Печеня “Жаркое” – 9 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Печеня “жаркое” – це шикарна домашня їжа. Ситна страва подобається багатьом і має різні варіанти приготування. Печеня готують не тільки в звичайні дні, але і на свята. Апетитно, яскраво і соковито. М’ясо виходить ніжним і м’яким. Не можу сказати, що рецепти зберігають в собі якісь секрети, але виходить печеня не у кожного. Вся справа в тому, яке м’ясо ви будете використовувати. Приготування різного м’яса вимагає різного часу і підходу. Важливо – не пересушити і не перетворити блюдо в кашу.

Печеня зі свинини з картоплею в горщику в духовці

Печеня зі свинини з картоплею в горщику в духовці – дивовижне блюдо, яке виглядає красиво і по-святковому. Оригінальна подача печеня в горщиках сподобається всім. Блюдо виходить ніжним і соковитим. Процес приготування не відніме багато часу. Готуйте і насолоджуйтеся.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Свинина – 500 гр.
  • Картопля – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Борошно пшеничне – 1 ст.л.
  • Олія – 4 ст.л.
  • Окріп – 2 ст.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець горошком – 8 шт.

Процес приготування:

Крок 1. 500 грамів свинини обполосніть і промокніть серветками. Наріжте м’ясо середніми за розміром шматочками. Сковорідку досить нагрійте. Налийте соняшникову олію без запаху. Перекладіть нарізану свинину, обсмажуйте до красивого золотистого кольору.

Крок 2. Підсмажене м’ясо складіть в горщики.

Крок 3. З картоплі видаліть забруднення, сполоснув її під краном. Скористайтеся овочечисткою і зніміть шкірку. Картопля розріжте ножем на великі часточки.

Крок 4. Злегка обсмажте на сковорідці, де обсмажували м’ясо, додавши олія. Складіть поверх м’яса.

Крок 5. Морквину складіть в раковину і струменем води позбудьтеся від бруду. Все тієї ж овочечисткою зніміть шкірку або поскребти ножем. Очищену морквину крупно наріжте. Очищену від лушпиння цибулину промийте і наріжте кубиком.

Крок 6. Овочі пасеруйте на соняшниковій олії в розпеченій сковороді. Потім присмачити спеціями, додайте борошно і залийте окропом. Тушкуйте до загустіння, після чого зніміть з вогню.

Крок 7. Гарячої підливою залийте м’ясо з картоплею, рівномірно розподіливши її по глиняному посуді. Додайте лаврушку і перець горошком. Накрийте кришками і помістіть в розігріту до 200 градусів духовку. Готуйте 45 хвилин. Через вказаний час перевірте готовність страви.

Крок 8. Приготоване печеня обережно, щоб не обпектися, розділіть по порційних тарілках або поставте прямо в горщиках на обідній стіл. Їжте смачно і насолоджуйтеся! Смачного!

Смачне печеня з картоплею на сковороді

Печеня зі свинини з картоплею на сковороді готується швидко і просто. М’ясо виходить ніжним, а картопля не розварюється. Блюдо ситне і неймовірно смачне. Печеня не вимагає для свого приготування особливих навичок. Готуйте, їжте ситно і отримуйте позитивні емоції!

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Свинина – 500 гр.
  • Картопля – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Прованські трави – за смаком.
  • Олія – для обсмажування.
  • Окріп – 1 ст.
  • Кріп сушений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Пів кілограмма свинини обполосніть і промокніть серветками. Наріжте м’ясо середніми за розміром шматочками. Картопля і морква складіть в раковину і струменем води змийте пісок, овочечисткою зніміть шкірку або очистіть ножем. З цибулини видаліть лушпиння.

Крок 2. Глибоку сковорідку гарненько нагрійте. Налийте улюблене олія без запаху. Відправте нарізану свинину, обсмажте до рум’яності.

Крок 3. Очищену цибулину наріжте півкільцями і відправте до рум’яного м’яса. Підсмажте.

Крок 4. Очищену морквину крупно наріжте. Складіть в сковорідку і пасеруйте, час від часу помішуючи.

Крок 5. Очищену картоплю наріжте досить крупно і відправте в сковорідку до решти складових.

Крок 6. Заправити улюбленими спеціями. У мене – сіль, мелений перець і прованські трави. Для смаку – сушений кріп. Аромат просто зводить з розуму.

Крок 7. Залийте всі продукти одним склянкою підготовленого заздалегідь окропу. Перемішайте, накрийте кришкою. Тушкуйте після закипання 35 хвилин.

Крок 8. Через 35 хвилин вода випарується, а блюдо повністю приготується і буде ніжним і соковитим.

Крок 9. Ароматне печеня розкладіть по порціях і подавайте до столу. Смачного!

Печеня з свинини в каструлі з картоплею

Печеня з свинини в каструлі з картоплею виходить божественним. Блюдо з простих і доступних інгредієнтів доставить неймовірне задоволення. Швидко і ситно нагодувати сім’ю можна, не докладаючи особливих зусиль і не придумуючи якісь надприродні рецепти.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Свинина – 400 гр.
  • Картопля – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для обсмажування.
  • Окріп – 500 мл.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. 400 грамів свинини обполосніть і обсушіть, скориставшись паперовими рушниками або серветками. Наріжте м’ясо середніми за розміром шматочками.

Крок 2. На плиту помістіть товстостінні каструлю і нагрійте. Налийте олію без запаху, яке використовуєте для обсмажування. Складіть нарізану свинину, обсмажте на сильному вогні до золотистості. Готуйте, поки виділився м’ясний сік не випарується.

Крок 3. Моркву складіть в раковину і струменем води змийте пісок, овочечисткою зніміть шкірку або очистіть ножем. Очищену морквину подрібніть теркою. З цибулини видаліть лушпиння. Очищену цибулину наріжте. Овочі складіть до обсмаженому м’яса і пасеруйте до м’якості.

Крок 4. Картоплю відправте в раковину і змийте забруднення, овочечисткою зніміть шкірку. Очищену картоплю наріжте великим кубиком.

Крок 5. Картоплю складіть до м’ясної підливі. Заправити улюбленими спеціями. Я використовую сіль і мелений перець. Залийте 500 мілілітрами окропу. Перемішайте, накрийте кришкою. Тушкуйте після закипання 30-35 хвилин на мінімальному нагріванні.

Крок 6. Через вказаний час вода випарується, а блюдо повністю приготується. Гаряче печеня розкладіть по порціях, присипте подрібненою зеленню і подавайте до столу. Смачного! Їжте і отримуйте задоволення!

Печеня з курки по-домашньому

Печеня з курки по-домашньому зведе вас з розуму. Чудовий смак страви і вишуканий аромат доставить незабутнє задоволення. Добре приготована курка, просочена грибним соком, виходить ніжною і м’якою. Той, хто не любить жирне м’ясо, особливо оцінить це соковите блюдо.

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Курка – 500 гр.
  • Картопля – 2 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Шампіньйони – 300 гр.
  • Окріп – 500 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Пів кілограмма курки обполосніть і промокніть серветками. Краще вибирати м’ясо на кісточці. Так буде смачніше. Наріжте м’ясо середніми за розміром шматочками. Складіть в попередньо нагрітий казан або каструлю. Налийте улюблене олія без запаху. Відправте нарізану курку, обсмажте до рум’яності.

Крок 2. Морква складіть в раковину і струменем води змийте пісок, овочечисткою зніміть шкірку або поскребти ножем. З цибулини видаліть лушпиння. Очищену морквину крупно наріжте. Очищену цибулину наріжте довільно.

Крок 3. Картопля складіть в раковину, і змийте забруднення, овочечисткою зніміть шкірку. Наріжте досить крупно.

Крок 4. Нарізану моркву і цибулину складіть до обсмаженої курки і пасеруйте разом до м’якості.

Крок 5. Овочі виділять апетитний сік і просочать їм курку.

Крок 6. Гриби переберіть від зіпсованих примірників. Очистіть від шкірки. Шампіньйони краще не мити, щоб вони не наситилися зайвою вологою. У очищеному вигляді повинно вийти 300 грамів грибів. Невеликі екземпляри розріжте на 4 частини.

Крок 7. Нарізаний картопля складіть до курки. Залийте всі продукти двома склянками підготовленого заздалегідь окропу. Перемішайте, накрийте кришкою. Тушкуйте після закипання 20 хвилин.

Крок 8. Через 20 хвилин картопля дійде до напівготовності.

Крок 9. Зверху складіть нарізані гриби. Заправити сіллю і молотим перцем. Накрийте кришкою і тушкуйте ще хвилин 10.

Крок 10. Через 10 хвилин вимкніть нагрів. Перемішайте блюдо.

Крок 11. Ароматне печеня розкладіть по порціях і подавайте до столу. Смачного!

Соковите печеня з яловичини в домашніх умовах

Соковите печеня з яловичини в домашніх умовах сподобається любителям простий і домашньої їжі. Блюдо готується просто з доступних інгредієнтів. З рецептом впорається навіть недосвідчена господиня. Ароматне печеня призведе вашу сім’ю в захват. Готуйте і ваші рідні скажуть вам дякую.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Яловичина – 1 кг.
  • Картопля – 1,5-2 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Перець червоний мелений – 0,5 ч.л.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для обсмажування.
  • Зелень – за смаком.
  • Окріп – 1 л.

Процес приготування:

Крок 1. Кілограм яловичини ополосніть і промокніть серветками. Наріжте м’ясну м’якоть великими шматочками.

Крок 2. Складіть в попередньо нагрітий казан або каструлю. Налийте улюблене олія без запаху. Відправте нарізану яловичину, обсмажте до рум’яності.

Крок 3. З цибулини видаліть лушпиння. Очищену цибулину наріжте довільно. Складіть до обсмаженому м’яса і пасеруйте разом до м’якості і золотистості. Повинна утворитися апетитна зажарка.

Крок 4. Моркву складіть в раковину і струменем води змийте пісок, овочечисткою зніміть шкірку або поскребти ножем. Очищену морквину крупно наріжте. Обсмажте на олії в окремій сковорідці. Після чого перекладіть до м’яса з цибулею.

Крок 5. Картопля складіть в раковину, і змийте забруднення, овочечисткою зніміть шкірку. Розріжте овочі на досить великі частини. Обсмажте на сковорідці з олією, де обсмажували морквину.

Крок 6. Підрум’янену картоплю складіть до решти складових в казан. Приправте спеціями – сіллю, молотим перцем, хмелі-сунелі. Можете використовувати інші улюблені прянощі. Залийте всі продукти літром підготовленого заздалегідь окропу. Перемішайте, додайте лаврушку і накрийте кришкою. Тушкуйте після закипання 50 хвилин.

Крок 7. Через 50 хвилин картопля з м’ясом повністю приготуються. Ситне печеня розкладіть по порціях. За бажанням присмачити рубаною зеленню і подавайте до столу. Зелену цибулю або кріп чудово підійдуть до ніжному жаркому. Їжте із задоволенням. Смачного!

Печеня з м’ясом і грибами

Печеня з м’ясом і грибами володіє чарівним смаком і дивовижним ароматом. Частування нікого не залишить без емоцій. Соковита страва підніме настрій і смачно нагодує ваших рідних. Користуйтеся ситним рецептом і їжте смачно!

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Свинина – 300 гр.
  • Картопля – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Шампіньйони – 200 гр.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Паприка молота – за смаком.
  • Прованські трави – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для обсмажування.
  • Зелень – за смаком.
  • Сметана – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. На столі зберіть складові для ароматного ніжного страви. Картоплю складіть в раковину, і змийте забруднення, овочечисткою зніміть шкірку. Шампіньйони перегляньте, щоб не попалися зіпсовані. Очистіть від шкірки. Не мийте, щоб вони не наситилися вологою. У очищеному вигляді повинно вийти 200 грамів грибів.

Крок 2. 300 грамів свіжої апетитної свинини обполосніть і промокніть серветками. Наріжте м’ясо великими за розміром шматочками.

Крок 3. З цибулини видаліть лушпиння. Очищену цибулину наріжте довільно.

Крок 4. Очищену картоплю розріжте на досить великі частини.

Крок 5. М’якоть свинини з нарізаною цибулиною складіть в попередньо нагріту сковорідку. Налийте улюблене олія без запаху. Обсмажте до апетитної рум’яності.

Крок 6. Форму для запікання наповніть картоплею, приправивши її сіллю, паприкою, перцем і прованскими травами.

Крок 7. Невеликі екземпляри шампіньйонів розріжте на 4 частини. Складіть поверх картоплі. Заправити сметаною.

Крок 8. Зверху розподіліть обсмажену до рум’яності м’якоть свинини і золотисту цибулину. Для аромату, додайте попередньо очищені і роздавлені плоскою стороною ножа зубчики часнику.

Крок 9. Форму поставте в розігріту до 180 градусів духовку і тушкуйте печеня 50 хвилин. Через 50 хвилин вимкніть нагрів. Дістаньте блюдо, бережіть руки від опіків, озброїтеся прихватками. Присипте рубаною зеленню кропу і подавайте до столу. Смачного!

Домашнє печеня в мультиварці

Домашнє печеня в мультиварці виходить надзвичайно ніжним. М’яке м’ясо просто тане в роті. Мультиварка – помічниця, завдяки якій не потрібно постійно стежити за процесом приготування. Прилад зробить все за вас, а блюдо вийде не гірше, ніж на плиті або в духовці.

Час готування – 2 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Свинина – 450 гр.
  • Картопля – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Томатна паста – 1,5 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для обсмажування.
  • Зелень – за смаком.
  • Окріп – 1,5 ст.

Процес приготування:

Крок 1. На робочій поверхні зберіть необхідні інгредієнти для смачного печеня.

Крок 2. Морква складіть в раковину і струменем води змийте пісок, овочечисткою зніміть шкірку або поскребти ножем. З цибулини видаліть лушпиння. Очищену морквину крупно наріжте. Очищену цибулину наріжте довільно.

Крок 3. М’якоть свинини промийте і промокніть серветками. Наріжте м’ясо середніми за розміром шматочками.

Крок 4. У чашу мультиварки налийте улюблене олія без запаху. Відправте нарізану свинину, обсмажте до рум’яності 15 хвилин, встановивши на панелі режим « Жарка ». Натисніть « Старт ».

Крок 5. Нарізану моркву і цибулину складіть до обсмаженої свинини і пасеруйте разом до м’якості 5-7 хвилин.

Крок 6. До м’ясної підсмаж додайте томатну пасту хорошої якості. Розмішайте і вимкніть режим « Жарка ».

Крок 7. Картоплю складіть в раковину, і змийте забруднення, овочечисткою зніміть шкірку. Наріжте досить крупно, відправте до засмажування.

Крок 8. Улюблену зелень сполосніть, обсушіть, наріжте ножем і присипте картопля. Заправити сіллю і молотим перцем. Залийте всі продукти заздалегідь підготовленим окропом. Перемішайте, закрийте кришку.

Крок 9. Тушкуйте 1,5 години, встановивши на панелі режим « Тушкування ». Натисніть « Старт ». Після звукового оповіщення натисніть « Стоп » і вимкніть прилад.

Крок 10. Ароматне печеня розкладіть по порціях і подавайте до столу. Смачного!

Печеня з м’ясом і овочами

Печеня з м’ясом і овочами володіє дивовижним смаком. Яскраві овочі роблять блюдо по-святковому красивим. Соковите і ароматне печеня прикрасить будь-який застілля. Якщо ви такий же любитель овочів, як я, рекомендую скористатися цим шикарним рецептом і приготувати надзвичайно апетитне блюдо.

Час готування – 1 ч. 40 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Свинина – 300 гр.
  • Яловичина – 900 гр.
  • Картопля – 1,2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 400 гр.
  • Баклажани – 600 гр.
  • Помідори – 600 гр.
  • Вода – 1,5 ст.
  • Перець болгарський – 400 гр.
  • Перець гострий – 1 шт.
  • Томатна паста – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для обсмажування.
  • Базилік – за смаком.
  • Кінза – за смаком.
  • Петрушка – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. На столі зберіть складові яскравої страви.

Крок 2. Свинину і яловичину промийте і промокніть паперовими рушниками. Краще вибирати м’ясо на кісточці. Так буде смачніше. Нарубайте м’ясо великими за розміром шматочками. Складіть в попередньо нагрітий казан або каструлю. Налийте улюблене олія без запаху. Відправте нарізане м’ясо, обсмажте до рум’яності.

Крок 3. Всі овочі гарненько промийте під краном. Очищену цибулину і солодкий перець наріжте кільцями. Баклажани наріжте кружечками і обсмажте на сухій сковорідці. Помідори, залийте окропом і зніміть шкурку. Очищену картоплю і помідори наріжте часточками.

Крок 4. На обсмажене м’ясо пошарово складіть частина кілець цибулі і часточки картоплі. Присоліть і поперчіть. Додайте гострий перець в залежності від того, наскільки ви любитель гострого.

Крок 5. Слідом розподіліть солодкий перець і попередньо вимиту, обсушену і нарізану зелень базиліка, кінзи і петрушки. Зелень використовуйте свою улюблену. Деякі не дуже люблять кінзу, тому її можна взагалі не використовувати.

Крок 6. Зверху розподіліть обсмажений баклажан, кільця цибулі, часточки помідора і ароматну зелень. Заправити спеціями. Томатну пасту розведіть окропом і залийте блюдо. Накрийте кришкою. Тушкуйте після закипання 1 годину на мінімальному вогні.

Крок 7. Через годину блюдо повністю буде приготовлено. Яскраве печеня розкладіть по порціях, прикрасьте зеленню і подавайте до столу.

Крок 8. Їжте ситно і насолоджуйтеся!

Печеня з баранини з картоплею

Печеня з баранини з картоплею виходить шикарним. Якщо ви заперечуєте баранину у всіх її проявах, значить, ви ніколи не пробували правильно приготоване м’ясо. Гаряче блюдо наситить і зігріє в ненастную погоду. Яскраве соковите печеня подають в гарячому вигляді, а достаток овочів відтіняє і добре доповнює жирне м’ясо.

Час готування – 1 ч. 40 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Баранина ( лопатка ) – 600 гр.
  • Картопля – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Олія – для обсмажування.
  • Окріп – 1,5 ст.

Процес приготування:

Крок 1. На столі зберіть продукти для смачного жаркого.

Крок 2. Баранину на кістки промийте і промокніть серветками. М’якоть баранини обріжте, відокремивши від кістки. Наріжте м’ясо середніми за розміром шматочками.

Крок 3. Складіть в попередньо нагріту сковорідку. Налийте улюблене олія без запаху. Відправте нарізану баранину, обсмажте до рум’яності.

Крок 4. З цибулини видаліть лушпиння, наріжте довільно. Нарізану цибулину складіть до обсмаженої баранини і пасеруйте разом до м’якості.

Крок 5. Морква складіть в раковину і струменем води змийте пісок, овочечисткою зніміть шкірку або поскребти ножем. Очищену морквину крупно наріжте. Складіть до м’яса з цибулею.

Крок 6. Тушкуйте до розм’якшення.

Крок 7. Солодкий перець ополосніть, витягніть нутрощі з насінням. Нарубайте кубиком і відправте в сковорідку. Приправте спеціями – сіллю і молотим перцем. Залийте окропом.

Крок 8. Тушкуйте до випаровування води хвилин 30 на мінімальному нагріванні.

Крок 9. Картопля складіть в раковину, і змийте забруднення, овочечисткою зніміть шкірку. Наріжте досить крупно. Обсмажте до рум’яності на другий нагрітої сковороді.

Крок 10. Картопля з усіх боків повинна покритися апетитною скоринкою.

Крок 11. Підрум’янену картоплю перекладіть до овочевого підсмажування з м’ясом.

Крок 12. Помідори промийте, просушіть і наріжте кубиком. Перекладіть до решти інгредієнтів.

Крок 13. Перемішайте, накрийте кришкою. Тушкуйте 15 хвилин.

Крок 14. Зелень промийте, просушіть. Нарубайте ножем. Присипте печеня. Вимкніть нагрів.

Крок 15. Ароматне печеня розкладіть по порціях і подавайте до столу.

Крок 16. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал