Торт з полуницею – 10 рецептів у домашніх умовах з покроковими фото

Торт із полуницею – чудовий десерт для будь-якого столу. Готується він нескладно, інгредієнти (полуниця можна використовувати свіжою або замороженою) є у кожної господині, а варіанти виконання різноманітні. Основа торта – будь-яке тісто, креми для полуниці підходять різні, а чим більше цієї ягоди в десерті, тим він яскравіший і смачніший.

Бісквітний торт із полуницею в домашніх умовах

Варіант полуничного торта на основі бісквітного тіста буде у вас чудовим десертом не тільки до сімейного столу, але й чудово доповнить будь-яке свято. Бісквітні коржі готуємо на основі збитих яєць, цукру, борошна та крохмалю Коржам потрібно 6–8 годин для вистоювання, тому їх краще спекти ввечері. Крем готуємо на основі вершків, полуниці та желатину. Полуницею доповнимо коржі при складанні торта і декоруємо торт.

    Шоколадний торт із полуницею

    Шоколадний торт із полуницею – це кондитерський шедевр, перед яким ніхто не залишиться байдужим. Готують такі торти за двома варіантами: з випіканням коржів та без неї. У цьому рецепті коржі робимо з борошна, вершкового масла, розпушувача з додаванням какао, готуємо крем на основі вершків і беремо свіжу полуницю з апельсином. Всі інгредієнти торта чудово гармонують із фруктами, і десерт буде гідний святкового столу.

    Час приготування: 2 години.

    Час приготування: 1 год.

    Порції: 12.

    Складові:

    • Борошно – 200 гр.
    • Масло вершкове – 200 гр.
    • Какао-порошок – 4 ст.
    • Вода – 4 ст.
    • Яйце – 3 шт.
    • Цукор дрібний – 200 гр.
    • Розпушувач – 1 ч.л.
    • Вершки 33% – 250 гр.
    • Полуниця – 400 гр.
    • Апельсин – 3 шт.

    Для глазурі:

    • Масло вершкове – 100 гр.
    • Шоколад гіркий – 100 грн.
    • Цукор – 100 гр.
    • М'ята для декору – 2 гілочки.

    Процес приготування:

    Крок 1. Відразу потрібно підготувати дві форми для випікання коржів. Їх застелити пергаментом і трохи змастити будь-яким маслом.

    Крок 2. Порошок какао залити окропом і перемішати. Апельсини добре промити, обсушити серветкою та акуратно зняти цедру. Із 1 апельсина віджати сік.

    Крок 3. Розм'якшене вершкове масло|мастило| з|із| цукром збити міксером в пишну масу. Потім перекласти до неї замочене какао, розбити яйця та міксером ще раз цю масу збити.

    Крок 4. Просіяне борошно змішати з розпушувачем. У збиту масу пересипати борошно, додати ½ цедри апельсина і вінчиком замісити тісто для коржів.

    Крок 5. Замішане тісто рівним шаром викласти у дві форми. Духовку розігріти до 180 градусів. Випекти шоколадні коржі протягом 20-25 хвилин, перевіривши їх готовність дерев'яною паличкою. Потім коржі витягти з|із| форми і остудити повністю.

    Крок 6. У невеликий ковшок покласти всі вказані в рецепті інгредієнти для глазурі. На водяній бані та при постійному помішуванні довести глазур до однорідної консистенції.

    Крок 7. Для крему в окремому посуді збити вершки до пишноти. Потім до них додати решту цедри з|із| віджатим апельсиновим соком і збити ще раз.

    Крок 8. Свіжу полуницю обполоснути водою, обсушити серветкою та нарізати шматочками. Відокремити м'якоть двох апельсинів і розділити її на шматочки.

    Крок 9. Для складання торта на страва сервіровки покласти один корж. На нього рівним шаром укласти крем і рівномірно розкласти шматочки полуниці та апельсина. Поверх їх укласти другий корж і долонею трохи притиснути.

    Крок 10. Верх і боки торта рівномірно змастити шоколадною глазур'ю. Торт на 1:00 поставити в холодильник, щоб крем з глазур'ю застигли. Потім приготовлений шоколадний торт гарно декорувати та подати до столу. Смачного!

    Домашній торт із замороженою полуницею

    Заморожена полуниця дозволяє кожній господині готувати смачний десерт будь-якої пори року. У цьому рецепті вам пропонується спекти відразу три бісквіти і з них зібрати 2 полуничні торти з різним декором. Ягоди розмороженої полуниці використовуємо для начинки, а сік для просочення коржів. Бісквітне тісто замішуємо на борошні, яйцях і розпушувачі. Крем готуємо на жирних вершках.

    Час приготування: 2 години.

    Час приготування: 30 хвилин.

    Порції: 8.

    Складові:

    Для одного бісквіту:

    • Борошно – 250 гр.
    • Яйце – 6 шт.
    • Цукор – 200 гр.
    • Розпушувач – 1 ч.л.
    • Полуниця заморожена – до смаку.

    Для сиропу на 2 торти:

    • Цукор – 4 склянки.
    • Вода – 4 склянки.
    • Полуничний сік – до смаку.

    Для крему на 2 торти:

    • Вершки 33% – 1 л.
    • Цукрова пудра – 100 грн.

    Процес приготування:

    Крок 1. Насамперед підготуйте інгредієнти для торта згідно з рецептом. Борошно просійте через сито і змішайте з розпушувачем. Яйця візьміть добре охолоджені та розділіть їх на білки та жовтки.

    Крок 2. У сухий чистий посуд для замісу тіста насипте цукор, додайте жовтки яйця і перетріть до густої маси білого кольору.

    Крок 3. В іншому посуді збийте білки до пишності.

    Крок 4. Потім до розтертих жовток пересипте борошно з розпушувачем, додайте збиті білки та лопаткою швидко та акуратно замісіть тісто.

    Крок 5. Роз'ємну форму для випікання застелите пергаментом і змастіть маслом. У форму перелийте замішане тісто. Випікайте бісквіт у духовці, розігрітій до 180 градусів протягом 25–30 хвилин, перевіривши готовність випічки дерев'яною паличкою.

    Крок 6. Спечені бісквіти витягніть із форми та остудіть до кімнатної температури.

    Крок 7. Кожен остуджений бісквіт тонким довгим ножем розріжте на два коржі, з яких можна зібрати два торти.

    Крок 8. В окремому посуді протягом 20 хвилин збийте міксером жирні вершки з цукровою пудрою до стійких піків, причому віночки та посуд для збивання охолодіть у морозилці.

    Крок 9. Розморозьте полуницю. Частину крему відніміть і змішайте з будь-яким харчовим барвником.

    Крок 10. Для просочення коржів зваріть сироп із зазначеної в рецепті кількості цукру, води та соку від розмороженої полуниці. Сироп поваріть щонайменше 25 хвилин.

    Крок 11. Коржі укладайте на блюда сервіровки почергово, змащуючи кожен теплим сиропом.

    Крок 12. Поверх коржів укладіть рівним шаром крем та нарізані шматочками ягоди розмороженої полуниці. Таким чином, зберіть два торти.

    Крок 13. Один торт декоруйте свіжими ягодами, а другий торт зверху змастіть кольоровим кремом та декоруйте на свій смак.

    Крок 14. На розрізі торти виглядають красиво та апетитно.

    Крок 15. Приготовлені торти із замороженою полуницею витримайте кілька годин у холодильнику і потім подайте до столу. Вдалої та смачної випічки!

    Торт «Молочна дівчинка» з полуницею

    Торт із гарним ім'ям «Молочна дівчинка» останнім часом став досить популярним серед інших тортів, і це ім'я пов'язане з німецьким виробником молока, що згущує молоко. Коржі для нього випікаються на основі згущеного молока, вершкового масла та борошна з розпушувачем. Вони добре поєднуються з будь-яким кремом, а в цьому рецепті готуємо з вершково-сирним кремом і начинкою зі свіжої полуниці. Такий десерт відрізняє легкість, ніжність та дивовижний смак, але йому потрібно щонайменше 8 годин для просочення.

    Час приготування: 2 години.

    Час приготування: 1 год.

    Порції: 12.

    Складові:

    Для тіста:

    • Борошно – 200 гр.
    • Згущене молоко – 380 мл.
    • Яйце – 2 шт.
    • Масло вершкове – 100 гр.
    • Цукор ванільний – 2 ч. л.
    • Розпушувач – 10 гр.
    • Полуниця заморожена – до смаку.

    Для сиропу на 2 торти:

    • Цукор – 4 ст.
    • Вода – 4 ст.
    • Полуничний сік – до смаку.

    Для крему:

    • Вершки 33% – 1 л.
    • Цукрова пудра – 90 грн.
    • Сир сирний – 400 гр.

    Для начинки:

    • Полуниця – 150 гр.
    • Цукор – 30 гр.
    • Крохмаль – 1 ч.л.

    Процес приготування:

    Крок 1. У посуд для замісу тіста перекладаємо з|із| банки згущене молоко, насипаємо до нього ванільний цукор і розбиваємо яйця. Міксером ці інгредієнти збиваємо до однорідності.

    Крок 2. Розтоплюємо вершкове масло і трохи остуджуємо. Борошно просіюємо через сито і змішуємо з розпушувачем. Потім олію та борошняну суміш додаємо до збитої маси.

    Крок 3. Ложкою замішуємо тісто. Текстура його не повинна бути надто густою.

    Крок 4. Розігріваємо духовку до 180 ° і приступаємо до випікання коржів. Деко застилаємо пергаментом і змащуємо невеликою кількістю олії. Наливаємо на пергамент по 2 ст. ложки тіста і розділимо його тонким рівним шаром. Випікаємо кожен корж 5-7 хвилин до легкого рум'яного кольору. Таким чином, випікаємо всі коржі із замішаного тіста. Спечені коржі обов'язково охолоджуємо.

    Крок 5. Для начинки – полуницю змішуємо з крохмалем та цукром. На невеликому вогні варимо її 5-7 хвилин і подрібнюємо в пюре блендером. Для крему в чистому сухому посуді збиваємо в однорідну масу жирні вершки з сиром сирним і цукровою пудрою.

    Крок 6. Охолоджені коржі за допомогою тарілки рівно обрізаємо і по черзі укладаємо на страва сервіровки.

    Крок 7. На кожен корж наносимо рівний шар вершково-сирного крему і поверх його кладемо полуничну начинку.

    Крок 8. Зібраний торт з усіх боків обережно обмазуємо кремом і ставимо його на півгодини в холодильник, щоб крем застиг.

    Крок 9. Обрізання коржів подрібнюємо в дрібну крихту і через півгодини обсипаємо нею весь торт. Потім торт повторно і не менше ніж на 8 годин ставимо в холодильник, щоб коржі просочилися кремом.

    Крок 10. Готовий торт “Молочна дівчинка” з полуницею подаємо до чаю. Смачного!

    Полуничний торт з кремом чиз

    Полуничний торт з кремом-чиз – десерт смачний та затребуваний. У цьому рецепті готуємо крем на сирному сирі з цукровою пудрою, що зменшує солодку нудотність торта, а густа текстура дозволяє акуратно вирівняти верх і боки десерту. Тісто для торта замішуємо як для бісквіту. Для прошарку беремо свіжу полуницю, яка у тандемі з кремом-чиз буде літнім варіантом десерту.

    Час приготування: 2 години 20 хвилин.

    Час приготування: 1 год.

    Порції: 8.

    Складові:

    • Борошно – 1 ст.
    • Яйце – 4 шт.
    • Цукор – 6 ст.
    • Розпушувач – 1 ч.л.
    • Ванілін – 2 гр.
    • Полуниця свіжа – 300 гр.
    • Сир м'який сирний – 500 гр.
    • Цукрова пудра – 4 ст.
    • Масло вершкове – 100 гр.

    Процес приготування:

    Крок 1. Спочатку потрібно замісити бісквітне тісто для коржів. Охолоджені яйця акуратно поділити на білки та жовтки. Збити їх вінчиком до пишності, додати|добавляти| по три ложки цукру і перемішати.

    Крок 2. Потім збиті інгредієнти перекласти в посуд для замісу тіста і перемішати. Борошно просіяти через сито, змішати з розпушувачем та порційно пересипати до рідких інгредієнтів. Лопаткою швидко, щоб білки не осіли, замісити тісто до однорідного стану.

    Крок 3. Форму для випічки застелити папером і змастити невеликою кількістю вершкового масла. У форму перелити замішане тісто, вирівняти лопаткою поверхню і випікати бісквіт в духовці при 160 градусах протягом 30-35 хвилин.

    Крок 4. Поки бісквіт випікається, приготувати крем чиз. В окремий посуд покласти розм'якшене за кімнатної температури вершкове масло і добре розтерти його з 4 ложками цукрової пудри.

    Крок 5. До розтертої олії перекласти м'який сир, насипати ванілін і міксером збити в однорідну масу. Крем до початку збирання торта поставити в холодильник.

    Крок 6. Свіжу полуницю промити холодною водою, серветкою забрати зайву вологу і потім виделкою ягоди трохи розім'яти.

    Крок 7. Спечений бісквіт витягти з форми, остудити і довгим ножем або ниткою розрізати на 2 коржі.

    Крок 8. На страва сервіровки покласти один корж, на нього викласти полуницю і вилити полуничний сік.

    Крок 9. На полуницю нанести щільний шар крему чиз.

    Крок 10. Потім укласти другий корж і змастити кремом. Боки торта лопаткою так само добре намазати кремом, що залишився. Торт на 2:00 поставити в холодильник.

    Крок 11. Перед подачею до столу охолоджений полуничний торт з кремом-чиз декорувати на свій смак шматочками полуниці або інших ягід. Смачного!

    Як приготувати торт з полуницею?

    Сирний торт з полуницею переважно складається з молочних інгредієнтів, сиру з вершками, а в поєднанні зі свіжою полуницею робить десерт дуже легким і свіжим. Це хороша альтернатива здобній випічці з важкими масляними кремами. Готуємо торт без випічки та на основі пісочного печива, що зручно для тих господарок, які не люблять пекти торти. Сир вибираємо якісний. Торту потрібно мінімум 5 годин для настоювання та застигання сирного крему.

    Час приготування: 6 годин.

    Час приготування: 1 год.

    Порції: 10.

    Складові:

    • Печиво пісочне – 250 гр.
    • Масло вершкове – 100 гр.
    • Ваніль – 1 стручок
    • Сир 9% – 600 гр.
    • Цукрова пудра – 125 гр.
    • Желатин – 10 грн.
    • Вершки 33% – 250 мл.
    • Цедра лимона – 1 шт.
    • Полуниця – 400 гр.

    Процес приготування:

    Крок 1. Відразу готується основа торта. Невеликими кубиками нарізається вершкове масло і залишається на 20-30 хвилин за кімнатної температури для розм'якшення.

    Крок 2. Будь-яке, на ваш смак, пісочне печиво кладеться в щільний пакет і качалкою подрібнюється в дрібну крихту.

    Крок 3. В окремому посуді крихта печива добре перемішується з олією. Потім ця маса щільно укладається в роз'ємну форму і на 1:00 ставиться в холодильник.

    Крок 4. В інший посуд кладеться сир. Якщо він крупнозернистий, то протирається через сито. До сиру додається насіння одного стручка ванілі.

    Крок 5. Потім до сиру насипається цукрова пудра і додається цедра одного лимона. Сирна маса вінчиком добре перемішується. Желатин замочується у невеликій кількості холодної води.

    Крок 6. У сотейнику нагріваються приблизно до 40 градусів вершки, і в них розчиняється набряклий желатин. Ця суміш через сито переливається до сиру і міксером на невеликій швидкості збивається до однорідного крему.

    Крок 7. Потім крем викладається на охолоджену пісочну основу. Торт повторно ставиться у холодильник ще мінімум на 5 годин.

    Крок 8. Перед подачею торта до столу готується полунична начинка. Ягоди полуниці промиваються холодною водою, обсушуються серветкою та діляться на 3 частини. Дві третини полуниці подрібнюються у блендері із цукровою пудрою, і потім це пюре протирається через сито. Одна третина полуниці нарізається гарними скибочками.

    Крок 9. Охолоджений сирний торт акуратно з форми перекладається на плоску тарілку. Потім він поливається пюре ягідним і декорується скибочками полуниці і невеликою кількістю нарізаної соломкою лимонної цедри. Для більш густої текстури до ягідного пюре можна додати ½ чайної ложки замоченого желатину і масу прогріти. Смачного!

    Торт «Червоний оксамит» із полуницею

    Торт «Червоний оксамит» з полуницею – вишуканий десерт, яскравий і шикарний, але готується він нескладно, тільки потрібен час для наполягання. Відповідно до цього рецепту тісто для коржів замішується на кефірі і фарбується червоним гелієвим барвником. Білий крем готується на основі вершків та вершкового сиру. Полуниця додається до начинки і використовується для декору.

    Час приготування: 1,5 діб.

    Час приготування: 1 год.

    Порції: 12.

    Складові:

    Для коржів:

    • Борошно – 340 гр.
    • Цукор – 380 грн.
    • Кефір 32% – 200 мл.
    • Олія – 300 мл.
    • Яйце – 3 шт.
    • Порошок-какао – 2 ст.
    • Крохмаль – 2 ст.л.
    • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
    • Сода – 1 ч.л.
    • Барвник харчовий гелієвий – 2 год.
    • Сіль – ч.л.
    • Полуниця – 150 гр.

    Для крему:

    • Сир вершковий – 350 гр.
    • Вершки 33% – 80 мл.
    • Цукрова пудра – 100 грн.
    • Масло вершкове – 100 гр.
    • Сіль – ч.л.

    Процес приготування:

    Крок 1. Для коржів борошно з содою, порошком какао, розпушувачем і сіллю двічі просіяти через густе сито, щоб борошно збагатилося киснем і випічка вийшла пишною. У цю суміш насипати 300 г цукру та все перемішати.

    Крок 2. Борошняну суміш пересипати в чашу міксера. До неї розбити три яйця, налити потрібну кількість олії та теплого кефіру. Тісто замісити протягом 5 хвилин до ніжної однорідної консистенції.

    Крок 3. Потім до примішеного тіста насипати червоний гелієвий барвник. Кількість барвника можна збільшити, щоб коржі вийшли яскравими. Тісто ще раз перемішати.

    Крок 4. Круглу форму застелити папером, добре змастити маслом і налити половину замішаного тіста. Духовку розігріти до 180 градусів та випікати кожен корж протягом 30 хвилин. Готовність коржів перевірити дерев'яною паличкою.

    Крок 5. Спечені коржі витягти з форми і кожен розрізати навпіл довгим ножем або ниткою на тонкі коржики. Верхівки коржів підрівняти ножем. Потім розрізані три коржики загорнути в пакет і на 12:00 помістити в холодильник.

    Крок 6. Четвертий корж та обрізки подрібнити в блендері до дрібної крихти, що буде посипанням для торта.

    Крок 7. Перед збиранням торта приготувати крем. Вершкове масло розм'якшити заздалегідь при кімнатній температурі. Перекласти його в чашу блендера і поступово насипаючи пудру, перемішати на невеликій швидкості.

    Крок 8. До олії перекласти холодний вершковий сир і вже на середній швидкості збити ці інгредієнти до м'якого однорідного крему. Крем одразу перекласти в кондитерський мішечок.

    Крок 9. Полуницю промити, обсушити серветкою, нарізати шматочками і повністю обваляти в суміші крохмалю з рештою (80 г) цукром. На страва покласти один коржик. На нього у вигляді спіралі нанести шар крему та сформувати по краю невеликий бортик. На крем викласти половину полуниці, покрити її шаром крему та щільно укласти другий корж. Поверх його також нанести крем, покласти решту полуниці та прикрити третім коржем.

    Крок 10. Потім сформований торт з усіх боків рівномірно змастити кремом і обсипати крихтою, залишаючи вільною середину верху. Торт декорувати свіжими ягодами та на 12–24 години поставити в холодильник для просочення. Приготовлений «Червоний оксамит» із полуницею через цей час подати до столу. Смачного!

    Смачний торт “Фрезьє” з полуницею

    Торт «Фрезьє» з полуницею своїми формою, стилем та кольором робить десерт святковим та вишуканим. У цьому рецепті пропонується приготувати варіант класичного французького «Фрезьє» на основі легкого бісквіту, заварного крему та свіжої полуниці. Окантовка периметра торта половинками полуниці вважається візитівкою цього десерту.

    Час приготування: 2 години 40 хвилин.

    Час приготування: 2 години.

    Порції: 12.

    Складові:

    Для бісквіту:

    • Борошно – 200 гр.
    • Цукор – 150 гр.
    • Яйце – 5 шт.
    • Масло вершкове – 150 гр.
    • Полуниця – 200 гр.

    Для крему:

    • Молоко – 400мл.
    • Цукор ванільний – 20 гр.
    • Крохмаль картопляний – 40 гр.
    • Сіль – 5 гр.
    • Желатин листовий – 30 гр.

    Процес приготування:

    Крок 1. Насамперед відміряти згідно рецепту всі інгредієнти для торта, адже для випікання потрібна майже аптечна точність. Борошно одразу просіяти через сито. Вершкове масло|мастило| витримати при кімнатній температурі.

    Крок 2. Для тіста в сотейник розбити три курячі яйця, насипати до них половину кількості цукру і на маленькому вогні при постійному збиванні вінчиком нагріти до 40°С.

    Крок 3. Потім цю суміш збити міксером до консистенції сметани.

    Крок 4. Порційно в суміш насипати борошно, що просіює, і рухами лопаткою знизу-вгору замісити тісто.

    Крок 5. 50 г вершкового масла|мастила| розтопити і трохи остудити. Потім його втрутити в тісто.

    Крок 6. До 180 градусів розігріти духовку. Рознімну форму добре змастити олією, перелити в неї замішане тісто і протягом 40-45 хвилин спекти бісквіт. Готовність перевірити лучинкою.

    Крок 7. Поки бісквіт випікається, приготувати крем заварний. В окремий посуд розбити два яйця, насипати до них крохмаль з рештою цукру і добре перемішати.

    Крок 8. У сотейнику довести до кипіння молоко. Потім тонким струменем і при постійному помішуванні вінчиком перелити суміш яйця з крохмалем. Поварити крем до загусання.

    Крок 9. Листовий желатин, згідно з інструкцією упаковки, розвести водою.

    Крок 10. Потім набряклий желатин перекласти в гарячий крем, добре перемішати ще раз і зняти з вогню. Крем прикрити плівкою та остудити.

    Крок 11. Остиглий бісквіт акуратно витягти з форми і ниткою або довгим ножем розрізати на два коржі.

    Крок 12. Вершкове масло (100 г) збити міксером до білого кольору, перекласти його в заварний крем, що остигнув, і ретельно перемішати так само рухами лопатки знизу-вгору.

    Крок 13. У форму укласти один корж бісквіту. Полуницю промити, обсушити серветкою і більшу частину ягоди розрізати на половинки і акуратно укласти вздовж бортика форми. Інші ягоди рівномірно розкласти по коржу.

    Крок 14. Полуницю покрити половиною крему, укласти другий корж і покрити його рештою крему, вирівнявши поверхню лопаткою.

    Крок 15. Торт «Фрезьє» з полуницею на 3 години поставити в холодильник для просочення і потім можна подавати до чаю, прикрасивши на свій смак. Смачного!

    Полуничний торт зі сметанним кремом

    Полуничний торт зі сметанним кремом як простий і легкий десерт вважається варіантом французького «Фрезьє». Готуємо його на основі бісквітних коржів. Крем робимо на сметані із цукром. Полуниця краще підходить свіжа. Чудовий не нудотний смак і зовнішній вигляд роблять десерт гідним святкового столу.

    Час приготування: 1 година 20 хвилин.

    Час приготування: 35 хвилин.

    Порції: 8.

    Складові:

    • Борошно – 200 гр.
    • Цукор – 250 гр.
    • Яйце – 3 шт.
    • Розпушувач – 1 ч.л.
    • Сметана 30% – 460 грн.
    • Полуниця – 250 гр.
    • Шоколад для декору.

    Процес приготування:

    Крок 1. У посуд для замісу тіста розбиваються три курячі яйця, і до них всипається половина цукру.

    Крок 2. Ці інгредієнти збиваються міксером при максимальній швидкості протягом 10 хвилин.

    Крок 3. Потім у збиту масу кладеться 160 г жирної сметани.

    Крок 4. Борошно просіюється через сито, поєднується з розпушувачем і пересипається в рідку основу тіста. Віночком тісто швидко замішується до однорідної текстури.

    Крок 5. Форма для випікання застеляється пергаментом і добре змащується олією. До неї переливається замішане тісто.

    Крок 6. Духовка наперед розігрівається до 180 градусів. Випікається бісквіт протягом 45 хвилин. Готовність випічки перевіряється лучинкою.

    Крок 7. Спечений бісквіт остуджується, витягується з форми і будь-яким способом розрізається на три коржі.

    Крок 8. Для крему в окремий посуд кладеться сметана, що залишилася (300 г). До неї насипається решта цукру і протягом 7-8 хвилин міксером збивається крем.

    Крок 9. Полуниця споліскується холодною водою, обсушується серветкою та розрізається на половинки. Торт збирається на блюді сервіровки. На нього по черзі кладуться бісквітні коржі, змащуються сметанним кремом і поступово розкладаються половинки полуниці.

    Крок 10. Верхній корж і боки торта поливаються кремом, що залишився.

    Крок 11. Потім торт декорується натертим шоколадом та цілими ягодами полуниці.

    Крок 12. Приготовлений полуничний торт зі сметанним кремом на ніч ставиться в холодильник для просочення коржів і потім подається до чаю. Смачного!

    Мусовий торт з полуницею

    Мусовий торт із полуницею, як і всі десерти на основі ніжного мусу, витісняють із нашого столу солодощі класичні. За своєю суттю, мусовий торт – це торт, що здебільшого складається з м'якої пасти на основі різних загусників, і в ньому обов'язкові кілька шарів. У цьому рецепті основу торта робимо з печива, для другого шару мус готуємо з полуничним пюре, для третього шару беремо чисте полуничне пюре і декоруємо торт, збитими вершками зі свіжою полуницею. Рецепт нескладний, духовки не вимагає, але потрібен час для застигання мусу та желе.

    Час приготування: 6 годин.

    Час приготування: 1 год.

    Порції: 8.

    Складові:

    Основа:

    • Печиво – 100 гр.
    • Масло вершкове – 50 гр.
    • Какао – 2 ч.л.

    Мус:

    • Вершки 33% – 300 гр.
    • Полуниця (заморожена чи свіжа) – 300 гр.
    • Цукрова пудра – 100 грн.
    • Сік лимона – 2 ст.
    • Желатин – 10 грн.

    Желе:

    • Полуниця – 300 гр.
    • Цукрова пудра – 2 ст.
    • Желатин – 5 грн.

    Для декору:

    • Вершки 33% – 100 гр.
    • Полуниця – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Відразу готуються згідно з рецептом усі інгредієнти для торта, щоб усе було під рукою та у потрібній кількості. Желатин замочується у холодній воді згідно з інструкцією на упаковці.

    Крок 2. У чашу блендера кладеться печиво, насипається до нього какао і подрібнюється в дрібну крихту. Потім додається до крихти розтоплене вершкове масло і ще раз подрібнюється.

    Крок 3. Крихітка пересипається в роз'ємну форму і добре утрамбовується. Потім ставиться у холодильник на півгодини.

    Крок 4. За цей час готується мус. Вся (600 г) свіжа або заздалегідь розморожена полуниця подрібнюється в блендері однорідне пюре.

    Крок 5. Пюре протирається через сито видалення кісточок.

    Крок 6. Половина полуничного пюре переливається в окремий посуд. Замочений желатин розчиняється на водяній бані. До пюре насипається цукрова пудра, наливається сік лимона, додається желатин і добре перемішується.

    Крок 7. До появи м'яких піків міксером збиваються вершки.

    Крок 8. Потім полуничне з желатином пюре акуратно поєднується зі збитими вершками. Знімається проба і до смаку можна додати трохи цукрової пудри.

    Крок 9. Мус рівним шаром викладається у форму поверх печива і ставиться в холодильник на 1 годину для застигання.

    Крок 10. З другої частини полуничного пюре готується желе. До пюре насипається цукрова пудра, додається так само, як і для мусу, підготовлений желатин і добре перемішується. Полуничне желе виливається у форму поверх застиглого мусу, і все ставиться в холодильник на кілька годин, щоб желе добре застигло.

    Крок 11. Після закінчення застигання торт акуратно звільняється від форми. Міксером добре збиваються вершки і через кондитерський мішечок осідають на торт у формі розеток. На кожну розетку кладеться по одній полуниці.

    Крок 12. Торт знову ставиться в холодильник, щоб застигли вершки.

    Крок 13. Добре охолоджений мусовий торт із полуницею подається до чаю. Смачного!

    Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
    Коліжанка - жіночий інтернет-журнал