Ви просили рецепт імбирного печива, тому я сьогодні з Вами поділюся. Імбирне печиво, яке швидко розм’якшується. Можна приготувати за кілька днів до Різдва, і воно буде м’яким до самих свят.
Інгредієнти:
- 1 кг пшеничного борошна
- 8 жовтків
- 3 білка
- 1/4 склянки цукру
- 3 столові ложки какао
- 200 мл густих вершків 18%
- 3 чайні ложки харчової соди
- 2 чайні ложки кориці
- 1 чайна ложка меленої гвоздики
- ½ чайної ложки розчинної кави
- ½ чайної ложки перцю
- 1 пачка пряників
- 25 грам вершкового масла
- 40 г меду
Рецепт приготування:
- Какао змішати з борошном і відкласти. Відваріть мед зі спеціями, додайте масло, щоб воно розчинилося, і відставте остигати.
- Розчиніть соду в вершках і залиште (найкраще розчинити соду на самому початку в більшій посудині, бо вона чудово підніметься).
- Білки збити до стійкості, додавши 1 столову ложку цукру, а потім 1 жовток.
- Приготувати тісто в посудині відповідного розміру, просіявши какао-борошно, додати збите яйце і перемішати, додати мед і перемішати. Тісто можна вільно відстоювати до другого дня.
- Тісто розкачати до 5 мм і вирізати пряники. Випікати при 180° С приблизно 6-8 хвилин.
Глазур:
- 40 грам цукрової пудри
- 1 столова ложка води
- 1 лимонний сік
Ретельно перемішайте інгредієнти в однорідну однорідну масу. Якщо глазур була занадто рідкою, почекайте трохи, вона загусне. Глазурі достатньо, щоб пряники покрити 1 кг борошна. Прикрасьте імбирне печиво за бажанням.
Приємного випікання та смачного чаювання Вам наші дорогі читачі!