Коли звичайна випічка вже набридла або хочеться здивувати рідних і гостей чимось незвичайним, попробуйте цей рецепт бурякового бісквіта. Його зробити просто, а виходить завжди (не опадає), можна випікати у вигляді кексів, тістечок або торта, додавати глазур або кремові прошарки. У будь-якому вигляді буде красиво і смачно.
Що вам знадобиться:
- 200 г запеченого буряка
- 3 яйця
- 80 мл рафінованої олії
- 1 ст. л. з гіркою порошку какао
- 10 г розпушувача
- 200 г борошна
- щіпка солі
За рецептом для декору – шоколадна паста та білий йогурт.
Покроковий рецепт приготування:
- Буряк помити і зі шкіркою запекти в духовці, поки не буде наскрізь протикатися шпажкою або ножем. Це можна зробити і в фользі. Для рецепта також підходить відварений буряк (теж в шкірці).
- Потім потрібно буряк остудити, очистити і порізати невеликими шматочками, до них вбити яйця, додати цукор, сіль і в збити блендером до однорідності. В кінці тонкою цівкою влити рослинну олію і збити.
- Далі всипати борошно, какао і вінчиком змішати рідке тісто без грудок. Воно вийде з таким насиченим кольором.(як на фото)
Форму – квадратну на половину дека або круглу – не менш 22 см в діаметрі, застелити пекарським папером і вилити тісто. Випікати 35 хвилин при 180 градусах. Духовку не відкривати!
Готовий бісквіт остудити і прикрасити за власним бажанням.
Можна також за допомогою нитки розрізати на коржі і перемазати сметанним або йогуртовим кремом. Вийде справжнісінький торт.
Ще один варіант – в процесі приготування тіста додати какао в два рази більше. Бісквіт вийде кольору темного шоколаду і дуже насиченого кольору – одне задоволення для справжнього гурмана.
А ось докладний відео рецепт, який допоможе зробити все без проблем.