Грибний суп з печерицями з плавленим сиром – це завжди ніжна і дуже смачна перша страва, але особливо смачною вона виходить зі свіжих печериць. Гриби обов’язково обсмажуються з цибулею, завдяки чому страва набуває насичений аромат. Плавлений продукт береться без додаткових присмаків і ароматів.
Суп з печериць з куркою і плавленим сиром
Супи з плавленим сиром, інакше – сирні супи, відрізняють м’який насичений смак з вершковим ароматом консистенція. Готуємо сирний суп з куркою, адже курка, печериці і сир – це класичне поєднання і припаде до смаку багатьом. Печериці і овочі обсмажуємо, так як саме обсмажені гриби надають супу чудовий золотистий відтінок.
Час готування: 1 година 30 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 6.
Інгредієнти:
- Печериці свіжі – 300 гр.
- Куряча грудка – 1 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Сирок плавлений – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Зелень – 1 пучок.
- Вершкове або оливкова олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте згідно рецептурі продукти для варіння супу. Курячу грудку промийте і відваріть до готовності. Першу воду з пінкою після закипання можете злити, щоб бульйон вийшов прозорим.
Крок 2. Поки вариться куряче м’ясо, почистіть і промийте печериці і потім нашаткуйте їх тонкими слайсами.
Крок 3. Очищену цибулину нашаткуйте невеликими кубиками і на терці або ножем подрібніть очищену моркву.
Крок 4. Картоплю почистіть, промийте і наріжте кубиками розміром до 1,5 см.
Крок 5. На сковорідці розігрійте вершкове або оливкова олію і посмажте в ньому грибні слайси тільки до напівготовності.
Крок 6. На іншій сковорідці і також на розігрітій олії обсмажте подрібнену цибулю з морквою. Їх обсмажте до прозорості цибулі.
Крок 7. Відварену до цього часу курячу грудку витягніть з бульйону і наріжте м’ясо невеликими кубиками.
Крок 8. Потім в курячий бульйон перекладіть нарізану картоплю, шматочки курки, обсмажені печериці і овочі, на свій смак насипте сіль з будь-якими спеціями і все перемішайте. Варіть суп на невеликому вогні і під прикритою кришкою протягом 30 хвилин.
Крок 9. Плавлені сирки звільніть від упаковки, і наріжте маленькими кубиками.
Крок 10. До кінця варіння супу, перекладіть в каструлю нарізаний сир і добре перемішайте, щоб шматочки сиру повністю розчинилися. Зніміть пробу з супу і відкоригуйте на свій смак. Готовий суп з печериць з куркою і плавленим сиром розлийте в порційні тарілки, додайте дрібно-нарізану зелень і подайте до столу. Смачного!
Суп-пюре з печериць з плавленим сиром і вершками
Суп-пюре з печерицями і плавленим сиром стає досить популярним. Готується він нескладно, швидко і з доступних продуктів. Такий суп люблять за ситність, аромат і шовковисту ніжну консистенцію. У суп обов’язково додаються вершки, а кремоподібна текстура робиться будь-яким кухонним гаджетом.
Час готування: 1 година.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Печериці свіжі – 500 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Сирок плавлений – 2 шт. по 200 гр.
- Вершки 10% – 50 мл.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Масло вершкове – 40 гр.
- Вода – 1.5 л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Картоплю почистити, промити, нарізати невеликими кубиками і перекласти в каструлю для варіння супу. Залити її 1,5 літра холодної води, додати трохи солі і поварити до готовності.
Крок 2. Печериці почистити, помити, нарізати слайсами. Потім на сковорідці в розігрітому вершковому маслі і на великому вогні потушкувати їх 5 хвилин. На іншій сковорідці обсмажити до м’якості подрібнені цибуля з морквою. Потім до них налити підігріті, щоб не згорнулися, вершки і перемішати.
Крок 3. У каструлю до звареної картоплі перекласти засмажування з вершками і обсмажені печериці.
Крок 4. Плавлені сирки нарізати шматочками і також перекласти в каструлю. Потім суп, не знімаючи каструлю з вогню, подрібнити заглибним блендером до стану однорідного пюре. Суп-пюре добре перемішати, щоб сир повністю розплавився, додати на свій смак сіль і перець. Кухар його ще 5 хвилин на невеликому вогні.
Крок 5. Потім дати супу 10 – 15 хвилин для настоювання під закритою кришкою. Готовий вершковий суп-пюре з печерицями і плавленим сиром розлити в порційні тарілки і подати до столу з будь-якими грінками або сухариками. Смачного!
Суп з печерицями, плавленим сиром і фрикадельками
У цьому рецепті Вам пропонується доповнити сирний суп з печериць фрикадельками, які роблять суп більш ситним. Готується він швидко і просто. Фрикадельки беремо або заморожені, або робимо їх з будь-якого фаршу. Печериці обсмажуємо з морквою і цибулею. Плавлений сир беремо тільки з високим відсотком жирності, щоб добре розчинився в супі.
Час готування: 40 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Печериці свіжі – 300 гр.
- Фрикадельки м’ясні заморожені – 300 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Сирок плавлений – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Оливкова олія – 2 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Очищені і промиті картоплини шинкуємо шматочками невеликого розміру і ставимо варитися. Очищену цибулину нарізаємо маленькими кубиками і смажиться до рум’яності на сковорідці з невеликою кількістю олії.
Крок 2. Очищені і промиті печериці шинкуємо тонкими слайсами і перекладаються до обсмаженої цибулини.
Крок 3. Морква подрібнюється за допомогою терки з середніми отворами і також перекладається в сковорідку. Ці інгредієнти обсмажуються до готовності.
Крок 4. Сир подрібнюється за допомогою великої терки.
Крок 5. До звареної картоплі перекладаються обсмажені з овочами печериці. Суп солиться.
Крок 6. Потім в киплячий суп кладуться заморожені фрикадельки. Готується суп з фрикадельками 10 хвилин на мінімальному вогні і потім в ньому розчиняється натертий сирок. Насипаються до супу спеції по особистому смаку, потім суп пробується на смакові якості і вогонь вимикається.
Крок 7. Приготований суп подається до обіду в порційних тарілках. Смачного!
Сирний крем-суп з печерицями, картоплею і плавленим сиром
Сирні крем-супи з печерицями відрізняє від звичайних супів ніжна текстура з насиченим вершково-грибним смаком і ароматом. Швидка приготування і доступні інгредієнти роблять такі супи досить популярними. Для супу вибираються якісні плавлені сирки без замінників жиру в своєму складі. Гриби з овочами обов’язково обсмажуються. Густота супу регулюється по особистому смаку.
Час готування: 50 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Печериці свіжі або заморожені – 400 гр.
- Картопля – 6 шт.
- Сир плавлений – 3 ст.л.
- Цибуля – 1/2 шт.
- Оливкова олія – 2 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Вода – 1,5 л.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед готуються інгредієнти для супу в кількості згідно з рецептом.
Крок 2. Очищені і промиті картоплини і цибулина шинкуємо, як для будь-якого супу.
Крок 3. Картопляна нарізка кладеться в супову каструлю, заливається 1,5 літрами чистої води і відварюється до м’якості.
Крок 4. На сковорідці з олією смажиться до напівпрозорого стану нашаткована цибулина.
Крок 5. Потім до неї перекладаються печериці і тушаться під прикритою кришкою, поки в обсязі не стануть вдвічі менше, а потім кришка знімається і печериці смажаться до готовності.
Крок 6. До відвареної картоплі перекладається обсмажена цибульно-грибна суміш і будь-яким кухонним гаджетом пюрується. Якщо крем-суп виходить густим, додається трохи гарячої води.
Крок 7. Потім в крем-суп кладеться потрібну кількість плавленого сиру, і суп за своїм смаком злиться. Потім крем-суп швидко перемішується і нудиться 2 – 3 хвилини на маленькому вогні.
Крок 8. Приготований крем-суп розливається по тарілках, декорується зеленню і подається до столу. Смачного!
Грибний суп з печериць з плавленим сиром і вермішеллю
Печериці, як найдоступніші гриби протягом всього року, швидко перетворюються у смачне блюдо і це паличка-виручалочка для сучасної і зайнятої господині. Чудовим з цих грибів виходить сирний суп. У цьому рецепті додамо до супу вермішель, що припаде до смаку і дітям. Готують суп або на воді, або на бульйоні, як виходить.
Час готування: 1 година.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Печериці свіжі або заморожені – 250 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Вермішель – 50 гр.
- Сир плавлений – 200 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Олія – 2 ст.л.
- Бульйон – 2 л.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Картопля очищаються, промиваються, шикується невеликими шматочками і перекладаються в каструлю для варіння супу.
Крок 2. Потім картопляна нарізка заливається двома літрами або бульйону, або чистої води і готується на маленькому вогні до м’якості.
Крок 3. Очищені і промиті морквина з цибулиною дрібно шикується і кладуться на сковорідку в розігріту олію.
Крок 4. Ця овочева нарізка смажиться, щоб стала м’якою, і до рум’яності не доводиться.
Крок 5. Потім до неї кладуться слайси печериць ( в цьому рецепті – заморожені ), додається сіль, і гриби смажаться, поки не википить весь грибний сік.
Крок 6. У каструлю до майже звареному картоплі перекладається овоче-грибне засмаження, нарізаний кубиками плавлений сир і насипається макарони. Суп добре перемішується для повного розчинення сиру, нудиться 1 – 2 хвилини і вогонь вимикається.
Крок 7. Потім до супу додається дрібна нарізка зелені. Супу дається 15 хвилин для настоювання під прикритою кришкою.
Крок 8. Приготований сирний суп з печерицями і вермішеллю розливається по порційних тарілках і подається до обіду. Смачного!
Як зварити суп з печериць з плавленим сиром в мультиварці?
Красивим, ситним і ароматним вийде у Вас сирний суп з печериць, зварений в мультиварці. Для супу беремо свіжі печериці, якісний плавлений сир і доповнюємо суп овочами. Для насиченості смаку, овочі та гриби обсмажуємо на програмі « Жарка ». Готуємо суп на програмі «Тушкування».
Час готування: 2 години.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 5.
Інгредієнти:
- Печериці – 300 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Сир плавлений – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Олія – 30 мл.
- Сіль ½ – ч.л.
- Шафран – ½ ч.л.
- Зелень – 1 пучок.
- Вода окріп – 2 л.
- Грибна приправа – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку готуються в зазначеному в рецепті кількості всі інгредієнти для супу. Овочі з грибами очищаються і промиваються холодною водою.
Крок 2. Морква подрібнюється за допомогою великої терки. Цибулю дрібно.
Крок 3. Картопля і печериці шинкуємо невеликими брусочками.
Крок 4. У мульти-чашу наливається 30 мл олії і включається програм «Жарка». Першим обсмажується до легкої рум’яності нашаткована цибуля.
Крок 5. Потім додається терта морква і смажиться до м’якості.
Крок 6. Потім кладуться шматочки печериць і смажаться кілька хвилин.
Крок 7. Далі в чашу до обсмажених з овочами печериць перекладається картопляна нарізка, насипається по пів чайної ложки солі з шафраном. І включається програма «Тушкування» на час за замовчуванням.
Крок 8. Після закінчення цієї програми в мульти-чашу наливається два літри окропу і повторно включається програма «Тушкування» ще на 50 хвилин.
Крок 9. Хороший плавлений сир, заздалегідь витриманий 20 хвилин в морозилці, подрібнюється на великій терці.
Крок 10. Дрібно наріжте пучок промитої зелені.
Крок 11. За п’ять хвилин до закінчення програми в чашу до супу кладуться подрібнені сир із зеленню і суп перемішується до повного розчинення сиру.
Крок 12. Після сигналу про завершення програми супу дається 10 – 15 хвилин для настоювання під закритою кришкою, і потім сирний суп з печериць подається до столу. Смачного!