Млинці дріжджові на молоці – 6 рецептів приготування з покроковими фото

8b2c014196002826ea8677b7c22869ee

Млинці дріжджові на молоці – це традиційне та одне з найулюбленіших страв української кухні. Вони зараз займають гідне місце на столі в кожній родині. Основою їх є пшеничне борошно та дріжджі, а заміс тіста на молоці робить частування смачнішим, ароматнішим і ситним. Випікаються млинці тонкі або товсті та подаються з різною закускою. Дріжджове тісто на молоці для млинців дещо «капризне» та особливості його замісу вказуються у кожному рецепті.

Пишні млинці на молоці з сухими дріжджами

Пишні млинці на молоці із сухими дріжджами будуть у вас смачною та ситною стравою для всієї родини, хоча потрібно трохи більше часу для приготування. Інгредієнти тесту такі ж, як і для тонких млинців, тільки береться інша пропорція борошна та рідкої основи. У цьому рецепті використовуємо сухі швидкодіючі дріжджі Саф-Момент і замішуємо тісто безопарним способом.

Час приготування: 2 години.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 8.

Складові:

  • Молоко – 650мл.
  • Мука – 400 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Олія вершкове – 100 гр.
  • Цукор – 2 ст.
  • Дріжджі Саф-Момент – 1 ст.л. без гірки.
  • Сіль – 1/2 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. В піал налити підігріте молоко і розчинити в ньому цукор.

a13c0f448070bf9d8ed3cc9bc22b3934

Крок 2. Насипати до підсолодженого молока швидкодіючі дріжджі і добре переміщати.

4c65fb314d6bd0388bb9c704db016db3

Крок 3. Потім в цю суміш розбити курячі яйця, тільки вони повинні бути кімнатної температури. Вінчиком інгредієнти змішати до однорідного стану.

157e2952874e6ab3a393222451294a6d

Крок 4. У посуд для замісу тіста насипати через сито пшеничне борошно. Порційно до борошна перелити молочно-дріжджову суміш при одночасному замісі тіста вінчиком.

930b5b4d0ace5f4b3de79401771001a7

Крок 5. Вершкове масло розтопити будь-яким способом, трохи остудити і перелити до тіста.

a409455780d187adf318182544e9edde

Крок 6. Повторно тісто з маслом добре перемішати. Посуд прикрити плівкою і поставити в тепло (духовка та ін.) на 40 хвилин для підйому.

dff9aed4960e0fa527f40d33d1bf7546

Крок 7. Дріжджі « Саф-Момент » діють активно і тісто швидко зроблять пишним, тому за ним потрібно стежити, щоб не втекло.

062adeaa74a7b59db4c0ad851e408d20

Крок 8. Тісто, яке підійшло ще раз перемішати, щоб трохи осіло і можна приступати до млинців.

94f46ee6f5c8d0cc2f4b96df1a7a2d06

Крок 9. Сковорідку добре розігріти і перед першим млинцем змастити маслом. Налити на неї тісто і ложкою шар зробити рівномірним, так як воно густе і по сковорідці не розтікається.

7c220defd9b336ebac198dbb75de85a1

Крок 10. Смажити млинці на вогні менше середнього, щоб вони піднялися при смаженню і пропеклися рівномірно.

362761d52d6348d80eda7003cf68bbec

Крок 11. Обсмажувати млинці до рум’яного кольору з обох сторін і маслом сковороду можна повторно не змащувати.

adb73af036a614f008287627e6ec7750

Крок 12. Готові млинці стопкою скласти на тарілку, за бажанням, змастивши кожен шматочком вершкового масла.

9f6d078bd4ba961388ff540fdb1abb1e

Крок 13. Приготовлені пишні млинці на молоці з сухими дріжджами сервірувати до столу гарячими, доповнивши будь-яким топпінгом. Смачного!

998e76d49276970b3e37f63cf47de669

Дріжджові млинці з манкою на молоці

Для любителів товстих і пишних млинців добре підійде варіант дріжджових млинців з манкою на молоці. Додавання манної крупи в млинцеве тісто разом з дріжджами гарантує цього десерту пишність і одночасно м’якість, і ніжний смак. Такі млинці відмінно просочуються будь-яким соусом і будуть у вас ситним і смачним блюдом для сімейного столу. Співвідношення борошна і манки в цьому рецепті беремо 1: 3 і використовуємо сухі дріжджі.

Час готування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 8.

Інгредієнти:

  • Манка – 300 гр.
  • Борошно – 100 гр.
  • Молоко – 300 мл.
  • Вода – 300 мл.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Дріжджі сухі – 7 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Сода – ½ ч.л.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Перед замісом тіста потрібно активувати сухі дріжджі. Їх пересипати в чашку і залити 50 мл теплої води.

85262f3b50ece77a0cb919a4cda88ff8

Крок 2. Потім насипати по чайній ложці цукру з борошном, перемішати і залишити в теплі на 10-15 хвилин, до появи пінки на поверхні.

c2d5d7eb6911a57dbf597b153128dee4

Крок 3. У посуд для замісу тіста насипати вказане в рецепті кількість манної крупи, просіяного борошна, цукру, соди і налити теплу воду. Ці інгредієнти ложкою перемішати.

41fd6d0a02f847c32f02e22a87ff1a1f

Крок 4. Потім перелити в тісто активовану дріжджову суміш і перемішати ще раз.

edaae4df352723a27306eb99d205b69f

Крок 5. В останню чергу налити в тісто тепле молоко.

194e85cbb801ab0b8aba79fedfdf0861

Крок 6. Міксером на середній швидкості замісити млинцеве тісто до однорідного стану.

f44b9084ca55f0b0eebf333e5e8ae12d

Крок 7. Посуд прикрити плівкою і поставити тісто мінімум на 40 хвилин при кімнатній температурі для вистоювання і підйому.

ca3cff26cd1decc6dc07949cc44d2398

Крок 8. Після закінчення цього часу можна випікати млинці. Сковорідку добре нагріти і змастити олією.

5a89708fd484b7d225d3434f6c8c408c

Крок 9. Тісто викладати на гарячу сковорідку рівним шаром і смажити на невеликому вогні протягом 2-3 хвилин на одній стороні.

79f4bf77ff39778ad968db1737a7d7e4

Крок 10. Потім млинці перевернути і обсмажити до рум’яного кольору на іншій стороні. Якщо прикрити сковорідку кришкою, то млинці виходять пишніше. Спечені дріжджові млинці з манкою на молоці скласти стопкою на тарілку і сервірувати до столу з будь-яким соусом або топпінгом. Смачного!

ae66cbf9ad2100d63fd3c8e6a84801e6

Товсті дріжджові млинці на кислому молоці

Кисле молоко, як і свіже, і навіть краще, може бути у вас рідкої основою для товстих дріжджових млинців. Їх відрізняє тонка кислинка, пишність і м’яка ніжна текстура. Тісто замішуємо на швидкодіючих дріжджах, що дозволить блюдо приготувати досить швидко, але потрібно деякий час для підйому дріжджового тіста.

Час готування: 2 години.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Борошно – 300 гр.
  • Молоко кисле – 550 мл.
  • Дріжджі сухі – 6 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 20 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Кисле молоко трохи підігріти в мікрохвильовці і 100 мл налити в окрему чашку. До молоку насипати сухі дріжджі з 1 чайної ложкою цукру і додати 3 столові ложки борошна. Ці інгредієнти добре перемішати.

83e9203c6a07c753e3313adebef97d25

Крок 2. Чашку прикрити плівкою і залишити на 10 хвилин в теплі, щоб дріжджі активувалися.

14a1b8408ff7396f6edf8ced4da97a1d

Крок 3. За цей час суміш покриється пишною « шапочкою ».

be40a187cf6487fd3988013ce876c586

Крок 4. У посуд для замісу тіста перелити інше кисле молоко, насипати сіль з іншим цукром, розбити яйце, перелити підійшли дріжджі і через сито насипати борошно.

f3521bc8e4a3b653fa9a6e1c120771f2

Крок 5. Вінчиком або лопаткою замісити тісто до однорідного стану.

eca4fcff67a8556d81cefd60efe7a314

Крок 6. Посуд прикрити серветкою і поставити на 1,5 години в тепле місце для підйому тіста. Пару раз за цей час тісто перемішати.

f335c8b0fd7d6c24bf2b13433cdc55ae

Крок 7. Через півтори години з тіста можна піч млинці, змащуючи сковорідку маслом або шматочком сала перед кожним млинцем. Спечені товсті дріжджові млинці на кислим молоці сервірувати до столу гарячі, доповнивши соусом або іншим топпінгом. Смачного!

f81733b1323377744e593bcf175b7c09

Дріжджові заварні млинці на молоці з окропом

Дріжджові млинці на молоці із заварюванням тіста окропом смаком та текстурою відрізняються від молочних млинців на соді. Окріп у тесті досить сильно активує дріжджі, і млинці виходять з безліччю дірочок, тобто ажурними, а молоко з цукром робить млинці рум’яними. Товщину млинців можна регулювати ступенем густоти тіста. Готуємо млинці опарним способом та на свіжих дріжджах, але можна замінити сухими. Окріп додаємо в тісто, що підійшло.

Час готування: 2 години.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Борошно – 300 гр.
  • Молоко – 300 мл.
  • Окріп – 200-250 мл.
  • Дріжджі свіжі / сухі – 15 гр. / 8 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Цукор ванільний – 1 ч.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Олія – 60 мл.

Процес приготування:

Крок 1. У посуд для замісу тіста налити підігріте молоко, розкрошити до нього свіжі дріжджі або замінити сухими дріжджами, додати чайну ложку цукру. Ці інгредієнти перемішати. Потім через сито насипати борошно і ложкою замісити тісто до однорідного стану. Тісто має вийти густим.

a9f2f0f9b8e1ba2883e38b4b2cf7308c

Крок 2. Посуд прикрити серветкою та поставити тісто в тепло на 1,5 години для вистоювання та підйому. Кожні 30 хвилин тісто круговими рухами ложки обм’яти, що зробить його більш пишним та густим.

e06478c2a3a60e81f563b198f7a5dc74

Крок 3. У чашці збити яйця з сіллю та рештою цукру. Перед третім обім’яттям опари до неї перелити ячну суміш.

0859848f92799e3dd9ca845a3e41450f

Крок 4. Збиті яйця важко з’єднуються із щільним тестом, тому все треба активно перемішати віночком чи міксером на невеликій швидкості. Потім в опару налити олію і перемішати ще раз. Це буде третє обминання опари перед смаженням млинців.

d305e841242e0866170a2947a401f5b7

Крок 5. Для заварювання, в тісто замішане порційно вилити окріп і віночком відразу тісто активно перемішувати.

ab2ca7a50a490b6c2716464f42f40bd1

Крок 6. Кількістю окропу регулювати густоту тіста в залежності від того, які вам потрібні млинці: тонкі або товсті.

bc706bb9a195a8485a121ec31497e792

Крок 7. Завареному тіста дати ще 20-30 хвилин для вистоювання, і воно підніметься з безліччю дрібних бульбашок повітря.

38ed37e46b04700686c1335bc44ce8dc

Крок 8. Випікати млинці на розігрітій сковорідці і до рум’яного кольору з обох сторін.

3c7b51b49011ae079dfe94ed56a8257b

Крок 9. На вистоювання та заварювання витрачається час, але дріжджові заварні млинці на молоці з окропом вийдуть чудовими та смачними, як для окремої подачі, так і загортання начинки. Смачного!

5f87d68c293976545211284370762012

Тонкі дріжджові млинці на молоці з дірочками

Тонкі дріжджові млинці на молоці з дірочками хоча і вимагають більше часу для приготування, але відрізняються від традиційних без дріжджів млинців особливим смаком і еластичністю, що дозволяє зручно загорнути будь-яку начинку. У цьому простому і доступному рецепті тісто для млинців замішуємо рідке, на сухих дріжджах і з додаванням масла. Інгредієнти для тіста повинні бути однаковою кімнатної температури.

Час готування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 10.

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 400 гр.
  • Дріжджі сухі – 1 ч.л.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Олія – 4 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. В окремий посуд через сито насипати борошно, додати сухі дріжджі, сіль з цукром і перемішати.

a32359e5d79109fb7091ab0386b81e4d

Крок 2. У посуд для замісу тіста розбити яйця, трохи вінчиком збити і налити половину молока. Потім все ще раз перемішати.

37be15fb417b6b4ebe44ccaad074e37d

Крок 3. До цієї рідкої основі тіста порційно пересипати борошняну суміш з одночасним замісом вінчиком або лопаткою.

0834ea9860e040c34c094e345f39daba

Крок 4. Замішене тісто вийде досить густим. Налити до нього інше молоко і все ще раз перемішати до однорідного стану.

1d9c56b431edcf746f63c6b1f52a0598

Крок 5. Потім в отримане вже рідке тісто налити олія і перемішати останній раз.

01764ade37e8ae321b99a17a3c3e7b7b

Крок 6. Посуд прикрити серветкою і тісто поставити в тепло на 1 годину для вистоювання і підйому.

57a9cbf1b21410fd9d333f49f2f0639b

Крок 7. Після закінчення цього часу можна приступати до випічки млинців. Випікаються дріжджові тонкі млинці так само, як і звичайні. Сковорідку можна періодично змащувати олією.

0beb766d80ad53bafa0f48918b96f164

Крок 8. Смажити тонкі млинці на середньому вогні і вже на сковорідці вони стануть ажурними.

13fb1a92a04cfe047e33cc4ac3e627ac

Крок 9. Обсмажити всі тонкі дріжджові млинці на молоці з дірочками до рум’яного кольору з обох сторін, перекласти стопкою на тарілку і можна в них загортати начинку, або подати до столу з будь-яким топпінгом. Смачного!

0c82be1b1f1a01297373a067eef8f319

Пишні млинці на живих дріжджах і молоці

Млинці на живих дріжджах і молоці завжди виходять пишними, товстими, ситними і з хлібним ароматом, що за смаком, як дорослим, так і дітям. У цьому рецепті замішуємо млинцеве тісто опарним способом з додаванням вершкового масла, і розрахунок інгредієнтом наведено на частування великої родини.

Час готування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 10.

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 л.
  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно – 600 гр.
  • Дріжджі свіжі – 30 гр.
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Для тіста молоко підігріти до 35-40 ° С. У піалу розкришити свіжі дріжджі, насипати до них по 2 ложки цукру і борошна, налити 150 мл теплого молока, ретельно перемішати і залишити в теплі на 15 хвилин, щоб дріжджі почали працювати.

c575b4fee071500c77d05e36a3063ddf

Крок 2. У глибокий посуд ( тіста вийде багато ) просіяти решту пшеничного борошно. У чашці збити яйця з іншим теплим молоком. Вершкове масло розтопити в мікрохвильовці і трохи остудити. За цей час опара покриється пінної « шапочкою ».

cf134890d15eff50eb4c6c729f36bf08

Крок 3. До борошна порційно по черзі перелити яєчну суміш з опарою і вінчиком одночасно замісити тісто до однорідної текстури. Тісто виходить густе, тому можна замісити міксером на невеликій швидкості.

07dcd88dc082d746c9dccb281f1c1859

Крок 4. Потім до тіста перелити розтоплене масло і ще раз міксером перемішати.

97a398e491b62b14cdd20b659e17d6b7

Крок 5. Посуд з тістом прикрити плівкою і поставити на 40 хвилин в тепле місце, краще на водяну баню, для підйому та вистоювання.

82b55fa2c66e83ce15ca328b52abe151

Крок 6. Тісто за час вистоювання збільшиться в обсязі і його треба 1-2 рази перемішати для видалення зайвого газу.

1baa658d1405ba9a7bd5e63f628d2c12

Крок 7. Добре розігріти сковорідку і змастити олією. Тісто налити в сковорідку рівним шаром.

0a14961491679e91fdbd740c9dec7333

Крок 8. Смажити товсті млинці на невеликому вогні і до рум’яного кольору з обох сторін. За час смаження вони піднімуться, і буде багато дрібних бульбашок. Сковороду можна трохи прикривати кришкою, що зробить млинці більш пишними.

98a459c370fc7d923ed6f3ca2cb9925b

Крок 9. Спечені пишні млинці на живих дріжджах і молоці скласти стопкою на тарілку і сервірувати до столу з будь-яким топпінгом. Смачного!

157953b16300b45c1b65afd724922912

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал