Сьогодні я розповім, як ми готуємо скумбрію на мангалі, або коптимо рибу, виходить дуже смачною! У нашій родині скумбрію обожнюють в будь-якому вигляді, але приготовлену на мангалі, ми любимо найбільше!
Маринад для копчення риби
Приготування:
- Все дуже просто! Скумбрію я почистила, добре промила холодною водою і тепер гострим ножем розрізаю рибу уздовж хребта, шкіру я залишаю цілою. Хребет не видаляю.
2. Для маринаду я взяла: гірчицю, чорний мелений перець, куркуму і сіль. Також видавлюю сік з половини лимона, все добре перемішую і за допомогою пензлика намазую скумбрію з двох сторін.
3. Скумбрію складаю один на одного в скляний посуд, на кожну рибку викладаю цибулю, нарізану півкільцями. Далі посуд накриваю плівкою і залишаю рибу як мінімум на дві години в холодильнику. Зазвичай я мариную рибу з вечора і вранці ми збираємося на природу.
3. Рибу готуємо на сітці, цибуля всю прибираю. Готуємо скумбрію після того як приготували шашлик, вугілля вже якраз не так сильно гріють, рибу краще запікати коли вугілля горять помірно.
4. Скумбрія в такому розкритому вигляді готується близько 10-12 хвилин, частіше перевертайте сітку, і стежте за тим щоб не з’являвся вогонь, так як скумбрія риба дуже жирна, і жир який буде капати на вугілля, може запалиться
Якщо ви будете готувати цілу рибу, не розрізаючи її уздовж хребта, на приготування може піти близько 15 хвилин, також потрібно враховувати розмір риби. Такий маринад підійде і для копчення риби.