Торт Медовик не складно спекти в домашніх умовах, але це займає багато часу і вимагає певного планування. Слід заздалегідь враховувати, що пртоцес приготування займе близько чотирьох годин. Крім того, готовий десерт слід помістити в холодильник для просочення на ніч.
Класичний рецепт Медовик
Як правило, Медовик складається з 5-8 коржів і крему на основі сметани або згущеного молока, але існують і інші версії. Цей торт досить калорійний – в одному шматочку міститься в середньому 300 ккал, а при додаванні горіхів або шоколаду це значення зростає. Незважаючи на наявність класичного рецепту, можна сміливо експериментувати і використовувати різні добавки в тісто і варіації крему і прикрас.
Варіант коржів | Версія крему | Прикраса |
класичні тонкі (розкатані або наливні) | вершково-сгущеночний | крихти від коржів |
з какао | сметанний | свіжі ягоди і фрукти |
з подрібненими горіхами | сметанно-сгущеночний | шматочки вафель і печива |
Толстой не розкатані | сметанно-лимонний | розтоплений шоколад |
зі штучним медом | сметанно-медовий | глазур |
без яєць і/або молочних продуктів, пісний | заварний | |
безмолочні (пісний) |
Медовик – торт, спекти в домашніх умовах який можна за традиційним рецептом, якщо розпланувати все заздалегідь.
Буде потрібно спочатку приготувати медову патоку, і лише потім можна приступати до замішування тіста і процесу випічки.
Які інгредієнти знадобляться
Щоб зробити класичний Медовик, потрібно наступне.
Для медової патоки:
- 0,75 ст. меду;
- 0,25 ст. води.
Для коржів:
- 0,25 ст. медової патоки;
- 0,75 ст. меду;
- 1 ст. + 2 ст. л. цукрового піску;
- 14 ст. л. несолоного масла вершкового, нарізаного на кубики;
- 6 великих яєць;
- 2,5 ч. л. харчової соди;
- 0,75 ч. л. дрібної солі;
- 1 ч. л. меленої кориці;
- 3,75 ст. універсальної борошна.
Для крему:
- 0,5 ст . медової патоки;
- 1,25 ст. згущеного молока вареного;
- 0,5 ч. л. дрібної солі;
- 4,75 ст. густих вершків, дуже холодних.
Покроковий процес приготування
В першу чергу, необхідно приготувати медову патоку.
Це роблять так:
- Потрібно помістити 0,75 ст. меду в 2-літрову каструлю і поставити на сильний вогонь, довести до кипіння, потім прикрутити вогонь до середнього.
- Слід варити мед, періодично помішуючи жароміцної лопаткою, поки він не потемніє і не перетвориться з блідо-жовтого в темно-бурштиновий. Це займе близько 3 хв.
- Далі потрібно вимкнути вогонь і обережно додати 0,25 ст. води, почекати, поки мед перестане пузиритися, а потім ретельно перемішати до однорідності, перекласти в жароміцний мірний посуд з носиком.
Потім можна приступати до приготування коржів.
Інструкція виглядає наступним чином:
- Потрібно встановити стійку духовки в середнє положення і розігріти її попередньо до 180 ° C, а також застелити 2 або 3 (або більше) листів прозорими силіконовими матами.
- На великому аркуші паперу слід обвести гурток діаметром 22-23 см і помістити папір під один з силіконових матів.
- Потім необхідно заповнити середню каструлю водою на 5 см і довести до кипіння.
- Далі потрібно змішати 0,25 ст. медової патоки, 3/4 ст. меду, цукор і масло у великій жаростійкої мисці і помістити її над каструлею з водою, переконавшись, що кипляча вода не стосується дна миски.
- Яйця слід розбити в невелику ємність і відкласти в сторону.
- В окремому посуді потрібно об’єднати харчову соду, сіль і корицю.
- Необхідно акуратно перемішати медову суміш з маслом до його розплавлення, а потім добре збити.
- За допомогою пальця слід перевірити температуру суміші. Коли вона стане теплою тепло, потрібно додати в неї яйця, збиваючи виделкою.
- Коли суміш знову досягне тієї ж температури, потрібно покласти в неї суміш соди, кориці і солі і інтенсивно змішувати ще 30 сек. Маса почне пінитися і випускати різкий запах. Слід зняти миску з водяної бані і дати суміші холонути, поки вона не стане злегка теплою.
- Далі необхідно помістити борошно в дрібнопористий сито і просіяти в суміш трьома партіями, збиваючи, щоб вона повністю змішувалася при кожному додаванні, до утворення однорідного тіста.
- Тісто буде легше розподілятися, коли воно тепле, тому слід помістити миску з ним на плиту з включеною духовкою або на каструлю з киплячою водою (але не нагрівати).
- Потрібно викласти 0,3 ст. рідкого тесту на підготовлений силіконовий мат, і, використовуючи лопатку, рівномірно розподілити його в межах окресленого кола. Потім папір потрібно дістати і покласти під аналогічний вкладиш на іншому листі.
- Отриману заготівлю для коржа слід помістити в духовку і пекти 6-7 хв. За цей час необхідно повторити попередній крок на другому листі.
- Далі буде потрібно розподіляти час, що залишився рідке тісто на деках по контуру, створюючи заготовку для нового коржа, поки запікається попередній. Готові вироби повинні бути вираженого карамельного кольору і м’якими всередині. Стандартний тест із сірником або зубочисткою в даному випадку не працює. Не потрібно перепікати їх!
- Всього буде потрібно випекти 11 коржів і залишити їх для охолодження. Як тільки вони охолонуть, необхідно підрівняти їх краю, використовуючи гострий ніж або ножиці. Утворилися при цьому крихти потрібно зберегти.
- Температуру духовки потрібно зменшити до 120 ° C, і помістити в неї на деку найменш привабливий корж і утворилися при виконанні попереднього кроку обрізки, запекти до темно-коричневого відтінку протягом 15 хв. Отримані сухарики слід остудити, потім розмолоти в дрібні крихти кухонним комбайном.
Поки коржі остигають, потрібно приготувати крем:
- Необхідно помістити 0,5 ст. медової патоки, згущене молоко і 0,5 ч. л. дрібної солі в середню миску, збити до однорідного стану, потім повільно додати 0,75 ст. вершків, продовжуючи збивання на низьких оборотах.
- Далі суміш слід поставити в холодильник приблизно на 30 хв.
- Потім необхідно влити 4 склянки вершків в попередньо охолоджену миску і збивати на середній швидкості до м’яких піків, близько 6 хв., Потім додати медову суміш і збити до середніх , майже жорстких піків.
Збірка торта здійснюється наступним чином:
- На плоску тарілку сервіровки необхідно помістити перший корж і покласти на його середину трохи крему.
- Використовуючи лопатку, потрібно рівномірно розподілити його, залишаючи непокритими приблизно 7 мм по всьому краю.
- Далі слід повторити попередні кроки, використовуючи всі коржі. Останній шар повинен складатися з крему.
- Поверхня торта потрібно посипати крихтами, приготованими з одного коржа і обрізків.
- Готовий десерт необхідно залишити в холодильнику для просочування на ніч, щоб крем розм’якшив коржі.
Що можна додати
Краще всього використовувати для цього рецепта світлий квітковий мед, оскільки він має кращий смак і аромат. Додавання темних сортів додасть смаку легку гірчинку. Корицю в тісті можна замінити ваніліном або кардамоном, в залежності від особистих уподобань.
При приготуванні крему допускається використання звичайної, що не вареного згущеного молока. В цьому випадку потрібно переконатися, що вона досить густа, щоб крем не розтікався. Смак десерту при цьому буде вершковим, з менш вираженим карамельним ароматом.
Як подавати десерт
Охолоджений медовик слід нарізати тонкими шматками і подавати холодним або при кімнатній температурі. Найкраще запивати його гарячими напоями.
Рецепт Медовик зі сметанним кремом
Медовик – торт, спекти в домашніх умовах який здається нереально. Але практично цей рецепт виконати просто, головне – запастися терпінням. Варіант десерту зі сметанним кремом також вважається класичним.
Які інгредієнти знадобляться
Щоб приготувати Медовик з кремом на основі сметани, потрібно наступне.
Для коржів:
- 4 ст. л. меду;
- 0,75 ст. цукрового піску;
- 2 ст. л. несолоного масла вершкового;
- 3 великих яйця, збитих виделкою (кімнатної температури);
- 1 ч. Л. харчової соди;
- 3 ст. універсальної борошна.
Для крему:
- 1 л сметани;
- 2 ст. цукрової пудри;
- 1 ст. густих вершків.
Для прикраси:
- 200-300 г полуниці, за бажанням.
Покроковий процес приготування
Спочатку необхідно приготувати коржі:
- Потрібно помістити 0,75 ст. цукру, 0.25 ст. меду і 2 ст. л. масла в середню каструлю і розтопити на слабкому вогні, періодично збиваючи, поки цукор не розтане (5-7 хв.). Не можна збільшувати вогонь, інакше суміш може пригоріти.
- Як тільки цукор розчиниться, потрібно зняти каструлю з плити, і, поки суміш ще гаряча, додати в неї збиті яйця повільним рівномірним потоком, енергійно перемішуючи (безперервно) до повної однорідності.
- Далі слід покласти соду і розмішати, після чого поступово підсипати муку, по півсклянки за раз, перемішуючи за допомогою лопатки і розбиваючи утворюються грудки, поки не вийде тісто консистенції глини. Потрібно розрізати його на 8 рівних частин.
- На добре посипаній борошном поверхні необхідно розкачати кожен шматок на тонкий коло діаметром 22-23 см і присипати борошном.
- Далі потрібно помістити круглу основу від рознімної форми на кожен розкатаний пласт тіста і обрізати по її краях гострим ножем, щоб отримати ідеальний коло. Обрізки тіста потрібно зберегти.
- Потім слід по черзі викладати круглі заготовки з тіста на деко, застелене пергаментним папером (переносити їх найзручніше, обернувши навколо скалки), і випікати в прогрітій заздалегідь духовці протягом 4-5 хв . при 180 ° С.
- В останню чергу потрібно запекти обрізки тіста, рівномірно розподіливши їх на аркуші пергаменту.
- Готові вироби слід повністю остудити. Обрізки потрібно розчавити качалкою або подрібнити в кухонному комбайні в дрібні крихти.
Поки коржі остигають, слід зробити крем:
- Необхідно збити густі вершки до утворення жорстких піків (1-2 хв. на високій швидкості).
- В окремій мисці потрібно змішати 1 л сметани з 2 ст. цукрової пудри, потім обережно викласти в цю суміш збиті вершки.
- Готовий крем необхідно охолодити перед використанням.
Збірка Медовик здійснюється так:
- Слід нанести приблизно 0,3 ст . крему на кожен шар торта (не потрібно економити, так як коржі повинні увібрати крем, щоб стати м’якими).
- Необхідно акуратно притискати коржі, промазали кремом, щоб випустити весь зайве повітря.
- Кремом потрібно змастити верх і боки торта, після чого обсипати крихтами від запеченого тіста.
- Потім десерт потрібно покрити поліетиленовою плівкою і поставити в холодильник на ніч.
Правила подачі та прикраси
При бажанні торт можна прикрасити ягодами полуниці, розрізаними навпіл. Готовий десерт слід нарізати на тонкі шматочки і подавати з гарячим чаєм.
Торт медовик з горіхами
Це ще один цікавий варіант десерту. Рецепт пропонує використовувати варене згущене молоко і волоські горіхи.
Які інгредієнти знадобляться
Для цієї версії Медовик необхідно наступне.
Для крему:
- 380 г (1 стандартна банку) вареного згущеного молока;
- 100 г меду;
- 200 г масла вершкового;
- 100 г волоських горіхів (бажано обсмажених в духовці).
Для коржів:
- 180 г цукру.
- 180 г масла вершкового;
- 1 велике яйце;
- 80 г вершків;
- 80 г меду;
- 460 г борошна;
- 10 г какао-порошку;
Для прикраси:
- 100 г + 100 г волоських горіхів (бажано підсмажених);
- 100 г цукру.
Покроковий процес приготування
Для приготування Медовик за цим рецептом потрібно попередньо зробити крем:
- У чашу кухонного комбайна слід покласти волоські горіхи і подрібнити на максимальній швидкості.
- Далі потрібно додати до них охолоджену варену згущенку, мед і масло, перемішати протягом 30 сек. до повної однорідності.
- Отриману суміш потрібно перекласти в чисту миску, накрити і поставити в холодильник на менш, ніж на 1 ч.
Коржі готують наступним чином :
- Потрібно розігріти до 180 ° C духовку.
- Після цього необхідно помістити борошно і какао-порошок в миску кухонного комбайна і перемішати протягом 4 сек. , щоб просіяти, потім пересипати в іншу ємність.
- Далі в звільнилася чашу слід покласти цукор, масло, мед і яйце і перемішувати протягом 3 хв., Після чого додати половину суміші борошна і порошку какао, продовжити змішування.
- Потім потрібно досипати другу половину борошняної суміші і збити все до повної однорідності.
- У результаті повинно вийти дуже легке тісто. Необхідно розрізати його на шість рівних частин і відкласти в холодильник для охолодження.
- Далі потрібно взяти 6 листів пергаментного паперу і намалювати на кожному з них коло, використовуючи в якості трафарету круглу форму для випічки діаметром близько 20 см.
- Потім один з листів з розміткою необхідно покласти на деко, помістити на нього один кулька тіста і притискати руками і качалкою, поки не заповниться змальована окружність, після чого поставити в духовку і випікати 4-5 хв.
- Слід повторити попередній крок з усіма шматочками тіста.
- Готові коржі необхідно остудити, не складаючи один на одного. Після цього до кожного з них потрібно докласти круглу форму і акуратно обрізати краю, щоб досягти рівної форми. Обрізки слід зберегти.
Після цього можна приступати до складання горіхового медовик:
- Необхідно взяти повністю плоску тарілку, без будь-яких вилучень, і покласти в її центр трохи крему.
- Далі слід покласти перший корж і приклеїти його до тарілки з допомогою крему. Це дозволить уникнути ковзання десерту.
- Поверх коржа потрібно покласти близько 2-3 ст. л. вершкового крему і розмазати по всій поверхні за допомогою лопатки, і накрити другим коржем.
- Попередній крок слід повторити кілька разів, поки не будуть використані всі компоненти. Верхній шар торта повинен складатися з крему.
- Після цього Медовик необхідно помістити в холодильник на час підготовки прикраси для нього.
Правила прикраси і подачі
Щоб прикрасити Медовик, знадобиться виконати наступне:
- Слід помістити обрізки коржів і волоські горіхи в чашу кухонного комбайна і змішувати протягом 6 сек.
- Отриманою сумішшю необхідно покрити всю поверхню торта.
- Далі потрібно залити цукор невеликою кількістю води в маленькій каструлі і поставити на плиту на великий вогонь, нагрівати до потемніння при постійному помішуванні.
- Отриману карамель необхідно негайно зняти з вогню і змішати з волоськими горіхами, трохи остудити і розкласти по поверхні десерту, складаючи довільні малюнки.
Прикрашений торт слід охолоджувати не менше декількох годин, потім подавати з будь-яким гарячим напоєм.
Пісний медовик без яєць та інших тваринних продуктів
Ця версія медового торта підходить для тих, хто дотримується постів або відмовляється від продуктів тваринного походження з якихось інших причин.
Рецепт далі.
Покроковий процес приготування
Медовик – торт, спекти в домашніх умовах який можна без яєць і молочних продуктів.
Продукти для коржів:
- 180 г м’якого тофу;
- 2,5 ч. л. розпушувача;
- 1 ст. цукру;
- 3 ст. л. нектару агави;
- 3 ст. л. маргарину, розплавленого;
- 2 ч. л. харчової соди;
- 3-4 ст. борошна загального призначення.
Для крему:
- 2 ст. цукру;
- 1,4 л кокосової або соєвої сметани.
Покроковий процес приготування
Щоб приготувати коржі для пісного Медовик, знадобиться виконати наступні кроки:
- Необхідно прогріти духовку заздалегідь до 180 ° С.
- Потім потрібно змішати тофу, розпушувач, нектар агави і розтоплений маргарин в високошвидкісному блендері до отримання однорідної маси, перекласти її в об’ємну миску і додати соду.
- Далі потрібно просіяти борошно і акуратно додати її в суміш, приготовлену на попередньому кроці. Має вийти дуже м’яке і липке тісто, яке необхідно накрити поліетиленовою плівкою і дати охолонути. Воно затвердіє після охолодження.
- Після цього слід розділити тісто на 8 рівних шматочків, додавши більше борошна, якщо необхідно, і дуже тонко розкачати кожен з них на аркуші пергаментного паперу.
- Використовуючи дно від круглої рознімної форми, необхідно відміряти на пластах тіста рівні окружності і вирізати їх гострим ножем.
- Кожен круглий корж необхідно випікати в прогрітій духовці протягом декількох хвилин до золотистого кольору. Коли вони будуть готові, слід розкласти на пергаментним папері обрізки тіста і запекти аналогічним чином. Всі заготовки потрібно остудити.
Після цього можна приступати до приготування крему і збірці десерту:
- Необхідно на повільних оборотах збити блендером цукор з веганскої сметаною і помістити суміш в холодильник для застигання.
- Після цього потрібно зібрати Медовик, чергуючи остиглі коржі і охолоджений крем.
- Залишки крему слід розмазати лопаткою з боків і поверхні десерту.
- Запечені обрізки коржів потрібно подрібнити качалкою або блендером в крихти, потім посипати ними торт.
- Готовий Медовик слід поставити в холодильник на ніч або 6-8 ч.
Правила прикраси і подачі
Охолоджений десерт потрібно нарізати на порційні шматочки і подавати на великому блюді разом з фруктами.
Як спекти Медовик за 30 хвилин без розкочування коржів
Медовик – торт, спекти в домашніх умовах який можна дуже швидко. Існує спрощений рецепт, який не передбачає розкочування великої кількості тонких коржів.
Які інгредієнти знадобляться
Для швидкого рецепта Медовик зверніть увагу на таке.
Для коржів:
- 3 середніх яйця;
- 200 г світлого коричневого цукру;
- 3 ст . л. меду;
- 1 ч. л. харчової соди;
- 350 г борошна;
- 100 г несолоного вершкового масла.
Для крему:
- 200 г цукрової пудри;
- 1 лимон;
- 1 ст. л. меду;
- 500 мл сметани.
Покроковий процес приготування
Щоб приготувати торт по швидкому рецептом, потрібно виконати наступні кроки:
- Необхідно змішати цукор і яйця і збити.
- Духовку потрібно розігріти до 220 ° С.
- У каструлі слід розтопити масло, потім додати мед і перемішати, після цього покласти соду.
- Отриману масу потрібно нагрівати ще 1 хв., Протягом якої вона повинна сильно пузиритися.
- Далі потрібно зняти каструлю з плити, трохи остудити і влити рідку теплу масу в суміш яєць і цукру, додати борошно і рівномірно все змішати .
- Отримане тісто необхідно розділити на 6 рівних частин.
- Потім кожен шматок по черзі слід поміщати в роз’ємну круглу форму і рівномірно розподіляти його по дну пальцями, після чого випікати протягом 4-5 хв.
- Коли всі коржі будуть готові, слід відкласти їх для охолодження.
- Тим часом, необхідно змішати сметану і цукрову пудру в об’ємній мисці, вичавити в суміш сік з лимона і додати ложку меду, все ретельно перемішати.
- Далі потрібно розподілити рівномірну кількість крему між коржами і зібрати торт, боки і верх змастити кремом.
- Готовий Медовик необхідно залишити в холодильнику на ніч або на 5-6 год., щоб крем просяк коржі.
Правила подачі та прикраси
Торт можна прикрасити дрібно натертої лимонною цедрою і цукровою пудрою. Подавати десерт рекомендується з додаванням збитих вершків і фруктів, нарізавши на тонкі скибочки.
Найпростіший рецепт торта на сковороді (рідкий Медовик)
Оскільки класичні варіації медовик вимагають тривалого приготування, з’явився скорочений рецепт. Він дозволяє зробити десерт за більш короткий час, і смак коржів при цьому виходить нітрохи не гірше.
Тісто при цьому віддають перевагу катанню не потрібно, а замість випічки в духовці використовується обсмажування коржів на сковороді.
Які інгредієнти знадобляться
Для рідкого медового тіста необхідно:
- 3 середніх яйця;
- 150 г меду;
- 100 г несолоного масла вершкового;
- 100 г піску цукрового;
- 1,5 ч. Л. соди;
- 0,5 ч. л. лимонної кислоти;
- 350 г звичайної борошна.
Покроковий процес приготування
Щоб приготувати коржі для медовика на сковороді, необхідно виконати наступну інструкцію:
- За допомогою вилки потрібно збити яйця і змішати з рідким медом в жароміцної мисці.
- Далі слід додати цукор і розм’якшене масло, ретельно перемішати, після чого поставити ємність на водяну баню і продовжити змішування при нагріванні.
- Як тільки суміш стане однорідною, необхідно зняти її з плити, додати соду і лимонну кислоту.
- Далі потрібно просіяти в суміш борошно за допомогою дрібнопористий сита, постійно перемішуючи, щоб виключити появу грудок.
- Готове тісто має вийти рідким, що нагадує млинцеве.
- Потім необхідно змастити олією сковороду з товстим дном, ретельно розігріти її і викласти на середину 2 ст. л. рідкого тіста, швидко розподілити по всій поверхні.
- Обсмажувати кожен корж слід 6-8 хв., перевернувши його на середині часу приготування.
- Готові вироби повинні бути рум’яними, але м’якими. Вони застигнуть і затвердіють після охолодження, тому не потрібно їх пересмажувати.
- Як тільки вони будуть охолоджені, з них можна збирати торт з використанням будь-якого крему.
Зі згущеним молоком
Креми для торта на основі згущеного молока існують в різних варіантах, і нерідко використовуються в медовому торті.
Медовик торт. Як спекти частування зі згущеним молоком покроково.
Це не дивно, оскільки її вершковий смак чудово поєднується з медом і доповнює його.
Які інгредієнти знадобляться
Щоб приготувати Медовик зі згущеним молоком, потрібно:
- рідкий мед – 95 г;
- жирні вершки (33%) – 750 мл;
- морська сіль – велика щіпка;
- варене згущене молоко – 250 г;
- кисла сметана – 65мл;
- медові коржі, приготовлені з будь-якого рецепту.
Покроковий процес приготування
Для цієї варіації Медовик потрібно виконати наступні кроки:
- Необхідно помістити мед в невелику каструлю і варити на невеликому вогні 5-10 хв., Або поки він не стане темніше на пару відтінків.
- Далі слід зняти його з вогню і залити 150 мл жирних вершків, додати морську сіль і вилити отриману суміш у невелику миску, накрити кришкою, поставити в холодильник до повного охолодження.
- Потім потрібно змішати охолоджену масу з вареним згущеним молоком, вершками, що залишилися і сметаною і збити міксером. Остаточна текстура готового крему не повинна залишатися трохи рідкої.
- Після цього можна приступати до промазуванням коржів і охолодженню десерту перед подачею.
З заварним кремом
Заварний крем використовується для приготування медовик не дуже часто, проте така версія десерту є досить смачною.
Коржі просочуються швидко і набувають ніжний вершковий смак.
Які інгредієнти знадобляться
Щоб зробити медовий торт з заварним кремом, потрібно:
- 4 яєчних жовтки;
- 0,75 ст. цукрового піску;
- 1 ч. л. екстракту ванілі;
- 3 ст. молока;
- 0,5 ст. універсальної борошна;
- 1 ст. розплавленого масла вершкового;
- медові коржі.
Покроковий процес приготування
Щоб зробити Медовик з заварним кремом, знадобиться слідувати даної інструкції:
- У великій мисці необхідно збити яєчні жовтки, цукор і ваніль.
- В об’ємній каструлі потрібно змішати молоко і борошно і збивати виделкою, щоб усунути грудки, варити на помірному вогні, постійно помішуючи, поки суміш не загусне (але не кип’ятити). Це займе близько 5 хв.
- Далі слід вилити гаряче молоко в жовткову суміш дуже тонкою цівкою, збиваючи міксером, потім вилити крем в каструлю і варити на повільному вогні, постійно помішуючи, поки не утвориться заварний крем, близько 7 -8 хв. (Не кип’ятити).
- Потім отриманий крем необхідно остудити, змішати з розм’якшеним маслом і збити до легкої і пишної консистенції, після чого накрити плівкою і поставити в холодильник для застигання.
- Після цього можна приступати до промазуванням коржів.
Медовик без меду
Деякі люди не можуть вживати мед з яких-небудь причин. Але це не означає, що Медовик для них виявиться під забороною. Торт може бути приготований з штучного меду, який можна зробити в домашніх умовах.
На смак він майже не відрізняється від натурального.
Які інгредієнти знадобляться
Щоб приготувати домашній штучний мед, буде потрібно:
- 1 кг квіток кульбаби (без стебел);
- 1,5 кг цукру;
- 2 ст. л. ванільного цукру
- 2 цілих лимона, нарізаних;
- 1 л води.
Покроковий процес приготування
Штучний домашній мед роблять так:
- Необхідно вимити квіти і лимон, помістити їх в підігріту воду, закип’ятити і варити 30 хв.
- Потім слід перелити відвар в іншу каструлю, процідивши його через дрібнопористий сито.
- Ємність з відваром потрібно помістити на плиту і додати звичайний і ванільний цукор, варити 20 хв., постійно помішуючи.
- У гарячому вигляді мед буде здаватися рідким, але після охолодження загусне.
Отриманий квітковий мед можна використовувати замість натурального в будь-якому рецепті Медовик, в такій же кількості.
Корисні поради і рекомендації
Загальні рекомендації для приготування якісного медовика виглядають наступним чином:
- Використовуваний мед повинен бути рідким, в ідеалі квітковим і світлим. Зацукрувати і затверділі види не дозволять отримати такий же ніжний смак і аромат.
- Тісто найчастіше здається жорстким, але під тиском качалки або рук воно розтягується в пласти потрібного розміру.
- Медове тісто легше розкачати і сформувати з нього що-небудь, коли воно ще трохи тепле. Якщо воно застигло в процесі приготування коржів, можна покласти кожен шматочок в мікрохвильову піч на 5-7 сек. (Не більше!), Щоб повернути пластичність.
- Кожна духовка має власні особливості, тому в будь-якому рецепті час випікання коржів вказано приблизний. Рекомендується почати з 5 хв., А потім перевірити результат і визначити потрібне значення самостійно.
Торт Медовик можна спекти в домашніх умовах в кілька етапів, розтягнувши цей процес на тривалий час час. Наприклад, коржі допускається зробити за місяць до передбачуваного приготування торта, і зберігати їх в морозильнику. Для цього буде потрібно охолодити їх, по одному обернути харчовою плівкою, потім скласти в щільний закривається пакет і покласти в морозильну камеру. Перед використанням слід дістати їх за добу і дозволити відтанути природним чином.
Відео про приготування торта Медовик
Рецепт приготування торта Медовик: