Далеко не всі люди люблять солодке. Цей торт сподобається, тим хто любить з кислинкою. Він дуже соковитий, ніжний, ароматний з тонким лимонним післясмаком. І чим класно, що в складі рецепта немає складних дорогих інгредієнтів. Незважаючи на свою бюджетність, він з першого шматочка підкорить вас своїм витонченим смаком. Завдяки елегантному зовнішньому вигляду торт стане прикрасою будь-якого святкового столу.
Інгредієнти:
Для бісквіта:
- Яйця 6 шт
- Цукор 6 ст. л.
- Борошно 6 ст. л.
Для просочення:
- Лимон 3 шт
- Цукор 8 ст. л.
Для крему:
- Сметана 1 л
- Цукор 150 – 200 гр
- Загущувач для сметани
- Цедра лимона
Лимонний торт покроковий фото-рецепт:
- На дрібній терці натираємо лимонну цедру.
- Необхідно зняти тільки верхню жовту оболонку, не торкнувшись білої частини скоринки, так як вона дає гіркоту.
- Білу частину шкірки з лимонів очищаємо.
- Очищені лимони поділяємо на часточки, видаляємо кісточки і оболонку, залишаючи тільки м’якоть.
- Додаємо до лимонної м’якоті цукор, і перебиваємо блендером до однорідності.
- Відокремлюємо білки від жовтків.
- Білки збиваємо з дрібкою солі до стійкої піни. Жовтки збиваємо до посвітління і збільшення в обсязі.
- До збитим білків і жовтків додаємо цукор і ванілін, і продовжуємо збивати, поки білки не стануть утворювати жорсткі піки, а жовтки не побіліють.
- Пару ложок білка додаємо у збиті жовтки, і акуратно перемішуємо.
- У яєчну масу просіюємо борошно.
- Одержану масу відправляємо до збитим білків, і дбайливо перемішуємо.
- Сюди ж відправляємо чайну ложку цедри.
- Виливаємо тісто в форму, застелену пергаментом, розрівнюємо, і відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 180 * С на 25-35 хвилин.
- Готовність визначаємо дерев’яною шпажкою.
- Готовий бісквіт залишаємо остигати на решітці протягом декількох годин, а потім розрізаємо на три коржі.
- Отримані коржі просочуємо лимонним сиропом.
- Готуємо крем. Збиваємо сметану протягом 2 хвилин на середній швидкості.
- Потім додаємо цукор, і збиваємо до максимального розчинення цукрових кристалів.
- Щоб зробити консистенцію сметани більш кремоподібною потрібно використовувати загусники для сметани. Додаємо загущувач, лимонну цедру, і збиваємо до загустіння.
- Для декору нарізаємо на тонкі часточки половину лимона.
- Приступаємо до збірки торта. На просочені коржі наносимо товстий шар крему, і розрівнюємо по поверхні.
- Поверхню і боки торта покриваємо тонким шаром крему.
- Прикрашаємо торт лимонними часточками, і цедрою, що залишилася і підфарбованою в жовтий колір кокосовою стружкою.
- Торт нарізаємо на порційні шматки, і подаємо до столу. Смачного!
Лимонний торт відео-рецепт:
Автор рецепту: Ольга Матвій
Автор тексту та фото: kolizhanka.net.ua