Дуже класне незвичайне поєднання інгредієнтів, а на виході ароматний, ніжний з кислинкою десерт, який Ви полюбите і будете часто готувати, так як готується дуже швидко і легко.
Зберігайте рецептик, щоб не загубити і завжди мати під рукою.
Список інгредієнтів:
Роз’ємна форма d = 18 см
Карамель:
- Цукор – 100 грам
- Вершки 33-35% – 100 мл
- Масло вершкове – 30 грам
- Арахіс солоний смажений – 100 грам
Основа:
- Печиво пісочне – 300 грам
- Масло вершкове – 150 грам
Сирний шар:
- Сир (творожний) – 300 грам
- Вершки 33-35% – 150 мл
- Цукрова пудра – 50 грам
- Желатин швидкорозчинний – 10 грам (1 пакетик)
- Малина – 150 грам
- Вода холодна (для розв.жел.) – 50 мл
Покроковий рецепт приготування з фото:
- Варимо карамель: в один сотейник насипаємо цукор, в інший наливаємо вершки – ставимо обидва сотейники на плиту.
- Цукор повинен розтопитися і перетворитися на коричневу тягучу масу, під час нагрівання не помішуємо лопаткою, тільки струшуємо сотейник (головне не спалити).
- Вершки гріємо до гаряча, але не кип’ятимо!
- Коли цукор розтопився, знімаємо сотейник з плити, наливаємо в цукор вершки (обережно, буде піна).
- Додаємо вершкове масло і все добре перемішуємо.
- Переливаємо карамель у чашку і прибираємо убік остигати.
- Печиво подрібнюємо в крихту, додаємо розтоплене вершкове масло і все добре перемішуємо.
- Дно роз’ємної форми застилаємо пергаментом.
- Печиво добре втрамбовуємо на дно та стінки форми, прибираємо на 30 хвилин у холодильник.
- Через 30 хвилин на печиво рівномірно викладаємо арахіс і заливаємо карамеллю, на 30 хвилин у холодильник.
- У цей час малину миємо та просушуємо рушником.
- Через 30 хвилин желатин заливаємо холодною водою, прибираємо убік.
- У тарілку викладаємо творожний сир, вершки, цукрову пудру – міксером перемішуємо до однорідної маси.
- Коли желатин розбух, топимо його в мікрохвильовій печі по 10 секунд в кілька підходів до розчинення (у кілька підходів, щоб не перегріти желатин).
- Переливаємо желатин до сирної маси – перемішуємо.
- Додаємо малину і вже лопаткою перемішуємо.
- Викладаємо сирний шар на карамель і на 3-4 години в холодильник (краще на ніч).
- Прикрашаємо за власним бажанням і вподобанням.
Смачного Вам і приємного приготування!
Автор рецепта: kuzovenkovanata