Гарбуза, як і кабачків, часто буває дуже багато. І тому з нього можна приготувати безліч смаколиків – починаючи від випічки і закінчуючи різними соками. Сьогодні пропоную Вам рецепт гарбузового рулета, який Ви зможете легко приготувати в домашніх умовах, і порадувати своїх рідних смачною і корисною випічкою до чаю.
Тому, рецепт цього рулету – ще один чудовий варіант, де можна використовувати гарбуз.
Інгредієнти:
- Борошно – 110 г
- Розпушувач – 1/2 ч. л.
- Сода – 1/2 ч. л.
- Сіль – 1/4 ч. л.
- Кориця мелена – 1 ч. л.
- Імбир мелений – 1/4 ч. л.
- Мускатний горіх – 1/4 ч. л.
- Яйця великі – 3 шт
- Цукор – 200 г
- Гарбузове пюре – 2/3 склянки
Крем:
- Крем чіз – 230 г
- Вершкове масло кімнатної температури – 85 г
- Цукрова пудра – 120 г
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
З’єднайте борошно, сіль, соду, розпушувач, корицю, імбир, мускатний горіх. - В окремій ємності збийте яйця із цукром протягом 2 хвилин. Додайте гарбузове пюре та сухі інгредієнти. Перемішайте до однорідної маси.
- Деко розміром 25х40 см застеліть пергаментом і змастіть його олією.
Вилийте тісто, рівномірно розподіліть. - Випікайте 10-15 хвилин.
Загорніть тісто в рулет, доки воно не охололо. - За потреби перев’яжіть його, щоб не розвернувся. Остудіть на решітці.
- Збийте у крем вершкове масло із вершковим сиром та цукровою пудрою.
- Розгорніть тісто, що остигло. Зніміть його з пергаменту. Розподіліть начинку та закрутіть у рулет.
- Обмотайте харчовою плівкою та приберіть у холодильник на пару годин.
Зберігати такий рулет можна близько 4 днів або до 2 місяців у морозилці.
Автор рецепта: Мarina Рronina Оfficial