Хашлама з яловичини – густа навариста страва, що ідеально підходить для великого сімейного столу. Традиційно частування готують з м’яса, овочів та ароматних спецій. Якщо хочете приємно здивувати своїх близьких ситною та смачною хашламою, скористайтеся перевіреною кулінарною добіркою із шести покрокових рецептів із фото.
Вірменська Хашлама з яловичини на пиві
Вірменська хашлама з яловичини на пиві відрізняється насиченим смаком, апетитним ароматом і поживними властивостями. Відмінне блюдо для великої родини або компанії. Для приготування яскравою хашлами в домашніх умовах рекомендуємо скористатися перевіреним рецептом з нашої кулінарної добірки.
Час готування – 3 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Яловичина – 2-3 кг.
- Помідори – 2 кг.
- Цибуля ріпчаста – 2 кг.
- Часник – 2 головки.
- Морква – 2 шт.
- Пиво нефільтроване – 2 л.
- Перець болгарський – 1 кг.
- Перець чилі – 2 шт.
- Зелень – 200 гр.
- Сіль – 1 ст.л.
- Перець чорний мелений – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Овочі і зелень промиваємо. Яловичину промиваємо і ділимо на середні за розміром шматки.
Крок 2. Очищений ріпчаста цибуля розрізаємо на кільця.
Крок 3. Якщо на яловичині є плівки і прожилки, то їх видаляємо.
Крок 4. У казан викладаємо частина ріпчастої цибулі і очищену і розділену на часточки головку часнику.
Крок 5. Зверху щільно укладаємо частину м’яса. Злегка придавлюємо його руками.
Крок 6. Закриваємо м’ясо цибулею. Солимо і перчимо шари.
Крок 7. Для рівномірного розподілу радимо змішати сіль з перцем і посипати цієї сумішшю шари.
Крок 8. Далі викладаємо колечка болгарського перцю, попередньо очищеного від насіння.
Крок 9. Викладаємо кружечки помідор. Знову посипаємо сіллю і спеціями.
Крок 10. Викладаємо кружечки моркви.
Крок 11. Далі знову кладемо шматочки м’яса. Повторюємо шари.
Крок 12. Додаємо цибулю, зубчики другої головки часнику, перець чилі. Солимо і перчимо.
Крок 13. Сюди ж відправляємо шматочки болгарського перцю.
Крок 14. Викладаємо помідори з морквою.
Крок 15. Вливаємо нефільтроване пиво в зазначеній кількості.
Крок 16. Ставимо казан з вмістом на плиту або встановлюємо над багаттям.
Крок 17. Даємо вмісту закипіти і прикриваємо кришкою.
Крок 18. Готуємо частування два з половиною години.
Крок 19. В кінці доповнюємо блюдо подрібненою зеленню. Перемішуємо і даємо настоятися протягом 10 хвилин.
Крок 20. Вірменська хашлама з яловичини на пиві готова. Подавайте до столу і пробуйте!
Хашлама з яловичини на багатті в казані
Хашлама з яловичини на багатті в казані – дивовижне за смаком блюдо, яке точно здивує ваших близьких і гостей. Готове частування виходить неймовірно ситним, ароматним і в міру пікантним. Відмінно підійде для великої компанії або сім’ї. Беріть на замітку!
Час готування – 3. години 40 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 10
Інгредієнти:
- Яловичина – 2,5 кг.
- Картопля – 2 кг.
- Пиво – 1 л.
- Перець болгарський – 1 кг.
- Помідори – 1 кг.
- Баклажани – 1 кг.
- Цибуля ріпчаста – 1,5 кг.
- Морква – 1 кг.
- Перець гострий – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Базилік – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку займемося нарізкою овочів. Перці очищаємо від насіння і нарізаємо шматочками середнього розміру.
Крок 2. Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо півкільцями.
Крок 3. Помідори обробляємо на часточки.
Крок 4. Викладаємо продукти в казан шарами. Спочатку кладемо цибулю.
Крок 5. На нього викладаємо яловичину, попередньо нарізану середніми шматками.
Крок 6. Закриваємо м’ясний шар цибулею і перцем.
Крок 7. Очищаємо морква, нарізаємо часточками і викладаємо наступним шаром.
Крок 8. Доповнюємо казан перцями, баклажанами і помідорами.
Крок 9. Солимо заготівлю і доповнюємо базиліком. Вливаємо пиво і встановлюємо казан над багаттям. Тушкуємо три години до готовності.
Крок 10. Апетитна хашлама в казані на багатті готова. Діліть на порції і угощайтесь!
Хашлама з картоплею і овочами
Хашлама з картоплею і овочами виходить дуже соковитою, ситної і ароматною. Відмінне кулінарне рішення для вашого сімейного або святкового обіду. Приготувати апетитне блюдо своїми руками зможуть навіть новачки. Для цього скористайтеся перевіреним рецептом з покроковим описом процесу.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Яловичина – 0,7 кг.
- Картопля – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Вино червоне напівсолодке – 100 мл.
- Часник копчений мелений – 1 ч.л.
- Приправа для м’яса – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Лимон – 0,5 шт.
- Олія – 1 ст.л.
- Зелень – для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Яловичину заздалегідь розрізаємо на шматки середнього розміру і вимочуємо в невеликій кількості води з лимонним соком. Можна залишити в холодильнику на ніч.
Крок 2. Починаємо нарізку овочів і відразу викладаємо продукти шарами в обмазаний маслом казан.
Крок 3. Ріжемо помідори кружечками і кладемо їх першим шаром.
Крок 4. Далі кладемо м’ясо і півкільцями ріпчастої цибулі. Посипаємо шари копченим часником і приправою для м’яса.
Крок 5. Ріжемо соломкою болгарські перці і викладаємо їх в казан.
Крок 6. Закриваємо шари кружечками попередньо очищеної картоплі. Додаємо сіль, вино і трохи води. Тушкуємо блюдо на невеликому вогні 1 годину.
Крок 7. Ситна і апетитна хашламу з картоплею і овочами готова. Доповнюйте зеленню і можете пригощатися!
Хашлама з яловичини по-грузинськи
Хашлама їх яловичини по-грузинськи відрізняється насиченим смаком, яскравим ароматом і поживними властивостями. Відмінне блюдо для великої родини або компанії. Для приготування традиційної хашлами в домашніх умовах рекомендуємо скористатися перевіреним рецептом з нашої кулінарної добірки.
Час готування – 2 години 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Яловичина – 1 кг.
- Помідори – 6 шт.
- Цибуля ріпчаста – 6 шт.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Часник – 1 головка.
- Кінза – за смаком.
- Петрушка – за смаком.
- Базилік – за смаком.
- Картопля – 2 шт.
- Айва – 1 шт.
- Пиво – 1 ст.
- Спеції для м’яса – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Вибираємо відповідний шматок яловичини і промиваємо її під водою.
Крок 2. Помідори нарізаємо часточками.
Крок 3. Перець очищаємо від насіння і нарізаємо соломкою.
Крок 4. Очищений ріпчасту цибулю обробляємо півкільцями.
Крок 5. Промиваємо і подрібнюємо зелень.
Крок 6. Яловичину нарізаємо шматками середнього розміру.
Крок 7. У казан або каструлю з товстим дном викладаємо продукти шарами. Спочатку кладемо помідори.
Крок 8. Закриваємо їх цибулею.
Крок 9. По верху розділимо болгарський перець.
Крок 10. Викладаємо подрібнену зелень.
Крок 11. М’ясо добре солимо і посипаємо спеціями.
Крок 12. Кладемо яловичину до решти інгредієнтів. Сюди ж відправляємо зубчики часнику.
Крок 13. Можна повторити шари. Всі продукти закриваємо помідорами.
Крок 14. Вливаємо стакан пива і готуємо блюдо 2 години на невеликому вогні.
Крок 15. В кінці викладаємо часточки айви і картоплі. Тушкуємо до готовності продуктів.
Крок 16. Апетитна хашламу по-грузинськи готова. Подавайте до столу!
Хашлама з яловичини з баклажанами
Хашлама з яловичини з баклажанами виходить неймовірно соковитою, ситною і ароматною. Відмінне кулінарне рішення для вашого сімейного або святкового обіду. Приготувати колоритне блюдо на своїй кухні зможуть навіть новачки. Для цього скористайтеся перевіреним рецептом з покроковим описом процесу.
Час готування – 1 година 40 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Окіст яловичий – 0,7 кг.
- Грудинка яловича – 0,7 кг.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 кг.
- Баклажан – 1 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Петрушка – 1 пучок.
- Тархун – 1 пучок.
- Базилік червоний – за смаком.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Вода – 500 мл.
- Вино червоне – 200 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Яловичі частини добре промиваємо під водою і ділимо на шматки середнього розміру.
Крок 2. Викладаємо м’ясо в велику каструлю або казан. Накриваємо його цибулею, який попередньо нарізаємо тонкими півкільцями.
Крок 3. Промиваємо помідор і баклажан. Нарізаємо їх тонкими колами і відправляємо в загальну масу.
Крок 4. Сюди ж відправляємо шматочки болгарського перцю, який попередньо очищаємо від насіння.
Крок 5. Очищаємо і промиваємо картоплю. Ділимо його на чотири частини і відправляємо в загальну масу.
Крок 6. Відправляємо в вміст сіль, спеції і подрібнену зелень. Вливаємо воду. Кип’ятимо блюдо на сильному вогні під кришкою, після вливаємо вино і тушкуємо на невеликому вогні 40 хвилин до готовності.
Крок 7. Соковита хашлама з яловичини з баклажанами готова! Подавайте до столу разом з наваристим бульйоном!
Хашлама з яловичини в мультиварці
Хашлама з яловичини в мультиварці порадує цікавим смаком, апетитним ароматом і поживними властивостями. Ідеальне блюдо для великої родини або компанії. Для приготування яскравою хашлами в домашніх умовах рекомендуємо скористатися перевіреним рецептом з нашої кулінарної добірки.
Час готування – 3 години 20 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Яловичина на кістки – 1,5 кг.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Картопля – 5 шт.
- Помідори – 0,5 кг.
- Перець болгарський – 3 шт.
- Часник – 1 головка.
- Зелень подрібнена – 3 ст.л.
- Коріандр мелений – 1 ч.л.
- Хмелі-сунелі – 2 ч.л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Перець гострий – 1 шт.
- Вода – 2 ст.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Яловичину на кістки промиваємо під водою, після ділимо її на шматки середнього розміру.
Крок 2. Очищаємо зубчики часнику і розтираємо їх до однорідності в ступці з сіллю і частиною спецій.
Крок 3. Підготуємо овочі. Картоплю і морква очищаємо від шкірки і ріжемо колами, перець болгарський очищаємо від насіння і плодоніжки ріжемо шматочками, цибулю очищаємо від лушпиння і також нарізаємо середніми шматочками. Помідори ошпарюємо і очищаємо від шкірки.
Крок 4. На дно чаші мультиварки кладемо трохи яловичого жиру, потім м’ясні шматки і овочі шарами. Між шарами розділимо спеції і заготівлю з часнику.
Крок 5. На останній шар кладемо ошпаренние помідори і гострий перець цілком. Викладаємо залишилися спеції.
Крок 6. Вливаємо воду і готуємо блюдо три години в режимі « тушкування ».
Крок 7. Хашлама з яловичини в мультиварці готова. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!