Маринад для копчення риби, курки та м’яса: рецепт маринаду для копчення

Любите копченості? Ми дуже! Саме тому шукаємо для вас найсмачніші маринади з усього світу. Сьогодні ми пропонуємо вам несподівані рецепти маринадів для копчення риби, курки та м’яса з США, Мексики, Туреччини.

Спробуйте свіже поєднання лимона і пряних трав. Оцініть ароматні нотки винного маринаду. Здивуєтеся, що кола з льодом можуть бути основою універсального маринаду для копчення!

Маринад для копчення риби - рецепт маринаду для копчення риби
Маринад для копчення риби – рецепт маринаду для копчення риби

Маринад для риби з соєвим соусом і імбиром

Маринад для лосося
Маринад для риби

Простий і в той же час пікантний рецепт маринаду для копчення риби з азіатською пропискою.

Інгредієнти:

  • Соєвий соус – 1 чашка
  • Оливкова олія – ½ склянки
  • Часник – 8-10 зубчиків
  • Імбир – шматочок кореня 7, 5Х1 см
  • Цукор – 2 ст. л.

Філе риби ретельно вимийте і викладіть на сковороду. У великій мисці змішайте соєвий соус, оливкову олію, цукор, подрібнені часник і імбир. Все добре перемішайте. Залийте філе маринадом. Охолодіть в холодильнику протягом 4-6 годин.

Розігрійте коптильню до 120°C. покладіть рибу в коптильню. Коптіть від 60 до 90 хвилин, поки риба не почне танути. Збризніть свіжовичавленим лимонним соком безпосередньо перед подачею на стіл.

Маринад для гарячого копчення риби з Шардоне

Маринад для гарячого копчення лосося
Маринад для гарячого копчення лосося

Аромати Італії створять особливий настрій вашої подорожі в країну смаку.

Інгредієнти:

  • Філе лосося “або іншої риби” -1 кг
  • Вино Шардоне – 1/2 чашки
  • Рослинна олія – 1/4 чашки
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Кріп подрібнений – 1/4 чашки
  • Білий перець – 1/4 ч. л.

Добре перемішайте всі інгредієнти і залиште на годину в холодильнику. В охолоджений маринад додайте Шардоне. Замаринуйте рибу в пластиковій, скляній або нержавіючої ємності. Не використовуйте алюміній, так як він вступить в реакцію з кислотами в маринаді, і лосось матиме металевий присмак. Залиште філе в маринаді і приберіть його в холодильник на 2-4 години. Коли закінчите, перекладіть лосось на решітку і дайте рідини стекти протягом десяти хвилин.

Порада: коптіть рибу гарячим способом на яблуневій трісці.

Маринад з кока-колою і льодом для м’яса

Маринад з кока-колою
Маринад з кока-колою

Відмінний рецепт маринаду для копчення м’яса – запорука ніжності м’яса.

Інгредієнти:

  • Кока-кола – 0,5 л.
  • Вода – 1 чашка
  • Чорна патока – 1/4 чашки
  • Морська сіль – 1/4 чашки
  • Яблучний оцет – 2 ст. л.
  • Сухий часник – 1 ст. л.
  • Чорний перець – 1/4 ст. л.

У сковороду додайте кока-колу, спеції, яблучний оцет, потім патоку. Готуйте на середньому або сильному вогні 5 хвилин, помішуючи. Вимкніть вогонь і додайте лід. Дайте маринаду охолонути.

У блюдо покладіть м’ясо і залийте маринадом. Накрийте сковороду поліетиленовою плівкою і поставте в холодильник. Через 6 годин переверніть м’ясо в маринаді і залиште ще на 6 годин. Коптіть гарячим або холодним способом.

Універсальний мексиканський маринад

Універсальний мексиканський маринад
Універсальний мексиканський маринад

Цей маринад для копчення можна використовувати для будь-яких видів м’яса, птиці, риби або морепродуктів. Аромати лайма і кінзи добре поєднуються один з одним.

Інгредієнти:

  • Білий оцет – 1/3 склянки
  • Рослинна олія – 1/3 склянки
  • Свіжа кінза – 1/3 склянки
  • Вода – 1/4 склянки
  • Сік 1 лайма
  • Кмин – 1 ст. л.
  • Сушений орегано – 1 ст. л.
  • Морська сіль – 1 ст. л.
  • Порошок чилі – 2 ст. л.
  • Чорний перець мелений – 2 ст. л.
  1. Змішайте всі інгредієнти.
  2. Маринуйте яловичину, баранину і свинину від шести до 12 годин.
  3. Маринуйте птицю до чотирьох годин.
  4. Маринуйте рибу від 30 хвилин до однієї години.
  5. Маринуйте креветки від 15 до 30 хвилин. Не залишайте їх в маринаді довше, інакше вони стануть м’якими.
  6. Коптіть продукти холодним або гарячим способом!

Турецький маринад для копчення курки та індички

Турецький маринад для копчення курки та індички
Турецький маринад для копчення курки та індички

Використовуйте цей маринад для копчення птиці, і ваша індичка або курка завжди буде соковитою і ніжною!

Інгредієнти:

  • Оливкова олія – 1 склянка
  • Соєвий соус – 1/2 склянки
  • Лимонний сік – 1/2 склянки
  • Гірчиця – 1/4 склянки
  • Свіжий подрібнений часник – 1/4 склянки;
  • Свіжа нарізана шавлія – 1/2 склянки
  • Свіжий нарізаний орегано – 1/2 склянки
  • Свіжа порізана петрушка – 1/2 склянки
  • Свіжий порізаний чебрець – 1/4 склянки
  • Перець чорний – 1 ст. л.

У невеликій мисці змішайте оливкову олію, соєвий соус, лимонний сік і гірчицю. Додайте всі інші інгредієнти. Накрийте миску і поставте в холодильник на 30 хвилин, щоб аромати змішалися.

Залиште половину маринаду, щоб поливати курку під час копчення.

Помістіть курку в ємність, в якій ви будете маринувати її, і полийте половиною суміші, переконавшись, що вона покриває всі частини курки. Закрийте пакет або накрийте контейнер кришкою і поставте в холодильник на термін до 24 годин. Ви можете маринувати птицю від 8 до 12 годин.

Коли ви будете готові коптити, заповніть внутрішню порожнину тушки нарізаними яблуками, апельсинами і солодкою цибулею. Викладіть курку в коптильню на решітку. Коптіть при температурі 120-150°C, поки внутрішня температура не досягне 80°C. Час буде залежати від розміру вашої індички або курки. Поливайте курку залишеним маринадом щогодини під час копчення.

Порада: якщо ви віддаєте перевагу більш короткий час копчення, приготуйте курку в пакеті для запікання в духовці протягом 1,5 годин. Щоб запобігти харчовому отруєнню, переконайтеся, що ваша індичка зберігається при температурі нижче 4°C під час маринування.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал