Імбирне печиво з глазур’ю – дуже смачний та простий рецепт

Ви просили рецепт імбирного печива, тому я сьогодні з Вами поділюся. Імбирне печиво, яке швидко розм’якшується. Можна приготувати за кілька днів до Різдва, і воно буде м’яким до самих свят.

Імбирне печиво з глазур'ю - дуже смачний та простий рецепт

Інгредієнти:

  • 1 кг пшеничного борошна
  • 8 жовтків
  • 3 білка
  • 1/4 склянки цукру
  • 3 столові ложки какао
  • 200 мл густих вершків 18%
  • 3 чайні ложки харчової соди
  • 2 чайні ложки кориці
  • 1 чайна ложка меленої гвоздики
  • ½ чайної ложки розчинної кави
  • ½ чайної ложки перцю
  • 1 пачка пряників
  • 25 грам вершкового масла
  • 40 г меду

Рецепт приготування:

  1. Какао змішати з борошном і відкласти. Відваріть мед зі спеціями, додайте масло, щоб воно розчинилося, і відставте остигати.
  2. Розчиніть соду в вершках і залиште (найкраще розчинити соду на самому початку в більшій посудині, бо вона чудово підніметься).
  3. Білки збити до стійкості, додавши 1 столову ложку цукру, а потім 1 жовток.
  4. Приготувати тісто в посудині відповідного розміру, просіявши какао-борошно, додати збите яйце і перемішати, додати мед і перемішати. Тісто можна вільно відстоювати до другого дня.
  5. Тісто розкачати до 5 мм і вирізати пряники. Випікати при 180° С приблизно 6-8 хвилин.

Глазур:

  • 40 грам цукрової пудри
  • 1 столова ложка води
  • 1 лимонний сік

Ретельно перемішайте інгредієнти в однорідну однорідну масу. Якщо глазур була занадто рідкою, почекайте трохи, вона загусне. Глазурі достатньо, щоб пряники покрити 1 кг борошна. Прикрасьте імбирне печиво за бажанням.

Приємного випікання та смачного чаювання Вам наші дорогі читачі!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал