Це так смачно, що дивуєшся, адже приготовлено таке блюдо з найпростіших продуктів, які завжди знайдуться на будь-якій кухні.
Так що можна робити таке частування в будь-який час і смачно поїсти.
Я розповім, як робити таку запіканку і що потрібно.
Приготування
Сир натираємо на крупній тертці. Поділяємо на дві частини. В одну розбиваємо яйце, трохи солимо і добре змішуємо. Цією сумішшю ми покриємо запіканку. Можна додавати зелень за смаком або якщо є в наявності.
Тепер робимо основу.
Картоплю чистимо (варити не потрібно). Трьом на тертці. Змішуємо в мисці, тертий картопля з яйцем, сиром, що залишився, майонезом, продавлюємо через прес пару зубчиків часнику. Звичайно солимо, за смаком перчимо.
Відразу включаємо духовку розігріватися на 180 С, щоб набрала температуру.
Дно і стінки форми змащуємо маслом. Викладаємо картопляну суміш. Розрівнюємо по всій площі форми і зверху заливаємо яєчно сирною сумішшю.
Відправляємо в духовку. Час приготування хвилин 40-45, орієнтуйтеся по своїй духовці.
Як бачите все легко, продукти прості і можна до цього рецепту додавати свої і робити ще смачніше.
Фото: Vk.com
На форму 24-26 см. знадобиться:
- 5-6 середніх картоплин;
- 100-120 гр. сиру;
- 2 яйця;
- 2-2.5 ст. л. майонезу;
- Пару зубків часнику;
- Сіль і чорний мелений перець.
Нехай блюдо і просте, але виходить смачно. Буду рада, якщо рецепт вам стане в нагоді.
Всім бажаю приємного апетиту!