Маринад для шашлику зі свинини з оцтом та цибулею – 6 рецептів з покроковими фото

7b1ac87e3202f3ebeada811f97ee70ca

Маринад для шашлику зі свинини з оцтом та цибулею – це спосіб приготування страви, відомий з далеких радянських часів та, незважаючи на інші популярні у наш час маринади, зберігається як основа великої кількості інших рецептів. Правильне співвідношення оцту з водою робить свинину м'якою і майже тане в роті, а без цибулі справжній шашлик не вийде. Столовий оцет, при неприйнятності його, можна замінити на рисовий, яблучний або винний.

Шашлик зі свинини в маринаді з цибулі та оцту – радянський рецепт

Радянським рецептом маринування м'яса для шашлику з оцтом та цибулею користуються і досі. Цей спосіб простий, не вимагає багато інгредієнтів, і шашлик завжди виходить соковитий та м'який. Для радянського шашлику в такому маринаді вибирається лише шийна частина туші, щоб м'ясо було з прошарками жиру. Час маринування – щонайменше 6 годин.

cee57cbb0aa56872d45287a2c97cce9d

    Шашлик зі свинини в маринаді з 9%-го оцту та цибулі

    З безлічі маринадів для шашлику, варіант з цибулі і 9% оцту вважається найпростішим і швидким. Оцет за 2 години робить м'ясо більш пухким, м'яким, і воно добре просочується ароматом цибулі, а потім добре просмажується за будь-якого способу запікання. Оцет розлучається у воді, а цибуля нарізається кільцями. Для смачного шашлику, крім гарного маринаду, важливим є правильний вибір м'яса.

    Час приготування: 3 години.

    Час приготування: 20 хвилин.

    Порції: 7.

    Складові:

    • Свинина – 2 кг.
    • Цибуля – 3 шт.
    • Оцет 9% – 2 ст.
    • Сіль за смаком.
    • Спеції – до смаку.
    • Вода – 300 мл.

    Процес приготування:

    Крок 1. Промита і обсушена серветкою свинина нарізається великими порційними шматочками і відразу перекладається в посуд для маринування.

    15c2dcd14ef927c5d7151913a61db95e

    Крок 2. Кільцями середньої товщини нарізаються очищені цибулини. Цибулева нарізка викладається поверх м'яса.

    17b7cdf66c423ed4eaea8777db8e0ea4

    Крок 3. Потім м'ясо з цибулею посипається на власний смак сіллю з будь-якими спеціями.

    1ec0ac2694dfbb9a3d988d7a359e932c

    Крок 4. У 300 мл чистої холодної води розчиняється столовий оцет. На смак розчин має бути кислуватим. Він переливається в посуд до шашлику, і м'ясо з цибулею руками добре перемішуються, щоб цибуля дала свій сік. На м'ясо кладеться невеликий вантаж для занурення інгредієнтів у маринад. Час маринування шашлику – 2–3 години, але можна й більше.

    b69b691a07479696f734cf4bc04fe5d1

    Крок 5. Після часу маринування шматочки м'яса щільно нанизуються на шампури і укладаються на підготовлений мангал.

    9a9c31a983e7785ca4bdc7632a033a23

    Крок 6. Шашлик у цибульно-оцтовому маринаді обсмажується з усіх боків до повної готовності. Смачного!

    bb2c9b298f043e200359e5e0ed19b585

    Свинячий шашлик у маринаді з 70%-го оцту та цибулі

    Для оцтово-цибулевого маринаду використовують різний оцет, але поряд із стандартним столовим (коли його просто немає) можна взяти й 70% оцтову есенцію. Її або розводять водою до концентрації 9%, або додають у невеликій кількості інші маринади. Від концентрації кислоти залежить час маринування м'яса, та й оцет краще зберігає свіже м'ясо, особливо у спеку.

    Час приготування: 3 години.

    Час приготування: 20 хвилин.

    Порції: 5.

    Складові:

    • Свинина – 1,5 кг.
    • Цибуля – 500 гр.
    • Оцтова есенція 70% – 3 год.
    • Сіль – 0,5 ст.
    • Спеції для шашлику – 3 ст.
    • Вода – 1 ст.

