Цей пиріг виходить дуже ніжний з приємною хрусткою скоринкою та апетитною начинкою. Пиріг буквально тане у роті. Відмінно підійде для домашнього чаювання чи прийому гостей.
Необхідні продукти
- 500 г сиру
- 2 курячі яйця
- цедра та сік 1 апельсину
- 100 грам цукру
- 1 кілограм яблук
- 10 грам кориці
Для тіста
- 280 грам пшеничного борошна
- 180 грам вершкового масла
- 50 грам цукру
- 10 грам розпушувача
Починаємо приготування
- Беремо сир, додаємо в нього цедру та сік апельсина. Туди ж кладемо цукор і вбиваємо курячі яйця. Збиваємо все разом у пастоподібну масу за допомогою блендера.
- Приготуємо другу начинку. Яблука очищаємо та натираємо на великій тертці. Додаємо корицю та перемішуємо.
- Приготуємо тісто. В борошно додаємо розпушувач та охолоджене вершкове масло. Все перетираємо до стану крихти та додаємо цукор. Все перемішуємо.
- Беремо форму для запікання та застилаємо пергаментним папером. Викладаємо в неї 1/3 частину тіста, потім яблука та сирну масу. І присипаємо все другою частиною тіста. Знову яблука, сир і тісто, що залишилися.
- Відправляємо пиріг у духовку та запікаємо протягом 1 години за температури 180 градусів. Готові пиріг остудити і подати до столу.
Смачного!