Болгарський перець – овоч дуже смачний сам по собі, а якщо його ще й начиняти соковитим м’ясом з додаванням рису, то виходить дуже гарне, а головне смачне і нескладна страва, яке можна приготувати на вечерю або подати на святковий стіл.
Перці з фаршем і рисом цілком у духовці
Існує безліч варіацій начинок для фарширування перцем: куряча грудка, ропні сир, овочі з грибами, але в класичному рецепті, болгарські перці начиняють саме соковитим свинячим фаршем з додаванням рису.
Час готування – 55 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 8.
Інгредієнти:
- перець болгарський – 8 шт.
- Фарш зі свинини – 500 гр.
- Рис пропарений – 0,2 ст.
- Цибуля – 2 шт.
- Часник – 3-4 зуб.
- Морква – 2 шт.
- Паста томатна – 3 ст.л.
- Сметана – 3 ст. л.
- Олія соняшникова – 3 ст.л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Вода – ½ ст.
Процес приготування:
- Починаємо готувати начинку. Насамперед відварюємо рис до напівготовності, тобто, крупинки повинні вийти м’якими зовні і твердими всередині.
- Дві цибулини середнього розміру очищаємо від лушпиння та дрібно нарізаємо.
- Кілька зубчиків часнику також подрібнюємо або пропускаємо через прес.
- Моркву натираємо на крупній тертці і пасеруємо разом з цибулею і часником до рум’яності і м’якості.
- Змішуємо зажарку з остиглим рисом.
- Далі додаємо фарш кімнатної температури, солимо і перчимо за своїм смаком.
- Всі інгредієнти ретельно перемішуємо.
- Солодкий перець обполіскувати під струменем води, обсушуємо за допомогою паперових рушників і акуратно зрізаємо верхівку. Потім вирізаємо білі перегородки і витягаємо все насіння.
- За допомогою ложки щільно фаршируємо кожен перець і зверху прикриваємо верхівкою, яку до цього зрізали.
- Коли всі заготовки наповнені начинкою – перекладаємо їх у форму для запікання, попередньо змащену маслом.
- В окремій ємності готуємо заливку: змішуємо воду, томатну пасту (можна замінити кетчупом або подрібненими томатами у власному соку) і сметану – заливаємо наші перці.
- Випікаємо 35-40 хвилин при температурі 200 градусів за Цельсієм.
- До столу подаємо прямо з духовки, полив зверху сметаною. Приємного апетиту!
Як запекти фаршировані перці в духовці з сиром?
Ніжне ароматне блюдо, приготоване з яскравих солодких перців з начинкою з м’якого сиру – це дуже просто і швидко, а головне – смачно. У рецепті використовуються доступні інгредієнти, які з легкістю можна замінювати під свій смак. Наприклад, використовувати не ропні сир, а сир.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Перець солодкий – 1,5 шт.
- Фета – 200 гр.
- Сир твердий – 100 гр.
- Часник – 3-4 зуб.
- Петрушка – ½ пучка.
- Оливкова олія – 3 ст.л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Паприка копчена – за смаком.
Процес приготування:
- Готуємо начинку. У глибоку піалу перекладаємо ропні сир і розминаємо його за допомогою вилки.
- Кілька зубчиків часнику подрібнюємо або пропускаємо через Часничниці і додаємо до Фете. Сюди ж додаємо мелений перець, паприку і дві ложки якісного оливкової олії.
- 100 грамів сиру твердих сортів натираємо на крупній тертці.
- З’єднуємо два види сирів між собою і гарненько перемішуємо.
- Петрушку обполіскувати, обсушуємо і дрібно шаткуємо.
- Подрібнену зелень відправляємо до сирної маси і знову заважаємо.
- Болгарський перець розрізаємо на дві рівні частини (вздовж) і очищаємо від всіх насіння і білих перегородок.
- Половинки викладаємо у форму для запікання, змащену невеликою кількістю масла. < span itemprop = “image” itemscope itemtype = “https://schema.org/ImageObject”>
- Фаршируємо перці ароматною начинкою і запікаємо близько 15-20 хвилин при температурі 180-190 градусів.
- Таке блюдо однаково добре на смак і в холодному, і в гарячому вигляді . Рекомендується подавати як гарнір або як самостійну страву. Приємного апетиту!
Соковиті фаршировані перці, запечені в духовці з підливою
Класичний рецепт фаршированих болгарських перців, томління в духовці, з підливою зі сметани і томатного соусу. Овочі виходять дуже ніжними і просто тануть у роті.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 9-10 шт.
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 9-10 шт.
- Фарш – 500 гр.
- Рис – 4 ст.л.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Помідори – 2 шт.
- Цукор-пісок – ¼ ч.л.
- Олія соняшникова – 2-3 ст.л.
- Паста томатна – 3 ст.л.
- Сметана – 150-200 мл.
- Вода – 1-1,5 ст.
- Кріп (сушений) – 1 ч.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
- Солодкий перець гарненько промиваємо під струменем води, даємо час обсохнути і акуратно позбавляємося від насіння і перегородок усередині кожного плоду.
- У пательні розігріваємо трохи рослинного масла, розпалює його і обсмажуємо перець до рум’яності з усіх боків.
- Приготуємо начинку. Рис відварюємо в підсоленій воді близько 10-12 хвилин і охолоджуємо.
- Цибулю подрібнюємо на невеликий кубик, а морквину натираємо на крупній або середній тертці.
- Пасеруємо овочі до м’якості протягом 5-7 хвилин, постійно помішуючи.
- З’єднуємо все компоненти для класичної начинки: фарш, крупу і зажарку. Додаємо улюблені спеції, солимо і перчимо за своїм смаком.
- Для приготування соусу, два томата натираємо на дрібній тертці або перебиваємо блендером. До що вийшло пюре засипаємо сушений кріп, цукровий пісок і подрібнений часник.
- Томатний соус змішуємо з фаршем і щільно начиняє кожен перчик за допомогою ложки. Повторюємо маніпуляцію, поки все інгредієнти не будуть витрачені і перекладаємо в вогнетривку форму з високими бортиками.
- Для заливки в півтори склянки води додаємо сметану, томатну пасту і перемішуємо до однорідності. Отриманою сумішшю заливаємо начинені перці.
- Тушкуємо в духовій шафі до готовності, приблизно 50-60 хвилин при температурі 160-180 градусів. Подаємо в гарячому вигляді зі сметаною. Приємного апетиту!
Фарширований болгарський перець з куркою і грибами в духовці
Соковите, легке і низькокалорійне блюдо готуємо з солодкого перцю з начинкою з ніжного курячого філе з додаванням грибів. Рецепт не займе багато вашого часу, а результат напевно порадує.
Час готування – 1 ч. 5 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Філе куряче – 300 гр.
- Печериці – 300 гр.
- Сир – 150 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Кріп – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія соняшникова – 2-3 ст.л.
Процес приготування:
- Починаємо підготовку з начинки. Для її приготування одну цибулину середнього розміру очищаємо і дрібно шаткуємо, а потім обсмажуємо на невеликій кількості олії до напівпрозорості.
- Гриби обполіскувати, обсушуємо і ріжемо на тонкі пластини.
- Печериці відправляємо до пасерувати цибулі і тушкуємо на повільному вогні близько 10-12 хвилин.
- Філе подрібнюємо на невеликі кубики.
- Птаха також відправляємо на сковорідку, додаємо дрібно нашатковану кріп, сіль і перець за своїм смаком і ретельно перемішуємо. Продовжуємо підготовку під кришкою ще 5-7 хвилин.
- Приступимо до головного інгредієнта – перцю. Розрізаємо кожен овоч на половинки і зачищаємо від насіннєвої коробочки.
- У кожну частину викладаємо по кілька столових ложок ароматної гарячої начинки і перекладаємо на деко, застелене фольгою або пергаментним папером для запікання. Відправляємо в духовку на 20 хвилин при температурі 180 градусів.
- Після закінчення часу, все «човники» щедро посипаємо сиром твердих сортів, натертим на середній тертці і продовжуємо випікати ще 5 хвилин.
- Ніжні і легкі перчики з курячої начинкою готові. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт перців, фаршированих овочами та рисом
Домашні перчики, начинені вегетаріанської начинкою – виключно овочами і невеликою кількістю рису – це дуже легке, але в той же час ситне блюдо, яке можна подавати як гарнір або закуски.
Час готування – 1 ч. 55 хв.
Час приготування – 1 ч. 20 хв.
Порції – 6-8.
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 8-10 шт.
- Олія соняшникова – 1-2 ст.л.
- Для начинки:
- Рис – ½ ст.
- Томати – 1-2 шт.
- Морква – 1-2 шт.
- Цибуля – 1-2 шт.
- Часник – 2-3 зуб.
- Петрушка – 1 пучок.
- Олія – 2 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Для соусу:
- Томати – 4-5 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 1-2 зуб .
- Кетчуп – 1-2 ст.л.
- Цукор-пісок – ½ ч.л.
Процес приготування:
- Готування починають з основного інгредієнти – солодкого перцю. Кожен овоч ретельно промиваємо і акуратно виймаємо все насіння і перегородки, які знаходяться всередині. Підготовлені плоди злегка обсмажуємо на соняшниковій олії.
- Приготуємо ароматну начинку. Для цього відварюємо півсклянки рису до напівготовності. Ріпчасту цибулю, томати, часник і зелень подрібнюємо за допомогою ножа на невеликі кубики, а моркву натираємо на крупній тертці.
- На гарячому маслі пасеруємо цибулю і моркву до рум’яності і даємо трохи охолонути. Потім в глибокій тарілці з’єднуємо зажарку, рис, кубики томата, часник і дрібно нашатковану зелень, солимо і перчимо за своїм смаком – перемішуємо. Отриманою масою заповнюємо порожні порожнини кожного перцю.
- Далі займемося приготуванням імпровізованого соусу, нагадує лечо. Подрібнену цибулю і часник обсмажити на олії кілька хвилин, потім додаємо солодкий перець, нарізаний невеликими кубиками і томати, перебиті в блендері до однорідності або натерті на дрібній тертці (без шкірки). Млоїмо соус на повільному вогні, прикривши кришкою не менше 15-20 хвилин. За кілька хвилин до готовності кладемо кілька ложок кетчупу, трохи цукрового піску, сіль і ретельно перемішуємо. Продовжуємо готувати ще 2-3 хвилини і знімаємо з плити.
- Начинені перці перекладаємо в каструлю (якщо готуємо на плиті – томити 40 хвилин на повільному вогні під кришкою) або в форму для запікання з високими бортами, заливаємо апетитним соусом і запікаємо близько 50 хвилин при температурі 160-180 градусів. Приємного апетиту!
Як приготувати фаршировані перці в сметанному соусі в духовці?
Приготувати соковиті, що тануть у роті перці, начинені фаршем з рисом, та ще погашені в соусі зі сметани – зовсім нескладно. Найтриваліше в цьому рецепті – це сам процес запікання. Таке блюдо відмінно підходить для сімейної вечері або обіду.
Час готування – 1 ч. 25 хв.
Час приготування – 45 хв.
Порції – 9 шт.
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 9 шт.
- Свинина – 200 гр.
- Яловичина – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Спеції – за смаком.
- Рис – ½ ст.
- Сметана – 500 мл.
- Борошно житнє – 2 ст.л.
Для розсолу:
- Оцет 9% – 2 ст.л.
- Цукор-пісок – 1 ст.л.
- Сіль – 1 ст.л.
- Вода – 2,5 л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
- Готуємо фарш. Перекручуємо свинину і яловичину в рівних пропорціях за допомогою м’ясорубки або використовуємо готовий покупної продукт.
- Також подрібнюємо одну середню цибулину, вбиваємо одне яйце, додаємо спеції, які подобаються, сіль, перець і замішуємо.
- Промитий рис відварюємо в підсоленій воді близько 5-7 хвилин до напівготовності.
- Зливаємо зайву рідину з крупи, даємо трохи охолонути і з’єднуємо з м’ясом.
- Наша начинка готова, саме час зайнятися основним інгредієнтом – солодкими болгарськими перцями.
- З кожного овоча акуратно виймаємо насіннєву коробочку і обполіскувати водою.
- Коли плоди очищені, відправляємо їх в киплячий розсіл (який дуже легко готується з цукру, солі, оцту і води) на 5 хвилин.
- Після закінчення часу обережно виймаємо перці і охолоджуємо при кімнатній температурі.
- Коли овочі комфортно тримати в руках – починаємо фарширування. За допомогою ложки щільно начиняє кожен перець практично до самого верху.
- Приготуємо сметанну заливку. Для її приготування, в окремій ємності з’єднуємо 2 склянки розсолу (в якому ми обшпарюємо перці) і 2 ложки борошна – розмішуємо.
- Сюди ж додаємо необхідну кількість сметани (будь-якої жирності).
- Начинені перці перекладаємо в глибоку форму для запікання і заливаємо вийшов сметанним соусом.
- Випікаємо 40 хвилин при температурі 180 градусів. До столу подаємо в гарячому вигляді. Приємного апетиту!
Дуже смачні перці, фаршировані курячою грудкою в духовці
Овочі з м’ясом – це безпрограшна комбінація, тому пропоную з’єднати два блюда в одному і приготувати ніжні перці, начинені куркою і овочами. Гаряче виходить неймовірно ніжним і ароматним.
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 8 шт.
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 7-8 шт.
- Філе куряче – 300 гр.
- Цибуля – 3 шт.
- Томати – 5 шт.
- Рис – 50 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Петрушка – 30 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Оливкова олія – 50 мл.
- Сир – 70 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
- Почнемо з основного продукту – перцю. Зрізаємо верхівки і акуратно виймаємо перегородки і насіння, після гарненько обполіскувати водою.
- Підготуємо начинку. Для цього в глибокій тарілці з’єднуємо 300 грамів подрібненого філе птиці, рис (відварений 5 хвилин після закипання), дрібно нарізані 2 цибулини, 2 помідори, зелень, часник і вершкове масло. Додаємо сіль, чорний перець за своїм смаком і ретельно перемішуємо всі інгредієнти.
- Ароматної начинкою фаршируємо кожен перчик.
- Приготуємо підливу. Цибуля що залишалась дрібно шаткуємо й обсмажуємо на оливковій олії до напівпрозорості. Томати обдаємо окропом, знімаємо тонку шкірку, нарізаємо кубиками і відправляємо до цибулі. Солимо і Томім під кришкою 7 хвилин на повільному вогні.
- Гарячий соус перебиваємо блендером до однорідної консистенції і виливаємо на дно форми для запікання. Поверх викладаємо начинені птахом перці і запікаємо півгодини при температурі 200 градусів. Бажано, періодично перевертати кожен перчик.
- Через 30 хвилин присипаємо блюдо натертим сиром і готуємо ще 10 хвилин.
- До столу подаємо, прикрасивши свіжою зеленню і полив сметаною. Приємного апетиту!
Дієтичні перці, фаршировані індичкою в духовці
Смачне дієтичне блюдо можна з легкістю приготувати з яскравого болгарського перцю і ніжного м’яса птиці – індички. Таке гаряче відмінно підходить для вечері і особливо сподобається тим, хто намагається правильно харчуватися і стежить за своєю фігурою і здоров’ям.
Час готування – 1 ч. 15 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Перець солодкий – 6 шт.
- Філе стегна індички – 600 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Томат – 1 шт.
- Сметана – 5-6 ст.л.
- Сир – 70-100 гр.
- Олія соняшникова – 2-3 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
- Підготуємо основний компонент нашого страви – перці. Кожен овоч розрізаємо на дві частини, очищаємо від насіння і перегородок і викладаємо на деко, змащене невеликою кількістю соняшникової олії.
- Для начинки нарізаємо дрібними кубиками м’якоть індички, одну цибулину і помідор.
- Заправляємо підготовлені інгредієнти сметаною і додаємо сіль і перець за своїм смаком.
- Начиняємо кожну частину перців ніжною і ароматною начинкою.
- Запікаємо 40 хвилин при температурі 200 градусів.
- Після закінчення часу присипаємо половинки натертим сиром і готуємо ще 7-10 хвилин. Виймаємо з духовки, поливаємо зверху сметаною і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Як смачно запекти фаршировані перці в фользі?
Неймовірно смачне і ситне гаряча страва з солодких болгарських перців з фаршем, запечене під сирної «шапкою» в духовій шафі. Приготувати таку смакоту дуже просто, а результат порадує вас і ваших близьких.
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 4 шт.
- Фарш – 200 гр.
- Сир – 70-100 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Майонез – 30-40 мл.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
- Готуємо всі необхідні продукти. Овочі очищаємо, сир натираємо, а фарш розморожуємо.
- Перці вертикально розрізаємо навпіл, плодоніжки залишаємо, а насіннєву коробочку видаляємо.
- Одну цибулину дрібно нарізаємо.
- Для начинки з’єднуємо подрібнену цибулю і фарш кімнатної температури. Додаємо сіль, перець і ретельно перемішуємо.
- ¾ частини сиру додаємо до м’яса і знову розмішуємо.
- За допомогою ложки, акуратно і досить щільно начиняє наші перці і перекладаємо в форму для запікання.
- Поверх начинки додаємо трохи майонезу – для більш ніжного смаку.
- Щільно запечатує зверху форму фольгою і відправляємо в духовку на 40 -50 хвилин при температурі 180-190 градусів. За 10 хвилин до готовності знімаємо фольгу і посипаємо сиром, що залишився.
- До столу подаємо в гарячому вигляді, блюдо відмінно поєднується зі свіжою зеленню. Приємного апетиту!