Млинці – 9 кращих рецептів тонких млинців з покроковими фото

Млинці – це класика української кухні, без якої не проходить жодне велике свято. Ажурні і тонкі млинці подобаються всім без винятку, і якщо ви ще не вмієте їх готувати, то наші докладні рецепти допоможуть вам з вирішенням цієї проблеми. За основу можна брати різні молочні продукти: молоко, сироватку або кисле молоко. Однак якщо у вас непереносимість лактози, то посмажити апетитні млинці можна і на звичайній воді, головне – дотримати пропорції і технологію. А подавати до столу стопку з млинців можна як з ягідним варенням, так і з червоною ікрою.

Тонкі млинці з дірочками на кефірі

Тонкі млинці з дірочками на кефірі – це неймовірно смачна страва, з приготуванням якої впорається кожен. Завдяки використанню кисломолочного продукту, тісто має неймовірно ніжну текстуру, яка після випікання в буквальному сенсі тане в роті.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Кефір – 1 ст.
  • Вода – 1 ст.
  • Борошно – 1 ст.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 80 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія – 30 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Збиваємо яйця з цукром і кефіром, підливаємо трохи соняшникової олії.

Крок 2. Всипаємо борошно і розколоти масу.

Крок 3. Тонким струменем вливаємо окріп і за допомогою вінчика замішуємо гладке тісто.

Крок 4. Консистенція виходить рідкуватою – це норма.

Крок 5. Сковорідку змащуємо маслом і виливаємо половник тіста, розділимо по дну і підрум’янюємо.

Крок 6. Гарячі млинці укладаємо стопкою один на одного для збереження тепла і подаємо до столу. Смачного!

Заварні млинці на окропі

Заварні млинці на окропі готуються без додавання молока або кефіру, тому підійдуть навіть тим, у кого непереносимість лактози або хто не вживає в їжу молочні продукти. Побалуйте себе тонкими і ніжними млинцями, приготованими своїми руками!

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8-10.

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 ст.
  • Яйця – 2 шт.
  • Вода – 330 мл.
  • Цукор-пісок – 1-2 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сода – 1/3 ч.л.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У тарілці з високими бортиками збиваємо яйця з цукром і сіллю, не припиняючи роботу вінчиків, підливаємо ½ частина теплої води.

Крок 2. Всипаємо необхідну кількість пшеничного борошна.

Крок 3. Перебиваємо компоненти міксером до глянцевої однорідної консистенції.

Крок 4. Залишки води доводимо до кипіння і змішуємо з содою, не поспішаючи вливаємо в яєчну масу.

Крок 5. Підливаємо олію.

Крок 6. Для настоювання залишаємо тісто на робочій поверхні приблизно на 20 хвилин.

Крок 7. Промазуємо сковорідку маслом перед випіканням першого млинця і гарненько прогріваємо її. Вливаємо тісто, прокручуємо жароміцний посуд для розподілу і обсмажуємо млинець з обох сторін до золотистості.

Крок 8. Аналогічно готуємо залишилися млинці, заварені на окропі. Смачного!

Ажурні млинці на сироватці

Ажурні млинці на сироватці – це прекрасне рішення для господинь, які самостійно готують кисломолочний сир або сир, адже залишається досить велика кількість сироватки, яку вже дуже шкода виливати. Тому зверніть увагу на цей рецепт і спечіть смачні і ароматні млинці!

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Сироватка – 1 л.
  • Борошно – 350 гр.
  • Яйця – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Олія – 50 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Прогріваємо сироватку в сотейнику до тепло-гарячого стану, ½ склянки відливаємо і залишаємо для гасіння соди.

Крок 2. До рідини додаємо цукор, сіль і борошно в кілька заходів.

Крок 3. Перемішуємо до того моменту, поки не залишиться грудок.

Крок 4. В однорідну масу розбиваємо яйце і вливаємо масло – помішуємо.

Крок 5. Сироватку в склянці доводимо до кипіння і об’єднуємо з содою.

