Фруктовий торт – дуже смачний рецепт приготування з покроковим фото

Торт з фруктами – бажаний гість на будь-якому святкуванні. Різноманітність його варіантів просто космічна, і це дозволяє створити свій неповторний фірмовий рецепт. Фруктові торти більш низькокалорійні в порівнянні з іншими варіантами. А ще вони красиві, яскраві, свіжі, соковиті, неймовірно смачні і навіть трішки корисні.

Інгредієнти:

Для бісквіта:

  • Яйця курячі 5 шт
  • Цукор 170 г
  • Ванільний цукор 10 г
  • Крохмаль (будь-який) 35 г
  • Борошно 90 г

Для крему:

  • Вершки 33-36% жирності 450 г
  • Цукрова пудра 50 г
  • Желатин 5 г
  • Вода 50 г

Для цукрового сиропу:

  • Цукор 80 г
  • Вода 80 г

Фрукти (будь-які по сезону):

  • Персики 600 г
  • Ківі 200 г

Фруктовий торт покроковий фото-рецепт:

7e3e698450b30af86ccc222f44975fbf

Із зазначених інгредієнтів спекти бісквіт. Рекомендована температура духовки 170 * С. Орієнтовний час випікання 35-40 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою. Вирівнюємо верхівку, і розрізаємо бісквіт уздовж на два коржі.

8fe26e81fa75f572c8827b1cf5384821

Желатин заливаємо холодною водою, розмішуємо, і залишаємо для набухання.

a16c684a6cebf48adc07607b6c978efb

Готуємо сироп. Цукор заливаємо водою, ставимо на вогонь, і доводимо до кипіння.

d85109fab5b6c382e7044728f4c77ac2

Переливаємо сироп в піалу, і залишаємо остигати.

97a32091093df9575530abb3ea4111b5

Персики очищаємо від шкірки, і нарізаємо тонкими часточками.

ca4738c67be53f91613314a05830758d

Ківі нарізаємо пластинками, і вирізаємо фігурки.

ace4105a205868da21a225bf11377329

Охолоджені вершки збиваємо з цукровою пудрою в пишну масу.

7ff085a7797cc03a2616878d4895afbb

Набухлий желатин розчиняємо на водяній бані. Додаємо в нього пару столових ложок збитих вершків, розмішуємо, і виливаємо до основної вершкової маси. Ще раз ретельно перемішуємо міксером.

276a787e2b93287ca6f42abb6ab89fb2

Частину вершків відкладаємо в кондитерський мішок для прикраси.

1fa0c250c66d93d773610c220a988b2b

Коржі просочуємо сиропом.

301ef7a3fa9d31b8cd94ed907d082fed

По краю нижнього коржа формуємо валик з крему, а в центрі розподіляємо фрукти в один шар.

b31983217c2d37811bdac918f389c31c

Зверху наносимо крем, і розрівнюємо його лопаткою, щоб заповнити всі порожнечі.

b636664718b9d875617c23b2ee347297

Викладаємо на крем другий корж, просочуємо сиропом. Верх і боки торта покриваємо кремом.

e23c40f98be0924a291f786264f9b079

Верх торта декоруємо фруктами, а боки і кант прикрашаємо кремом за допомогою фігурних насадок.

8fa227dd896929eb997eb6ae6c7c6601

Ставимо торт в холодильник для просочування на 2 години. Нарізаємо на порційні шматки, і подаємо до столу. Смачного!

Фруктовий торт відео-рецепт:

 

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал