Крем з вареним згущеним молоком для торта – 7 рецептів з покроковими фото

Крем з вареним згущеним молоком для торта – це один з варіантів з широкої лінійки різноманітних кремів, як необхідних доповнень для прошаровування тортів, вирівнювання та декору. Варена згущена крему надає особливого смаку карамелі, стійкості та солодощі. Вариться згущене молоко рівно одну годину, що максимально зберігає її смак і текстуру, а в кремах доповнюється олією, сметаною, вершками, вершковим сиром та різними ароматизаторами.

Крем з вареним згущеним молоком і сметаною

Крем з вареним згущеним молоком і сметаною по текстурі виходить ніжнішим у порівнянні з масляним, що ідеально підходить для просочення коржів будь-якого торта, особливо бісквітного. Сметана для крему береться лише жирна та холодна. У цьому рецепті крем доповнимо загусником та ромовою есенцією.

Час приготування: 40 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 1.

Інгредієнти:

  • Згущене молоко варене – 150 гр.
  • Сметана 25% –200 гр.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Загущувач для сметани – 6 гр.
  • Ромова есенція – 1 крапля.

Процес приготування:

Крок 1. Охолоджену сметану перекладіть у посуд для збивання крему. Додайте до неї цукор із загусником і добре перемішайте.

Крок 2. Потім міксером при середній швидкості сметану протягом 3-4 хвилин збийте в густу масу. До збитої сметани перекладіть варену згущене молоко.

Крок 3. Для особливого аромату додайте до крему трохи ромової есенції та ще раз збийте. Текстура збитого крему повинна вийти густою і пишною.

Крок 4. Збитий крем щонайменше на півгодини поставте в холодильник для стабілізації.

Крок 5. Після цього часу, приготовлений крем з вареним згущеним молоком і сметаною можете використовувати для формування торта. Смачної та вдалої випічки!

Заварний крем з вареним згущеним молоком

Заварний крем з вареним згущеним молоком багато господинь, та й кондитерів, високо цінують за просте приготування, ніжну легку текстури та достатню стійкість. У цьому рецепті основу крему заварюємо за класичною технологією на молоці, яйцях, борошні та крохмалі. До неї додаємо варену згущене молоко і збите вершкове масло.

Час приготування: 40 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 1.

Інгредієнти:

  • Молоко –0,5 л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Згущене молоко варене – 100 гр.
  • Вершкове масло – 150 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст.
  • Борошно – 1 ст.
  • Цукор – 250 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У сотейник налити молоко та поставити на плиту для нагрівання.

В окремий посуд розбити два яйця, насипати цукор та вінчиком добре збити.

Крок 2. Потім у цю масу насипати по столовій ложці крохмалю та борошна, налити склянку підігрітого молока і вінчиком перемішати до однорідної текстури, подібної до рідкого тіста.

Крок 3. У молоко, що почало закипати молоко тонким струменем при одночасному активному перемішуванні перелити яєчну масу.

Крок 4. Поварити заварну основу трохи більше двох хвилин і лише до загусання. Потім її трохи остудити.

Крок 5. Перекласти в цю масу варену згущене молоко і добре перемішати. Залишити до повного охолодження.

Крок 6. В іншому посуді міксером і добіла збити вершкове масло.

Крок 7. Збите масло порційно перекласти в заварну основу, добре лопаткою перемішуючи крем після кожної порції. Приготовлений заварний крем з вареним згущеним молоком можна відразу використовувати для формування торта. Смачної та вдалої випічки!

Крем чіз з вареним згущеним молоком

Крем чіз з вареним згущеним молоком останнім часом став досить популярним за просте приготування, гарний смак, легкість і стійкість текстури, і доступність основних інгредієнтів, особливо м’яких вершкових сирів будь-якого сорту. У цьому рецепті крем-чиз готуємо на вершковому маслі. Для крему важливі сир зі згущеним молоком молодим, а олія кімнатної температури.

Час приготування: 10 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 1.

Інгредієнти:

  • Вершковий сир – 600 гр.
  • Згущене молоко варене – 400 гр.
  • Вершкове масло – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед підготувати простий набір інгредієнтів для крему, згідно з пропорцією рецепту.

Крок 2. В окремий посуд перекласти охолоджений вершковий сир та міксером на невеликій швидкості перемішати в гладку однорідну масу.

Крок 3. До нього перекласти варену згущене молоко.

Крок 4. Повторно і на такій швидкості ці інгредієнти перемішати до однорідності.

Крок 5. Потім у крем перекласти розм’якшене вершкове масло.

Крок 6. Збільшити швидкість міксера до середньої та протягом двох хвилин збити крем у пишну та однорідну масу.

Крок 7. Приготовлений крем чіз з вареним згущеним молоком можна відразу використовувати для прошарку та декору торта. Смачної та вдалої випічки!

Крем для медовика з вареним згущеним молоком

Крем для медовика з вареним згущеним молоком буде у вас альтернативою крему сметано-масляному. Готується він просто і швидко, відрізняється гарним смаком, чудово просочує коржі та досить стійкий. У цьому рецепті готуємо крем на сметані з додаванням соку лимона, що додасть фортеці без додавання спеціальних загусників.

Час приготування: 15 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 1.

Інгредієнти:

  • Сметана жирна – 500 гр.
  • Згущене молоко – 150 гр.
  • Сік лимона – 25мл.
  • Екстракт ванілі – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Інгредієнти для крему відразу підготуйте згідно пропорції рецепту. Жирну холодну сметану перекладіть на окремий посуд.

Крок 2. Додайте до неї згущене молоко з чайною ложкою ванільного екстракту.

Крок 3. Протягом 3-4 хвилин міксером на середній швидкості ці інгредієнти збийте в однорідну білу масу.

Крок 4. Збитий крем повинен вийти гладким і пишним.

Крок 5. Не вимикаючи міксер, до крему налийте лимонний сік.

Крок 6. Крем із соком лимона збивайте ще протягом двох хвилин.

Крок 7. Приготовлений крем з вареним згущеним молоком можете відразу використовувати для прошарку коржів «Медовика». Смачної та вдалої випічки!

Крем з вареним згущеним молоком і вершками

Крем з вареним згущеним молоком і вершками, як альтернатива калорійним масляним кремам, виходить ніжнішим, повітряним і відмінно підходить для прошарку коржів з різних видів тіста, але дещо текуча консистенція не дозволяє його використовувати для декору.

Час приготування: 15 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 1.

Інгредієнти:

  • Вершки 33% –500 мл.
  • Згущене молоко варене – 1 банка.

Процес приготування:

Крок 1. Вершки заздалегідь добре охолодити, перелити в посуд для збивання крему та міксером на мінімальній швидкості їх збити протягом 1-2 хвилин.

Крок 2. Потім швидкість збільшити до максимальної і збити вершки протягом 3-4 хвилин, до збільшення їх обсягу вдвічі і текстури густої піни.

Крок 3. До збитих вершків перекласти третину вареного згущеного молока і продовжити збивання, щоб маса стала однорідною.

Крок 4. Перекласти до крему решту згущеного молока і продовжити збивання на тій же швидкості ще 4-5 хвилин.

Крок 5. Правильно збитий крем на вінчиках міксера повинен триматися щільно і не стікати. Приготовлений крем з вареним згущеним молоком і вершками можна відразу використовувати для прошарку коржів торта. Смачної та вдалої випічки!

Шоколадний крем з вареним згущеним молоком

Варіант шоколадного крему з вареним згущеним молоком досить вдалий, адже він підходить як для прошарку торта, так і для вирівнювання та декору. Для крему береться вершкове масло високої жирності та трохи розм’якшене, щоб крем зберіг стабільність. Варена згущена береться тільки холодна. Розрахунок інгредієнтів у цьому рецепті наведено на один торт вагою 2 кг. або на два торти по 1 кг.

Час приготування: 15 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 1.

Інгредієнти:

  • Вершкове масло 82,5% – 300 гр.
  • Згущене молоко варене – 400 гр.
  • Какао-порошок – 30 гр.
  • Екстракт ванілі – ¼ ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Прохолодне та м’яке вершкове масло перекласти в посуд для збивання крему.  Міксером на високій швидкості і протягом 2-3 хвилин збити його в світлу масу. Холодне масло можна трохи розігріти в мікрохвильовій печі в пульс-режимі.

Крок 2. До збитої олії перекласти варену згущене молоко і перемішати крем на такій же швидкості і до однорідної текстури. Залишки крему під час збивання прибирати зі стінок посуду лопаткою.

Крок 3. Потім крем насипати какао-порошок, трохи перемішати, щоб він не розлетівся і потім збити крем ще раз на високій швидкості. Залишки також прибрати зі стінок лопаткою.

Крок 4. Для аромату додати до крему екстракт ванілі або трохи гарного ковзана і остаточно перемішати все. Крем має стійко триматися на вінчиках.

Крок 5. Приготовлений стабільний шоколадний крем з вареним згущеним молоком можна відразу використовувати для формування та декору торта. Такий крем добре зберігається у холодильнику до 10 днів. Смачної та вдалої випічки!

Крем з вареним згущеним молоком і вершковим сиром

Крем з вареним згущеним молоком і вершковим сиром відрізняється шовковистою ніжною текстурою, що добре підходить для просочення коржів, особливо «Наполеона», приємним карамельним смаком варіння і за рахунок вершкового масла – стабільністю. Крем довго не збивається, а лише перемішується, інакше олія може розшаруватися.

Час приготування: 15 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 1.

Інгредієнти:

  • Вершковий сир – 600 гр.
  • Згущене молоко варене – 400 гр.
  • Вершкове масло 82,5% – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу відміряти, згідно з пропорцією рецепту, всі інгредієнти для крему. Вершковий сир взяти холодним, вершкове масло трохи розм’якшеним, а варене згущене молоко досить густе.

Крок 2. У посуд для збивання крему перекласти холодний сир сиру і міксером на невеликій швидкості перемішати до гладкої і без крупинок текстури.

Крок 3. Потім до сиру перекласти варену згущене молоко і ще раз перемішати до однорідності.

Крок 4. Не схиблену масу знімати зі стінок посуду силіконовою лопаткою.

Крок 5. Перемішувати сир зі згущеним молоком також до гладкої текстури.

Крок 6. Потім до цієї маси додати м’яке вершкове масло.

Крок 7. Протягом двох хвилин та на невеликій швидкості ці інгредієнти остаточно перемішати. Приготовлений крем з вареним згущеним молоком і вершковим сиром відразу використовувати для прошарку коржів торта.

Крок 8. Такий крем відмінно підійде для декорування торта або інших десертів. Смачної та вдалої випічки!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал