Їжачки з фаршу з рисом на сковороді з підливою – це страва, яка стане для вас ситною і смачною вечерею або обідом, особливо, якщо поєднувати м’ясні кульки з вашим улюбленим гарніром. Тушкувати їжачки можна в різних соусах: томатному, сметанному і навіть вершковому. І який з варіантів не припав би вам до душі, апетитно і соковито буде в будь-якому випадку, тому що всі компоненти ідеально гармонують між собою, доповнюють та відтіняють.
Їжачки з фаршу з рисом в сметанному соусі
Їжачки з фаршу з рисом в сметанному соусі – це надзвичайно ніжне і тане в роті страву, яке можна запропонувати навіть найменшим, тому як до складу не входить нічого « зайвого ». Мінімум інгредієнтів і максимум користі!
Час готування – 60 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 800 гр.
- Рис – 150 гр.
- Сметана – 130 гр.
- Олія – для смаження.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком процесу злегка відварюємо промитий рис, даємо крупі трохи охолонути.
Крок 2. Перемішуємо заздалегідь розморожений фарш з рисом і сіллю.
Крок 3. Сформувавши невеликі кульки з маси, обсмажуємо до рум’яності на олії, потім присмачуємо сметаною і тушкуємо на повільному вогні під кришкою (близько 20 хвилин).
Крок 4. Після закінчення зазначеного часу переходимо до сервіровки.
Крок 5. Поєднуємо з овочами і знімаємо пробу. Смачного!
Їжачки з курячого фаршу з рисом і підливою
Їжачки з курячого фаршу з рисом і підливою – це низькокалорійне страву, яке ідеально впишеться в раціон тих, хто стежить за своїм здоров’ям і фігурою. Для соковитості доповнимо ніжний фарш такими овочами, як цибуля і морква, а також присмачимо томатним соусом.
Час готування – 60 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 5-6.
Інгредієнти:
- Фарш курячий – 500 гр.
- Рис – 100 гр.
- Цибуля – 150 гр.
- Морквина – 150 гр.
- Соус томатний – 200 гр.
- Вода – 1 ст.
- Яйця – 2 шт.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У глибоку ємність висипаємо промитий рис, розбиваємо яйця і додаємо фарш.
Крок 2. Слідом відправляємо ½ моркви, подрібненої за допомогою терки з дрібними отворами.
Крок 3. Доповнюємо масу сіллю і улюбленими приправами – старанно перемішуємо.
Крок 4. Частину морквину разом з цибулею дрібно нарізаємо і висипаємо в вогнетривку форму або на дно сковороди (тоді слід додати трохи олії). Ліпимо м’ясні колобки і кладемо поверх овочевої подушки. Якщо готуємо в сковороді, то овочі попередньо пасеруємо до м’якості.
Крок 5. Поливаємо напівфабрикати томатним соусом.
Крок 6. Повністю заливаємо крутим окропом.
Крок 7. Запікати їжачки необхідно в духовці протягом 40 хвилин при 180 градусах. (Тут же на сковороді близько півгодини на середньому або трохи нижче середнього вогні під кришкою).
Крок 8. Апетитну страву доповнюємо свіжими огірками і помідорами – дегустуємо. Смачного!
Їжачки з фаршу з рисом і капустою на сковороді
Їжачки з фаршу з рисом і капустою на сковороді – це соковите і неймовірно смачне страву, яке стане для вас повноцінним прийомом їжі, особливо при поєднанні зі всілякими гарнірами і свіжими овочами. Для готування рекомендується використання фаршу з яловичини.
Час готування – 1 ч.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Фарш яловичий – 400 гр.
- Капуста білява – 100 гр.
- Рис – 4 ст.л.
- Цибулина – 1 шт.
- Яйця – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Олія – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед очищаємо і подрібнюємо овочі: цибуля дрібно ріжемо, моркву натираємо на терці, а капусту тонко шинкуємо. Крупу промиваємо до прозорості води і відкидаємо на друшляк.
Крок 2. Розігріваємо олію і підрум’янюємо моркву з цибулею близько 5-7 хвилин.
Крок 3. Об’єднуємо фарш з рисом, засмажкою, капустою, курячим яйцем, сіллю і чорним перцем, далі формуємо напівфабрикати круглої форми середнього розміру.
Крок 4. Заготовки поміщаємо в сковорідку і повністю заливаємо водою, доводимо до кипіння і накриваємо кришкою, тушкуємо протягом 40 хвилин.
Крок 5. Ніжні і ситні їжачки розділимо по тарілках і негайно приступаємо до трапези. Смачного!
Їжачки з фаршу індички з підливою
Їжачки з фаршу індички з підливою, приготовленої на основі томатного соусу і приправ – це соковите і ароматне блюдо, яке ідеально гармонує з ніжним картопляним пюре, відварний пастою або розсипчастою крупою. Урізноманітнюйте свій раціон!
Час готування – 55 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 7.
Інгредієнти:
- Фарш індиче – 500 гр.
- Рис – 100 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Яйця – 1 шт.
- Вода – 200 мл.
- Олія соняшникова – для смаження.
- Приправи – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Для соусу:
- Паста томатна – 4 ст.л.
- Борошно – 1 ст.л.
- Морквина – 1 шт.
- Вода – 500 мл.
- Цукор-пісок – ½ ст.л.
- Приправи – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Рис ретельно промиваємо і заливаємо водою, відварюємо протягом 5-7 хвилин з моменту закипання.
Крок 2. Тим часом цибулину звільняємо від лушпиння, половину закидаємо в блендер і перемелюємо до консистенції пюре.
Крок 3. Ретельно перемішуємо фарш з цибулею.
Крок 4. Крупу відкидаємо на сито, обдаємо водою і даємо час стекти надлишків рідини.
Крок 5. Для приготування основного складу, змішуємо фарш з яйцем, рисом, спеціями і сіллю. На рослинній олії обсмажуємо половину подрібненого цибулі з натертою на терці морквою до м’якості, на овочі кладемо сформовані м’ясні кульки.
Крок 6. Для соусу змішуємо всі інгредієнти (крім моркви, борошна і 250 мілілітрів води), зазначені в списку, виливаємо в сковорідку до їжачок.
Крок 7. Довівши склад до кипіння, закриваємо жароміцний посуд кришкою і засікаємо 20 хвилин. Потім вливаємо розчин з борошна і води.
Крок 8. Доводимо до кипіння повторно і тушкуємо ще 5 хвилин – пробуємо. Смачного!
Їжачки з фаршем, рисом і грибами на сковороді
Їжачки з фаршем, рисом і грибами на сковороді – це вишукана страва, яка гідно буде оцінено вами і членами вашої родини, тому що поєднання інгредієнтів дуже вдале. Кожен з компонентів прекрасно доповнює і відтіняє смак один одного.
Час готування – 1 ч. 45 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 12-14 шт.
Інгредієнти:
- М’ясо – 800 гр.
- Рис – 100 гр.
- Гриби – 400 гр.
- Борошно – 1 ст.л.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Цибулина – 1 шт.
- Молоко – 300 мл.
- Олія – для смаження.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Обраний шматок м’яса ретельно промиваємо і насухо промакуємо серветками, подрібнюємо за допомогою м’ясорубки разом з цибулею.
Крок 2. До основного складу додаємо сіль, рис, відварений до напівготовності і приправи.
Крок 3. Ретельно перемішуємо інгредієнти і ліпимо кульки, розміром з волоський горіх або трохи більше.
Крок 4. Заготовки викладаємо в сковорідку з гарячою олією.
Крок 5. Підрум’янюємо їжачки з усіх боків, акуратно перевертаючи.
Крок 6. В іншій сковороді на розтопленому вершковому маслі обсмажуємо цибулю до прозорості, додаємо відварні лісові гриби або сирі шампіньйони / повішення.
Крок 7. Засмажку солимо і перчимо, заливаємо молоком і доводимо до кипіння на середньому вогні.
Крок 8. Підсипаємо трохи борошна, ретельно перемішуємо і тушкуємо 5 хвилин.
Крок 9. Отриманим соусом заливаємо рум’яні тефтелі, тушкуємо під кришкою близько 30 хвилин.
Крок 10. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!
Їжачки з яловичого фаршу з рисом і підливою
Їжачки з яловичого фаршу з рисом і підливою – це просте в приготуванні і неймовірно смачне блюдо, яке доповнить будь-який гарнір або просто овочевий салат. Для готування нам будуть потрібні лише ті інгредієнти, які завжди є під рукою: м’ясо, овочі і трохи крупи.
Час готування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 5.
Інгредієнти:
- Фарш яловичий – 600 гр.
- Рис – 150-200 гр.
- Цибуля – 2 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Яйця – 1 шт.
- Паста томатна – 300 гр.
- Борошно – 2-3 ст.л.
- Приправи – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Крупу промиваємо під струменем води і даємо час стекти.
Крок 2. У мисці руками перемішуємо рис з фаршем, курячим яйцем, подрібненої однією цибулиною, сіллю і приправами.
Крок 3. На рослинній олії до прозорості обсмажуємо цибулю, всипаємо натерту морквину і тушкуємо ще 4-5 хвилин.
Крок 4. У каструлю наливаємо воду і викладаємо томатну пасту, поміщаємо на конфорку. Додаємо зажарку і доводимо до кипіння, потім всипаємо сіль і спеції.
Крок 5. Змочуємо долоні у воді і ліпимо невеликі кульки з фаршу, обвалюємо в борошні.
Крок 6. У сковорідці розігріваємо олію і обсмажуємо до рум’яності напівфабрикати, перекладаємо на тарілку.
Крок 7. Викладаємо їжачки в гарячий томатний соус і засікаємо 20-25 хвилин, готуємо строго під кришкою на середньому нагріванні.
Крок 8. Смачного!
Їжачки з фаршу з рисом і томатною підливою
Їжачки з фаршу з рисом і томатною підливою є невеликі кульки з перекрученого м’яса, доповненого білим рисом, ароматними овочами і пікантними спеціями. Завдяки томлінню в соусі, інгредієнти максимально просочуються насиченим томатним смаком.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 10 шт.
Інгредієнти:
- Фарш курячий – 500 гр.
- Рис – 100 гр.
- Цибуля середній – 1 шт.
- Вода / бульйон – 500 мл.
- Жовток курячий – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Паста томатна / кетчуп – 4 ч.л.
- Борошно – 1 ст.л.
- Олія соняшникова – для смаження.
- Хмелі-сунелі – 0,5 ч.л.
- Кріп – 4 гілочки.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Очищену цибулину дрібно нарізаємо і висипаємо на сковорідку з олією, злегка підрум’янюємо.
Крок 2. Тепер в вогнетривкий посуд відправляємо рубаний часник і томатну пасту, перемішуємо і тушкуємо все разом близько 1-2 хвилин.
Крок 3. Підсипаємо вказану кількість борошна.
Крок 4. Помішуючи, вливаємо воду, приправляємо і солимо.
Крок 5. Тим часом в тарілку викладаємо фарш, присмачуємо сіллю, хмелі-сунелі і молотим перцем.
Крок 6. Додаємо курячий жовток і ретельно промитий рис.
Крок 7. Склад вимішуємо до однорідності і формуємо заготовки.
Крок 8. М’ясні кульки занурюємо в соус і доводимо до кипіння, далі зменшуємо полум’я і тушкуємо страву протягом півгодини.
Крок 9. Гарячу страву посипаємо подрібненим кропом і приступаємо до дегустації. Смачного!
Їжачки з фаршу з рисом в вершковому соусі
Їжачки з фаршу з рисом в вершковому соусі – це вишукане і неймовірно ніжне страву, яке в буквальному сенсі тане в роті. Подавати такі « колобки » можна, як з гарніром, так можна і без нього, тому як до складу вже включена крупа. Спробуйте і ви не розчаруєтеся!
Час готування – 60 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 5.
Інгредієнти:
- Фарш – 400 гр.
- Рис – 80 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Яйця – 1 шт.
- Олія – для смаження.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Для соусу:
- Вершки – 150 мл.
- Крохмаль – 2 ст.л.
- Вода – 100 мл.
- Часник – 2 зуб.
Процес приготування:
Крок 1. У кількох водах промиваємо рис і ставимо варитися, попередньо посолив. Тушкуємо крупу на повільному вогні під кришкою 20-25 хвилин, потім відкидаємо на друшляк.
Крок 2. Перемішуємо фарш з рисом.
Крок 3. Також додаємо подрібнену цибулю, яйце, сіль і за бажанням приправи.
Крок 4. Вимішавши склад, ліпимо напівфабрикати і обсмажуємо їх до утворення скоринки на олії. Потім закриваємо кришкою і зменшуємо нагрів, засікає 15 хвилин.
Крок 5. Паралельно змішуємо воду з крохмалем і вершками.
Крок 6. Соусом заливаємо кульки з м’яса, додаємо для аромату подрібнені зубчики часнику. Доводимо вміст сковороди до кипіння.
Крок 7. Їжачки перевертаємо і через 2-3 хвилини прибираємо з конфорки.
Крок 8. Блюдо сервіруємо і дегустуємо. Смачного!
М’ясні їжачки з рисом і морквою на сковороді
М’ясні їжачки з рисом і морквою на сковороді – це бюджетне блюдо, для приготування якого вам буде потрібно зовсім небагато м’яса, проте, нагодувати смачно і ситно ви зможете всіх членів своєї сім’ї. А все, завдяки додаванню крупи і овочів.
Час готування – 1 ч.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 5-6.
Інгредієнти:
- Рис – 100 гр.
- Фарш м’ясний – 300 гр.
- Морквина – 1 шт.
- Паста томатна – 30 гр.
- Олія соняшникова – для смаження.
- Цибулина – 1 шт.
- Яйця – 1 шт.
- Кубик бульйонний – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти. Рис промиваємо кілька разів до чистої води.
Крок 2. Варимо його 10 хвилин після закипання, цибулю очищаємо і дрібно ріжемо, ділимо навпіл.
Крок 3. Озброюємося теркою і подрібнюємо морквину.
Крок 4. У глибокій чаші перемішуємо фарш, рисову крупу, яйце, половину цибулі, сіль і чорний перець.
Крок 5. Вологими руками формуємо заготовки середнього розміру.
Крок 6. З двох сторін підрум’янюємо їжачки на соняшниковій олії.
Крок 7. Перекладаємо кульки в тарілку, а в сковорідку висипаємо цибулю з морквою, злегка обсмажуємо і доповнюємо томатною пастою.
Крок 8. Заливаємо окропом і присмачуємо бульйонним кубиком, гарненько перемішуємо.
Крок 9. Занурюємо м’ясні напівфабрикати в соус і тушкуємо на повільному вогні під кришкою 20-30 хвилин.
Крок 10. Смачного!