Борщова заправка з капустою на зиму – 5 рецептів заготівлі в банках з покроковими фото

9f1328817bcb565f0363d85adc0c1a38

Борщова заправка з капустою на зиму – це універсальна заготівля, яка не буде зайвою в будь-якій сім’ї. З такого продукту можна швидко готувати апетитні наварювальні супи. Для заготівлі борщової заправки на тривале зберігання використовуйте перевірену кулінарну добірку з п’яти рецептів в банках з покроковими фото.

Борщова заправка з капустою, морквою і перцем на зиму

Борщова заправка з капустою, морквою і перцем на зиму порадує вас незабутнім смаком, привабливим видом і поживними властивостями. З такого продукту ви швидко зваріть ситний суп для сімейного обіду. Обов’язково спробуйте приготувати по нашому перевіреному рецепту.

Час готування – 1 година

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Буряк – 1,7 кг.
  • Капуста білокочана – 0,9 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 250 гр.
  • Морква – 400 гр.
  • Перець болгарський – 2 шт.

Для маринаду:

  • Вода – 5 ст.
  • Паста томатна – 7 ст.л.
  • Цукор – 150 гр.
  • Сіль – 120 гр.
  • Есенція оцтова 70% – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти для заготівлі борщової заправки з капустою, морквою і перцем на зиму.

184fb62cb65a475a69915e42c3e65bd5

Крок 2. Очищаємо буряк, промиваємо і натираємо на великій терці.

687c8dc057edb8a203e8a6c45192c202

Крок 3. Також чинимо з морквою.

598df1f014018f20068fb4216e063fc1

Крок 4. Очищаємо ріпчасту цибулю і ріжемо його дрібними кубиками.

d4fdfeeee5263868a6af98b665806a66

Крок 5. Очищаємо болгарські перці від насіння і обробляємо їх невеликий соломкою.

ced1259ca09eeffb8239fbfbcf71af86

Крок 6. Дрібно шинкуємо білокочану капусту ножем.

8d89e996b382c1d2b26433595ad89c39

Крок 7. Всі підготовлені овочі складаємо в велику каструлю.

2bceeebbc5952f0535f5f00690531123

Крок 8. Гарненько перемішуємо.

b4acae042d29312993b854667b25ebf5

Крок 9. В окремій каструлі з’єднуємо воду, томатну пасту, сіль і цукор.

4f30d52d0a26468c5a56f456c9bb17af

Крок 10. Перемішуємо маринад і доводимо до кипіння його. Злегка остуджуємо і доповнюємо оцтової есенцією.

bded8464f50610bcaf3c28d39252971d

Крок 11. Заливаємо овочі яскравим маринадом. Кип’ятимо і варимо 20 хвилин, періодично помішуючи.

41ef684466a566c52b03d3ab6aff3115

Крок 13. Розкладаємо частування по банкам. Стерилізуємо заготовки в каструлі з киплячою водою, дно якої устилає рушником 10 хвилин. Потім закриваємо кришками і залишаємо до повного охолодження.

c613acb0c50da423f43bfe38f2229937

Крок 13. Борщова заправка з капустою, морквою і перцем на зиму готова. Прибирайте на зберігання.

a14002aa125623450739c3071106dae0

Борщова заправка з капустою без оцту на зиму

Борщова заправка з капустою без оцту на зиму вийде неймовірно соковитою і насиченою за смаком. Такий продукт зробить ваш домашній суп яскравим і наваристим. Тому обов’язково беріть на замітку простий покроковий рецепт борщової заправки на тривале зберігання.

Час готування – 1 година 10 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • Буряк – 1 кг.
  • Капуста білокочана – 1 кг.
  • Помідори – 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Морква – 1 кг.
  • Олія – 500 мл.
  • Сіль – 2 ст.л.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Кислота лимонна – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо необхідну кількість овочів для заготівлі борщової заправки з капустою без оцту на зиму.

7217db98343c57bddf377c10e614690b

Крок 2. Очищаємо, промиваємо і натираємо буряк на великій терці.

25357adfe6f62813fa991f5368864fcb

Крок 3. Так само чинимо і з морквою.

05cf669f967ab8a44c762e5544709d79

Крок 4. Промиваємо помідори і обробляємо їх на невеликі шматочки.

2c212f69831f9b14f86556ac6e4d5127

Крок 5. Дрібно шинкуємо білокочану капусту.

dc667aff636f403a09332a426ccec538

Крок 6. Очищаємо ріпчасту цибулю і дрібно ріжемо його.

7128959333c0e2de28ee7d3b4430c6f5

Крок 7. Складаємо підготовлені овочі в каструлю, доповнюємо їх сіллю, цукром, лимонною кислотою і олією.

4fa08e26ee02c6ea94cca47ece310054

Крок 8. Доводимо заготівлю до кипіння і після варимо на невеликому вогні близько 40 хвилин.

1ebe7624d5863985b9031d3a202fd16a

Крок 9. Промиваємо і стерилізуємо банки. Кип’ятимо кришки.

78bf16226d2753daef7bad24450271cd

Крок 10. Розкладаємо частування по стерилізованим банкам, закриваємо.

0cc7bc5d95ba87cdf3be2539ad19a21d

Крок 11. Борщова заправка з капустою без оцту на зиму готова. Надсилайте на зберігання.

fa7053ed6c597cf762a3ce2d304f46a6

Заправка для борщу з капустою і томатною пастою

Заправка для борщу з капустою і томатною пастою – це універсальний продукт для ваших домашніх обідів. Особливо він актуальний в зимовий сезон, коли немає свіжих овочів, а хочеться порадувати рідних апетитним супом. Беріть на замітку покрокову кулінарну ідею і поповнюйте полки вашої комори.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • Буряк очищена – 1 кг.
  • Капуста білокочана – 1 кг.
  • Перець болгарський – 500 гр.
  • Помідори – 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Морква – 500 гр.
  • Оцет 9% – 5 ст.л.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Олія – 100 мл.
  • Часник – 1 головка.
  • Паста томатна – 3 ст.л.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо і промиваємо овочі для приготування заправки для борщу з капустою і томатною пастою. Помідори ріжемо часточками.

4feacf1eab90654901240f6e01b370f4

Крок 2. Видаляємо з перців насіння і плодоніжки. Ділимо овочі на невелику соломку.

304ccadb647b48dc81f77d10515d2122

Крок 3. Соломкою обробляємо буряк, натираємо на терці моркву, подрібнюємо цибулю. Занурюємо все подрібнені овочі в каструлю. Виливаємо олія і ставимо на вогонь.

a9408089b21f14ec7716a0b763cc6f6e

Крок 4. Кип’ятимо вміст і тушкуємо на повільному вогні близько 45 хвилин, періодично помішуючи.

ecfbe8b58b54b30c6d8fa4ee2166eb98

Крок 5. Дрібно шинкуємо капусту і викладаємо її в загальну масу. Доповнюємо часником і зеленню.

34635ca5cd246d9525faa384885e8293

Крок 6. Сюди ж відправляємо сіль, цукор, томатну пасту. Перемішуємо і тушкуємо близько 10 хвилин. В кінці вливаємо оцет.

0fea49846cf58af199ea93ca628999ec

Крок 7.  Розкладаємо частування по стерилізованим банкам, закриваємо кришками, укутуємо і даємо повністю охолонути.

1d8bb0bbf711f87b8fcb1dd97f31b98a

Крок 8. Заправка для борщу з капустою і томатною пастою готова. Прибирайте на зберігання!

f996b016d06ec91bebaeb08668ee7994

Борщова заправка з капустою і помідорами на зиму

Борщова заправка з капустою і помідорами на зиму порадує вас яскравим смаком, апетитним видом і особливою соковитою. Такий продукт послужить відмінною основою для гарячих обідніх супів. Обов’язково спробуйте заготовити таку заправку по нашому перевіреному рецепту.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2,5 л.

Інгредієнти:

  • Буряк – 1 кг.
  • Помідори – 1 кг.
  • Капуста білокочана – 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг.
  • Морква – 2 кг.
  • Цукор – 2,5 ст.л.
  • Сіль – 0,5 ст.
  • Оцет 9% – ¾ ст.
  • Олія – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти для заготівлі борщової заправки з капустою і помідорами на зиму.

78916636f8fe0f8a4f316341636e02f6

Крок 2. Дрібно шинкуємо білокочану капусту, подрібнюємо помідори і ріпчасту цибулю.

6a49dc701ec9abae0643374c46e2d427

Крок 3. Натираємо морквину на терці з великими зубчиками.

a142b8abfd374feea258a808a562ab8a

Крок 4. Очищаємо буряк і також натираємо його на великій терці.

6062c23610c2480429023e9765baf7ed

Крок 5. Всі овочі ( крім буряка ) з’єднуємо в великій каструлі, доповнюємо їх цукром, сіллю і олією. Перемішуємо і тушкуємо при слабкому кипінні 15 хвилин, періодично помішуючи.

3862d7f06e21955fbac01a968fa90bb5

Крок 6. Викладаємо в загальну масу буряк.

2d6f432f23e0efca98866505f718089d

Крок 7. Виливаємо оцет, перемішуємо і готуємо ще 10 хвилин.

9ce4081379ffdd29d9e7cd133d934b32

Крок 8. Розливаємо частування по банкам, закриваємо кришками, перевертаємо догори дном і даємо повністю охолонути.

a7f595d1eb43f770c94cfafbd3f448d4

Крок 9. Борщова заправка з капустою і помідорами на зиму готова. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце.

9608659ecce3215bbb23ddbeefea5049

Заправка для борщу з капустою, цибулею і морквою

Заправка для борщу з капустою, цибулею і морквою – це апетитний і універсальний кулінарний продукт. Частування послужить яскравою і живильною основою для домашнього супу. Для заготівлі на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Буряк – 1 кг.
  • Капуста білокочана – 1 кг.
  • Морква – 500 гр.
  • Помідори – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • Олія – 100 мл.
  • Оцет 9% – 50 мл.
  • Сіль – 20 гр.
  • Цукор – 20 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо і очищаємо овочі для приготування заправки для борщу з капустою, цибулею і морквою. Підготуємо і інші інгредієнти.

ed91bf827dc445714ec6f1f82bd775ee

Крок 2. Дрібно шинкуємо білокочану капусту.

dc423be7e186daea4d5a2be68728b56b

Крок 3. Буряк очищаємо і натираємо на великій терці.

812d076da9551e824316852a73d04dbb

Крок 4. Натираємо моркву на великій терці, цибулю ріжемо напівкільцями, помідори – кубиками.

8af36c1635d0a8d0ac4267b7b8724937

Крок 5. Овочі укладаємо в каструлю. Додаємо сіль, цукор, олія, трохи води. Перемішуємо і ставимо на маленький вогонь. Тушкуємо до м’якості всіх овочів. Виливаємо оцет і готуємо ще пару хвилин.

02fa3043980a64abe66caf30d453cdf1

Крок 6. Розкладаємо по гарячих стерильним банкам і закриваємо. Укутуємо в ковдру і залишаємо до охолодження.

9632503c36ef84821ba729e5986080e0

Крок 7. Заправка для борщу з капустою, цибулею і морквою готова. Можна забирати на зберігання.

78bb20789155e1555334e7c7da70dfd6

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал