. Обов’язково беріть на замітку.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Буряк велика – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Картопля велика – 1 шт.
  • Яловичина на кістки – 0,5 кг.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Капуста білокачанна – ¼ шт.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Олія – для смаження.
  • Оцет 3% – 1,5 ст.л.
  • Паста томатна – 2 ст.л.
  • Вода – 1,5 л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Сметана – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Одну морквину і одну цибулину крупно ріжемо і обсмажуємо на сухій сковороді до появи яскравої скоринки.

Крок 2. Шматки яловичини на кістки заливаємо водою. Ставимо на плиту.

Крок 3. Кладемо в каструлю обсмажені овочі разом зі стеблинками зелені.

Крок 4. Доводимо вміст до кипіння, після варимо 40 хвилин.

Крок 5. Після готовності проціджуємо бульйон. Овочі викидаємо, м’яса даємо охолонути.

Крок 6. Охололе м’ясо акуратно відділяємо від кістки і нарізаємо його невеликими шматочками.

Крок 7. Частину цибулину очищаємо від лушпиння і дрібно нарізаємо.

Крок 8. На великій терці натираємо морквину і буряк.

Крок 9. Очищену і промиту картоплю ріжемо невеликими кубиками.

Крок 10. Тонкою соломкою шинкуємо білокочану капусту.

Крок 11. Очищаємо і подрібнюємо часник.

Крок 12. Розігріваємо сковороду з товстим дном і вливаємо в неї олія.

Крок 13. Опускаємо сюди цибулю і моркву. Обсмажуємо пару хвилин до м’якості.

Крок 14. Прибираємо овочі і викладаємо в цю ж сковороду з маслом терту буряк, вливаємо оцет. Обсмажуємо пару хвилин.

Крок 15. Викладаємо до буряку раніше обсмажену цибулю з морквою. Перемішуємо і тушкуємо дві хвилини.

Крок 16. Доповнюємо заготівлю томатною пастою, знову перемішуємо і готуємо ще дві хвилини.

Крок 17. Проціджений бульйон вливаємо в чисту каструлю. Кип’ятимо його. Додаємо сюди капусту.

Крок 18. Опускаємо сюди ж кубики картоплі. Готуємо ще 10 хвилин.

Крок 19. Слідом додаємо підготовлені овочі і готуємо 5 хвилин.

Крок 20. В кінці додаємо сіль, спеції, подрібнену зелень і часник.

Крок 21. Опускаємо в суп шматочки м’яса. Закриваємо заготівлю кришкою і даємо настоятися, просочитися спеціями.

Крок 22. Борщ з буряком за класичним рецептом готовий. Розливайте по тарілках, доповнюйте сметаною за смаком і угощайтесь!

Збірна м’ясна солянка класична

Збірна м’ясна солянка класична – яскрава, апетитна і неймовірно смачна кулінарна ідея для вашого столу. Така страва ідеально доповнить ваше обіднє меню. Подавайте разом з хлібом, доповнивши сметаною. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки.

Час готування – 1 година 35 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Яловичина – 350 гр.
  • Вода – 1,5 л.
  • Огірок солоний – 200 гр.
  • Ковбаса копчена – 250 гр.
  • Ковбаса варена – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Олія – для смаження.
  • Росол – 150 мл.
  • Паста томатна – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Лимон – 50 гр.
  • Маслини / оливки – 100 гр.
  • Зелень – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Промитий шматочок яловичини заливаємо водою і ставимо на вогонь.

Крок 3. Відварюємо одну годину до готовності м’яса і отримання бульйону. Періодично прибираємо піну.

Крок 4. Очищаємо ріпчасту цибулю і дрібно нарізаємо її.

Крок 5. Подрібнена цибуля кладемо в сковороду з олією. Обсмажуємо продукт до м’якості близько 5 хвилин.

Крок 6. Дрібно нарізаємо два види ковбаси. Тонкої соломкою ріжемо солоні огірки, на кружечки ділимо маслини.

Крок 7. Викладаємо ковбасу і огірки до цибулі. Перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин.

Крок 8. Вливаємо в масу розсіл і кладемо томатну пасту. Тушкуємо під кришкою 10 хвилин.

Крок 9. Відварене м’ясо остуджуємо і нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 10. У м’ясний бульйон викладаємо обжарку з овочів і ковбас.

Крок 11. Відправляємо в суп шматочки яловичини.

Крок 12. Солимо вміст каструлі.

Крок 13. Додаємо подрібнену зелень і маслини. Вимикаємо вогонь і даємо супу настоятися під кришкою 10 хвилин.

Крок 14. Збірна м’ясна солянка за класичним рецептом готова. Розливайте по тарілках, доповнюйте лимоном і подавайте до столу!

Суп харчо – класичний рецепт

Суп харчо – класичний рецепт, який точно варто спробувати приготувати на своїй кухні. Така страва нікого не залишить байдужим, завдяки насиченому смаку, яскравого аромату і поживними властивостями. Використовуйте перевірену кулінарну ідею для ваших сімейних обідів.

Час готування – 1 години 20 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Грудинка яловича – 0,7 кг.
  • Вода – 2 л.
  • Корінь селери – 50 гр.
  • Петрушка корінь – 1 шт.
  • Петрушка зелень – 3 гілочки.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Лист лавровий – 4 шт.
  • Перець чорний горошок – 0,5 ст.л.
  • Перець запашний горошок – 0,5 ст.л.
  • Помідори – 2 шт.
  • Перець гострий червоний – 1 шт.
  • Перець гострий зелений – 1 шт.
  • Рис довгозернистий – 5 ст.л.
  • Соус ткемалі – 4 ст.л.
  • Хмелі-сунелі – 1 ст.л.
  • Цибуля зелена – 40 гр.
  • Базилік – 3 гілки.
  • Кінза – 3 гілки.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Грудинку промиваємо, ріжемо на середні шматочки, заливаємо водою і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння.

Крок 2. Морквину, одну цибулину і корінь селери ріжемо великими шматками.

Крок 3. Викладаємо продукти в каструлю з бульйоном. Варимо півтори години. За 20 хвилин до готовності додаємо сіль, горошини перцю і лавровий лист.

Крок 4. Відварене м’ясо остуджуємо і нарізаємо, відокремивши від кісток. Бульйон добре проціджуємо. Потім м’ясо з бульйоном відправляємо в чисту каструлю.

Крок 5. Нарізаємо часточками помідори, подрібнюємо ріпчасту цибулю і червоний перець чилі.

Крок 6. Підготовлені інгредієнти відправляємо в бульйон. Варимо 15 хвилин і доповнюємо вміст рисом, соусом ткемалі. Всипаємо хмелі-сунелі і варимо ще 15 хвилин.

Крок 7. У невеликій мисці з’єднуємо подрібнений зелену цибулю, часник, кінзу, петрушку і базилік. Додаємо цукор і ретельно перемішуємо.

Крок 8. Заготівлю з зелені відправляємо в суп. Солимо за смаком, доводимо до кипіння і вимикаємо вогонь. Додаємо в блюдо зелений перець чилі, закриваємо кришкою і наполягаємо 15 хвилин.

Крок 9. Суп харчо за класичним рецептом готовий. Розливайте по тарілках і угощайтесь!

Сирний суп з плавленим сиром

Сирний суп з плавленим сиром – апетитне і неймовірно смачне гаряче частування для вашого столу. Така страва ідеально урізноманітнює обіднє меню. Подавайте разом з хлібом або рум’яними сухариками. Побалуйте близьких за допомогою перевіреного покрокового рецепта з нашої добірки.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 5 шт.
  • Сир плавлений – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Орегано – за смаком.
  • Куркума – за смаком.
  • Імбир мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Овочі очищаємо і промиваємо.

Крок 2. Невеликими шматочками нарізаємо картоплю, цибуля і морква. Заливаємо їх водою в каструлі. Ставимо на плиту, солимо до смаку і варимо 10 хвилин після кипіння.

Крок 3. В цей час пропускаємо через терку плавлені сирки.

Крок 4. Відправляємо в суп терті плавлені сирки. Додаємо чорний мелений перець.

Крок 5. Продовжуємо варити суп на невеликому вогні. Періодично помішуємо, перевіряємо овочі на м’якість.

Крок 6. Підготуємо спеції за смаком. Можна використовувати куркуму, орегано і мелений імбир.

Крок 7. Відправляємо спеції в суп. Перемішуємо і варимо ще пару хвилин.

Крок 8. Сирний суп з плавленим сиром готовий. Можна розливати по тарілках і подавати до столу!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал