Лимонний торт – покроковий рецепт приготування з фото

Далеко не всі люди люблять солодке. Цей торт сподобається, тим хто любить з кислинкою. Він дуже соковитий, ніжний, ароматний з тонким лимонним післясмаком. І чим класно, що в складі рецепта немає складних дорогих інгредієнтів. Незважаючи на свою бюджетність, він з першого шматочка підкорить вас своїм витонченим смаком. Завдяки елегантному зовнішньому вигляду торт стане прикрасою будь-якого святкового столу.

Інгредієнти:

Для бісквіта:

  • Яйця 6 шт
  • Цукор 6 ст. л.
  • Борошно 6 ст. л.

Для просочення:

  • Лимон 3 шт
  • Цукор 8 ст. л.

Для крему:

  • Сметана 1 л
  • Цукор 150 – 200 гр
  • Загущувач для сметани
  • Цедра лимона

Лимонний торт покроковий фото-рецепт:

  1. На дрібній терці натираємо лимонну цедру.
  2. Необхідно зняти тільки верхню жовту оболонку, не торкнувшись білої частини скоринки, так як вона дає гіркоту.
  3. Білу частину шкірки з лимонів очищаємо.
  4. Очищені лимони поділяємо на часточки, видаляємо кісточки і оболонку, залишаючи тільки м’якоть.
  5. Додаємо до лимонної м’якоті цукор, і перебиваємо блендером до однорідності.
  6. Відокремлюємо білки від жовтків.
  7. Білки збиваємо з дрібкою солі до стійкої піни. Жовтки збиваємо до посвітління і збільшення в обсязі.
  8. До збитим білків і жовтків додаємо цукор і ванілін, і продовжуємо збивати, поки білки не стануть утворювати жорсткі піки, а жовтки не побіліють.
  9. Пару ложок білка додаємо у збиті жовтки, і акуратно перемішуємо.
  10. У яєчну масу просіюємо борошно.
  11. Одержану масу відправляємо до збитим білків, і дбайливо перемішуємо.
  12. Сюди ж відправляємо чайну ложку цедри.
  13. Виливаємо тісто в форму, застелену пергаментом, розрівнюємо, і відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 180 * С на 25-35 хвилин.
  14. Готовність визначаємо дерев’яною шпажкою.
  15. Готовий бісквіт залишаємо остигати на решітці протягом декількох годин, а потім розрізаємо на три коржі.
  16. Отримані коржі просочуємо лимонним сиропом.
  17. Готуємо крем. Збиваємо сметану протягом 2 хвилин на середній швидкості.
  18. Потім додаємо цукор, і збиваємо до максимального розчинення цукрових кристалів.
  19. Щоб зробити консистенцію сметани більш кремоподібною потрібно використовувати загусники для сметани. Додаємо загущувач, лимонну цедру, і збиваємо до загустіння.
  20. Для декору нарізаємо на тонкі часточки половину лимона.
  21. Приступаємо до збірки торта. На просочені коржі наносимо товстий шар крему, і розрівнюємо по поверхні.
  22. Поверхню і боки торта покриваємо тонким шаром крему.
  23. Прикрашаємо торт лимонними часточками, і цедрою, що залишилася  і підфарбованою в жовтий колір кокосовою стружкою.
  24. Торт нарізаємо на порційні шматки, і подаємо до столу. Смачного!

Лимонний торт відео-рецепт:

Автор рецепту: Ольга Матвій

Автор тексту та фото: kolizhanka.net.ua

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал