Картопля в горщиках з м’ясом і грибами в духовці – чудова страва і для сімейної вечері, і для частування гостей. Ефект запікання в керамічних горщиках подібний до смаку страв з української печі, адже всі інгредієнти добре пропарюються, нудьгують і залишаються довго гарячими, чим і пояснюється популярність цього частування. Поєднання розсипчастої картоплі з м’ясом та ароматними грибами подобається багатьом.
Картопля з м’ясом, грибами та сметаною у горщиках
Картопля, виснажена в горщиках з м’ясом і грибами, – страва з особливим ароматом і смаком. Його готують у власному соку або бульйоні, а в цьому рецепті доповнимо його сметаною. Якщо вибрати не дуже жирне м’ясо, калорійність страви високої не буде. Запікаємо картоплю в одному великому керамічному горщику, але можна і в порційних горщиках, смак від цього не змінюється. М’ясо для страви обсмажуємо.
Час приготування: 1 година 25 хвилин.
Час приготування: 40 хвилин.
Порції: 3.
Складові:
- Свинина – 300 грн.
- Картопля – 5 шт.
- Сметана – 3 ст.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Часник – 3 зубки.
- Печериці – 8 шт.
- Олія – 50 мл.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Сіль за смаком.
- Спеції – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу готуються всі продукти відповідно до рецепту та необхідної вам кількості порцій.
Крок 2. Свинина промивається холодною водою, витирається насухо серветкою і нарізається однаковими невеликими шматочками.
Крок 3. Цибуля очищається від лушпиння, також промивається та обсушується. Потім цибулина нарізається тонкими чверть кільцями.
Крок 4. Очищену та промиту картоплю нарізається шматочками довільної форми.
Крок 5. У сковорідці розігрівається олія. У ньому при помішуванні протягом 10 хвилин обсмажується м’ясна та цибульна нарізка.
Крок 6. Вмикається духовка на 180 градусів. У горщик для запікання укладається нарізана картопля і посипається сіллю зі спеціями на особистий смак.
Крок 7. Печериці промиваються, нарізуються шматочками і викладаються поверх картоплі. Ці інгредієнти покриваються шаром сметани.
Крок 8. Потім у горщик рівним шаром викладається смажена з цибулею свинина і переливається весь сік зі сковорідки. Поверх свинини розкладаються нарізані зубки часнику. Горщик прикривається кришкою або шматком фольги і вставляється в нагріту духовку. Запікається страва 50 хвилин. До кінця запікання фольга знімається, щоб м’ясо вкрилося рум’яною скоринкою.
Крок 9. Запечена картопля з м’ясом, грибами та сметаною подається до столу в загальному горщику та гарячим. Смачного!
Картопля з м’ясом, грибами та майонезом у горщиках
Особливий смак запеченої в горщиках картоплі з м’ясом та грибами відомий багатьом господаркам, і страви реклами не потребує. Змінюючи склад і кількість, як основних інгредієнтів, так і спецій, страва щоразу матиме різні смакові відтінки, але незмінною залишиться смак, як із пічки. У цьому рецепті запікаємо картоплю у горщиках з майонезом та м’ясом курки, але можна і з іншим м’ясом.
Час приготування: 1 година 25 хвилин.
Час приготування: 40 хвилин.
Порції: 5.
Складові:
- М’ясо курки – 500 гр.
- Картопля – 1 кг.
- Сметана – 3 ст.
- Цибуля – 2 шт.
- Гриби відварені – 200 гр.
- Майонез – 5 год.
- Олія – 5 ч.л.
- Сіль за смаком.
- Спеції – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Очистити картоплю від шкірки, промити холодною водою і нарізати невеликими брусочками.
Крок 2. Очищені цибулини нарізати тонкими півкільцями.
Крок 3. Шматок м’яса (курки чи свинини) нарізати великими шматочками і посипати сіллю з будь-якими спеціями.
Крок 4. Також сіллю та спеціями посипати картопляну нарізку та перемішати.
Крок 5. У керамічні горщики налити по чайній ложці рослинної олії та силіконовим пензликом змастити їм стінки горщиків. Потім пошарово укласти в горщики підготовлені продукти в такій послідовності: картопляну нарізку, відварені заздалегідь будь-які гриби, шматочки м’яса зі спеціями і поверх них – нарізку цибулі.
Крок 6. Поверхню страви змастити майонезом для 1–1,5 ч. ложки на горщик.
Крок 7. Горщики поставити в холодну духовку і включити на 230°С. Запікати картоплю з м’ясом, грибами та майонезом протягом 50 хвилин. Смачного!
Як запекти картоплю з м’ясом, грибами, сиром та помідорами в горщиках?
Картопля, запечена в горщиках з м’ясом, грибами та під сирною скоринкою, – страва ситна, ароматна і смачна. Згідно з цим рецептом доповнимо його овочами: помідором, цибулею та морквою, вони зроблять страву соковитішою, а м’ясо дуже ніжним. М’ясо обсмажимо на великому вогні, а овочі обсмажимо лише небагато.
Час приготування: 1 година 50 хвилин.
Час приготування: 1 год.
Порції: 4.
Складові:
- Свинина – 800 грн.
- Гриби будь-які – 500 гр.
- Картопля – 800 гр.
- Помідори – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Сметана – 4 ст.
- Сир – 200 гр.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Вода (бульйон) – 200 мл.
- Олія – для смаження.
- Сіль за смаком.
- Спеції – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Свинину промити, витерти насухо серветкою та нарізати середніми шматочками. Потім м’ясо обсмажити на великому вогні до рум’яної скоринки з усіх боків. Посипати його сіллю та спеціями на свій смак.
Крок 2. Обсмажене м’ясо перекласти зі сковорідки на тарілку. У цій олії обсмажити промиті та нарізані шматочками будь-які гриби. Смажити їх до повного випарювання грибного соку і посолити і поперчити.
Крок 3. Гриби прибрати зі сковорідки і в цій олії обсмажити трохи нарізану довільними шматочками картопля. Його на свій смак посипати сіллю і перцем.
Крок 4. Почистити та промити цибулю, моркву та помідор. Біля помідора зняти шкірку. Цибулю та помідор нарізати невеликими кубиками, а моркву подрібнити на тертці.
На тій же сковорідці трохи обсмажити до м’якості цибулю з морквою, додати до них помідор і згасити пару хвилин. Подрібнити на дрібній тертці шматочок твердого сиру.
Крок 6. Інгредієнти для страв готові. Можна складати їх у горщики. На дно горщиків покласти трохи спецій (лавровий лист із горошками чорного перцю). Потім пошарово укласти частину картоплі, обсмажені м’ясо та гриби, шар овочевої засмажки та покрити їх рештою картоплею.
Крок 7. У кожен горщик покласти по шматочку вершкового масла, ложці сметани і все засипати тертим сиром. Потім налити в горщики трохи води чи бульйону.
Крок 8. Горщики прикрити кришками і поставити в холодну духовку, яку потім включити на 180 градусів. Запекти картоплю з м’ясом, грибами, овочами та сиром протягом 50 хвилин. Смачного!
Смачна картопля у горщиках зі свининою, грибами та овочами у духовці
Картопля зі свининою, грибами та овочами, запечена в духовці в горщиках, називається по-іншому жарка, і за неповторний смак люблять її всі. Згідно з цим рецептом всі продукти нарізаються і укладаються в горщик без обсмажування. Овочі можна брати будь-які й у різному співвідношенні, а гриби беремо сухі, що надасть страві особливого аромату та смаку.
Час приготування: 1 година 30 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 3.
Складові:
- Свинина – 600 грн.
- Гриби сухі – 200 грн.
- Картопля – 7 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 5 зубків.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Продукти для цієї страви відразу готуються згідно з рецептом і потрібною вам кількістю порцій.
Крок 2. Сухі гриби заздалегідь на півгодини заливаються окропом.
Крок 3. Свинина добре промивається та нарізається невеликими шматочками.
Крок 4. На дно підготовлених горщиків кладеться м’ясна нарізка, шматочки вершкового масла і все посипається сіллю із чорним перцем.
Крок 5. Очищаються та промиваються цибулина та морква. Цибулю нарізають кубиками, а морква подрібнюється на великій тертці. Овочі рівномірно розкладаються по горщиках поверх м’яса.
Крок 6. На шар овочів укладаються замочені та нарізані сухі гриби.
Крок 7. Потім у горщики кладеться подрібнений часник, наливається (до половини) вода і ці інгредієнти перемішуються.
Крок 8. Очищена картопля нарізається соломкою і кладеться верхнім шаром.
Крок 9. Горщики прикриваються кришками і ставляться у холодну духовку. Запікається картопля з м’ясом, грибами та овочами протягом 1 – 1 година 20 хвилин при 220°С. Готову страву посипають зеленню і подають до столу в горщиках. Смачного!
Як приготувати картоплю з куркою та грибами в горщиках?
У наш час українську піч замінили духовки та мультиварки, але приготування страв у горщиках популярності не втратило, адже тільки вони надають картоплі з м’ясом та грибами приголомшливий смак, та й спосіб подачі оригінальніший. Запікаємо картоплю з куркою під сирною шапочкою. Овочі для ситності страви обсмажуємо.
Час приготування: 1 година 20 хвилин.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 1.
Складові:
- Курка – ¼ тушки.
- Гриби – 150 грн.
- Картопля – 4 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Майонез – 3 ст.
- Сир твердий – 50 гр.
- Олія – 2 ст.л.
- Сіль за смаком.
- Приправи – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Цибулину, моркву та картоплю очищаємо, промиваємо під холодною водою та нарізаємо невеликими шматочками довільної форми. Моркву можна подрібнити на великій тертці.
Крок 2. Розігріваємо в сковорідці олію і обсмажуємо в ній нарізку цибулі з морквою.
Крок 3. Курку звільняємо від шкіри, промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками.
Крок 4. Будь-які гриби промиваємо та відварюємо протягом 10 хвилин у воді з додаванням солі. Потім їх відкидаємо на друшляк.
Крок 5. У підготовлений горщик кладемо пошарово картопляну нарізку, шматочки курки, овочеву засмажку та відварені гриби.
Крок 6. Ці інгредієнти посипаємо сіллю з будь-якою приправою, кладемо три ложки майонезу та заливаємо водою, тільки наполовину горщик. Ставимо горщик у холодну духовку і вмикаємо її на 200 градусів. Запікаємо картоплю протягом 45 хвилин під закритою кришкою.
Крок 7. На середній тертці подрібнюємо шматок твердого сиру.
Крок 8. До кінця запікання страва посипаємо сиром і продовжуємо готування ще кілька хвилин, доки сир повністю не розплавиться. Готову страву подаємо до столу в горщику. Смачного!