Гречка з тушонкою – це класика улюблена багатьма і донині. Але тут не варто дивуватися, так як страва за своїми смаковими характеристиками і приємному аромату, не поступається багатьом сучасним стравами. Готувати таку «вкусняшку» можна різними способами і з додаванням різних компонентів. Наприклад, ви можете використовувати мультиварку або звичайну каструлю, а для балансу смаку ввести такі інгредієнти, як свіжі овочі, олію і будь-які спеції, які вам подобаються.
Як приготувати гречку з тушонкою в каструлі?
Як приготувати гречку з тушонкою в каструлі? Відповідь на це питання ви виявите, прочитавши детальний рецепт з фото, в якому чітко описаний кожен крок. Для готування нам буде потрібно мінімальний продуктовий набір.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 5-6.
Інгредієнти:
- Тушонка – 300-500 гр.
- Гречка – 1,5 ст.
- Цибулина – 1 шт.
- Вода – 3 ст.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Все необхідне викладаємо на стіл.
Крок 2. Знімаємо жир з поверхні тушонки і розтоплюємо в каструлі.
Крок 3. Засипаємо тонкі пір’я ріпчастої цибулі і обсмажуємо 2-3 хвилини до світло-коричневого відтінку.
Крок 4. До пасивному цибулі викладаємо тушонку.
Крок 5. Слідом додаємо промиту крупу, заливаємо трьома склянками води.
Крок 6. Доводимо інгредієнти до кипіння і, зменшивши вогонь, тушкуємо під кришкою 20 хвилин.
Крок 7. Гарячу страву настоюємо під кришкою ще 10-15 хвилин, потім солимо на свій смак.
Крок 8. Сервіруємо і починаємо трапезу. Смачного!
Смачна гречка з тушонкою в мультиварці
Смачна гречка з тушонкою в мультиварці готується настільки просто і швидко, що з процесом впорається навіть дитина, адже все, що потрібно від кулінара – це завантажити необхідні інгредієнти в чашу. Для насиченості смаку будемо використовувати часник і якісне оливкова олія.
Час готування – 60 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3-4.
Інгредієнти:
- Тушонка яловича – 1 банка.
- Цибулина – 1 шт.
- Оливкова олія – 1 ст.л.
- Крупа гречана – 1 ст.
- Вода – 2 ст.
- Часник – 2 зуб.
- Морквина – 1 шт.
- Масло вершкове – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед очищаємо і промиваємо овочі, перебираємо гречку.
Крок 2. У чашу мультиварки наливаємо трохи оливкової олії і включаємо програму «випічка» на 20 хвилин, засипаємо подрібнену цибулю з морквою і готуємо під кришкою, періодично помішуючи.
Крок 3. Після закінчення часу, додаємо тушонку і рубаний часник.
Крок 4. Через кілька хвилин в чашу відправляємо крупу, заливаємо всі інгредієнти водою і запускаємо режим «гречка» (40 хвилин).
Крок 5. Після звукового сигналу, присмачуємо страва вершковим маслом і сіллю, перемішуємо і витримуємо на підігріві ще 5 хвилин.
Крок 6. Знімаємо пробу і насолоджуємося. Смачного!
Гречка з тушонкою в казані на багатті
Гречка з тушонкою в казані на багатті – це армійська страва, яка припаде до смаку кожному, хто покуштує хоча б ложечку. Приготуйте така страва під час пікніка і у вас залишаться незабутні враження про це приголомшливому смаку і неповторному ароматі!
Час готування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Тушонка – 200 гр.
- Гречка – 1 ст.
- Морквина – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Вода – 2,5 ст.
- Олія соняшникова – 2 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Очищені овочі подрібнюємо: цибулю нарізаємо кубиками, а морквину тремо на терці. Підготовлені компоненти обсмажуємо на гарячому соняшниковій олії протягом 5 хвилин.
Крок 2. Далі додаємо в казан тушонку і ретельно перемішуємо склад, витоплюємо жир близько 5 хвилин.
Крок 3. Засипаємо гречку і підсолюємо страву, так само перчимо.
Крок 4. Інгредієнти заливаємо 2,5 склянками гарячої води і доводимо до кипіння.
Крок 5. Потім зменшуємо вогонь і тушкуємо кашу з добавками 20-25 хвилин.
Крок 6. Розділимо блюдо по піалах і подаємо до столу. Смачного!
Гречка по-купецьки з тушонкою
Гречка по-купецьки з тушонкою – це ситне і просте в приготуванні страва, яке оцінить гідно кожен, а особливо – представники чоловічої статі! Незважаючи на елементарність процесу, блюдо вражає своїм ніжним смаком з нотками чебрецю і лавра.
Час готування – 70 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3-4.
Інгредієнти:
- Крупа гречана – 1 ст.
- Тушонка – 325 гр.
- Морквина – 2 шт.
- Часник – за смаком.
- Цибулина – 1 шт.
- Олія – 2 ст.л.
- Лист лавра – 2 шт.
- Масло вершкове – 1 ст.л.
- Вода – 2 ст.
- Тім’ян – за смаком.
- Кріп – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком процесу знімаємо лушпиння і шкірку з овочів, обполіскуємо і обсушуємо.
Крок 2. На кубики ріжемо цибулину.
Крок 3. Аналогічним способом подрібнюємо морквину.
Крок 4. І зубці пекучого часнику.
Крок 5. Нарізку тушкуємо під кришкою на олії близько 10 хвилин.
Крок 6. Розкривши банку з тушонкою, перемішуємо вміст.
Крок 7. Викладаємо м’ясо до овочів – помішуємо.
Крок 8. Через 5 хвилин в сковороду додаємо промиту крупу, приправи і сіль.
Крок 9. Склад розмішуємо і заливаємо водою, тушкуємо під кришкою до розбухання гречки.
Крок 10. В кінці приготування присмачуємо страва свіжою зеленню і вершковим маслом.
Крок 11. Настоюємо ще 10-15 хвилин і негайно подаємо до столу. Готуйте і отримуйте задоволення!
Гречка з тушонкою, цибулею і морквою
Гречка з тушонкою, цибулею і морквою – це страва на швидку руку, яке стане для вас поживним і смачним обідом, на який не доведеться витрачати багато зусиль. Для особливої ніжності смаку доповнимо основний склад великою кількістю вершкового масла.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 6-8.
Інгредієнти:
- Гречка – 2 ст.
- Тушонка – 400 гр.
- Цибуля – 2 шт.
- Паста томатна – 3 ст.л.
- Морква – 1 шт.
- Вода – 4 ст.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Гречку перебираємо і промиваємо, з овочів зчищаємо лушпиння і шкірку – ополіскуємо під струменем води.
Крок 2. Дрібно нарізану цибулю висипаємо в сковорідку з розтопленим вершковим маслом.
Крок 3. Слідом відправляємо морквяну стружку, перемішуємо і обсмажуємо до м’якості і легкої золотистості.
Крок 4. Здобрюємо зажарку тушонкою і томатною пастою, перемішуємо і продовжуємо готувати ще 10-15 хвилин.
Крок 5. Додаємо крупу і заливаємо склад водою, доводимо до кипіння і закриваємо кришкою – тушкуємо близько 20 хвилин на помірному полум’ї.
Крок 6. Гаряче і ароматне блюдо за бажанням прикрашаємо гілочками свіжої зелені і приступаємо до дегустації. Смачного!
Смачна гречана каша з тушонкою і грибами
Смачна гречана каша з тушонкою і грибами – це ситне і смачне блюдо, яке заповнить ваше житло своїм приємним ароматом ще в процесі термічної обробки. Гриби (покупні або лісові) – це ідеальне доповнення до корисної і смачною крупі, обов’язково спробуйте!
Час готування – 45 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Крупа гречана – 1 ст.
- Вода – 2 ст.
- Гриби – 300 гр.
- Цибулина – 1 шт.
- Тушонка – 1 банка.
- Морква – 1 шт.
- Приправи – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Промиту крупу заливаємо водою, солимо і ставимо на конфорку.
Крок 2. Паралельно на розпеченому рослинній олії пасеруємо подрібнені овочі.
Крок 3. До засмажці викладаємо тушонку, перемішуємо і обсмажуємо 5 хвилин.
Крок 4. Вміст сковороди доповнюємо скибочками свіжих шампіньйонів або відварними лісовими грибами, сіллю і улюбленими приправами – перемішуємо і тушкуємо до випаровування зайвої вологи.
Крок 5. Змішуємо готову кашу з сумішшю з овочів, грибів і тушонки – пробуємо. Смачного!
Гречана каша з тушонкою, приготована в духовці
Гречана каша з тушонкою, приготована в духовці – це корисне страву, яке містить в собі величезну кількість заліза, від якого в буквальному сенсі залежить гемоглобін в нашій крові. Побалуйте себе і свою сім’ю розсипчастою і неймовірно смачною кашею з м’ясною складовою.
Час готування – 90 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Гречка – 1 ст.
- Тушонка – 350 гр.
- Цибуля – 80 гр.
- Морквина – 180 гр.
- Масло вершкове – 40 гр.
- Олія – для смаження.
- Окріп – 2,5 ст.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Викладаємо на стіл продукти, перераховані в списку.
Крок 2. Дрібно нарізану цибулю обсмажуємо 6-8 хвилин на олії.
Крок 3. Потім додаємо морква, подрібнену за допомогою терки з великими отворами – перемішуємо і засікаємо ще 6 хвилин.
Крок 4. До засмажці викладаємо тушонку, гарненько перемішуємо і прогріваємо всі разом.
Крок 5. Всипаємо промиту крупу і сіль, заливаємо окропом і перемішуємо, щільно закриваємо кришкою.
Крок 6. Поміщаємо жароміцний посуд в духовку, прогріту до 200 градусів на одну годину.
Крок 7. Заправляємо гарячу кашу вершковим маслом.
Крок 8. Розкладаємо по тарілках і приступаємо до трапези. Смачного!
Гречана каша з тушонкою і овочами
Гречана каша з тушонкою і овочами – це ідеальний варіант для ситного і корисного обіду, який за своїми смаковими характеристиками припаде до смаку всім членам вашої родини. Готувати можна в різній вогнетривкої посуді, наприклад, в глибокій сковорідці або гусятниці.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 7 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Цибулина – 1 шт.
- Гречка – 1 ст.
- Тушонка – 200 гр.
- Морквина – 1 шт.
- Вода – 3 ст.
- Олія – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Перебираємо і промиваємо гречану крупу, видаляємо лушпиння і шкірку з овочів.
Крок 2. Озброюємося теркою і подрібнюємо морквину, дрібно ріжемо цибулину.
Крок 3. На розігрітій олії близько 5 хвилин обсмажуємо овочі.
Крок 4. Додаємо тушонку і перемішуємо.
Крок 5. Через 3-4 хвилини додаємо крупу.
Крок 6. Заливаємо компоненти гарячою водою і доводимо до кипіння, тушкуємо під кришкою протягом 20 хвилин.
Крок 7. За пару хвилин до готовності солимо і перчимо.
Крок 8. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!
Гречка з тушонкою і томатною пастою
Гречка з тушонкою і томатною пастою – це блюдо, що володіє багатим смаком і яскравим насиченим ароматом, перед яким неможливо встояти. Завдяки використанню пасти з протертих томатів, каша виходить максимально соковитою і ситною – вам сподобається!
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 5-6.
Інгредієнти:
- Крупа гречана – 1,5 ст.
- Тушонка – 1 банки.
- Паста томатна – 1,5 ст.л.
- Олія – для смаження.
- Цибулина – 1 шт.
- Вода – 2,5-3 ст.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Ретельно промиваємо крупу і, висипавши в каструлю заливаємо водою, підсолюємо, орієнтуючись на свій смак – варимо на повільному вогні до готовності.
Крок 2. Не гаючи часу, очищаємо і дрібно ріжемо цибулю з часником.
Крок 3. У сковорідку наливаємо трохи олії і починаємо смажити цибулю.
Крок 4. До підрум’яненої цибулі перекладаємо тушонку.
Крок 5. Тушкуємо під кришкою близько 5 хвилин.
Крок 6. Потім вміст сковороди присмачуємо томатною пастою і сіллю, доводимо до кипіння і прибираємо з конфорки.
Крок 7. Об’єднуємо кашу з зажаркою, перемішуємо і прогріваємо ще 5 хвилин.
Крок 8. Сервіруємо і подаємо. Смачного!