Гуляш з індички – 7 рецептів з підливою на сковороді з покроковими фото

Гуляш з індички — це божественне доповнення до будь-якого гарніру. У індичці високий вміст білка і низький вміст холестерину. М’ясо індички не викликає алергії, тому його часто використовують в харчуванні дітей. Гуляш з індички виходить ніжним і соковитим. З цим шедевром впорається будь-який, для цього не потрібно володіти спеціальними знаннями. Яскравий і красивий гуляш чудово поєднується з рисом, гречкою, картопляними гарнірами і макаронними виробами. Вибирайте свій варіант і приємно дивуйте сімейство!

Гуляш з індички на сковороді з підливою з борошна

Гуляш з індички на сковороді з підливою з борошна виходить дивовижним! Завдяки використанню борошна підлива виходить досить густий. Сметана робить м’ясо індички ніжним і соковитим. Все це в сукупності являє собою незвичайний шедевр.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Філе індички – 400 гр.
  • Борошно пшеничне – 1,5 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана – 75 гр.
  • Вода гаряча – 1 ст.
  • Часник сухий – 0,5 ч.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку візьміть всі необхідні інгредієнти, які знадобляться відповідно до рецептури.

Крок 2. Філе індички обмийте в воді під краном. Скористайтеся серветками або паперовими рушниками і промокніть м’ясо. Підготовлену індичку розріжте досить крупно.

Крок 3. Далі візьміть цибулину і зніміть з неї верхній шар. Нарубайте, як подобається вам.

Крок 4. Сковорідку з важким дном і товстими бортами нагрійте на досить сильному вогні. Вилийте рафіновану олію. Складіть підготовлені продукти і зарум’яньте до красивого апетитного кольору. Не забувайте перемішувати, щоб нічого не пригоріло.

Крок 5. Висипте борошно і все гарненько розмішайте. Далі викладіть сметану, приправте сухим часником. Посоліть і поперчіть.

Крок 6. Залийте гарячою водою і тушкуйте на вогні нижче середнього 20 хвилин під закритою кришкою. Після чого зніміть пробу. При необхідності відрегулюйте спеції за смаком.

Крок 7. Апетитний гарнір ( у мене відварні макарони ) розділіть по порціях, зверху розподіліть ніжний гуляш. Доповніть овочами і улюбленою зеленню.

Крок 8. Пригощайте близьких. Смачного!

Гуляш з індички зі сметаною підливою

Гуляш з індички зі сметаною підливою – максимально смачну страву, яке чудово підійде до вашого гарніру. Цього разу я використовувала рис. У поєднанні з найніжнішим гарніром це було без перебільшення божественно. Смачне м’яке і соковите м’ясо прекрасно поєднується з розсипчастим рисом і чудово доповнює його.

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Філе індички – 800 гр.
  • Помідори – 300 гр.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана – 120 гр.
  • Борошно пшеничне – 1 ст.л.
  • Вода – 100 мл.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Паприка молота – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть помідори, вимийте їх. У центрі кожного овоча зробіть хрестоподібний надріз, помістіть в миску і залийте окропом.

Крок 2. Далі візьміть цибулину і зніміть з неї верхній шар. Дрібно наріжте. Сковорідку з важким дном і товстими бортами нагрійте на досить сильному вогні. Вилийте рафіновану олію. Закиньте цибулю і підрум’яньте.

Крок 3. Філе індички обмийте в воді під краном. Скористайтеся серветками або паперовими рушниками і промокніть м’ясо. Підготовлене м’ясо розріжте досить крупно. Складіть в сковорідку.

Крок 4. Підрум’яньте до красивого кольору. Не забувайте перемішувати, щоб нічого не пригоріло.

Крок 5. Припорошите м’ясо борошном і паприкою, гарненько розмішайте.

Крок 6. Болгарський перець ополосніть, обсушити, видаліть плодоніжку з нутрощами і наріжте довільно. Закиньте до м’яса.

Крок 7. З помідорів зніміть шкірку і подрібніть їх блендером або іншим зручним способом. Вилийте в сковорідку.

Крок 8. Далі викладіть сметану і залийте гарячою водою. Тушкуйте на вогні нижче середнього 25 хвилин під закритою кришкою. Посоліть і поперчіть.

Крок 9. Після чого зніміть пробу. При необхідності відрегулюйте за смаком.

Крок 10. Будь-гарнір ( у мене рис ) розкладіть по порціях, доповніть густим і ароматним гуляшем. При бажанні присипте улюбленою зеленню. Пригощайтеся. Їжте із задоволенням і насолоджуйтеся.

Гуляш з індички з томатною пастою

Гуляш з індички з томатною пастою – чудовий варіант для ваших гарнірів. Апетитна, насичена і яскрава підлива присмачить і додасть незвичайний смак самому найпростішому гарніру. Я обожнюю картопля і шикарне поєднання з цим чудовим гуляшом. Однак і з крупами гуляш просто чудовий!

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Філе індички – 500 гр.
  • Помідори у власному соку – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана – 100 гр.
  • Вода гаряча – 1,5 ст.
  • Паста томатна – 1 ст.л.
  • Борошно пшеничне – 2 ст.л.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Паприка молота – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Отже, візьміть необхідні інгредієнти. Філе індички обмийте в воді під краном. Скористайтеся серветками або паперовими рушниками і просушіть м’ясо. Візьміть цибулину і зніміть з неї верхній шар. Нарубайте досить крупно.

Крок 2. Підготовлене м’ясо наріжте шматочками. Посудину з важким дном і товстими бортами ( типу казана ) розігрійте на досить сильному вогні. Вилийте рафіновану олію. Складіть підготовлені м’ясні шматочки і зарум’яньте. Не забувайте перемішувати, щоб індичка не пригоріла.

Крок 3. Закиньте цибулю і підсмажте все разом.

Крок 4. Коли м’ясо з цибулею стануть карамельними, присипте борошном. Вона спрацює як загущувач в підливі.

Крок 5. Гарненько перемішайте. Приправте молотою паприкою. Далі викладіть томатну пасту. Посоліть і поперчіть. Доведіть до красивого кольору.

Крок 6. З консервованих помідорів зніміть шкірку і наріжте, як вам подобається. Відправте до м’яса і залийте гарячою водою, тушкуйте на вогні нижче середнього 25 хвилин під закритою кришкою.

Крок 7. Після чого зніміть пробу. При необхідності відрегулюйте спеції за смаком. Якщо підлива здасться вам кислуватою, врівноважте цукром. Додайте сметану і перемішайте. Прогрійте і доведіть до кипіння. Вимкніть нагрів.

Крок 8. Улюблений гарнір ( у мене макаронні вироби ) розділіть по порціях, зверху розподіліть густий гуляш. При бажанні прикрасьте зеленню.

Крок 9. Їжте із задоволенням. Смачного!

Гуляш в мультиварці з індички

Гуляш в мультиварці з індички виходить запаморочливим. Ніжне м’ясо з апетитною яскравою і красивою підливою зведе вас з розуму, і це не порожні слова. У мультиварці завжди страви виходять значно смачніше. Такий гуляш можна їсти просто з хлібцем або доповнити гарніром.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • М’ясо індички – 700 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Сметана – 50 гр.
  • Паста томатна – 1 ст.л.
  • Вода – 2 ст.
  • Борошно пшеничне – 2 ст.л.
  • Часник – за смаком.
  • Олія – для смаження.
  • Спеції для курки – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо індички обмийте в воді під краном. Скористайтеся серветками або паперовими рушниками і промокніть його. Підготовлене м’ясо розріжте досить крупно. Складіть в миску посолити і поперчіть, приправте спеціями для курки. Перемішайте.

Крок 2. Прилад застромите в мережу. На дно чаші вилийте рафіновану олію. Занурте м’ясо. На панелі приладу виберіть програму « Тушкування ». Таймер встановіть на 1 годину.

Крок 3. Готуйте з відкритою кришкою півгодини, не забувайте перемішувати. Нам потрібно, щоб рідина вся випарувалася.

Крок 4. Поки м’ясо обсмажується, візьміть цибулину і зніміть з неї верхній шар. Наріжте півкільцями або як подобається вам.

Крок 5. Морквину обполосніть від бруду і піску, зніміть шкірку овочечисткою або поскребти ножем. Почищену морквину наріжте, як вам подобається. Я люблю побільше, щоб овочі відчувалися в кінцевому продукті. Однак цього разу використовувала терту заморожену морквину.

Крок 6. Часникові зубчики почистіть і подрібніть.

Крок 7. Тепер закиньте овочі до м’яса. Перемішайте і готуйте 10 хвилин.

Крок 8. Далі насипте 2 столові ложки борошна. Ретельно розмішайте, щоб борошно рівномірно розподілилася по м’ясу.

Крок 9. Приготуйте заливку. З’єднайте сметану з томатною пастою і розведіть склянкою гарячою водою.

Крок 10. Вилийте соус в мультиварку, долийте воду, що залишилася. Тушкуйте при закритій кришці 15 хвилин після закипання. Програма сповістить вас про своє закінчення звуковим сигналом.

Крок 11. Після чого зніміть пробу. При необхідності відрегулюйте за смаком. І залиште настояться 15 хвилин. Відкрийте кришку приладу і вимкніть від мережі.

Крок 12. Улюблений гарнір доповніть ароматним гуляшем, присипте зеленню.

Крок 13. Цього разу я подавала з апетитним рисом.

Крок 14. Їжте із задоволенням. Смачного!

Гуляш з стегна індички з підливою

Гуляш з стегна індички з підливою можна охарактеризувати як максимально просте і неймовірно апетитне блюдо. З простих інгредієнтів виходить геніальне доповнення до гарнірів. Це дуже смачно з будь-яким гарніром! Гуляш з стегна дуже люблять всі домашні. М’ясо немов тане в роті і приносить яскраві враження.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Стегно індички – 600 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Томатний сік – 200 мл.
  • Борошно пшеничне – 1 ст.л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошком – 4 шт.
  • Вода – 2 ст.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Олія – 5 ст.л.
  • Паприка молота – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти відповідно до рецептурою. М’ясо стегна індички обмийте в воді під краном. Скористайтеся паперовими рушниками і промокніть м’ясо. Індичку розріжте досить крупно. Морквину обполосніть від бруду і піску, зніміть шкірку овочечисткою або поскребти ножем. З цибулин і часнику зніміть верхній шар.

Крок 2. Цибулини наріжте півкільцями або як подобається вам. Сковорідку з важким дном і товстими бортами нагрійте на досить сильному вогні. Вилийте рафіновану олію. Складіть підготовлені продукти і підсмажте. Не забувайте перемішувати, щоб нічого не пригоріло.

Крок 3. Почищену морквину наріжте брусочками або як вам подобається. Відправте до м’яса.

Крок 4. Готуйте до розм’якшення морквини. Вилийте томатний сік і воду.

Крок 5. Приправте паприкою, закиньте лаврушку і горошки перцю. Тушкуйте на вогні нижче середнього 25 хвилин під закритою кришкою.

Крок 6. Просійте борошно і гарненько розмішайте. Тушкуйте 10 хвилин.

Крок 7. Додайте подрібнений часник. Посоліть і поперчіть. Перемішайте. Після чого зніміть пробу. При необхідності відрегулюйте за смаком.

Крок 8. Апетитний гарнір ( на цей раз у мене відварена картопля ) розділіть по порціях, доповніть густим і ароматним гуляшем. Присипте улюбленою зеленню. Пригощайте близьких. Смачного!

Гуляш з індички з грибами

Гуляш з індички з грибами залишиться в вашому серці назавжди. Це запаморочливе блюдо не може нікого залишити байдужим. Ароматні гриби в поєднанні з ніжним м’ясом перетворюють гаряче блюдо в шедевр гастрономії. Макарони або картопля з м’ясним доповненням просто божественні!

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Філе індички – 500 гр.
  • Гриби повішення – 300 гр.
  • Аджика – 1,5 ст.л.
  • Сметана – 100 гр.
  • Майонез – 2 ст.л.
  • Вода – 1 ст.
  • Часник – 7 зубчиків.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Філе індички обмийте в воді під краном. Скористайтеся серветками або паперовими рушниками і промокніть м’ясо. Сковорідку з важким дном розігрійте на досить сильному вогні. Вилийте рафіновану олію. Складіть підготовлене м’ясо.

Крок 2. Готуйте, поки весь м’ясний сік не випарується, а м’ясо не підрум’яниться. Як тільки це сталося, посоліть індичку і залийте склянкою гарячої води. Тушкуйте під кришкою 20 хвилин.

Крок 3. Другу сковорідку нагрійте, налийте олію. Закиньте грибочки. Можна використовувати будь-які гриби. Ідеально підійдуть і шампіньйони. Готуйте, постійно перевертаючи хвилин 15-20.

Крок 4. В окремій посудині з’єднайте аджику, сметану і майонез.

Крок 5. Далі візьміть часникові зубчики і зніміть з них верхній шар. Подрібніть зручним способом і відправте до складових соусу. Розмішайте до однорідності.

Крок 6. Грибочки перекладіть до індички і викладіть соус. Перемішайте і готуйте 10 хвилин.

Крок 7. Улюблений гарнір ( у мене спагетті ) розділіть по порціях, зверху розподіліть густий і неймовірно смачний гуляш. Їжте із задоволенням. Смачного!

Гуляш з індички з овочами

Гуляш з індички з овочами виглядає просто приголомшливо. Яскраве соковите блюдо прикрасить і доповнить будь-який гарнір. Приготування гуляша не відніме багато часу і сил. Ніжне соковите м’ясо не може залишити нікого байдужим. Шикарний обід з таким гуляшем вам забезпечений. І це правда!

Час готування – 1 ч.10 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Філе індички – 1 кг.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Вершки 20% – 150 мл.
  • Вода – 100 мл.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Приправа для курки – 1 ст.л.
  • Паприка молота – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Кріп – 1 пучок.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо індички обмийте під краном. Скористайтеся серветками або паперовими рушниками і просушіть м’ясо. Підготовлене м’ясо розріжте досить крупно.

Крок 2. Далі візьміть цибулину і зніміть з неї верхній шар. Нарубайте півкільцями.

Крок 3. Болгарський перець вимийте і просушіть, видаліть плодоніжку і серцевину. Наріжте, як вам подобається.

Крок 4. Морквину обполосніть від бруду і піску, зніміть шкірку овочечисткою або поскребти ножем. Почищену морквину наріжте, як вам подобається. Я люблю побільше.

Крок 5. Сковорідку з важким дном, в ідеалі чавунну, нагрійте на досить сильному вогні. Вилийте олію. Складіть м’ясо і готуйте до випаровування м’ясної рідини.

Крок 6. Потім приправте спеціями для курки і посоліть.

Крок 7. Перемішайте і продовжуйте готувати ще 5-7 хвилин.

Крок 8. Далі закиньте підготовлені овочі.

Крок 9. Потім приправте вміст сковороди паприкою.

Крок 10. Гарненько перемішайте.

Крок 11. Налийте гарячої води, мінімізуйте вогонь і тушкуйте півгодини під кришкою.

Крок 12. Через півгодини зніміть кришку і трохи збільште вогонь, щоб злегка випарити утворилася від овочів вологу.

Крок 13. Прийшов час вершків. Знову зменшіть вогонь, влийте вершки і прогрійте блюдо до появи бульбашок.

Крок 14. Зелень кропу сполосніть, струсіть від вологи і нарубати ножем. Додайте в сковорідку.

Крок 15. Перемішайте і вимкніть нагрів.

Крок 16. Улюблений гарнір, у мене розсипчастий рис, розділіть по порціях, доповніть яскравим густим гуляшом. При бажанні задекоруйте свіжої зеленушки. Їжте із задоволенням. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал