Торт з фруктами – бажаний гість на будь-якому святкуванні. Різноманітність його варіантів просто космічна, і це дозволяє створити свій неповторний фірмовий рецепт. Фруктові торти більш низькокалорійні в порівнянні з іншими варіантами. А ще вони красиві, яскраві, свіжі, соковиті, неймовірно смачні і навіть трішки корисні.
Інгредієнти:
Для бісквіта:
- Яйця курячі 5 шт
- Цукор 170 г
- Ванільний цукор 10 г
- Крохмаль (будь-який) 35 г
- Борошно 90 г
Для крему:
- Вершки 33-36% жирності 450 г
- Цукрова пудра 50 г
- Желатин 5 г
- Вода 50 г
Для цукрового сиропу:
- Цукор 80 г
- Вода 80 г
Фрукти (будь-які по сезону):
- Персики 600 г
- Ківі 200 г
Фруктовий торт покроковий фото-рецепт:
Із зазначених інгредієнтів спекти бісквіт. Рекомендована температура духовки 170 * С. Орієнтовний час випікання 35-40 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою. Вирівнюємо верхівку, і розрізаємо бісквіт уздовж на два коржі.
Желатин заливаємо холодною водою, розмішуємо, і залишаємо для набухання.
Готуємо сироп. Цукор заливаємо водою, ставимо на вогонь, і доводимо до кипіння.
Переливаємо сироп в піалу, і залишаємо остигати.
Персики очищаємо від шкірки, і нарізаємо тонкими часточками.
Ківі нарізаємо пластинками, і вирізаємо фігурки.
Охолоджені вершки збиваємо з цукровою пудрою в пишну масу.
Набухлий желатин розчиняємо на водяній бані. Додаємо в нього пару столових ложок збитих вершків, розмішуємо, і виливаємо до основної вершкової маси. Ще раз ретельно перемішуємо міксером.
Частину вершків відкладаємо в кондитерський мішок для прикраси.
Коржі просочуємо сиропом.
По краю нижнього коржа формуємо валик з крему, а в центрі розподіляємо фрукти в один шар.
Зверху наносимо крем, і розрівнюємо його лопаткою, щоб заповнити всі порожнечі.
Викладаємо на крем другий корж, просочуємо сиропом. Верх і боки торта покриваємо кремом.
Верх торта декоруємо фруктами, а боки і кант прикрашаємо кремом за допомогою фігурних насадок.
Ставимо торт в холодильник для просочування на 2 години. Нарізаємо на порційні шматки, і подаємо до столу. Смачного!
Фруктовий торт відео-рецепт: