Компот з чорноплідної горобини має приємний терпкий смак з легкою кислинкою і красивий рубіновий колір. Його можна закатати на зиму і пити цей чудовий напій в будь-який час року. Для цього ми зібрали в статті 5 відмінних рецептів. Компот з чорноплідної горобини на зиму на 3 літрову банку
Корисний і красивий напій. Серед різноманіття закаток компот з чорноплідної горобини займає почесне місце. Він не тільки має приємний смак, але і сприяє зміцненню імунної системи в холодну пору року.
Компот з чорноплідної горобини з яблуками на зиму
Рецепт чудового вітамінного компоту з красивим рубіновим кольором. Ця закачування зберігає всю користь яблук і чорноплідної горобини на всю зиму.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 12.
Інгредієнти:
- Горобина чорноплідна – 1,5 ст.
- Яблука – 3-4 шт.
- Цукор – 2 ст.
Процес приготування:
- Ягоди чорноплідної горобини зніміть з гілок.
- Помийте ягоди і відкиньте на друшляк.
- Яблука помийте.
- Виріжте серцевину з кісточками і наріжте яблука невеликими шматочками.
- У стерилізовані банки викладіть ягоди чорноплідної горобини і часточки яблук.
- Залийте банку крутим окропом і прикрийте чистою кришкою. Залиште компот на 20 хвилин.
- У каструлю всипте цукор.
- Банку прикрийте спеціальною кришкою з отворами, щоб було зручно зливати рідину.
- Злийте воду з банки в каструлю з цукром і доведіть сироп до кипіння.
- Повторно залийте банку окропом і відразу закатати кришкою. Після того, як закачування охолоне, перенесіть її на зберігання в прохолодне місце.
- Смачного!
Як заготовити компот з чорноплідної горобини з апельсинами?
Ягоди чорноплідної горобини дуже корисні, але мають нейтральний смак і трохи в’яжуть, тому кращий спосіб зберегти їх користь на зиму – закатати компот. Щоб зробити його смак більш яскравим, додайте в заготовку апельсин.
Час готування: 25 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 12.
Інгредієнти:
- Горобина чорноплідна – 400 гр.
- Цукор – 400 гр.
- Вода – 3 л.
- Апельсин – 1 шт.
Процес приготування:
- Ягоди чорноплідної горобини помийте і відкиньте на друшляк.
- Апельсин помийте, обшпарте окропом і наріжте кружальцями по 1 сантиметру товщиною.
- Рябину і апельсин викладіть в стерилізовані банки.
- Влийте в банку окріп до верху, прикрийте її і залиште на 20 хвилин.
- Потім злийте рідину з банки в каструлю, додайте цукор і варіть сироп 4-5 хвилин після кипіння. Далі влийте сироп знову в банку і закатати компот чистої кришкою. Зберігайте компот в темному прохолодному місці.
Смачного!
Компот з чорноплідної горобини з лимоном на зиму
Компот з чорноплідної горобини часто доповнюють іншими фруктами, щоб зробити його смак більш яскравим. Для компоту горобину збирають пізньої осені, коли ягоди наповнюються соком і втрачають свою терпкість. Варіант компоту з лимоном – не тільки смачний напій, але і хороша підтримка імунітету в зимовий час.
Час готування: 25 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Горобина чорноплідна – 400 гр.
- Цукор – 2 ст.
- Лимон – 2 шт.
Процес приготування:
- Ягоди переберіть, видаліть гілочки і листочки, добре помийте.
- Лимони добре помийте і ошпарте окропом.
- Лимони наріжте часточками і видаліть кісточки.
- У стерилізовані банки викладіть лимон і горобину, залийте їх окропом, залиште заготовку на 15-20 хвилин.
- Потім злийте воду в каструлю, в банку всипте цукор. Злиту воду доведіть до кипіння і знову наповніть нею банку. Засукайте банку стерилізованої кришкою, струсіть її і переверніть догори дном. Після того, як закачування охолоне, перемістіть її на зберігання в прохолодне місце.
- Смачного!
Смачний компот з чорноплідної горобини з вишневим листом
Чорноплідна горобина – унікальна за своїми властивостями ягода, компот з неї виходить дуже смачним і корисним. Крім горобини в цьому рецепті будуть використані вишневе листя. У вас вийде чудовий напій з легким вишневим ароматом.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 12.
Інгредієнти:
- Листя вишневі – 5-7 шт.
- Цукор – 3,5 ст.
- Горобина чорноплідна – 500 -600 гр.
Процес приготування:
- Переберія ягоди чорноплідної горобини і помийте їх.
- Вишневі листя візьміть невеликого розміру без ознак ушкодження . Помийте їх.
- У чисту трилітрову банку викладіть горобину, вишневе листя і цукор. Залийте банку крутим окропом і залиште на 20 хвилин.
- Злийте воду назад в каструлю, доведіть її до кипіння.
- Знову залийте банку крутим окропом і закатати стерилізованої кришкою. Закачування укутайте в ковдру і дайте повністю охолонути.
Смачного!