Любите копченості? Ми дуже! Саме тому шукаємо для вас найсмачніші маринади з усього світу. Сьогодні ми пропонуємо вам несподівані рецепти маринадів для копчення риби, курки та м’яса з США, Мексики, Туреччини.
Спробуйте свіже поєднання лимона і пряних трав. Оцініть ароматні нотки винного маринаду. Здивуєтеся, що кола з льодом можуть бути основою універсального маринаду для копчення!
Маринад для риби з соєвим соусом і імбиром
Простий і в той же час пікантний рецепт маринаду для копчення риби з азіатською пропискою.
Інгредієнти:
- Соєвий соус – 1 чашка
- Оливкова олія – ½ склянки
- Часник – 8-10 зубчиків
- Імбир – шматочок кореня 7, 5Х1 см
- Цукор – 2 ст. л.
Філе риби ретельно вимийте і викладіть на сковороду. У великій мисці змішайте соєвий соус, оливкову олію, цукор, подрібнені часник і імбир. Все добре перемішайте. Залийте філе маринадом. Охолодіть в холодильнику протягом 4-6 годин.
Розігрійте коптильню до 120°C. покладіть рибу в коптильню. Коптіть від 60 до 90 хвилин, поки риба не почне танути. Збризніть свіжовичавленим лимонним соком безпосередньо перед подачею на стіл.
Маринад для гарячого копчення риби з Шардоне
Аромати Італії створять особливий настрій вашої подорожі в країну смаку.
Інгредієнти:
- Філе лосося “або іншої риби” -1 кг
- Вино Шардоне – 1/2 чашки
- Рослинна олія – 1/4 чашки
- Сіль – 1 ч. л.
- Кріп подрібнений – 1/4 чашки
- Білий перець – 1/4 ч. л.
Добре перемішайте всі інгредієнти і залиште на годину в холодильнику. В охолоджений маринад додайте Шардоне. Замаринуйте рибу в пластиковій, скляній або нержавіючої ємності. Не використовуйте алюміній, так як він вступить в реакцію з кислотами в маринаді, і лосось матиме металевий присмак. Залиште філе в маринаді і приберіть його в холодильник на 2-4 години. Коли закінчите, перекладіть лосось на решітку і дайте рідини стекти протягом десяти хвилин.
Порада: коптіть рибу гарячим способом на яблуневій трісці.
Маринад з кока-колою і льодом для м’яса
Відмінний рецепт маринаду для копчення м’яса – запорука ніжності м’яса.
Інгредієнти:
- Кока-кола – 0,5 л.
- Вода – 1 чашка
- Чорна патока – 1/4 чашки
- Морська сіль – 1/4 чашки
- Яблучний оцет – 2 ст. л.
- Сухий часник – 1 ст. л.
- Чорний перець – 1/4 ст. л.
У сковороду додайте кока-колу, спеції, яблучний оцет, потім патоку. Готуйте на середньому або сильному вогні 5 хвилин, помішуючи. Вимкніть вогонь і додайте лід. Дайте маринаду охолонути.
У блюдо покладіть м’ясо і залийте маринадом. Накрийте сковороду поліетиленовою плівкою і поставте в холодильник. Через 6 годин переверніть м’ясо в маринаді і залиште ще на 6 годин. Коптіть гарячим або холодним способом.
Універсальний мексиканський маринад
Цей маринад для копчення можна використовувати для будь-яких видів м’яса, птиці, риби або морепродуктів. Аромати лайма і кінзи добре поєднуються один з одним.
Інгредієнти:
- Білий оцет – 1/3 склянки
- Рослинна олія – 1/3 склянки
- Свіжа кінза – 1/3 склянки
- Вода – 1/4 склянки
- Сік 1 лайма
- Кмин – 1 ст. л.
- Сушений орегано – 1 ст. л.
- Морська сіль – 1 ст. л.
- Порошок чилі – 2 ст. л.
- Чорний перець мелений – 2 ст. л.
- Змішайте всі інгредієнти.
- Маринуйте яловичину, баранину і свинину від шести до 12 годин.
- Маринуйте птицю до чотирьох годин.
- Маринуйте рибу від 30 хвилин до однієї години.
- Маринуйте креветки від 15 до 30 хвилин. Не залишайте їх в маринаді довше, інакше вони стануть м’якими.
- Коптіть продукти холодним або гарячим способом!
Турецький маринад для копчення курки та індички
Використовуйте цей маринад для копчення птиці, і ваша індичка або курка завжди буде соковитою і ніжною!
Інгредієнти:
- Оливкова олія – 1 склянка
- Соєвий соус – 1/2 склянки
- Лимонний сік – 1/2 склянки
- Гірчиця – 1/4 склянки
- Свіжий подрібнений часник – 1/4 склянки;
- Свіжа нарізана шавлія – 1/2 склянки
- Свіжий нарізаний орегано – 1/2 склянки
- Свіжа порізана петрушка – 1/2 склянки
- Свіжий порізаний чебрець – 1/4 склянки
- Перець чорний – 1 ст. л.
У невеликій мисці змішайте оливкову олію, соєвий соус, лимонний сік і гірчицю. Додайте всі інші інгредієнти. Накрийте миску і поставте в холодильник на 30 хвилин, щоб аромати змішалися.
Залиште половину маринаду, щоб поливати курку під час копчення.
Помістіть курку в ємність, в якій ви будете маринувати її, і полийте половиною суміші, переконавшись, що вона покриває всі частини курки. Закрийте пакет або накрийте контейнер кришкою і поставте в холодильник на термін до 24 годин. Ви можете маринувати птицю від 8 до 12 годин.
Коли ви будете готові коптити, заповніть внутрішню порожнину тушки нарізаними яблуками, апельсинами і солодкою цибулею. Викладіть курку в коптильню на решітку. Коптіть при температурі 120-150°C, поки внутрішня температура не досягне 80°C. Час буде залежати від розміру вашої індички або курки. Поливайте курку залишеним маринадом щогодини під час копчення.
Порада: якщо ви віддаєте перевагу більш короткий час копчення, приготуйте курку в пакеті для запікання в духовці протягом 1,5 годин. Щоб запобігти харчовому отруєнню, переконайтеся, що ваша індичка зберігається при температурі нижче 4°C під час маринування.