Сьогодні знову пісний рецепт. На цей раз пропоную приготувати овочеві котлети. Ніжні, пишні і незрівнянно смачні, хоч і пісні.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 300 грам
- Картопля – 5 середніх штук
- Морква – 1 штука
- Часник – 3-4 зубчики або за смаком
- Манна крупа – 2 столові ложки
- Зелень будь-яка – за смаком
- Панірувальні сухарі
- Рослинна олія – для смаження
- Сіль – за смаком
- Чорний мелений перець – за смаком
Приготування пісних котлет:
- Капусту натерти на тертці або дуже дрібно нарізати. Потомити під закритою кришкою до напівготовності з додаванням води і невеликої кількості рослинної олії.
- Картоплю вимити, очистити і зварити в трохи підсоленій воді. Дістати з води і ретельно розім’яти або протерти через сито. Має вийти густе пюре без грудочок.
- Моркву вимити, очистити і натерти на дрібній тертці. Часник очистити і теж натерти на дрібній тертці. Зелень вимити, обсушити і дрібно нашаткувати.
- У глибокій мисці з’єднати картопляне пюре, капусту, моркву, зелень і часник. Ретельно перемішати, посолити, поперчити за смаком, додати манну крупу і ще раз перемішати. Залишити на 30 хвилин, щоб манна крупа розбухла.
- З отриманого фаршу сформувати котлетки будь-якої форми, обваляти в сухарях і смажити на розпеченій рослинній олії з двох сторін до апетитної скоринки.
- Готово!