Маринад для курки – це відмінний спосіб збагатити смак курячого м’яса. Смачний маринад легко приготувати в домашніх умовах. Для яскравої і ароматної курки в духовці необхідний маринад, який додасть їй особливий смак. Є багато варіантів для приготування подібного продукту: гострі, пряні, кисло-солодкі, часникові. Оцініть 9 оригінальних ідей з докладним описом кулінарного процесу.
Маринад для курки з соєвим соусом для запікання в духовці
Маринад для курки з соєвим соусом простий в приготуванні і яскравий за смаком маринад – на основі соєвого соусу. Така кулінарна заготівля ідеально підходить для обсмажування або випікання соковитою і рум’яної курки. Продукт відмінно просочує м’ясо і робить його м’яким і ніжним.
Час готування: 10 хвилин
Час приготування: 5 хвилин
Порцій – 150 гр.
Інгредієнти:
- Соус соєвий – 3 ст.л.
- Олія – 1 ст.л.
- Сік лимонний – 1 ст.л.
- Часник – 4 зубчики.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо необхідну кількість соєвого соусу і переливаємо його в невелику тарілку.
Крок 2. Руками вичавлюємо з лимона трохи свіжого соку. Стежимо, щоб в рідину не потрапили кісточки.
Крок 3. Відправляємо лимонний сік в тарілку з соєвим соусом. Сюди ж вливаємо і олія.
Крок 4. Очищаємо зубчики часнику від лушпиння, продавлюємо їх в заготівлю, використовуючи спеціальний прес.
Крок 5. Ретельно вимішуємо ароматний соєвий маринад і використовуємо його для приготування курки.
Ароматний і дуже смачний маринад для курки з медом і соєвим соусом
Яскравий і ароматний маринад для курячого м’яса можна приготувати з соєвого соусу і меду. Смак вийде в міру гострим і солодким, готове блюдо порадує золотистою хрусткою скоринкою.
Час готування: 10 хвилин
Час приготування: 5 хвилин
Порцій – 250 гр.
Інгредієнти:
- Соус соєвий – 120 мл.
- Мед – 120 гр.
- Гірчиця – 20 гр.
- Часник – 1 зубчик.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Соєвий соус виливаємо в невелику глибоку тарілку.
Крок 2. Мед прогріваємо на паровій бані і відразу ж переливаємо в соєвий соус. Якщо продукт спочатку був рідким, то процедуру з нагріванням можна пропустити.
Крок 3. Розмішуємо продукти, поки мед повністю не розчиниться в соусі. Сюди ж додаємо трохи гірчиці.
Крок 4. Очищаємо зубчик часнику і продавлюємо його в тарілку з вмістом.
Крок 5. Додаємо до смаку сіль, але можна обійтися і без неї, так як соєвий соус даємо необхідний солоний смак.
Крок 6. Розмішуємо готовий маринад і використовуємо за призначенням! Такої кількості ароматного продукту вистачить на один кілограм курки.
Як приготувати маринад для курки гриль в домашніх умовах?
Ароматна і соковита курка гриль ідеально підходить для званих вечерь. Щоб блюдо вийшло максимально смачним і яскравим, приготуйте для нього відповідний маринад. Беріть на замітку простий кулінарний рецепт.
Час готування: 10 хвилин
Час приготування: 5 хвилин
Порцій – 130 гр.
Інгредієнти:
- Соус соєвий – 3 ст.л.
- Олія – 1 ст.л.
- Оцет яблучний – 0,5 ч.л.
- Сік лимонний – 0,5 ч.л.
- Сіль – 2 щіпки.
- Куркума – 0,5 ч.л.
- Паприка – 0,5 ч.л.
- Каррі – 0,5 ч.л.
- Перець чорний мелений – 2 щіпки.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо продукти для приготування маринаду. Визначаємо потрібну кількість спецій.
Крок 2. Сухі інгредієнти занурюємо в невелику глибоку тарілку і ретельно перемішуємо.
Крок 3. Сюди ж додаємо соєвий соус, сік лимона, яблучний оцет і олія.
Крок 4. Перемішуємо масу до однорідного стану. Рідкі продукти повинні добре прокраситися спеціями.
Крок 5. Ароматний маринад для приготування курки гриль готовий. Використовуйте його в подальшому кулінарному процесі.
Маринад для соковитої і м’якої курки з гірчицею
Гірчичні маринади надають готовому м’ясу яскраву хрустку скоринку. Заготівля відмінно підходить для приготування курки. Домашня страва вийде в міру пікантним і соковитим зсередини.
Час готування: 10 хвилин
Час приготування: 5 хвилин
Порцій – 150 гр.
Інгредієнти:
- Гірчиця – 2 ст.л.
- Соус соєвий – 1 ст.л.
- Олія – 1 ст.л.
- Сік лимонний – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. У невелику глибокий посуд викладаємо дві ложки гірчиці. Можна використовувати зернову або класичну. Доповнюємо продукт лимонним соком.
Крок 2. Далі вливаємо в заготівлю потрібну кількість соєвого соусу. Гарненько перемішуємо.
Крок 3. Доповнюємо масу олією. Додаткових спецій не буде потрібно, суміш і так вийде досить пікантною.
Крок 4. Ложкою ретельно вимішуємо вміст. Всі інгредієнти повинні рівномірно розподілитися між собою.
Крок 5. Ароматний і в міру гострий маринад для курки готовий. Використовуйте його для вашого домашнього страви.
Покроковий рецепт приготування маринаду для курки з майонезом
Один з найпростіших в приготуванні і яскравих за смаком маринадів виходить на основі майонезу. Ароматна маса ідеально підходить для курки. Готове м’ясо вийде хрустким і золотистим.
Час готування: 10 хвилин
Час приготування: 5 хвилин
Порцій – 200 гр.
Інгредієнти:
- Майонез – 150 гр.
- Аджика – 2 ч.л.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сік лимонний – 0,5 ст.л.
- Паприка – 0,5 ч.л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.
- Коріандр мелений – 0,5 ч.л.
- Петрушка – 0,5 пучка.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо цибулини від лушпиння. Одну ріжемо тонкими півкільцями, іншу – невеликими шматочками.
Крок 2. У чашу блендера занурюємо шматочки ріпчастої цибулі, майонез і аджику.
Крок 3. Перемелюємо продукти в чаші, після прибираємо ніж і додаємо сіль з сухими спеціями. Розмішуємо ложкою.
Крок 4. Далі опускаємо в масу тонкі півкільцями ріпчастої цибулі.
Крок 5. Шматочки курячого м’яса накриваємо готовим майонезним маринадом. Сюди ж додаємо подрібнену петрушку.
Крок 6. Розмішуємо заготівлю і маринуємо курку кілька годин, а краще ніч.
Як приготувати часниковий маринад для соковитої і м’якої курки в духовці?
Отримати пікантний і неймовірно ароматний маринад для м’яса можна з часнику та інших яскравих спецій. Такий варіант ідеально підійде для приготування курки. Готова страва вийде хрустким і з приємним золотистим відтінком.
Час готування: 10 хвилин
Час приготування: 5 хвилин
Порцій – 250 гр.
Інгредієнти:
- Часник – 1 шт.
- Масло гірчичне – 150 мл.
- Сіль – 1 ст.л.
- Перець чорний мелений – 1 ч.л.
- Перець червоний мелений – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Головку часнику повністю очищаємо від лушпиння. Ділимо продукт на зубчики.
Крок 2. Кожен зубчик старанно подрібнюємо ножем. Можна використовувати прес. Молот інгредієнт викладаємо в глибоку тарілку.
Крок 3. Заливаємо часникову масу вказаною кількістю гірчичного масла. Розмішуємо вміст.
Крок 4. Сюди ж додаємо по чайній ложці чорного і червоного перцю.
Крок 5. Ретельно вимішуємо ароматну часникову суміш і використовуємо її для обмазування курки. Готово!
Смачний маринад для запікання курки з хрусткою скоринкою
Яскравий маринад для утворення хрусткої скоринки на курці можна приготувати з вершкового масла і ароматних спецій. Оцініть оригінальну ідею для ваших сімейних або святкових вечерь.
Час готування: 10 хвилин
Час приготування: 5 хвилин
Порцій – 100 гр.
Інгредієнти:
- Масло вершкове – 80 гр.
- Часник – 2 зубчика.
- Лимон – 0,5 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець червоний мелений – 0,5 ч.л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. З половинки лимона знімаємо трохи цедри за допомогою терки. Також можна віджати одну чайну ложку соку.
Крок 2. Очищаємо зубчики часнику і подрібнюємо їх ножем.
Крок 3. Вершкове масло розламуємо на шматочки і розтоплюємо до рідкого стану будь-яким зручним способом.
Крок 4. У вершкову масу занурюємо цедру, сік, подрібнений часник, сіль і молоті перці. Ретельно вимішуємо продукти.
Крок 5. Маринуємо курку в приготованому вершковому маринаді і після обсмажуємо її до золотистого рум’янцю.
Простий і смачний маринад з оцтом для соковитої курки в духовці
Пікантний і неймовірно ароматний маринад можна отримати з оцту і спецій. Такий варіант підійде не тільки для домашніх страв з курки, але і для шашлику. Оцініть яскравий за смаком продукт.
Час готування: 10 хвилин
Час приготування: 5 хвилин
Порцій – 250 гр.
Інгредієнти:
- Оцет столовий – 3 ст.л.
- Вода – 3 ст.л.
- Олія – 2 ст.л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.
- Гірчиця суха – 2 щіпки.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо необхідну кількість столового оцту і розмішуємо його з холодною водою.
Крок 2. Переливаємо оцтову суміш в зручний посуд і посипаємо її сіллю, чорним молотим перцем і сухою гірчицею. Розмішуємо до однорідності.
Крок 3. Очищаємо ріпчасту цибулю від лушпиння, а після подрібнюємо її ножем.
Крок 4. Занурюємо дрібно порізану цибулю в оцет зі спеціями.
Крок 5. Вливаємо в масу дві ложки олії. Старанно вимішуємо продукти і використовуємо для маринування курки.
Як приготувати смачний маринад для запікання курки в рукаві?
Щоб домашня курка в рукаві вийшла максимально соковитою і яскравою за смаком, приготуйте до неї ароматний маринад. Візьміть на замітку оригінальну кулінарну ідею для вашого м’ясного страви.
Час готування: 10 хвилин
Час приготування: 5 хвилин
Порцій – 200 гр.
Інгредієнти:
- Кетчуп – 100 гр.
- Апельсин – 1 шт.
- Оцет столовий – 20 мл.
- Сіль – 1 ч.л.
- Часник сушений мелений – 1 ч.л.
- Паприка – 1 ч.л.
- Гвоздика молота – 1 ч.л.
- Хмелі-сунелі – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо потрібну кількість всіх інгредієнтів за списком. Столовий оцет можна відразу розмішати з невеликою кількістю холодної води.
Крок 2. Змішуємо сіль з усіма інгредієнтами до однорідності.
Крок 3. З апельсина знімаємо цедру за допомогою дрібної терки. Вичавлюємо трохи соку. Буде досить 1-2 столових ложки.
Крок 4. У глибокій тарілці з’єднуємо кетчуп з цедрою, апельсиновим соком, оцтом і сухими спеціями.
Крок 5. Ретельно вимішуємо маринад і використовуємо його для випікання курки в рукаві. Готово!