Крок 6. Виливаємо суміш з содою в тісто і інтенсивно помішуємо.

Крок 7. Промазуємо тонким шаром масла сковорідку, прогріваємо і виливаємо черпак тіста, смажимо до утворення бульбашок на поверхні.

Крок 8. Млинець перевертаємо і обсмажуємо з другої сторони буквально 30-40 секунд на помірному полум’ї.

Крок 9. Страва викладаємо на сервірувальну тарілку і приступаємо до трапези. Смачного!

Мереживні млинці на кислому молоці

Мереживні млинці на кислому молоці – це неймовірно смачна і ароматна страва, яка прекрасно підходить для подачі до столу під час пізнього сніданку або до обіду. Така страва подарує вам довге почуття насичення і зарядить енергією на весь день – гарантовано!

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 10 шт.

Інгредієнти:

  • Молоко кисле – 450 мл.
  • Борошно – 150 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Сіль – ¼ ч.л.
  • Сода – ½ ч.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Вода – 50 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти за списком.

Крок 2. Збиваємо яйця з додаванням цукру і солі.

Крок 3. Вливаємо кисле молоко, підсипаємо соду і, перемішавши, залишаємо на пару хвилин, щоб продукти з’єдналися.

Крок 4. Вводимо пшеничне борошно і активно працюємо вінчиком, поки все грудки не розійдуться.

Крок 5. У густу масу наливаємо воду і олія, перемішуємо і даємо « відпочинути » 10 хвилин.

Крок 6. Виливаємо половник тіста на гарячу сковорідку змащену маслом і смажимо млинець.

Крок 7. Через 30 секунд акуратно перевертаємо.

Крок 8. Ажурні млинці в теплому вигляді подаємо до столу і насолоджуємося їх ніжним смаком. Смачного!

Пісні млинці на воді

Пісні млинці на воді можна дозволити собі навіть при дотриманні посту або ж при повній відмові від продуктів тваринного походження, а звичайне олія можна замінити кокосовим. Обов’язково спробуйте приготувати тонкі і неймовірно смачні млинці!

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 12.

Інгредієнти:

  • Вода – 200 мл.
  • Окріп – 200 мл.
  • Борошно – 200 гр.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Сіль – 1/3 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Крохмаль картопляний – 1 ч.л.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій ємності змішуємо сіль, борошно, крохмаль, цукор, підливаємо воду кімнатної температури.

Крок 2. Перемішуємо компоненти вінчиком до однорідної і в’язкої консистенції.

Крок 3. Вливаємо в масу окріп ( тонким струменем ), безперервно помішуючи суміш вінчиком. Тісто залишаємо при кімнатній температурі на 10-15 хвилин для охолодження.

Крок 4. Після закінчення часу, додаємо соняшникову олію і інтенсивно перемішуємо.

Крок 5. Випікаємо млинці на гарячій чавунної сковороді, промазаної мінімальною кількістю масла, з двох сторін до красивого світло-коричневого кольору.

Крок 6. Готуйте і отримуйте задоволення!

Млинці на мінералці з дірочками

Млинці на мінералці з дірочками – це неймовірно смачна і ароматна страва, що ідеально підходить для втамування голоду, використовуючи виключно прості і доступні продукти, які є в будинку у кожної господині.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Мінералка сильногазована – 2 ст.
  • Борошно – 2 ст.
  • Молоко – 1 ст.
  • Яйця – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У миску переливаємо молоко і стакан мінералки, вбиваємо яйця і підсипаємо цукор і сіль.

Крок 2. Збиваємо компоненти за допомогою вінчика або міксера.

Крок 3. Вводимо просіяне пшеничне борошно.

Крок 4. Помішуємо до однорідності.

Крок 5. В отриману масу виливаємо залишилася воду і знову гарненько перемішуємо.

Крок 6. Додаємо олію.

Крок 7. Інгредієнти перемішуємо, але не збиваємо.

Крок 8. Нагріту сковороду змащуємо маслом і виливаємо частину тіста, розділимо його по дну і смажимо млинець з двох сторін до рум’яності.

Крок 9. Млинці укладаємо один на одного і запрошуємо сім’ю до трапези. Смачного!

Тонкі млинці на молоці без яєць

Тонкі млинці на молоці без яєць – це ідеальний рецепт, якщо вам вже дуже захотілося смачних млинчиків, а яйця закінчилися. Ніжні і ароматні млинці, які прекрасно поєднуються з солодкими добавками, наприклад, з ягідним джемом або фруктовим варенням.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 12.

Інгредієнти:

  • Молоко – 2 ст.
  • Борошно – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 1-2 ст.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Розпушувач тіста – ½ ч.л.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. За допомогою кухонних грамових ваг відміряємо необхідну кількість сухих і рідких продуктів. Звертаємо вашу увагу, що молоко має бути теплим.

Крок 2. У тарілку з високими бортами просіюємо борошно, змішуємо її з розпушувачем, сіллю і цукром.

Крок 3. Не поспішаючи вливаємо злегка підігріте молоко.

Крок 4. Вимішуємо однорідне і гладке тісто.

Крок 5. В останню чергу доповнюємо масу маслом, вмішуємо його і залишаємо тісто під рушником на 10-15 хвилин.

Крок 6. Готуємо млинці на гарячій сковорідці з краплею масла на середньому полум’я з двох сторін.

Крок 7. Страву подаємо до столу в поєднанні з чашкою ароматного чаю або кави. Смачного!

Тонкі млинці на кислому молоці з дірочками

Тонкі млинці на кислому молоці з дірочками – це смачна і проста в приготуванні страва, яку можна подавати до столу, як самостійну страву, так і використовувати для фарширування вашими улюбленими начинками, незалежно від того, солодкі вони або солоні.

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6-7.

Інгредієнти:

  • Кисле молоко – 2 ст.
  • Яйця – 2 шт.
  • Вода – 50-100 мл.
  • Борошно – 200 гр.
  • Сіль – 1 щіпку.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Сода – 1/3 ч.л.
  • Олія соняшникова – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. У будь-яку ємність розбиваємо охолоджені яйця і збиваємо їх.

Крок 2. Підсипаємо цукор і сіль.

Крок 3. Вливаємо кисле молоко.

Крок 4. І ретельно перемішуємо компоненти.

Крок 5. Змішуємо борошно з содою і невеликими жменями додаємо в основу, кожен раз вимішуючи до однорідної консистенції.

Крок 6. Додаємо трохи води, щоб тісто стало більш рідким і добре розподілялося на сковорідці.

Крок 7. Добре розігріту жароміцний посуд перед випіканням кожного млинчика промазуємо маслом. Смажимо млинці на середньому вогні до золотистості.

Крок 8. Страву сервіруємо і відразу ж дегустуємо. Смачного!

Дуже смачні млинці на ряженці

Дуже смачні млинці на ряженці приготувати можна швидко і без проблем. За рахунок використання ряженки, млинці виходять еластичними і ніжними, відповідно, ідеально підходять для того, щоб загорнути в них начинку. Саме ці млинці ідеально поєднуються з червоною ікрою.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Ряженка – 500 мл.
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Сода – ½ ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Для прискорення процесу і власної зручності, викладаємо на стіл всі необхідні продукти.

Крок 2. У глибокій тарі об’єднуємо ряженку і соду, для погашення залишаємо на 10 хвилин.

Крок 3. Далі додаємо яйце, цукор і сіль – помішуємо.

Крок 4. Невеликими порціями додаємо борошно і замішуємо однорідне тісто.

Крок 5. Підливаємо трохи масла і перемішуємо в останній раз.

Крок 6. Сковороду нагріваємо і промазуємо маслом, переливаємо ополоник тіста і розділимо його по всьому колу.

Крок 7. Смажимо млинець близько 30 секунд і перевертаємо для обсмажування другої сторони.

Крок 8. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал