Булочки з цукром із дріжджового тіста – 8 рецептів з покроковими фото

5a57a0e36dd2e55fc05e88eda5a53ef5

Булочки з посипанням із цукрового піску – це класика домашньої випічки, яка знайома кожному з нас ще з самого дитинства. Здобні круглі «пиріжки» ідеально підходять до чаю або склянки теплого молока і надовго позбавляють почуття голоду. Готуються такі ласощі досить просто, доведеться лише трохи почекати активації дріжджів, але результат напевно вартий того, тому що саме за рахунок додавання цього компонента, готові булочки виходять такими високими, пишними та тануть у роті. Побалуйте себе та своїх рідних солодкими ласощами, приготованими з особливою любов'ю та турботою.

Солодкі булочки із дріжджового тіста з цукром у духовці

Лише раз, приготувавши домашні булочки на основі натурального йогурту, ви забудете назавжди про те, щоб купувати готову випічку в кулінарії або пекарні. З найпростіших і доступних компонентів «створюємо» неймовірно ніжні та смачні булочки з цукровим посипанням, які скрасять і урізноманітнюють будь-яке чаювання або їжу.

73fd3ebb91b2cba6d5b3cb9540317214

    Здобні булочки із дріжджового тіста на молоці з цукром

    На основі дріжджів і молока можна з легкістю приготувати смачні і солодкі ласощі, які, напевно, припадуть до смаку всім, хто тільки встигне його спробувати – ароматні цукрові булочки в духовці. Така домашня випічка закохує з першого шматочка і просто тане в роті!

    Час приготування – 5 год. 35 хв.

    Час приготування – 15 хв.

    Порції – 10.

    Складові:

    • Борошно – 500 гр.
    • Молоко – ½ ст.
    • Дріжджі живі – 10 гр.
    • Яйця – 2 шт.
    • Цукор-пісок – 150 гр. + 2 ст.
    • Масло вершкове – 70 гр.

    Процес приготування:

    Крок 1. Для приготування опари розводимо дріжджі в теплому молоці.

    7e47a22603860135aa324247012d6366

    Крок 2. До отриманого розчину підсипаємо 250 г борошна.

    c44220121452397d5e04c4b79e33cfd6

    Крок 3. Ретельно перемішуємо та переставляємо у тепле місце на 60 хвилин.

    56bcd4d9ca3be425e27438f5c7298cc1

    Крок 4. Через годину обминаємо пшеничний грудку і вбиваємо яйце, додаємо цукровий пісок (150 г).

    f94ed872a850bf4aeed965aeaaff38ed

    Крок 5. Замішуємо масу.

    332232915772d59442efa7df9ac2a4a1

    Крок 6. І підсипаємо частину борошна, що залишилася.

    845ca72109fb195bc00af32d54825971

    Крок 7. Слідом у тару з тістом відправляємо м'яке вершкове масло (60 грам) і вмішуємо його.

    cbb559484cf9e6a151ca71b655de108e

    Крок 8. Добре перемішуємо компоненти протягом семи хвилин до однорідної та гладкої текстури.

    9d0ebc1a401f218d38d73f5304351b64

    Крок 9. Прикриваємо масу рушником і відправляємо тепло на три години.

    9ebfa578151bc83fb546f29d5669b0ae

    Крок 10. Відщеплюємо від тіста невеликі сегменти та формуємо булочки. Заготовки укладаємо у форму для запікання, попередньо промащену вершковим маслом.

    6bd8e55c983a42270a9292912c51ba11

    Крок 11. Даємо напівфабрикатам півгодини для вистоювання.

    b4dbdc67647e34b4fd5980b06afe002e

    Крок 12. В окремій піалі збиваємо яйце та змащуємо об'ємні булочки, також присипаємо цукровим піском.

    5a1db41e2c7fc6b43459e26908ae7c29

    Крок 13. Відправляємо посуд у духовку на 45 хвилин за температури відмітки 180 градусів. Смачного!

    1363ccd9376dadc17608fdd1c55057be

    Красиві булочки «Сердечки» із дріжджового тіста з цукром

    Провівши на кухні трохи більше години, ми порадуємо себе та близьких ароматними солодкими булочками з корицею та цукром, які приготуємо на простому дріжджовому тісті. Детальний рецепт з фото допоможе вам отримати найкрасивішу та найпишнішу випічку, навіть за умови того, що ви ніколи не працювали з тістом.

    Час приготування – 1 год. 10 хв.

    Час приготування – 10 хв.

    Порції – 12.

    Складові:

    Для тіста:

    • Молоко 3,2% – 250 мл.
    • Дріжджі сухі – 11 грн.
    • Борошно – 430 гр.
    • Розпушувач тіста – 11 гр.
    • Олія – ½ ст.
    • Цукор-пісок – 4 ст.
    • Сіль – 1-2 щіпки.

    Для начинки:

    • Масло вершкове – 40 гр.
    • Цукор-пісок – ½ ст.
    • Кориця (мелена) – ½ ч.л.
    • Ванілін – 1 щіпка.

    Процес приготування:

    Крок 1. Молоко підігріваємо до 35 градусів та розводимо в ньому сухі дріжджі.

    Крок 2. Розпушувач вмішуємо в борошно і просіюємо через сито з дрібними отворами.

    27d57a727d3166510afbbd3895ca5287

    Крок 3. Доповнюємо сухі компоненти сіллю та цукровим піском.

    50b8d8ff364ea173df12ef0204b862f1

    Крок 4. У борошняну суміш вливаємо частину теплого молока та заважаємо.

    e044702b3bab201044feccbac9381d61

    Крок 5. Потім вливаємо трохи олії і повторно розмішуємо.

    ee69e0b92f0d2b0ca7afe1764b3a3f8c

    Крок 6. По черзі додаємо в тісто молоко та олію, вимішуючи руками м'яке та еластичне тісто (за потребою досипаємо борошно).

    8d0355f078205e589ca9a45df1f43d81

    Крок 7. Затягуємо масу харчової плівкою і проколюємо її в кількох місцях – ставимо тепло на півгодини.

    9926cf01d4555371df2a2221bb7dd58c

    Крок 8. У цей час змішуємо інгредієнти для начинки: цукор, кориця та ванілін для аромату.

    240fb519f8d555c7328698ea51742f04

    Крок 9. Перемішуємо.

    97f6dedef8c7a36b7483afce5384f31f

    Крок 10. «Тісто, що відпочило», розділяємо на 12 шматочків, кожен з яких розгортаємо в овал, змащуємо розтопленим маслом і посипаємо «начинкою».

    da9e768391a8dd0ec5f5ebdc085c79f7

    Крок 11. Згортаємо сегмент у щільний рулет і згинаємо навпіл, щільно скріплюючи краї вологими пальцями. Притискаємо напівфабрикат долонею до поверхні та надрізаємо на згині.

    1487e9d45ab0c00902fd4a48ae7cf0a6

    Крок 12. І розгортаємо, формуючи серце.

    838bf7bf8be5093abab6e1b517fbd2b6

    Крок 13. Перекладаємо заготовки на лист, устелений пергаментом, і даємо постояти близько 20 хвилин. Після цього, за бажанням, змащуємо збитим яйцем з молоком.

    d9350c9d889a0f72389bdb88635a8a8d

    Крок 14. Запікаємо булочки протягом 40 хвилин при 200 градусах, їх верхівки повинні добре підрум'янитися і набути золотисто-коричневого відтінку.

    5f1d56175a45204adbf1a0d9b798d852

    Крок 15. Ароматні плюшки з корицею подаємо до столу і насолоджуємося. Смачного!

    606b9daea243896db750767f06c6f968

    Булочки «Равлики» із цукром із дріжджового тіста

    Коли хочеться чогось смачного до чаю, а в магазин бігти не варіант – готуємо найсмачніші та ароматні дріжджові «равлики» з цукровою посипкою та кокосовою стружкою в духовці. Рецепт настільки простий, що з процесом приготування впорається навіть недосвідчений кулінар, головне – дотримуватися докладних інструкцій, наведених у рецепті з покроковими фото.

    Час приготування – 120 хв.

    Час приготування – 15 хв.

    Порції – 10-12.

    Складові:

    • Борошно – 650-700 грн.
    • Молоко – 400мл.
    • Цукор-пісок – 150 гр.
    • Олія – 50 мл.
    • Цукор-пісок ванільний – 10-20 гр.
    • Масло вершкове – 30-40 гр.
    • Дріжджі пресовані – 40 грн.
    • Стружка кокосова – 30-40 гр.

    Процес приготування:

    Крок 1. Шматок дріжджів викладаємо в миску і додаємо 100 г цукрового піску.

    12c78a3d3175cdad111a52aabff28caf

    Крок 2. Підливаємо молоко, нагріте до 40 градусів і ретельно перемішуємо.

    f7bf58ca9a8438225ed3df15766022d0

    Крок 3. Підсипаємо близько трьохсот грамів борошна (попередньо просіюємо через дрібне сито).

    0459b523b90d76b360801e5df95eddab

    Крок 4. Знову розмішуємо.

    b4c591cdc548f9f700400d7356bddbc7

    Крок 5. Переставляємо посуд у тепле місце для активації дріжджів приблизно на 20 хвилин.

    9cf355bbff36e9c85816cce4d7248acd

    Крок 6. Для аромату підсипаємо ванільний цукор.

    1420557d3ddb09f6603176937d8e8e1f

    Крок 7. І додаємо залишки борошна – заважаємо.

    efe931c41ab38ee76c31de5396db0129

    Крок 8. Підливаємо олію.

    54d9c3901cb07b3e7085e5821e5cb299

    Крок 9. Замішуємо “слухняне” тісто без грудочок.

    2049dec94da42ac6ae5c0575c720513a

    Крок 10. Забираємо масу в тепло ще на 30-40 хвилин для підйому.

    6f6475d75fa01b70313bf04fb59efd03

    Крок 11. Після часу розрізаємо тісто на 2 частини і кожну розгортаємо в прямокутник.

    Крок 12. Промазуємо пласти м'якою вершковою олією, відступаючи кілька сантиметрів з одного кінця.

    07db1163bb24839100af6b849cf88dca

    Крок 13. І щедро посипаємо кристалами цукру та стружкою кокосу.

    b75ba5174b8ac1266497ef9ac2631d1e

    Крок 14. Згортаємо тісто у щільний рулет.

    85a5a6d8aa6ba30d8488a357273f2905

    Крок 15. Нарізаємо на сегменти шириною близько 4 сантиметрів.

    12f94c1e436e90c73b3c5e1aa62e6c9d

    Крок 16. Переставляємо заготовки на лист з пергаментом зрізом вниз.

    1523a8088d20ce4b0e94bc40e55a6842

    Крок 17. Готуємо булочки протягом півгодини за температури 180 градусів.

    5c9bfb0a9a50ecbb7d450191b4694bb1

    Крок 18. Заварюємо ароматний чай або наливаємо молоко в склянку і приступаємо до солодкого перекушування або полуденку. Смачного!

    18a4cb8992b414b9f0c734ca591af151

    Булочки із дріжджового тіста «Розочки» з цукром

    Хто б міг подумати, але лише за півгодини цілком реально і можливо приготувати ефектні булочки під назвою «трояндочки» з готового дріжджового тіста та сипучої начинки з цукрового піску. Такі ласощі стануть ідеальним перекусом, який дуже зручно брати із собою на роботу чи навчання.

    Час приготування – 35 хв.

    Час приготування – 10 хв.

    Порції – 8.

    Складові:

    • Тісто дріжджове здобне – 1 кг.
    • Борошно – 100 гр.
    • Олія – 4 ст.л.
    • Цукор-пісок – 4 ст.

    Процес приготування:

    Крок 1. Робочу поверхню прирощуємо борошном та викладаємо м'яке тісто.

    7fe26dda13833a4c1c9bd218f6974d41

    Крок 2. Озброюємося качалкою та розгортаємо основу булочок у тонкий овал.

    Крок 3. Заготівлю промазуємо тонким шаром олії.

    673038f647dea2c6b17d2cc8c6d31ac4

    Крок 4 І рівномірно посипаємо цукровим піском (за бажанням можна додати ванілін для аромату).

    467c80b2ed5862f5520234143218a463

    Крок 5. Згортаємо пласт у рулет.

    4de812e47f37c5de38e0eb4bd8c04fce

    Крок 6. І змоченими у воді пальцями защипуємо краї і згладжуємо нерівності.

    5db26c63b65cbaaa4a4907c564566163

    Крок 7. Нарізаємо “ковбаску” порційними шматочками.

    6edad053353cd8258e4ae8123d52c24a

    Крок 8. І, як би розгортаючи, розрівнюємо один бік і робимо більш рельєфною верхівку.

    bc384c047edc124f454a4e3a3ea3b356

    Крок 9. Напівфабрикати хаотично ставимо на лист, обов'язково на відстані один від одного і відправляємо в розігріту до 180 градусів духову шафу.

    eeb650cde668af1bf7d18935d09209fb

    Крок 10. Готуємо протягом 20-25 хвилин.

    fb97b7f4f889f2d08e563cbf7732a4a2

    Крок 11. Випікання остуджуємо та приступаємо до дегустації. Готуйте та насолоджуйтесь процесом!

    cbeb823a62b6433c87d31130d8b4e17f

    Домашні булочки з цукром із листкового дріжджового тіста

    Немає нічого простішого та швидше, ніж невеликі цукрові булочки, приготовані з листкового тіста. Такий варіант завжди прийде на допомогу господині, коли потрібно максимально швидко підготуватися до приходу гостей або полуденку у дитини. Купуємо продукти за списком і приступаємо!

    Час приготування – 45 хв.

    Час приготування – 10 хв.

    Порції – 8.

    Складові:

    • Тісто листкове дріжджове – 200 гр.
    • Цукор-пісок – 4 ст.
    • Кориця мелена – 4 ч.л.
    • Яйце – 1 шт.
    • Борошно – 1 ст.

    Процес приготування:

    Крок 1. Підготовляємо продукти за списком, упаковку тіста попередньо виймаємо з морозильної камери, присипаємо робочий стіл борошном, і потім ділимо на 4 прямокутники.

    Крок 2. Злегка розгортаємо пласти за допомогою качалки, промазуємо збитим яйцем і щедро посипаємо сухою сумішшю з кориці та цукрового піску.

    6d4b4ab491f8bbd3bf18f399c5502abc

    Крок 3. Обережно згортаємо тісто в щільний рулет і розрізаємо його на 3-4 сегменти.

    2c2b241ef6f5990eb152ef1672693abf

    Крок 4. Застилаємо лист листом пергаментного паперу і розкладаємо булочки на відстані один від одного, верхівки змащуємо яйцем для золотистості.

    40136cd5617a2d646e071463479cb75c

    Крок 5. Випікаємо ласощі протягом 35 хвилин при температурній відмітці 180 градусів.

    52ae13f974672a16a8f54d61e5a96587

    Крок 6. Злегка остудити ароматну випічку і перекладаємо на страва для подачі. Смачного!

    61328554c80272b49e1abaabd0e98f99

    Булочки з дріжджового тіста з цукром та корицею

    Сьогодні до вашої уваги представляється рецепт «найвдаліших» ароматних і ніжних булочок з начинкою, з ароматної кориці та цукрового піску. Домашня випічка закохує з першого шматочка і миттєво тане в роті. Як правило, таке частування відразу розлітається зі столу, тому заздалегідь рекомендуємо готувати із запасом!

    Час приготування – 120 хв.

    Час приготування – 20 хв.

    Порції – 24 прим.

    Інгредієнти :

    Для тіста:

    • Дріжджі сухі – 10 гр.
    • Молоко – 150мл.
    • Цукор-пісок – 4 ст.
    • Яйця – 2 шт.
    • Цукор-пісок ванільний – 1 ч.л.
    • Сіль – ½ ч.л.
    • Борошно – 300-400 грн.
    • Масло вершкове – 100 гр.

    Для начинки:

    • Кориця мелена – 2 ч.л.
    • Цукор-пісок – 4 ст.

    Процес приготування:

    Крок 1. Приготуємо опару: у теплому молоці розводимо дріжджі із цукровим піском і залишаємо у теплі на 15-20 хвилин.

    Крок 2. У спінену масу вбиваємо яйця і додаємо сіль із ванільним цукром – розмішуємо.

    d626c899c35316ea9f306b997e15d78d

    Крок 3. В окрему ємність просіюємо муку|борошно| і невеликими порціями вводимо її з дріжджову суміш, замішуючи тісто ложкою, а потім руками.

    48832f74cff365dba2f9966b5be79172

    Крок 4. До отриманої грудки відправляємо м'яке вершкове масло (краще нарізати шматочками) і вмішуємо його в основу булочок.

    5bc4ab3abd062d0083e23e6db74ed228

    Крок 5. Як тільки пшенична маса перестає липнути до долонь – накриваємо рушником і забираємо на 60 хвилин у тепле місце.

    Крок 6. Після закінчення часу тісто збільшилося в кілька разів.

    07199130900d09a557ef42c678a6e536

    Крок 7. Не гаючи часу, в піалі з'єднуємо компоненти начинки: цукор і корицю.

    b0531bb5e790f6122f64874efe6ae4b4

    Крок 8. М'яке та еластичне тісто ріжемо на дві частини, кожну з яких розгортаємо у прямокутник завтовшки приблизно п'ять міліметрів.

    f93f8113de3e82e774668be474b30e0a

    Крок 9. Заготовку присипаємо сухою солодкою сумішшю, відступаючи від одного краю близько двох сантиметрів і по одному зі всіх інших сторін (див. фото).

    8261612b4f370bb2a25b1f0057436a3e

    Крок 10. Чистими руками скручуємо тісто в ковбаску.

    24e9691f1172f5a1a7e62a749df1f62f

    Крок 11. Нарізаємо сегментами близько 3-4 см шириною.

    d5a2e0dad28fa43e3fae679a1e7cf12f

    Крок 12. Один край напівфабрикату защипуємо пальцями, починаючи з центру.

    Крок 13. Ставимо заготовку на скріплений бік і розправляємо верхню частину, намагаючись сформувати гарний рельєф.

    b1221873fb2268e9a8f91ca22d69ff71

    Крок 14. Встеляємо лист пергаментом і розставляємо булочки на відстані один від одного (в процесі термічної обробки вони помітно «підростуть»). Забираємо насолоду в духовку на 20-30 хвилин (180 градусів) для вистоювання.

    cdb2245e4229fe5be1032de85c376d25

    Крок 15. Після випікаємо протягом 15-20 хвилин до утворення коричнево-золотистого відтінку верхівок. Смачного!

    2be163849d5915dc2a05aace5d609165

    Булочки з дріжджового тіста з цукром та маком

    Візьміть на замітку досить простий і неймовірно смачний рецепт приготування булочок на дріжджовому тісті з ароматною начинкою з маку та цукрового піску. Такі ласощі легко скрасить і урізноманітнить навіть похмуре чаювання і змусить ваших подруг благати поділитися способом приготування!

    Час приготування – 2 год. 30 хв.

    Час приготування – 25 хв.

    Порції – 18.

    Складові:

    Для начинки:

    • Масло вершкове – 200 гр.
    • Яйця – 2 шт.
    • Цукор-пісок – 140 гр.
    • Дріжджі свіжі – 40 гр.
    • Молоко 2,5% – 500 мл.
    • Сіль – ½ ч.л.
    • Борошно – 1 кг.

    Для начинки:

    • Мак – 300 гр.
    • Цукор-пісок – 100 гр.
    • Молоко – 150мл.

    Додатково:

    • Яйце – 1 шт.

    Процес приготування:

    Крок 1. Готування починаємо з опари: близько 50 мл молока нагріваємо до 35-40 градусів і розчиняємо в ньому дріжджі, столову ложку борошна і стільки ж цукрового піску – даємо постояти в теплому місці 20-30 хвилин.

    1571b75167942cd52c483fd4404a34f2

    Крок 2. Не гаючи часу, розм'якшене вершкове масло збиваємо міксером з додаванням цукрового піску, потім вбиваємо два курячі яйця і знову ретельно перебиваємо. В отриману масу підливаємо залишки молока (теплого), опару та сіль. Потім додаємо просіяне борошно і добре вимішуємо тісто (не менше 10 хвилин). Як тільки тісто збереться в кому – припорошуємо борошном і переставляємо тепло до збільшення в обсязі.

    4d5290b6b31230d2c0fa4b52eca72e1a

    Крок 3. Приблизно через годину, основа майбутніх булочок «виростає» у два, а то й утричі.

    3b4e664e8ef4e679c0b1d78529191d20

    Крок 4 Мак викладаємо на дрібне сито і промиваємо під струменем води, потім перекладаємо в сотейник, заливаємо молоком і доводимо до кипіння. Даємо настоятися протягом години та зливаємо надлишки рідини.

    cfea99d0313ed6032206fc3f1cdea728

    Крок 5. До розбухлого маку підсипаємо цукровий пісок і перебиваємо два компоненти за допомогою занурювального блендера (чим дрібніше, тим краще).

    ab3e21b941b772d822fa895bf06c19b6

    Крок 6. Відокремлюємо від тіста невеликий сегмент, розгортаємо його прямокутний пласт і змащуємо начинкою.

    0fbc44eb6330e99cb1c3af5cb6624923

    Крок 7. Згортаємо тісто в рулет і нарізаємо порційними шматочками, укладаємо на пергамент, яким ми попередньо застелили лист і переставляємо в теплу духовку на півгодини для вистоювання.

    fe5387e0641c584881f994d972495495

    Крок 8. Через 30 хвилин змащуємо напівфабрикати збитим яйцем та випікаємо близько 15-20 хвилин при 180 градусах до рум'яності. Смачного!

    be405a995c216184a4cfe9f532b385e5

    Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
    Коліжанка - жіночий інтернет-журнал