    Процес приготування:

    Крок 1. Свинина кімнатної температури промивається під проточною водою і витирається насухо паперовим рушником, а потім нарізається однаковими середніми шматочками. М'ясо укладається у посуд для маринування.

    37b8d74aa788378ec60ae9f3703ce131

    Крок 2. Очищена цибуля нарізається гострим ножем тонкими півкільцями.

    910027466181d5d7d1fc618adb9d215a

    Крок 3. У склянці холодної води розлучаються 3 чайні ложки 70% оцту. Готуються спеції для шашлику або будь-які на особистий смак.

    cf80aed67c443b795ae16738238c5027

    Крок 4. М'ясо посипається сіллю та спеціями. До нього кладеться цибульна нарізка. Потім м'ясо з цибулею заливається розчином оцту та добре перемішується.

    7794cd3c8efb8f5c9c04e0016804a996

    Крок 5. Посуд з м'ясом прикривається шматочком харчової плівки та залишається на 2–2,5 години для маринування.

    aa7dcc196250960248b3ed8513b30acc

    Крок 6. Після часу маринування шматочки м'яса щільно насаджуються на шампури і шашлик смажиться будь-яким методом. Смачного!

    496823ab5bc2de07b4ed18a32619188a

    Маринад з оцтом, цибулею та майонезом для шашлику зі свинини

    Майонез, доповнений столовим оцтом, робить м'ясо шашлику неймовірно ніжним і м'яким, та й при смаженні утворює рум'яну скоринку, що зберігає соковитість м'яса. До майонезного маринаду для аромату завжди додається цибуля та трохи гірчиці. Майонез вибирається жирний. Час маринування в середньому 8–10 годин у холодному місці, але для прискорення процесу замариноване м'ясо ставиться на 2–3 години на тепло.

    Час приготування: 10 годин 30 хвилин.

    Час приготування: 30 хвилин.

    Порції: 10.

    Складові:

    • Свинина – 3 кг.
    • Цибуля – 1 кг.
    • Майонез – 1 пачка (280 гр.).
    • Оцет 9% – 9 ст.
    • Гірчиця (за бажанням) – 90 гр.
    • Вода – 1 л.
    • Сіль за смаком.
    • Перець чорний мелений – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Вибрана свинина для шашлику промивається холодною водою та обсушується рушником. Потім м'ясо нарізається однаковими шматочками розміром із сірникову коробку і перекладається в посуд для маринування.

    70d034e82078c6206354f112db426378

    Крок 2. Очищається цибуля і нарізається кільцями середньої товщини.

    140cc52c8b9adba861c19ad8ee83d4b4

    Крок 3. Цибулева нарізка перекладається до м'яса і руками все перемішується, щоб цибуля дала свій сік.

    d22bd07917fbd43253672576153a1623

    Крок 4. Потім до м'яса насипається на власний смак сіль з чорним перцем, додається майонез і гірчиця. Ці інгредієнти вкотре добре перемішуються. Оцет розчиняється у літрі чистої води і цим розчином заливається шашлик. Потім м'ясо ставиться на 10 годин у холодильник для маринування.

    fe6d85ad3d855bc146c2cdeb3a877ea8

    Крок 5. Після закінчення маринування шашлик смажиться будь-яким способом: на решітці мангалу або на шампурах. Смачного!

    ac56a74854dd69c57054874962604e74

    Маринад з оцтом, цибулею та лимоном для м'якого шашлику.

    Хорошим варіантом маринаду для шашлику є лимонно-цибулевий маринад, особливо якщо будуть їсти діти. Фруктова кислота лимона добре розм'якшує м'ясні волокна, робить шашлик соковитим, м'яким та з особливим свіжим ароматом. Оцет у такий маринад додається, якщо м'ясо для шашлику жорсткіше, заморожене або з іншої частини туші, наприклад, стегенця. Розрахунок оцту: 1 ст. л. на 0,5 кг м'яса. Час маринування – не менше ніж 12 годин.

    Час приготування: 12 годин 30 хвилин.

    Час приготування: 30 хвилин.

    Порції: 10.

    Складові:

    • Свинячий окіст – 3 кг.
    • Цибуля – 6 шт.
    • Лимонний сік або оцет 9% – 4 ст.
    • Сіль – 3 ч. л.
    • Перець чорний мелений – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Насамперед готуються всі продукти для шашлику. Свинина промивається під проточною водою та витирається насухо рушником. Чистяться цибулини та добре промиваються лимони.

    bfc94a5b5ecefb74ba3b0cb6e805a8d9

    Крок 2. Підготовлене м'ясо нарізається шматочками однакового розміру. І впоперек волокон, щоби рівномірно просмажилися і зберегли свою форму.

    94133ba0cc51b8d2552a963b71cc8ded

    Крок 3. Очищена цибуля нарізається тонкими півкільцями. Лимон разом із цедрою нарізається невеликими шматочками.

    74fc264924c74fec9605589d9ff95547

    Крок 4. У посуд для маринування шашлику нарізані продукти укладаються пошарово: м'ясо, цибуля, лимон, доки м'ясо не закінчиться. Цибуля із лимоном при цьому руками трохи перетираються. Кожен шар м'яса посипається сіллю з чорним перцем і за потребою (якщо тверде м'ясо) додається оцет. Розрахунок солі у середньому – 1 чайна ложка на 1 кг свинини.

    b4e6437b00e553600f8e55833fa13d50

    Крок 5. Потім шари інгредієнтів руками добре притискаються, щоб при цьому виділилося достатньо соку.

    56bf94476cb9e6c4b02939346bbfc375

    Крок 6. Посуд із шашликом накривається кришкою і на ніч ставиться в холодне місце для маринування. Після цього часу можна приступати до смаження шашлику. Смачного та вдалих страв!

    edb816c21f12037d8b1790ed493e45f0

    Маринад для шашлику зі свинини з оцтом, цибулею та мінералкою

    Варіантом простого та смачного маринаду для свинячого шашлику може бути у вас маринад на мінеральній воді з цибулею та оцтом чи лимоном. Вуглекислий газ мінералки добре розпушує волокна м'яса, і шашлик завжди виходить м'яким. У маринад додається оцет чи сік лимона. Час маринування, згідно з цим рецептом, – 4 години.

    Час приготування: 4 години 30 хвилин.

    Час приготування: 30 хвилин.

    Порції: 4.

    Складові:

    • Свинина – 1 кг.
    • Цибуля – 6 шт.
    • Газована вода – 1 л.
    • Сіль – 1 год.
    • Оцет 9% або лимонний сік – 4 ст.
    • Олія – 3 ст.л.
    • Перець чорний мелений – до смаку.
    • Приправа до шашлику – 1 пакетик.

    Процес приготування:

    Крок 1. Промита та обсушена свинина нарізається н великими кубиками та перекладається у посуд для маринування.

    426836eda19bed2f275342566cd09649

    Крок 2. До м'яса додається нарізаний кільцями цибуля, насипаються сіль, спеції і наливаються 3 ложки олії, що сприятиме кращому просочуванню м'яса ароматом спецій. М'ясо із приправами залишається на 15–20 хвилин.

    9228820d5cd9a69f00104bf8ee66ec97

    Крок 3. На м'ясо віджимається сік лимона або наливається оцет, і шашлик заливається мінеральною водою, щоб вона покрила шматочки м'яса повністю.

    495e729df572865b430b7055d184aafb

    Крок 4. Потім м'ясо руками з цими інгредієнтами добре перемішується і залишається в теплі на 4 години для маринування. При додаванні мінералки може з'явитись багато піни, але це нормально.

    9dfc7f26a457003d2b5b12ed3d425845

    Крок 5. Після часу маринування шматочки м'яса щільно нанизуються на шампури і можна приступати до смаження шашлику. Смачного!

    34e8adee25232e6b94fdd672b00b94d3

    Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
    Коліжанка - жіночий інтернет-журнал