Головним секретом виготовлення ідеального бісквіту є використання якісних, свіжих продуктів кімнатної температури. Випічку на молоці можна подавати до столу як самостійний десерт, наприклад, прикрасивши свіжими ягодами або фруктами, або, як основу домашнього тортика. При готуванні тортів з «молочними» бісквітами, можна використовувати абсолютно будь-який крем, чи то крем-чиз, пломбір або класичний заварний – у будь-якому випадку, поєднання буде неймовірно ніжним і гармонійним.
Пишний бісквіт на молоці та яйцях у духовці
До вашої уваги видається перевірений рецепт приготування неймовірно пишного і пористого бісквіту, який ми готуватимемо з найпростіших продуктів: молока, борошна та яєць. Готові ласощі виходять в міру вологими, і чудово гармоніюють з масляним кремом і збитими вершками.
Американський бісквіт на гарячому молоці
З таких простих продуктів, як молоко, яйця, борошно та цукор, приготуємо класичний американський бісквіт на основі гарячого молока. Така випічка напевно не залишить вас байдужими, бо готовий бісквіт ідеально підходить для створення різних тортів і трайфлів, а якщо морочитися не хочеться, то пишна випічка і без будь-яких доповнень стане чудовим ласощом до чаю!
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6.
Складові:
- Молоко – 120мл.
- Масло вершкове – 60 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Цукор-пісок – 165 гр.
- Борошно – 165 гр.
- Розпушувач тіста – 1 год.
- Сіль – 1 щіпка.
- Ванілін – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У товстостінній каструлі прогріваємо молоко з олією до повного розчинення (не кип'ятимо). Паралельно просіюємо пшеничне борошно із сіллю, ваніліном та розпушувачем.
Крок 2. Три яйця збиваємо міксером протягом хвилини.
Крок 3. Невеликими порціями підсипаємо цукор у збиті яйця та продовжуємо працювати міксером до збільшення обсягу у кілька разів. Після цього, додаємо борошно, що просіює, і швидко замішуємо тісто.
Крок 4. Вершково-молочну масу прогріваємо ще раз і в два етапи вливаємо в основу пшениці.
Крок 5. Знову перемішуємо інгредієнти до однорідності.
Крок 6. Переливаємо тісто у форму для запікання та відправляємо у гарячу духовку (180 градусів) на 25-30 хвилин.
Крок 7. Готовий напівфабрикат повністю остуджуємо та виймаємо з жароміцного посуду.
Крок 8. Пишний бісквіт використовуємо для приготування торта або прикрашаємо свіжими ягодами, фруктами або кремом і подаємо до столу. Смачного!
Бісквіт на молоці та олії
Якщо ви не знаєте, чим здивувати близьких людей чи гості на порозі, а подати до чаю нічого – приготуємо ніжний та ароматний бісквіт із простих та доступних інгредієнтів, які знайдуться у кожної господині. Домашня випічка припаде до смаку всім, без винятку, завдяки своїй м'якій і текстурі, що тане в роті.
Час приготування – 1 год. 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4-5.
Складові:
- Борошно – 210 гр.
- Цукор-пісок – 220 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Молоко – 85мл.
- Олія – 45 мл.
- Розпушувач тіста – 10 гр.
- Вода – 80мл.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Всі продукти, перелічені в графі «інгредієнти», попередньо виймаємо з холоду і трохи полежати при кімнатній температурі. Борошно змішуємо з щіпкою солі та упаковкою розпушувача – просіюємо.
Крок 2. Три великі яйця поєднуємо з цукровим піском і збиваємо міксером до білого і пишноти.
Крок 3. В яєчну масу вливаємо тепле молоко, воду та олію – змішуємо компоненти на максимальних оборотах міксера.
Крок 4. Поступово підсипаємо суху суміш у рідку масу та замішуємо однорідне тісто.
Крок 5. Переливаємо основу бісквіту в роз'ємну форму (дно вистилаємо фольгою) і відправляємо в розігріту до 160-170 градусів духовку на 60 хвилин.
Крок 6. Пишний і високий бісквіт остудити і тільки після виймання з кільця. Приємного чаювання!
Шоколадний бісквіт на молоці у духовці
Якщо ви любите шоколадні смакоти, то обов'язково візьміть цей рецепт собі на замітку, тому що найніжніший і найсмачніший шоколадний бісквіт виходить саме з пропорцій, представлених нижче. Такі ласощі чудово підходять для «створення» всіляких тортів та інших десертів із шоколадними нотками.
Час приготування – 50 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 10.
Інгредієнти :
- Молоко – 280мл.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Сіль – 1 год.
- Яйця – 2 шт.
- Олія – 60 мл.
- Масло вершкове – 60 гр.
- Какао-порошок – 3,5 ст.
- Цукор-пісок ванільний – 10 гр.
- Борошно – 250 гр.
Процес приготування:
Крок 1. У глибокому посуді об'єднуємо молоко, яйця та трохи солі.
Крок 2. Потім підливаємо розтоплене в мікрохвильовій печі або на водяній бані вершкове масло + рослинне.
Крок 3. Перемішуємо компоненти та підсипаємо какао-порошок для шоколадного присмаку та кольору, а також розпушувач та ванільний цукор – заважаємо до повного розчинення солодких кристалів.
Крок 4. У темну масу невеликими жменями вводимо борошно, що просіює, і замішуємо тісто.
Крок 5. Однорідну шоколадну масу переливаємо в жароміцну форму.
Крок 6. І відправляємо в духовку на 35-40 хвилин при 180 градусах.
Крок 7. Пористий бісквіт остудити, нарізати і насолоджуватися. Смачного!
Як спекти бісквіт на кислому молоці?
Якщо скисло молоко – не поспішайте його утилізувати, а приготуйте ніжний і високий бісквіт, який здивує всіх ваших рідних своєю приголомшливою текстурою та тонким вершковим смаком.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 8.
Складові:
- Молоко (кисле) – 200мл.
- Борошно – 280 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Какао-порошок – 50 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Сода – 1 ч.л.
- Розпушувач тіста – ½ ч.л.
- Олія – 125 мл.
Процес приготування:
Крок 1. У тарілці з високими бортами перемішуємо какао-порошок, цукор, соду та розпушувач.
Крок 2. До сухих компонентів просіюємо 280 г пшеничного борошна.
Крок 3. В іншій ємності збиваємо міксером три яйця до білої піни і з'єднуємо їх з олією та кислим молоком.
Крок 4. Об'єднуємо суху суміш та рідку масу – замішуємо тісто однорідної консистенції. Заготівлю переливаємо в кільце і випікаємо протягом 30-35 хвилин при 180 градусах.
Крок 5. Гарячий напівфабрикат охолоджуємо, виймаємо з форми і за бажанням доповнюємо улюбленим кремом або ягодами. Смачного!
Бісквіт на згущеному молоці в домашніх умовах
Чи знаєте ви, що ідеальним доповненням до масляного крему є трохи сухий, але неймовірно пористий бісквіт, приготовлений на основі молока, що згущує? Такі «коржі» мають неповторний післясмак, що нагадує варене згущене молоко з вершковим маслом.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6-8.
Складові:
- Згущене молоко – 380 мл.
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Борошно – 200 гр.
- Сода – 2 ч.л.
- Оцет/лімонний сік – 2 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Банку згущеного молока переливаємо в глибоку керамічну посуд і відправляємо в мікрохвильову піч на 2 хвилини. У гарячій та рідкій масі розтоплюємо кубики вершкового масла.
Крок 2. Вінчиком збиваємо яйце до легкої піни і з'єднуємо його з погашеною соком лимонним або оцтом содою. З'єднуємо гаряче молоко з яєчною сумішшю – перемішуємо і після, невеликими порціями вводимо борошно, що просіює.
Крок 3. Вимішуємо тісто до однорідної консистенції без жодної грудочки.
Крок 4. Заготовку переливаємо на лист або в роз'ємне кільце.
Крок 5. Злегка пристукуємо посуд до поверхні для рівномірного розподілу.
Крок 6. Випікаємо протягом 7-10 хвилин при температурній відмітці 180 градусів. Після цього вирізаємо коржики необхідної форми. Смачного!
Пишний та повітряний бісквіт на молоці без яєць
Немає нічого простішого і смачнішого, ніж домашній бісквіт, який можна подавати до столу як самостійний десерт або доповнити випічку ніжним кремом і зібрати багатошаровий тортик на ваш смак. Такі ласощі не вимагатимуть від вас багато зусиль і часу, а результат безперечно порадує.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 6.
Складові:
- Молоко – 1 ст.
- Цукор-пісок – 1 ст.
- Борошно – 1,5 ст.
- Сода – 1 ч.л.
- Оцет – 1 год.
- Олія – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У глибокій ємності змішуємо молоко та цукор – заважаємо до повного розчинення солодких кристалів.
Крок 2. Борошно насичуємо киснем, просіявши через сито з дрібними отворами, і пересипаємо до солодкої суміші. Туди ж додаємо соду, погашену оцтом.
Крок 3. Добре перемішуємо до однорідної консистенції.
Крок 4. Чашу мультиварки промазуємо вершковим маслом та переливаємо гладке тісто. Закриваємо кришку, вмикаємо програму «Випічка», а на таймері встановлюємо «60 хвилин».
Крок 5. Готовий напівфабрикат повністю остудити і тільки після виймання з чаші. Нарізаємо порційними шматочками та насолоджуємося ніжним смаком та ароматом. Смачного!