Манник з сиром – 6 дуже смачних рецептів в духовці з покроковими фото

Манник з сиром – це дуже ніжний, повітряний і поживний десерт для вашого домашнього столу. Таке частування можна подавати на сніданок, до чаю або в якості цікавого перекусу. Кращі рецепти для приготування сирного манника в домашніх умовах ви знайдете в нашій перевіреній кулінарній добірці. Обов’язково беріть на замітку і радуйте своїх близьких!

Пишний манник на сметані з сиром

Пишний манник на сметані з сиром виходить неймовірно ніжним, легким і повітряним. Подавайте таке частування до чаю або їжте його просто так. Апетитний десерт зможе приготувати в домашніх умовах кожен. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 170 гр.
  • Сир – 300 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 180 гр.
  • Цукор ванільний – 1 пакетик.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Ізюм – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Сир викладаємо в глибоку миску і розминаємо його виделкою.

Крок 2. Додаємо сюди яєчні жовтки, сметану і цукор.

Крок 3. Збиваємо масу міксером до однорідності.

Крок 4. В отриману сирну суміш відправляємо манну крупу і розпушувач. Перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин.

Крок 5. Доповнюємо тісто промитим і пропареним родзинками.

Крок 6. Решта білки збиваємо до стійких піків.

Крок 7. Поступово з’єднуємо сирну масу з білкової. Акуратно перемішуємо.

Крок 8. Перекладаємо повітряне тісто в форму для випікання.

Крок 9. Готуємо при температурі 180 градусів близько 40-50 хвилин.

Крок 10. Пишний манник на сметані з сиром готовий. Діліть на порції і угощайтесь!

Манник на молоці з сиром в духовці

Манник на молоці з сиром в духовці виходить дуже ніжним, в міру солодким і привабливим. Подавайте до сімейного чаювання або святкового столу. Ваші близькі і гості не зможуть усталитися перед ароматною випічкою. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 150 гр.
  • Сир – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко – 150 мл.
  • Цукор – 4 ст.л.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Пудра цукрова – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Манну крупу заливаємо молоком. Перемішуємо і залишаємо набухати на 20 хвилин.

Крок 2. Сир викладаємо в загальну миску з яйцями, цукром, ваніліном і розпушувачем. Ретельно вимішуємо продукти до однорідної маси.

Крок 3. З’єднуємо обидві суміші між собою і вимішуємо до отримання однорідного тіста без грудочок.

Крок 4. Форму для випікання посипаємо невеликою кількістю манної крупи. Вливаємо сюди підготовлене тісто.

Крок 5. Випікаємо частування 35 хвилин при температурі 200 градусів.

Крок 6. Готовий манник злегка остуджуємо і посипаємо цукровою пудрою. Остуджуємо для того, щоб пудра не розмокла.

Крок 7. Манник на молоці з сиром в духовці готовий. Діліть на порції і угощайтесь!

Сирний манник з яблуками

Сирний манник з яблуками – дуже ніжний, смачний і ароматний десерт для вашого домашнього або святкового столу. Обов’язково спробуйте приготувати частування своїми руками. У цьому вам допоможе наш перевірений рецепт з покроковим описом процесу. Побалуйте себе і близьких!

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 1 ст.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Молоко – 1 ст.
  • Кориця молота – 1 ч.л.
  • Сир – 250 гр.
  • Цукор – 4 ст.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Ізюм – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку миску всипаємо вказану кількість манної крупи.

Крок 2. Заливаємо крупу молоком кімнатної температури.

Крок 3. Розтираємо сир через дрібне сито і відправляємо його в загальну масу.

Крок 4. Збиваємо заготівлю вінчиком і залишаємо її на час, щоб манна крупа набрякла.

Крок 5. В окремий посуд розбиваємо куряче яйце.

Крок 6. Доповнюємо яйце цукром.

Крок 7. Збиваємо яєчну суміш до однорідності і розчинення сухого інгредієнта.

Крок 8. У сирну частину тіста додаємо до смаку промитий і пропарений родзинки.

Крок 9. Вводимо сюди яєчну суміш і перемішуємо.

Крок 10. Очищаємо яблуко, натираємо його на терці і відправляємо в тісто.

Крок 11. Перемішуємо і додаємо молоту корицю.

Крок 12. Переливаємо тісто в форму для випікання. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на одну годину.

Крок 13. Сирний манник з яблуками в домашніх умовах готовий. Можна пригощатися!

Манник з сиром без борошна

Манник з сиром без борошна нескладно приготувати в домашніх умовах. З нашим перевіреним покроковим рецептом впораються навіть новачки в кулінарній справі. Обов’язково беріть на замітку просту і смачну кулінарну ідею. Дивуйте своїх близьких і гостей!

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 1,5 ст.
  • Сир – 300 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 1 ст.
  • Сметана – 100 гр.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Вершкове масло – для змащування форми.
  • Цукрова пудра – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Яйця збиваємо з цукром до отримання пишної однорідної маси.

Крок 3. Додаємо в яєчну суміш сметану, сир, манну крупу, розпушувач і ванілін. Ретельно вимішуємо заготівлю до однорідності.

Крок 4. Замішаному рідкуватому тіста даємо настоятися 20 хвилин. За цей час манна крупа розбухне.

Крок 5. Переливаємо настоялось тісто в форму для випікання, змащену вершковим маслом.

Крок 6 Відправляємо частування в розігріту до 180 градусів духовку. Готуємо пиріг протягом 45-50 хвилин. Готовність можете перевіряти зубочисткою. Охололий манник зверху присипаємо цукровою пудрою.

Крок 7. Домашній сирний манник без додавання борошна готовий. Можна пробувати!

Сирний манник з бананом

Сирний манник з бананом виходить дуже ніжним, повітряним і в міру солодким. Додавання банана зробить смак десерту більш яскравим і цікавим. Подавайте його на сніданок або разом з чашкою гарячого чаю. Обіцяємо, що ваші близькі і гості не зможуть встояти перед такою кулінарною ідеєю.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 2 ст.
  • Молоко – 300 мл.
  • Цукор – 1,5 ст.
  • Яйце – 4 шт.
  • Сир – 300 гр.
  • Банан – 1 шт.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Кориця – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Манну крупу заливаємо злегка підігрітим молоком. Перемішуємо і залишаємо для набухання.

Крок 2. Жовтки відокремлюємо від білків. Збиваємо жовтки і вливаємо їх в манну масу.

Крок 3. Далі в загальну суміш викладаємо сир. Збиваємо заготівлю до однорідного стану.

Крок 4. Очищаємо банан і нарізаємо його дрібними кубиками. Викладаємо фрукт в рідкувате тісто.

Крок 5. Білки збиваємо з цукром до пишної піни. Акуратно додаємо їх тісто.

Крок 6. Отриману масу вливаємо в форму для випікання. Готуємо 45 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 7. Апетитний і ніжний сирний манник з бананом готовий. Діліть на порції і подавайте до столу!

Манник з сиром і ягодами в духовці

Манник з сиром і ягодами в духовці – це неймовірно смачний, ніжний і ароматний десерт для всієї родини. Свіжий ягідний смак нікого не залишити байдужим. Відмінне рішення для домашнього чаювання або святкового столу. Обов’язково спробуйте приготувати по нашому перевіреному рецепту.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 1 ст.
  • Цукор – 1 ст.
  • Молоко – 1 ст.
  • Борошно – 1 ст.
  • Сир – 250 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Ягоди – 250 гр.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Цедра лимона – 0,5 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло вершкове – для змащування форми.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій мисці з’єднуємо яйця з цукром і лимонною цедрою.

Крок 2. Збиваємо продукти до однорідної суміші. Вливаємо половину молока і знову збиваємо масу.

Крок 3. Сюди ж опускаємо манну крупу. Акуратно перемішуємо.

Крок 4. Викладаємо сир, розпушувач і дрібку солі. Вимішуємо.

Крок 5. Далі просіюємо в загальну масу борошно.

Крок 6. Вливаємо молоко яке залишилося і розмішуємо до отримання однорідної рідкуватої суміші. Готове тісто залишаємо для набухання манки і борошна на 15-20 хвилин.

Крок 7. Форму для випікання змащуємо вершковим маслом. Вливаємо сюди половину тіста і кладемо ягоди.

Крок 8. Заливаємо ягідний шар тістом, яке залишилось. Відправляємо частування в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

Крок 9. Манник з сиром і ягодами в духовці готові. Діліть його на порційні шматочки і угощайтесь!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал