Котлети без яєць – 7 рецептів котлет з фаршу на сковороді з покроковими фото

Котлети без яєць – це дуже поживна, смачна і соковита страва для вашого домашнього обіду або вечері. Готове частування можна подавати до столу з будь-якими гарнірами за смаком. Приготувати котлети без додавання яєць зовсім нескладно. Для цього використовуйте перевірену кулінарну добірку з семи рецептів на сковороді з покроковими фото.

Котлети без яєць і хліба

Котлети без яєць і хліба – відмінна ідея для вашого сімейного обіду або вечері. Соковите м’ясне частування нікого не залишить байдужим. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами. А для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної добірки. Вийде навіть у новачків!

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 0,8 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Гірчиця – 1 ч.л.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч.л.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Спеції – 1 ч.л.
  • Пластівці вівсяні – 3 ст.л.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Беремо готовий фарш або прокручуємо м’ясні шматки через м’ясорубку. Очищаємо ріпчасту цибулю.

Крок 2. Готовий м’ясний фарш викладаємо в глибоку миску.

Крок 3. Сюди ж прокручуємо ріпчасту цибулю.

Крок 4. Доповнюємо масу сіллю, спеціями, гірчицею і подрібненим кропом.

Крок 5. Викладаємо сметану і вівсяні пластівці.

Крок 6. Ретельно вимішуємо масу до однорідності. Можна також відбити руками.

Крок 7. Формуємо з фаршу акуратні котлетки.

Крок 8. Викладаємо частування на сковороду, розігріту з олією. Обсмажуємо до рум’янцю з обох сторін.

Крок 9. Апетитні і соковиті м’ясні котлети без яєць і хліба готові. Можна подавати до столу!

Курячі котлети без яєць

Курячі котлети без яєць – оригінальне і дуже смачне кулінарне рішення для вашого домашнього столу. Порадуйте себе і близьких соковитим і ароматним продуктом. Готові котлети можна подавати з картопляним пюре і іншими гарнірами за смаком. Обов’язково беріть на замітку наш рецепт.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 1 кг.
  • Кефір – 100 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Крупа манна – 3 ст.л.
  • Сухарі панірувальні – 2 ст.л.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком. Куряче філе заздалегідь розморожуємо і промиваємо.

Крок 2. Прокручуємо м’ясо птиці через м’ясорубку.

Крок 3. Викладаємо фарш в глибоку миску. Доповнюємо його сіллю і чорним молотим перцем за смаком.

Крок 4. Сюди ж відправляємо манну крупу.

Крок 5. Вливаємо вказану кількість кефіру.

Крок 6. Ретельно вимішуємо масу до повної однорідності. Можна дати трохи постояти, щоб крупа розбухла.

Крок 7. Ліпимо із заготівлі акуратні котлети і обвалюємо їх в панірувальних сухарях.

Крок 8. Викладаємо котлети на сковороду, розігріту з олією. Обсмажуємо до готовності.

Крок 9. Ніжні і соковиті курячі котлети без яєць готові!

Котлети з індички без яєць

Котлети з індички без яєць виходять неймовірно соковитими, поживними і корисними. Їх можна подавати до столу з картопляним пюре, крупами і іншими гарнірами на ваш смак. Відмінне рішення для сімейного обіду або вечері. Обов’язково скористайтеся нашою перевіреною кулінарною ідеєю!

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Філе індички – 450 гр.
  • Картопля – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сухарі панірувальні – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Філе індички промиваємо.

Крок 2. М’ясо птиці прокручуємо через м’ясорубку разом з очищеною цибулиною.

Крок 3. Доповнюємо м’ясний фарш картоплею, яку натираємо на дрібній терці. Доповнюємо масу сіллю і молотим перцем, ретельно вимішуємо і відбиваємо.

Крок 4. З отриманої маси формуємо акуратні круглі котлети.

Крок 5. Обвалюємо заготовки в панірувальних сухарях.

Крок 6. Далі обсмажуємо до готовності і рум’янцю на сковороді, розігрітій з олією.

Крок 7. Соковиті і ніжні котлети з індички без яєць готові. Розкладайте по тарілках і угощайтесь.

Котлети з сиром без яєць

Котлети з сиром без яєць – оригінальне і дуже смачне кулінарне рішення для вашого домашнього столу. Порадуйте себе і близьких соковитим і ароматним продуктом. Готові котлети можна подавати з картопляним пюре і іншими гарнірами за смаком. Обов’язково беріть на замітку наш рецепт.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 0,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Сухарі – 2 скибочки.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Кріп – 5 гілок.
  • Молоко – 150 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку. М’ясний фарш, якщо він заморожений, заздалегідь розморожуємо.

