Маковий пиріг “Королівський” з горіхами та шоколадною глазур’ю

Новий, смачний маковий пиріг з великою кількістю маку. Він дуже смачний, вологий і виглядає чудово. Мак, шоколад і горіхи добре поєднуються. Основа не тверда, і я більше не пекла її окремо. Замість родзинок можна використовувати інші, улюблені сухофрукти і горіхи. З тістом трохи клопоту, тому раджу прочитати рецепт і спланувати його. Я рекомендую! Будь ласка, не забудьте зберегти рецепт, щоб не загубити!

Королівський маковий пиріг з горіхами та шоколадною глазур’ю

Маковий пиріг "Королівський" з горіхами та шоколадною глазур'ю

Інгредієнти:

Нижня основа:

  • 200 г пшеничного борошна (я використовувала борошно для кексів)
  • 110 г охолодженого вершкового масла
  • 80 г цукрової пудри
  • 2 жовтки
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 1 столова ложка сметани 12% або 18%

Макова маса:

  • 500 г сухого немеленого маку
  • 200 г вершкового масла кімнатної температури
  • 200 г цукрової пудри
  • 7 яєць – окремо жовтки і білки (кімнатної температури)
  • кілька крапель аромату мигдалю
  • 85 г манної крупи
  • 7 яблук
  • 100 г родзинок
  • 70 г подрібнених волоських горіхів
  • 1 л молока

Горіхова маса – крем:

  • 100 г мелених волоських горіхів
  • 100-120 мл молока
  • 200 г вершкового масла кімнатної температури
  • 90 г цукрової пудри

Шоколадне покриття:

  • 100 г темного шоколаду з какао-масою не менше 70%
  • 60 г молочного шоколаду
  • 200 мл жирних вершків 30% (вершки для десертів)
  • трохи подрібнених волоських горіхів для посипання торта

Покроковий рецепт приготування:

  1. Приготуємо нижню основу. У миску висипати борошно, просіяти цукрову пудру, додати розпушувач і натерти на крупній тертці охолоджене масло, посипавши борошном, Додати жовтки, вершки і замісити тісто міксером або руками.
  2. Розкачати тісто, посипавши верх і валик борошном по розміру форми 25х35 см, вистеленої папером для випічки. Викласти тісто на деко і вирівняти, поставити в холодильник для подальшого приготування.
  3. Насипати мак в каструлю і залийте молоком (1 л), додайте стільки гарячої води, щоб рідина покрила мак. Поставте каструлю з маком на вогонь, час від часу помішуйте і доведіть до кипіння. Коли закипить, зменшити вогонь (можна накрити кришкою) і варити мак близько 30 хв.
  4. Зцідити мак через ситечко і залишити на деякий час охолонути. Потім двічі подрібніть.
  5. Яблука очистити від шкірки і натерти на крупній тертці, відкласти в сторону.
  6. Покладіть вершкове масло в миску і подрібніть його міксером близько 1 хвилини. Додайте половину цукрової пудри і знову розімніть приблизно 1 хвилину. Додати половину жовтків і решту цукрової пудри, перемішати до однорідного крему. Додайте жовтки, що залишилися, і перемішайте до однорідності.
  7. До масляної маси додайте увесь мак і перемішайте міксером. Додайте аромат мигдалю, крупу, родзинки та горіхи, перемішайте міксером. Яблука обсушити і додати до маку, перемішати лопаткою (або руками). Помістіть білки в чисту суху миску і збийте, але не дуже туго. Потім у дві партії додайте до макової маси, після кожного додавання перемішайте лопаткою.
  8. Готову макову масу викласти в тісто на деко, розрівняти. Поставте маковий пиріг в розігріту духовку.
  9. Випікайте при температурі 170 °C на режимі вгору і вниз приблизно 65-70 хвилин. Я пекла на нижньому рівні духовки. Вийнявши з духовки, відставте до повного охолодження
  10. Горіхова маса – крем: Горіхи висипати в каструлю, залити молоком, поставити на вогонь і, помішуючи, довести до кипіння. Тримати на маленькому вогні близько 3 хвилин, поки маса не загусне, має вийти така густа паста. Зняти з вогню, накрити харчовою плівкою на дотик і відставити до повного охолодження.
  11. Покладіть вершкове масло в миску і розімніть його міксером близько 1 хвилини. Додайте цукрову пудру і продовжуйте збивати приблизно 1-2 хвилини. Потім додайте охолоджену горіхову масу в три прийоми. Після кожного додавання змішуйте міксером, поки інгредієнти не з’єднаються (не перемішуйте занадто довго.
  12. Крем з горіхами викладіть на маковий корж і вирівняйте, я вирівнюю верх крему лопаткою. Торт можна поставити в холодильник для подальшого приготування.
  13. Вершки влити в каструлю, поставити на вогонь і довести до кипіння.
  14. Розламайте обидві шоколадки і покладіть їх в миску, залийте гарячими вершками, перемішайте, поки шоколад не розтане, створивши однорідну глазур. Дайте охолонути приблизно 15-20 хвилин (можна час від часу помішувати). Готову глазур вилити на пиріг у деко і вирівняти. Зверху посипати подрібненими горіхами і поставити пиріг в прохолодне місце, щоб глазур застигла.

Смачного приготування Вам!

Якщо сподобався рецептик не забувайти зберегти його, діліться з друзями і залишайте коментарі чи будете готувати цю смакоту?!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал