Рецепт хачапурі по-аджарськи – це ароматна грузинська страва, скуштувавши яку одного разу, ви запам’ятаєте цей смак назавжди і ніколи і ні з чим його не переплутаєте. Ця страва є відкритим «пиріжком» з начинкою, що складається з великої кількості розплавленого сиру і курячого жовтка. Традиційно прийнято відривати невеликі скибочки золотистого тіста і вмочувати їх у гарячій масі, що тягнеться, в центрі хачапурі. Обов’язково спробуйте приготувати хачапурі по-аджарськи своїми руками, і ви залишитеся задоволені!
Грузинське хачапурі «човник з яйцем»
Грузинське хачапурі «човник з яйцем», приготоване з готового дріжджового тіста – це блюдо, яке стане для вас і ваших рідних повноцінним і неймовірно смачним обідом, на підготовку якого вам доведеться витратити не більше півгодини. Це дуже смачно і просто!
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2 шт.
Інгредієнти:
- Тісто дріжджове – 1 кг.
- Сир сулугуні – 350 гр.
- Сир – 200 гр.
- Яйця – 4 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Сулугуні натираємо на терці і складаємо в миску.
Крок 2. Додаємо трохи солі і сир – перемішуємо до рівномірного розподілу.
Крок 3. Тісто розрізаємо на рівні шматки і розгортаємо так, як показано на фото.
Крок 4. Формуємо човники, витягаючи і підкручуючи краю.
Крок 5. Розсовуємо краї і наповнюємо заготовки сирно-творожною начинкою, поміщаємо на деко, устелений пергаментом, і відправляємо в духовку, прогріту до 180 градусів.
Крок 6. У момент, коли тісто набуло золотистий відтінок, а сир розплавився, в кожний «човник» розбиваємо по курячому яйцю і готуємо ще одну хвилину. Перед подачею додаємо по шматочку вершкового масла і негайно знімаємо пробу. Смачного!
Хачапурі по-аджарськи з сиром «сулугуні»
Хачапурі по-аджарськи з сиром «сулугуні» – це вишукана страва, яке можна запросто запропонувати навіть найвитонченішим гостям і бути впевненим в тому, що тарілки залишаться порожніми! Для спрощення процесу, ми будемо використовувати готове тісто.
Час готування – 60 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Тісто дріжджове готове – 500 гр.
- Сир «сулугуні» – 100 гр.
- Бринза – 400 гр.
- Яйця відварні – 3 шт.
- Яйця – 4 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Для прискорення процесу і власної зручності, готуємо продукти, зазначені в списку.
Крок 2. Тісто ділимо на 4 рівні частини.
Крок 3. Відварні яйця очищаємо від шкаралупи і дрібно ріжемо.
Крок 4. На терці з середніми отворами натираємо розсольний сир – бринзу.
Крок 5. У піалі змішуємо бринзу з яйцями.
Крок 6. Шматочки тіста розгортаємо в тонкі пласти, в середину викладаємо начинку і формуємо бортики, надаючи напівфабрикату, форму «човника».
Крок 7. Випікаємо хачапурі протягом 20 хвилин при 200 градусах.
Крок 8. Паралельно подрібнюємо сулугуні.
Крок 9. На підрум’янені човники висипаємо сир, вбиваємо по яйцю і присмачуємо шматочком вершкового масла.
Крок 10. Повертаємо грузинську класику в духовку до готовності яєць.
Крок 11. Гарячі хачапурі подаємо до столу негайно і насолоджуємося. Смачного!
Хачапурі по-аджарськи на кефірі
Хачапурі по-аджарськи на кефірі приємно здивують вас своїм ніжним і повітряним тістом, присмаченим ароматним кропом, а також сирною начинкою з додаванням курячого яйця, приготованого всмятку. Урізноманітнюйте свій звичний раціон і спробуйте щось нове!
Час готування – 60 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Борошно – 250 гр.
- Кефір – 1 ст.
- Яйця – 2 шт.
- Сир « сулугуні » – за смаком.
- Кріп – 70 гр.
- Дріжджі пресовані – 10 гр.
- Олія – 1 ст.л.
- Цукор-пісок – 1 ч.л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готування починаємо з опари: в тарілку з високими бортиками висипаємо дві столові ложки борошна, чайну ложку цукрового піску і розкрошені дріжджі – заливаємо теплим кефіром, розмішуємо і залишаємо на 10-15 хвилин.
Крок 2. Не гаючи часу, промиваємо і дрібно шинкуємо кріп.
Крок 3. У дріжджовий розчин додаємо яйце, олія, просіяне борошно (всипаємо поступово).
Крок 4. Вмішуємо зелень і трохи солі.
Крок 5. Замішуємо тісто.
Крок 6. Робочу поверхню присипаємо борошном, розгортаємо основу в овальний корж.
Крок 7. Перекладаємо пласт на пергамент, підкручуємо бортики і скріплюємо їх між собою. У серединку натираємо на терці сир і випікаємо їх при 190 градусах протягом 25-30 хвилин.
Крок 8. Потім поверх сиру вбиваємо яйце і запікаємо ще 3-5 хвилин.
Крок 9. Після закінчення теплової обробки, відразу ж знімаємо пробу. Смачного!
Хачапурі з листкового тіста по-аджарськи
Хачапурі з листкового тіста по-аджарськи – це рецепт для тих, хто не любить замішувати і розгортати тісто. Готується страва за лічені хвилини, а за підсумком виходить неймовірно смачним, ароматним і поживним. Як начинки можна використовувати будь-який сир, який добре плавиться.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 5-10 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Тісто листкове – 200 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Сир голландський – 100 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сіль – 2 щіпки.
- Борошно – 70 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Попередньо виймаємо тісто з морозильної камери і даємо йому час розтанути.
Крок 2. Стіл присипаємо борошном і розгортаємо тісто в тонкий пласт.
Крок 3. Розрізаємо основу на дві частини, округлюємо краї, обрізаючи кути.
Крок 4. Сир твердих сортів подрібнюємо за допомогою терки.
Крок 5. ½ частина сиру викладаємо на коржі так, як показано на фото.
Крок 6. Краї звертаємо і скріплюємо між собою.
Крок 7. Перекладаємо заготовки на деко з пергаментом, хаотично наколюємо дно зубцями вилки і випікаємо 11 хвилин при 230 градусах.
Крок 8. У центр рум’яних напівфабрикатів висипаємо твердий сир, підсолюємо.
Крок 9. Вбиваємо по яйцю і готуємо ще 5-7 хвилин, намагаючись залишити жовток рідким.
Крок 10. Здобрюємо готові хачапурі вершковим маслом і приступаємо до трапези. Смачного!
Хачапурі по-аджарськи з сиру
Хачапурі по-аджарський з сиру – це рецепт з категорії правильного харчування, так як в його склад входять виключно натуральні і корисні інгредієнти. Наприклад, для готування цього грузинського страви, ми замінимо пшеничне борошно рисовим, що знизить глікемічний індекс.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 7-10 хв.
Порції – 1.
Інгредієнти:
- Сир – 100 гр.
- Сир сулугуні – 20 гр.
- Борошно рисове – 70 гр.
- Яйця – 1 шт.
- Сіль – 3 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед відокремлюємо білок від жовтка.
Крок 2. Для тіста об’єднуємо рисове борошно з сиром, білком і сіллю.
Крок 3. Формуємо кульку.
Крок 4. Змочуємо долоні у воді і ліпимо «човник», прибираємо в духовку на 15 хвилин при 180 градусах.
Крок 5. Паралельно за допомогою терки, подрібнюємо сир.
Крок 6. Через зазначений час, наповнюємо сирну заготівлю сиром і готуємо ще 5 хвилин.
Крок 7. Потім додаємо жовток і випікаємо хачапурі ще 2 хвилини.
Крок 8. До столу подаємо, не чекаючи охолодження і насолоджуємося. Смачного!
Хачапурі по-аджарський на тісті без дріжджів
Хачапурі по-аджарський на тісті без дріжджів – це спрощений, але не менш смачний рецепт приготування традиційного страви Грузії. Хачапурі є «човники» з рум’яного і тонкого тіста, що гармонує з тягнеться начинкою з сиру і курячого яйця.
Час готування – 90 хв.
Час приготування – 20-25 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Кефір – 125 мл.
- Олія соняшникова – 1 ст.л.
- Яйця – 1 шт.
- Сіль – 1/3 ч.л.
- Сода – ½ ч.л.
- Борошно – 300 гр.
Для начинки:
- Сир сулугуні – 200 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло вершкове – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продуктовий набір: кефір для рецепта повинен мати кімнатну температуру.
Крок 2. Кефір переливаємо в чашу, доповнюємо соняшниковою олією, яйцем, содою і сіллю – перемішуємо і залишаємо на 5 хвилин.
Крок 3. Потім додаємо борошно і замішуємо м’яке і піддатливе тісто.
Крок 4. Прикриваємо грудку серветкою і залишаємо в спокої на 40 хвилин.
Крок 5. Сулугуні натираємо на терці і присмачуємо молотим перцем для пікантності.
Крок 6. Розділивши тісто навпіл, розгортаємо коржі. З боків викладаємо трохи сиру і звертаємо до центру, як показано на фото.
Крок 7. Краї щільно скріплюємо.
Крок 8. Переміщаємо напівфабрикати на пекарський папір і щедро начиняємо сулугуні.
Крок 9. Випікаємо 25 хвилин при 180 градусах, після вбиваємо яйце і готуємо до тих пір, поки білок не схопиться.
Крок 10. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!
Ліниве хачапурі по-аджарськи на сковороді
Ліниве хачапурі по-аджарськи на сковороді – це блюдо, яке стане для вас не тільки швидким і красивим, але ще і неймовірно смачним і корисним сніданком. Готується грузинська класика на основі сиру, курячих яєць і солонуватого сиру, а головне, може виявитися на вашому столі всього лише через 10 хвилин!
Час готування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Сир – 300 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Сир Сулугуні – 150 гр.
- Борошно – 2 ст.л.
- Олія соняшникова – 50 мл.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Сир викладаємо в чашу з високими бортиками, солимо і доповнюємо одним курячим білком.
Крок 2. Всипаємо борошно і ретельно перемішуємо.
Крок 3. Вологими пальцями формуємо два човники, обсмажуємо 2-3 хвилини з одного боку на гарячому соняшниковій олії.
Крок 4. Заготовки перевертаємо і зверху викладаємо сирну стружку і жовток, готуємо під кришкою ще 2-3 хвилини на середньому полум’я.
Крок 5. Сир розплавився – все готово.
Крок 6. Викладаємо хачапурі на листя зеленого салату і дегустуємо. Смачного!
Хачапурі по-аджарськи на дріжджовому тісті
Хачапурі по-аджарський на дріжджовому тісті – це проста і неймовірно смачна випічка, яка приведе ваші смакові рецептори до істинного гастрономічному насолоди. І якщо раніше, ви ніколи не готували нічого подібного, то заздалегідь рекомендуємо готувати таких « пиріжків » побільше!
Час готування – 45 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Тісто дріжджове – 200 гр.
- Сир «Сулугуні» – 250 гр.
- Яйця – 3 шт. + 1 жовток.
- Вода – 50-70 мл.
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком процесу, ділимо готове тісто на 3 рівних сегмента.
Крок 2. Сир подрібнюємо за допомогою терки і перемішуємо з дрібними кубиками вершкового масла, поступово вливаючи воду.
Крок 3. Тісто розгортаємо в тонке коло, розділимо начинку, відступаючи від країв близько одного сантиметра.
Крок 4. Скручуючи краї трубочкою, приблизно, на одну третину.
Крок 5. Скріплюємо з двох сторін.
Крок 6. Бортики змащуємо збитим жовтком і випікаємо пиріжки 12 хвилин при температурній позначці в 210 градусів.
Крок 7. Після закінчення часу вбиваємо в центр кожного хачапурі яйце і випікаємо ще 2-3 хвилини.
Крок 8. Смачного!
ПП хачапурі по-аджарськи
ПП хачапурі по-аджарськи – це прекрасна альтернатива жирним і калорійним стравам, перед якими неможливо встояти. Виходячи з вищесказаного, представляємо вам рецепт сирного хачапурі, доповненого сиром і запеченого в духовій шафі.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Сир 5% – 340 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Борошно – 100 гр.
- Сіль – ¼ ч.л.
Для начинки:
- Сир «Сулугуні» – 100 гр.
- Сир 5% – 60 гр.
- Жовток яєчний – 2 шт.
- Базилік сушений – ¼ ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Розбиваємо яйця і відділяємо жовтки від білків.
Крок 2. Для тіста об’єднуємо сир, борошно, білки і сіль.
Крок 3. Тісто ділимо навпіл і робимо кульки.
Крок 4. Розгортаємо «колобки» в коржі і злегка підвертаємо краю, потім розсовуємо їх, надаючи округлу форму.
Крок 5. Напівфабрикати промазуємо жовтком і прибираємо в духову шафу на 10 хвилин (180 градусів).
Крок 6. Паралельно перемішуємо сирну стружку з сиром.
Крок 7. Наповнюємо човники начинкою і випікаємо ще 10 хвилин.
Крок 8. Гарячі хачапурі викладаємо на тарілку, злегка «розбиваємо» начинку і кладемо жовток – пробуємо. Смачного!