Пишний бісквіт на жовтках рецепт. Бісквіт виходить дуже смачний та пористий, а рецепт приготування дуже простий в один заміс. Відразу хочу попередити, що вершкове масло на бісквіт має бути м’яким, кімнатної температури. Ніжний і дуже пружний бісквіт вийшов. Він дуже смачний і підходить як самостійна випічка до чаю.
Інгредієнти:
- Жовтки (середні) – 6 шт;
- Борошно – 120 г;
- Розпушувач – 5 г (чайна ложка).
- Масло вершкове (м’яке) – 100 г;
- Цукрова пудра – 120 г;
Як приготувати пишний бісквіт на жовтках?
- У чашу з жовтками додаю: вершкове масло та цукрову пудру. Збиваю міксером на середніх оборотах 2 хвилини до однорідності. Всипаю борошно та розпушувач. Все перемішую спочатку лопатями міксера, щоб борошно не розлетілося по столу, потім на низьких обертах перемішую тісто міксером, під кутом 45 градусів, щоб насичувати тісто киснем.
- У роз’ємну форму 20 сантиметрів, застелену пергаментом, викладаю тісто, рівномірно розподіляючи силіконовою лопаткою. Борти форми змащувати не потрібно. Забираю форму з тістом у розігріту духовку до 150 градусів на 40 хвилин.
- Готовність тіста перевіряйте, але не витягуючи форму з духовки. Відокремлюю бісквіт від форми, за допомогою ножа. Знімаю кільце і перекладаю бісквіт на пергаментний папір, щоб низ бісквіту виявився зверху, для остигання.
Смачного Вам та приємного приготування!