Крок 2. Сир натираємо на середній терці і викладаємо в глибоку миску.

Крок 3. Сюди ж відправляємо дрібно порізаний ріпчаста цибуля.

Крок 4. Подрібнюємо промитий і обговорений кріп. Відправляємо в загальну масу.

Крок 5. Викладаємо фарш, подрібнений часник і сухарі, розм’якшені в молоці. Солимо продукти і перчимо за смаком.

Крок 6. Ретельно вимішуємо фарш до однорідності і відбиваємо його руками.

Крок 7. Формуємо з фаршу котлети і обсмажуємо їх у великій кількості масла до готовності.

Крок 8. Соковиті і апетитні м’ясні котлети з сиром без яєць готові. Подавайте до столу!

Котлети без яєць і молока

Котлети без яєць і молока кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Таке частування виходить більш соковитим і апетитним. Подавайте до столу з будь-якими гарнірами на обід або вечерю в колі сім’ї. Побалуйте себе і близьких ситним блюдом, разом з нашим покроковим рецептом.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • М’ясо яловиче – 0,6 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Олія 4 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо яловичину і нарізаємо її шматками, придатними для м’ясорубки.

Крок 2. Далі підготовлене м’ясо прокручуємо через м’ясорубку.

Крок 3. Подрібнюємо ріпчасту цибулю. Обсмажуємо його і викладаємо до м’ясного фаршу, доповнюємо масу сіллю і чорним молотим перцем.

Крок 4. Ретельно вимішуємо фарш руками і гарненько відбиваємо його.

Крок 5. З отриманої маси ліпимо акуратні котлети, обвалюємо їх в невеликій кількості борошна.

Крок 6. Розігріваємо сковороду з маслом і обсмажуємо на ньому котлети до рум’янцю з усіх боків.

Крок 7. Соковиті м’ясні котлети без яєць і молока готові. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами!

Рубані курячі котлети без яєць

Рубані курячі котлети без яєць виходять неймовірно соковитими, поживними і яскравими за смаком. Їх можна подавати до столу з картопляним пюре, крупами і іншими гарнірами, які вам більше подобаються. Відмінне рішення для домашнього обіду або вечері. Обов’язково беріть на замітку і радуйте своїх близьких!

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 0,6 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Кріп – 50 гр.
  • Майонез – 3 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Крохмаль – 3 ст.л.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Куряче філе добре промиваємо, ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння.

Крок 2. М’ясо птиці ріжемо гострим ножем на дрібні шматочки.

Крок 3. Подрібнюємо ріпчасту цибулю.

Крок 4. Також чинимо і з попередньо промитим кропом.

Крок 5. У глибокій мисці з’єднуємо подрібнені продукти. Доповнюємо їх сіллю, перцем, майонезом і крохмалем.

Крок 6. Ретельно вимішуємо масу до рівномірного розподілу всіх інгредієнтів.

Крок 7. Розігріваємо сковороду з олією. Ложкою викладаємо котлетну масу. Обсмажуємо заготовки на невеликому вогні з усіх боків до рум’янцю.

Крок 8. Апетитні рубані курячі котлети без яєць готові. Можна пригощатися!

Котлети з манкою без яєць

Котлети з манкою без яєць – дуже смачне і нескладне в приготуванні блюдо для вашого сімейного обіду або вечері. Готовий продукт виходить неймовірно ситним і соковитим. Близькі по достоїнству оцінять такі котлети. Готуйте їх по перевіреному покроковому рецептом з нашої кулінарної добірки.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Крупа манна – 3 ст.л.
  • Молоко – 3 ст.л.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій мисці з’єднуємо манну крупу з молоком. Перемішуємо і даємо настоятися протягом 10 хвилин.

Крок 2. М’ясний фарш викладаємо в велику миску. Доповнюємо його сіллю і спеціями.

Крок 3. Сюди ж відправляємо подрібнений ріпчасту цибулю. Його можна прокрутити через м’ясорубку або дрібно порубати ножем.

Крок 4. Викладаємо в загальну масу набряклий манну крупу.

Крок 5. Ретельно вимішуємо заготівлю до однорідності і гарненько відбиваємо руками.

Крок 6. Розігріваємо сковороду з олією. З фаршу ліпимо котлети і викладаємо їх на сковороду. Обсмажуємо з усіх боків до рум’янцю.

Крок 7. Соковиті м’ясні котлети з манною крупою без додавання яєць готові. Можна подавати до столу!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал