Дорогі мої, хочу розповісти Вам як приготувати паску вологу і здобну. Тісто виходить дуже солодке і досить важке. Я люблю такі паски найбільше! Головне впевненість в собі, гарний настрій і у Вас в цьому році вийдуть найсмачніші паски.
3 шт. по 440 гр.
Діаметр форми 11 см., Висота 8.5 см.
Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури!
Інгредієнти:
- 100 мл. теплого молока
- 25 гр. свіжих дріжджів (8 гр.сухих)
- 200 гр. цукру
- +/- 550 гр. пшеничного борошна
- 100 гр. сметани (у мене 25%)
- 100 гр. вершкового масла
- 2 середніх яйця
- 30 гр. олії (3 ст.л.)
- 0,5 ч.л. солі, ваніль
По бажанню:
- 20 гр. коньяку (2 ст.л.)
- 1 ч.л. куркуми
Додатково 200 гр.:
- 70 гр. сушена журавлина
- 70 гр. цукати
- 60 гр. родзинки
Глазур:
- 100 гр. цукрової пудри + 2 ст.л. води
- 0,5 ч.л. желатину + 1 ст.л. води
- 1 ч.л. лимонного соку
Паска волога здобна – Покроковий рецепт
- Вливаємо тепле молоко воно не має бути гарячим, таким злегка тепленьким.
- Додаємо в нього свіжі дріжджі, з свіжими тоді буде добре підніматися. Додаємо 1 столову ложку цукру з загальної кількості і перемішуємо, потім додаємо близько трьох столових ложок борошна із загальної кількості, повинно вийти консистенція сметани.
- Прикриваємо і залишаємо в теплому місці для підйому на 15-20 хвилин.
- Якщо опара добре підійшла, значить можна продовжувати замішувати тісто.
- У глибокій мисці змішуємо яйця, цукор, що залишився, сіль і ванілін або ванільний цукор і збиваємо в таку пишну піну.
- Тепер додаємо м’яке вершкове масло, можна його повністю розтопити, як вам зручніше. Щоб паски були такими більш вологими м’якими, потрібно додавати відразу, тобто не розводити в клейковину. Влийте сметану і за бажанням можна додати 2 столові ложки якогось алкоголю, тоді паски залишаються довше свіжими.
- Додайте одну чайну ложку куркуми буквально для кольору вона не дає ніякого смаку запаху, просто красиво жовтенький колір буде.
- Тепер перемішуємо міксером на маленькій швидкості секунд 10 до однорідності. Тепер додаємо опару і борошно 420 гр., потім вимішуйте тісто руками.
- Додаємо олію і вимішуємо вже з нею. В процесі вимішування можна додати борошна. Тісто повинно не липнути до рук, вимішуємо легко, так як виходить досить жирне. Тісто добре тримає форму і не розпливається, але в той же час воно не тверде таке дуже м’яке і податливе.
- Перекладаємо його в яку-небудь мисочку побільше щоб не прилипало, змащуємо трішки олією, викладаємо тісто, прикриваємо плівкою або рушником і залишаємо в теплому місці до збільшення в 2,5 рази. На це може піти і годину і дві звичайно ж все залежить від температури та інших умов.
Сьогодні будемо використовувати цукати, родзинки і журавлину.
- Заливаю окропом на 10-15 хвилин
- Тісто розподіліть на столі, посипте трішки борошном, додайте цукати за смаком.
Якщо робити тісто по пропорціям то виходить по вазі в 1420 гр., виходить 3 паски по 475 гр., приблизно кожен шматочок тіста. - Сформуйте з тіста кульку, щоб верх був рівний.
- Перекладаємо в формочку. Форму заповнюємо приблизно наполовину якщо заповнене 1/3 тоді вийдуть більш повітряними. Форми діаметром 11 см і 8 см заввишки.
- Прикриваємо паски зверху і ставимо всторонку для збільшення приблизно в 2 рази.
- Духовка розігріта до 200 градусів, потім зменшите температуру до 180 і випікайте паски до готовності.
- Перекладаємо паски на рушник періодично перекочуємо, щоб вони не відлежали бочок.
Сьогодні приготуємо глазур на желатині.
- По чайній ложці желатину додаємо 1 столову ложку води залишаємо для набухання на хвилин 10-15.
- У каструльці змішуємо 100 г цукрової пудри, по столовій ложці води та додаємо чайну ложку лимонного соку і перемішуємо. Доводимо до кипіння. Як варіант замість цукрової пудри, можна використовувати цукор головне щоб він повністю розчинився. Коли сироп закипів, прибираємо з вогню і додаємо набряклий желатин, перемішуємо до однорідності.
- Відразу ж збиваємо міксером приблизно три-п’ять хвилин в таку пишну щільну масу.
- Готово!
Відео-рецепт
Всім гарного святкування Великодня. До речі, за посиланням ви можете привітати з Великоднем рідних та близьких.