Домашня піца в духовці – її любить кожен. Хтось любить їсти, хтось готувати, а хтось і те, і інше. Домашня випічка просто божественна. Тісто для піци готують різними методами. У добірці розглянемо різні варіанти. І начинки використовують найрізноманітніші. Тут все в ваших руках і залежить від фантазії. Домашня піца підкорить вас раз і назавжди. Ніжне тісто, море апетитної начинки і ваші дружні посиденьки приречені на успіх. Їжте різноманітно і з задоволенням!
Піца «Пепероні» в духовці
Піца «Пепероні» в духовці присутня в моєму житті з часів студентства. Спочатку була найпростіша і дешева піца з столовій. З віком і зміною фінансового становища – піца з кафешок. Але жоден варіант не зрівняється з цієї домашньої випічкою. Рецепт знайшовся сам собою, і тепер купівельна піца і поруч не стояла.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно пшеничне – 180 гр.
- Вода питна – 120 мл.
- Сіль – щіпка.
- Цукор-пісок – щіпка.
- Дріжджі сухі швидкодіючі – 1 ч.л.
- Оливкова олія – 20 гр.
Для начинки:
- Ковбаса сирокопчена « Пепероні » – 100 гр.
- Сир «Моцарела» – 150 гр.
- Паста томатна – 1 ч.л.
- Часник – 1 зубчик.
- Помідори – 2 шт.
- Орегано – щіпка.
- Базилік сушений – щіпка.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Оливкова олія – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед у велику ємність просійте пшеничне борошно через дрібне сито. Всипте сіль і цукор за смаком. Додайте швидкодіючі сухі дріжджі. Перемішайте вінчиком.
Крок 2. Налийте теплу воду. Перемішайте вилочкою, поки це можливо.
Крок 3. Вилийте оливкову олію.
Крок 4. Далі продовжуйте вимішувати тісто руками. Замісити м’яке еластичне тісто. На це піде близько 10 хвилин.
Крок 5. Миску затягніть харчовою плівкою і поставте в тепле місце підходити. Коли тісто збільшиться приблизно в два рази, можна приступити до формування випічки. Знадобиться близько півтори години, все залежить від якості дріжджів і борошна.
Крок 6. Помідори вимийте. Зробіть хрестоподібні надрізи. Складіть в миску і залийте окропом. Залиште буквально на пару хвилин. Перекладіть в крижану воду, а потім зніміть шкірку. Видаліть плодоніжку.
Крок 7. У чашу подрібнювача складіть очищені і розрізані на частини помідори і подрібніть в пюре.
Крок 8. У сотейник налийте оливкова олія і нагрійте. Томатне пюре перелийте в сотейник. Додайте подрібнений зубчик часнику, сушений орегано і базилік. Посоліть і поперчіть. Для кольору додайте томатну пасту хорошої якості.
Крок 9. Постійно помішуючи, забирайте томатну субстанцію до загустіння на вогні нижче середнього. Знадобиться хвилин 10.
Крок 10. Духова шафа включите для розігріву, встановивши на температурному датчику 200 градусів. Тісто обійміть. На пекарської папері розтягніть тісто руками або розкачайте в коло за допомогою скельки. Перемістіть на деко.
Крок 11. Тісто змастіть приготованим томатним соусом.
Крок 12. 150 грамів «Моцарели» натріть на терці. Припорошите поверх томатного шару.
Крок 13. Сирокопчену ковбаску наріжте тонкими слайсами або візьміть вже нарізану. Розкладіть ковбасні кружечки по тісту. Проти поставте в розігріту духовку і запікайте 15-20 хвилин.
Крок 14. Ароматну піцу «Пепероні» акуратно, щоб не обпектися, витягніть з духовки. Наріжте порційними шматочками ножем для піци. Пригощайтеся і насолоджуйтеся із задоволенням!
Домашня піца на тісті без дріжджів
Домашня піца на тісті без дріжджів – максимально проста і швидка випічка, яку зможе втілити в життя кожен. Обожнюю цей рецепт за його швидкість. Не потрібно чекати, поки підійде опара. Захотілося смачною піци – беріть і втілюйте в життя!
Час готування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно пшеничне – 1,5 ст.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Сіль – щіпка.
- Сода харчова – 0,5 ч.л.
- Оцет столовий 9% – 1 ч.л.
- Олія – 3 ст.л.
Для начинки:
- Ковбаса варений – 200 гр.
- Сир твердий – 200 гр.
- Огірки солоні – 2 шт.
- Соус томатний – 100 мл.
Процес приготування:
Крок 1. У велику ємність вбийте куряче яйце, заздалегідь сполоснув і обсушити. Посоліть і влийте олію без запаху. Розмішайте вінчиком до однорідної консистенції.
Крок 2. Половину чайної ложки соди погасіть оцтом, почекайте, поки пройде реакція, і влийте в яєчну субстанцію. Просійте через сито пшеничне борошно і збагатіть її киснем. Розмішайте вінчиком. Далі вимішуйте вручну. Тісто має вийти ніжним і еластичним.
Крок 3. Духовку включите для розігріву, поставивши на температурному датчику 200 градусів. Тісто обійміть. На пекарської папері розтягніть тісто руками або розкачайте в прямокутник качалкою. Перемістіть на деко.
Крок 4. Тісто змастіть улюбленим томатним соусом або кетчупом.
Крок 5. Улюблену варену ковбаску наріжте кубиками і присипте поверх томатного шару.
Крок 6. Солоні або мариновані огірочки розріжте на кружечки і розподіліть по піці.
Крок 7. Улюблений твердий сир натріть на терці. Припорошите поверх огірочків. Піцу помістіть в гарячу духовку і випікайте 10-15 хвилин.
Крок 8. Швидку піцу акуратно, щоб не обпектися, витягніть з духовки. Наріжте порційними шматочками ножем для піци. Подавайте до столу і пригощайте друзів. Смачного!
Піца на кефірі в домашніх умовах
Піца на кефірі в домашніх умовах просто незрівнянна. Тісто максимально легке в приготуванні, яке не потребує вистоювання. Просто змішати і готово. Начинку вибирайте свою улюблену. Якщо ви не дружите з дріжджами, користуйтеся шикарним варіантом.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно пшеничне – 160 гр.
- Кефір – 125 мл.
- Сіль – за смаком.
- Цукор-пісок – щіпка.
- Сода харчова – щіпка.
- Розпушувач – 0,5 ч.л.
Для начинки:
- Ковбаса сирокопчена – 70 гр.
- Бекон – 70 гр.
- Помідори черрі – 60 гр.
- Сир « Моцарелла » – 120 гр.
- Соус томатний – 2 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Складіть складові для дивовижної випічки відповідно до рецептури.
Крок 2. У велику ємність просійте через сито пшеничне борошно і збагатіть її киснем. Всипте цукор і сіль. Додайте соду і розпушувач. Перемішайте ложкою суху суміш.
Крок 3. Поступово вилийте кефір кімнатної температури або злегка підігрітий в мікрохвильовці. Перемішайте ложкою, поки це можливо.
Крок 4. Замісити нетуге еластичне тісто руками. На це піде близько 4 хвилин. Накрийте харчовою плівкою і відставте в сторону. Духова шафа включите для розігріву, встановивши на температурному датчику 180 градусів.
Крок 5. На деко покладіть лист фольги або пергаментного паперу для випічки, промажте маслом і приступайте до формування коржі. Розтягніть тісто руками або розкачайте в коло за допомогою скелі. Тісто змастіть томатним соусом або кетчупом.
Крок 6. Бекон наріжте брусочками. Сирокопчену ковбаску наріжте тонкими скибочками або візьміть вже нарізану. Розподіліть за томатним шару.
Крок 7. Помідорки вимийте, підсушіть. Наріжте кружечками і розкладіть по м’ясному шару.
Крок 8. «Моцарелу» натріть на терці. Зверху рівним шаром розкладіть сирну стружку.
Крок 9. Деко помістіть в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте 20-25 хвилин. Апетитну піцу акуратно, щоб не обпектися, витягніть з духовки. Обережно перемістіть на тарілку для подачі. Наріжте порційними шматочками спеціальним ножем. Запрошуйте гостей до столу. Смачного!
Піца на дріжджовому тісті в духовці
Піца на дріжджовому тісті в духовці виходить максимально апетитною. Піца хороша як в гарячому, так і в холодному вигляді. Відмінно підійде для перекусу або дружніх посиденьок за келихом пінного. Зручно брати з собою в дорогу, на пікнік або в якості обіду на роботу. Для начинки беріть все, що вам подобається.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно пшеничне – 2 ст.
- Вода питна – 1 ст.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Дріжджі сухі швидкодіючі – 1 ч.л.
- Оливкова олія – 1 ч.л.
Для начинки:
- Ковбаса сирокопчена – 60 гр.
- Сир твердий – 100 гр.
- Перець болгарський – за смаком.
- Помідори – за смаком.
- Маслини чорні без кісточки – 10 шт.
- Майонез – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед зберіть складові для смачної випічки.
Крок 2. У велику ємність просійте пшеничне борошно через дрібне сито.
Крок 3. Додайте сухі швидкодіючі дріжджі і посоліть. Розмішайте до однорідності.
Крок 4. Влийте склянку теплої питної води.
Крок 5. Перемішайте ложкою, поки це можливо.
Крок 6. Влийте оливкова олія. Далі продовжуйте вимішувати руками. Замісити м’яке еластичне тісто. На це піде близько 10 хвилин. Накрийте мискою, поставте підходити в теплому місці. Знадобиться близько півгодини, все залежить від якості дріжджів і борошна.
Крок 7. Підготуйте продукти для начинки.
Крок 8. Духова шафа включите для розігріву, встановивши на температурному датчику 220 градусів. Тісто обійміть. На пекарської папері розтягніть руками або розкачайте в коло за допомогою скельки. Перемістіть на деко. Налийте майонез і розподіліть по основі.
Крок 9. Сирокопчену ковбаску наріжте тонкими слайсами або візьміть вже нарізану. Розкладіть ковбасні кружечки по тісту. Помідорки сполосніть і розріжте на кружечки, розкладіть по основі.
Крок 10. 100 грамів улюбленого твердого сиру натріть на терці. Припорошите поверх ковбаски.
Крок 11. Болгарський перець сполосніть, видаліть серцевину, наріжте кільцями і розкладіть по сирному шару. Чорні маслини наріжте кільцями і розподіліть по піці. Сформуйте бортики. Деко помістіть в розігріту духовку і випікайте 10-15 хвилин.
Крок 12. Яскраву ароматну піцу акуратно, щоб не обпектися, дістаньте з духовки. Подавайте до столу. Пригощайтеся і насолоджуйтеся із задоволенням!
Піца з грибами в духовці
Піца з грибами в духовці виходить просто дивовижною і чудовою. Тонке тісто з великою кількістю начинки доставить вам непередаване задоволення. Ароматна випічка стане вашим фаворитом. А якщо в запасі є готове тісто, то піца приготується максимально швидко.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Вода питна – 125 мл.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Дріжджі сухі – 5 гр.
- Оливкова олія – 2 ст.л.
Для начинки:
- Шампіньйони – 300 гр.
- Сир напівтвердий – 200 гр.
- Соус томатний – 5 ст.л.
- Оливкова олія – 1 ст.л.
- Орегано сушений – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед приготуйте опару. У 60 мілілітрах теплої води розчиніть сухі дріжджі. Розмішайте і відставте в сторону. Коли опара підніметься шапочкою, можна приступити до подальшої процедури.
Крок 2. У велику ємність просійте пшеничне борошно через дрібне сито. У центрі зробіть ямку. Акуратно перелийте опару, посоліть і долийте залишилася теплу воду. Перемішайте вилочкою, поки це можливо. Далі продовжуйте вимішувати тісто руками.
Крок 3. Влийте оливкова олія і замісіть м’яке еластичне тісто. На це піде близько 10 хвилин.
Крок 4. Миску накрийте харчовою плівкою і поставте в тепле місце підходити. Коли тісто збільшиться в півтора-два рази, можна приступити до формування основи. Знадобиться близько години, все залежить від якості ваших продуктів.
Крок 5. Духова шафа включите для розігріву, встановивши на температурному датчику 220 градусів. Тісто обійміть. На пекарської папері розтягніть руками або розкачайте в пласт за допомогою скельки. Перемістіть на деко.
Крок 6. Шампіньйони краще не мити, щоб вони не наситилися вологою. Я знімаю шкурку з капелюшка, на ніжці оновлюю зріз. Шампіньйони наріжте тонкими скибочками. Твердий сир натріть на терці.
Крок 7. Основу промажте томатним соусом або кетчупом. Присипте сушеним орегано. Зверху рівним шаром розподіліть скибочки шампіньйонів. Посипте сирною стружкою. Проти поставте в розігріту духовку і запікайте 10-15 хвилин.
Крок 8. Гарячу піцу акуратно, щоб не обпекти руки, витягніть з духовки. Побризніть оливковою олією. Наріжте порційними шматочками. Подавайте до столу і пригощайте друзів. Смачного!
Домашня піца «Маргарита»
Домашня піца «Маргарита» – ароматна випічка, від якої без розуму всі домашні. До піци ми ставимося дуже трепетно і завжди експериментуємо з начинками. Однак « Маргарита » займає одне з перших місць в рейтингу і готується максимально просто.
Час готування – 2 ч. 00 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно пшеничне – 1,5 ст.
- Вода питна – 130 мл.
- Сіль – 1/3 ч.л.
- Цукор-пісок – 1/2 ч.л.
- Дріжджі сухі – 1 ч.л.
- Оливкова олія – 1 ст.л.
Для начинки:
- Помідори – 4 шт.
- Сир « Моцарела » – 150 гр.
- Базилік зелений – кілька гілочок.
- Часник – 3 зубчика.
- Оливкова олія – 2 ст.л.
- Орегано – щіпка.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У велику ємність насипте цукор. Додайте швидкодіючі сухі дріжджі. Перемішайте вінчиком. Налийте теплу воду. Перемішайте. Коли дріжджі піднімуться шапочкою, опару можна використовувати.
Крок 2. У опару, яка підійшла просійте пшеничне борошно, підсолити. Розмішайте вінчиком, поки це можливо.
Крок 3. Влийте оливкова олія. Замісити м’яке еластичне тісто. На це піде близько 10 хвилин.
Крок 4. Миску затягніть харчовою плівкою і поставте в тепле місце підходити. Знадобиться близько години, все залежить від якості дріжджів і борошна. Коли тісто збільшиться приблизно в два рази, можна приступити до формування основи.
Крок 5. Помідори вимийте. Зробіть хрестоподібні надрізи. Складіть в миску і залийте окропом. Залиште буквально на пару хвилин. Перекладіть в крижану воду, а потім зніміть шкірку. Видаліть плодоніжку. У чашу подрібнювача складіть очищені і розрізані на частини помідори і подрібніть в пюре. Можна просто натерти на терці.
Крок 6. У сотейник налийте оливкова олія і нагрійте. Томатне пюре перелийте в сотейник. Додайте подрібнені зубчики часнику. Посоліть і поперчіть. Постійно помішуючи, забирайте томатну субстанцію до загустіння на вогні нижче середнього. Знадобиться хвилин 10.
Крок 7. Духова шафа включите для розігріву, встановивши на температурному датчику 200 градусів. Тісто обійміть. На робочій поверхні тісто розкачайте в коло за допомогою скельки. Перемістіть основу на деко, змащений маслом.
Крок 8. Тісто змастіть приготованим томатним соусом. Присипте орегано, розподіліть листочки базиліка. Проти поставте в розігріту духовку і запікайте 10-15 хвилин.
Крок 9. 150 грамів «Моцарели» наріжте кубиками. Через 10 хвилин дістаньте основу і присипте піцу. І запікайте ще кілька хвилин, поки сир повністю не розплавиться.
Крок 10. Ароматну «Маргариту» акуратно витягніть з духовки. Обережно перекладіть на тарілку для подачі.
Крок 11. Наріжте порційними шматочками ножем для піци. Пригощайтеся і насолоджуйтеся чудовою піцою!
Піца «4 сири» в духовці
Піца «4 сири» в духовці підкорить вас, якщо ви любите сир так сильно, як я. Причому сирну начинку можна поєднувати, як вам подобається, використовуючи кожен раз різний набір сирів. Апетитна піца просто зводить з розуму, а тягнеться начинка позбавляє дару язички. Готуйте і дивуйте близьких!
Час готування – 45 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно пшеничне – 280 гр.
- Вода питна – 150 мл.
- Мед рідкий – 2 ст.л.
- Сіль морська – 0,25 ч.л.
- Дріжджі сухі – 4 гр.
- Оливкова олія – 3,5 ст.л.
Для начинки:
- Сир « Моцарела » – 150 гр.
- Сир « Тільзітер » – 100 гр.
- Сир козячий м’який – 100 гр.
- Сир « Горгонзола Піканте » – 100 гр.
- Тім’ян свіжий – 4 гілочки.
- Оливкова олія – 1,5 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед у велику ємність просійте пшеничне борошно через дрібне сито. Посоліть. Додайте швидкодіючі сухі дріжджі. Перемішайте вінчиком.
Крок 2. У теплій воді розчиніть рідкий мед і вилийте до сухих інгредієнтів. Перемішайте вилочкою, поки це можливо. Влийте оливкова олія. Далі продовжуйте вимішувати тісто руками.
Крок 3. Замісити м’яке еластичне тісто. На це піде близько 10 хвилин.
Крок 4. Тісто складіть в миску, накрийте чистим кухонним рушником і поставте в тепле місце підходити хвилин на 15-20. Все залежить від якості дріжджів і борошна.
Крок 5. На робочій поверхні, присипаній борошном, тісто розкачайте в тонкий пласт за допомогою скельки.
Крок 6. Перемістіть на деко. Духова шафа включите для розігріву, встановивши на температурному датчику 200 градусів.
Крок 7. 150 грамів «Моцарели» натріть на терці. З улюбленим твердим сиром поступите так само. « Горгонзолу Піканте » і м’який козячий сир недбало поламайте руками.
Крок 8. Підготовлену основу для піци посипте «Моцарелою», потім розподіліть поламані сири. Припорошите поверх натертим твердим сиром « Тільзітер ». Полийте оливковою олією. Зверху викладіть гілочки чебрецю. Проти поставте в розігріту духовку і запікайте 15 хвилин.
Крок 9. Ошатний сирний шедевр акуратно, щоб не обпектися, витягніть з духовки. Наріжте порційними шматочками. Подавайте гостям. Їжте і отримуйте незабутні враження. Смачного!
Домашня піца з листкового тіста
Домашня піца з листкового тіста вимагають мінімум зусиль, якщо використовувати готове тісто. Я завжди роблю так. З листковим тістом багато мороки і знайти час на його приготування можна насилу. А з покупною основою виходить швидко і смачно. І начинку можна використовувати будь-яку за вашим бажанням.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Тісто листкове бездріжджове – 500 гр.
- Ковбаса сирокопчена – 100 гр.
- Сир твердий – 100 гр.
- Кетчуп – 4 ст.л.
- Помідори – 100 гр.
- Мариновані гриби – 50 гр.
- Маслини – 50 гр.
- Перець болгарський – 50 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед я збираю всі інгредієнти для виконання страви. Так зручніше, коли все під руками. Магазинне листкове бездріжджове тісто дістаньте з морозилки.
Крок 2. Помідорки сполосніть і обсушіть, розділіть на тонкі кружечки.
Крок 3. Сирокопчену ковбаску наріжте тонкими слайсами або візьміть вже нарізану.
Крок 4. Болгарський перчик вимийте, обсушити, видаліть серцевину і наріжте соломкою.
Крок 5. Маслини розділіть на колечка.
Крок 6. Мариновані грибочки наріжте тонкими слайсами.
Крок 7. Твердий сир натріть на терці.
Крок 8. Духова шафа включите для розігріву, встановивши на температурному датчику 200 градусів. Пласт листкового тіста розділіть на 4 частини. Деко вистелите пергаментним папером для випічки. Перенесіть квадратики з тіста.
Крок 9. Тісто змастіть томатним соусом або кетчупом.
Крок 10. Розкладіть ковбасні і помідорні кружечки по основі. Викладіть мариновані грибочки, яскравий солодкий перчик і маслини.
Крок 11. Зверху припорошити сирною стружкою. Проти поставте в розігріту духовку і запікайте 10-15 хвилин.
Крок 12. Ошатну піцу акуратно, щоб не обпектися, витягніть з духовки. Злегка остудити. Пригощайте близьких. Смачного!
Піца на молоці в духовці
Піца на молоці в духовці готується простіше простого. Не потрібно паритися через тіста, хвилюватися підніметься чи ні. Максимально просте тісто у виконанні по плечу навіть дилетанту. З’єднати продукти і вуаля! Я завжди використовую прекрасний варіант, коли потрібно заощадити час.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно пшеничне – 190 гр.
- Молоко – 100 мл.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Олія – 1,5 ч.л.
Для начинки:
- Ковбаса копчена – 100 гр.
- Сир твердий – 30 гр.
- Маслини – 6 шт.
- Майонез – 1 ст.л.
- Кетчуп – 1 ст.л.
- Помідори – 2 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед складіть складові відповідно до рецептури.
Крок 2. У велику миску налийте молоко і злегка нагрійте в мікрохвильовці.
Крок 3. Збагатіть пшеничне борошно киснем через дрібне сито. Посоліть. Влийте олію. Замісити м’яке еластичне тісто. На це піде близько 5 хвилин.
Крок 4. Духова шафа включите для розігріву, встановивши на температурному датчику 200 градусів. Розтягніть тісто руками або розкачайте в коло за допомогою скелі. Перемістіть на деко.
Крок 5. З’єднайте кетчуп з майонезом, розмішайте до однорідності. Основу змастіть приготованим томатним соусом.
Крок 6. 30 грамів твердого сиру натріть на терці. Половиною припорошити поверх томатного шару.
Крок 7. Копчену ковбаску наріжте тонкими слайсами або візьміть вже нарізану. Розкладіть ковбасні кружечки по тісту. Помідорки сполосніть і розділіть на часточки. Маслини наріжте кільцями. Помідорки і маслини розподіліть по ковбасному шару. Зверху розподіліть залишки сиру.
Крок 8. Проти поставте в розігріту духовку і запікайте 15-20 хвилин. Ароматну піцу акуратно, щоб не обпектися, витягніть з духовки. Розділіть на порційні шматочки ножем для піци. Пригощайтеся і насолоджуйтеся із задоволенням!