Бісквіт класичний – це випічка на основі трьох інгредієнтів: яєць, цукру і борошна, яку відрізняє пишна дрібнопориста текстура. Для класичного бісквіта, крім складу інгредієнтів, є базова їх пропорція – 2: 1: 1, що означає однакову кількість борошна з цукром і яєць вдвічі більше. Важливими моментами для випічки хорошого бісквіта є правильне збивання, послідовність закладки продуктів, що вказується в рецептах.
Пишний бісквіт на кефірі для торта
Випічку на кефірному тісті відрізняє пишна і волога текстура, що важливо і для торта, тому хорошим варіантом буде у вас пишний бісквіт на кефірі. Технологія приготування нескладна: до основних інгредієнтів для бісквіта додається кефір з розпушувачем і збивається разом з яйцем і цукром, тільки пропорція продуктів трохи інша, ніж для варіанта класичного. Всі інгредієнти повинні бути однаковою кімнатної температури.
Час готування: 55 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 1 торт.
Інгредієнти:
- Яйце С1 – 3 шт.
- Кефір – 250 мл.
- Борошно пшеничне – 320 гр.
- Цукор – 200 гр.
- Розпушувач – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. У чисту сухий посуд для замісу тіста розбийте курячі яйця. Категорія яєць ( С1 ) вказує на їх вагу, що має значення для пропорції інгредієнтів.
Крок 2. Міксером і на середній швидкості почніть збивання яєць.
Крок 3. Порційно і не перериваючи збивання, додавайте до яєць цукор. Збийте яйця з цукром в пишну однорідну масу.
Крок 4. Потім додайте до цієї маси кефір і продовжите збивання також до однорідності.
Крок 5. Пшеничну борошно змішайте з розпушувачем і через густе сито пересипте до яєчно-кефірної маси.
Крок 6. На мінімальній швидкості бісквітне тісто міксером замістіть, щоб не залишилося грудочок борошна.
Крок 7. Форму для випічки застеліть спеціальним папером. У неї перелийте замішане бісквітне тісто.
Крок 8. Духовку розігрійте до 190 ° С. Випікайте бісквіт протягом 30-35 хвилин. До кінця випікання дерев’яною шпажкою перевірте готовність випічки.
Крок 9. Спечений бісквіт на 10 хвилин залиште в формі, потім акуратно витягніть і остудити повністю.
Крок 10. Приготований на кефірі пишний бісквіт можна використовувати для формування торта, розрізавши на коржі. Смачною і вдалою випічки!
Шоколадний бісквіт в духовці
Шоколадний бісквіт в духовці випікають не тільки для певних видів торта, наприклад, « П’яна вишня » або « Снікерс », але він може бути і основою будь-яких десертів. Якість і смак такого бісквіта визначається правильним підбором інгредієнтів і особливо какао. Для бісквіта краще взяти какао алкалізованний, щоб колір вийшов красивим і смак насиченим. Яйця беруться свіжі і борошно вищого сорту.
Час готування: 1 година 30 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 1 торт.
Інгредієнти:
- Яйце З 0 – 6 шт.
- Цукор – 150 гр.
- Борошно пшеничне – 130 гр.
- Какао-порошок – 30 гр.
- Розпушувач – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. У суху і чисту чашу міксера розбийте шість курячих яєць кімнатної температури.
Крок 2. Насипте до них цукор і на середній швидкості збийте ці інгредієнти в пишну білу масу.
Крок 3. Зазначене в рецепті кількість пшеничного борошна і какао перемішайте в окремому посуді.
Крок 4. Цю суху суміш через густе сито пересипте до збитих яєць.
Крок 5. Потім насипте розпушувач і лопаткою замісіть тісто до однорідного стану.
Крок 6. Роз’ємну форму для випічки оберніть фольгою, щоб тісто не протекло.
Крок 7. У форму перелийте замішане бісквітне тісто. Духовку розігрійте заздалегідь до 180 ° С. Випікайте шоколадний бісквіт протягом 40-50 хвилин, перевіривши готовність випічки дерев’яною шпажкою.
Крок 8. Спечений бісквіт переверніть дном вгору на будь-яку решітку, не прибираючи форми, і залиште для охолодження.
Крок 9. Потім форму акуратно зніміть, відокремлюючи корж від бортика гострим ножем. Бісквіт остудити повністю.
Крок 10. Щоб текстура спеченого в духовці шоколадного бісквіта стала ніжною і вологою, прикрийте корж харчовою плівкою і на 4 години поставте в холодильник. Після закінчення цього часу можете формувати торт або інший десерт. Смачною і вдалою випічки!
Шифоновий бісквіт для торта
Шифоновий бісквіт відрізняється легкою, ніжною і соковитою текстурою, не потребує просочення сиропом, що дозволяє приготувати з нього шикарний торт. Тісто для нього, на відміну від бісквіта класичного, доповнюється олією і молоком. Білків береться більше, і вони збиваються окремо, що разом з розпушувачем робить бісквіт дуже пишним і високим, а масло робить особливо м’яким. Важлива правильна пропорція і порядок закладки інгредієнтів.
Час готування: 1 година 30 хвилин.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 1 торт.
Інгредієнти:
- Білок яєчний – 4 шт.
- Жовток – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 130 гр.
- Цукор – 105 гр.
- Розпушувач – 10 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Молоко 2,5% – 90 мл.
- Олія – 65 мл.
- Ванілін – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Для цієї випічки точно відміряйте, згідно пропорції рецепта, всі інгредієнти, і щоб все було під рукою.
Крок 2. Яйця кімнатної температури промийте теплою водою, обсушити серветкою і ретельно розділіть на білки і жовтки. Білки відразу помістіть в суху знежирений посуд.
Крок 3. В окремий посуд через густе сито насипте борошно з розпушувачем і перемішайте.
Крок 4. У посуд для замісу тіста перекладіть два жовтки і насипте 80 гр. цукру.
Крок 5. Міксером ці інгредієнти збийте, протягом 2 хвилин в світлу пишну масу.
Крок 6. В окремій піалі добре змішайте підігріте молоко з рослинним і без запаху маслом.
Крок 7. Суміш молока і масла перелийте до збитим жовтків і лопаткою або вінчиком перемішайте.
Крок 8. Потім до цієї рідкої основі тіста порційно і за два рази насипте борошняну суміш.
Крок 9. Після кожної порції борошна тісто добре перемішуйте до однорідного стану.
Крок 10. Що залишився цукор змішайте з ваніліном.
Крок 11. До білків додайте щіпку солі і міксером на невеликій швидкості протягом хвилини збийте до великих бульбашок.
Крок 12. Потім швидкість поступово збільшуйте і, порційно додаючи цукор з ваніліном, збийте білки до стійких пишних піків. Збивайте не менше 4-5 хвилин.
Крок 13. Правильно збиті білки будуть нерухомими, якщо посуд перевернути.
Крок 14. Потім збиті білки порційно перекладіть до основного тіста, акуратно і швидко перемішуючи його лопаткою і рухами зверху вниз.
Крок 15. Замішане бісквітне тісто має вийти повітряним і стійким.
Крок 16. Увімкніть духовку на 160 ° С. Дно роз’ємну форму для випічки застеліть пергаментним папером.
Крок 17. У форму акуратно перекладіть замішане тісто і, щоб не залишилося великих бульбашок, постукайте формою об стіл. Випікайте бісквіт в духовці протягом 50-60 хвилин і її не відкривайте перші 20 хвилин, інакше випічка осяде.
Крок 18. Готовність бісквіта перевірте дерев’яною шпажкою і можете діставати його з духовки.
Крок 19. Щоб бісквіт при охолодженні не осел, форму переверніть дном вгору, поставивши її на три чашки.
Крок 20. Охололий бісквіт акуратно витягніть з форми, відокремивши його від бортика гострим ножем.
Крок 21. Приготований шифоновий бісквіт можете розрізати на коржі і приступати до збірки торта. Такий бісквіт добре зберігається протягом тижня в холодильнику і його можна заморозити. Смачною і вдалою випічки!
Пишний бісквіт на сметані в духовці
Пишний бісквіт на сметані в духовці або бісквіт сметанний, буде у вас хорошою основою для торта, та й смачний сам по собі. Сметана текстуру готового бісквіта робить вологою і більш щільною, а пишність йому надають збиті яйця і розпушувач. У тісто додається розтоплене вершкове масло, і сметана береться високої жирності. Рецепт простий, і приготування сметанного бісквіта не відрізняється від класичного варіанту.
Час готування: 1 година 20 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 1 торт.
Інгредієнти:
- Сметана 30% – 200 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор – 180 гр.
- Борошно – 1 ст.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Ванілін – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Яйця кімнатної температури розділіть на білки і жовтки. Білки перелийте в суху і чистий посуд і міксером збийте до пишності, додайте половину цукру і збийте до стійких піків. У посуді для замісу тіста збийте до стану піни жовтки з іншим цукром.
Крок 2. У мікрохвильовці розтопіть вершкове масло, трохи остудити, перелийте до збитим жовтків і масу ще раз добре збийте. Потім в цю рідку основу перекладіть сметану і вже лопаткою все перемішайте.
Крок 3. Борошно з розпушувачем просійте через сито, пересипте до рідкої основі, додайте щіпку ваніліну і замісіть тісто до однорідного стану. Потім в тісто порційно додайте збиті білки і лопаткою акуратно їх змішайте з тістом рухами знизу-вгору.
Крок 4. Дно роз’ємної форми для випічки застеліть пергаментним папером. Змащувати бортики форми маслом не треба, інакше тісто погано підніметься. У форму перелийте сметанное тісто і ложкою поверхню вирівняйте.
Крок 5. Випікайте бісквіт в духовці, розігрітій до 180 градусів протягом 40-45 хвилин. За цей час тісто вдвічі збільшиться в обсязі і стане пишним. Крок 6. Спечений в духовці бісквіт протягом 10-15 хвилин остудити, потім акуратно витягніть з форми і можете формувати торт. Смачною і вдалою випічки!
Бісквіт для торта в мультиварці
Бісквіт для торта в мультиварці, незалежно від обраного варіанту тіста, відрізняється від бісквіта, спеченого в духовці, більш вологою текстурою, тому що мультиварка оптимально зберігає температуру і вологість, та й форма чаші відповідає торту. У цьому рецепті готуємо бісквіт по самому простому і перевіреному часом рецептом. Набір інгредієнтів і їх пропорція залишається класичною.
Час готування: 1 година 10 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 1 торт.
Інгредієнти:
- Яйце – 6 шт.
- Цукор – 1 ст.
- Борошно – 1.5 ст.
- Масло вершкове – 1 ст.л.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. У суху і чисту посуд розбийте охолоджені курячі яйця.
Крок 2. Насипте до них склянку цукру.
Крок 3. Міксером і при поступовому збільшенні швидкості збийте ці інгредієнти до стану пишної піни.
Крок 4. Борошно просійте через сито. Потім її порційно пересипайте до збитих яєць і одночасно лопаткою тісто акуратно замішуйте. Текстура тіста повинна бути однорідною і без грудочок борошна.
Крок 5. Чашу мультиварки змастіть вершковим маслом.
Крок 6. У неї перелийте замішане бісквітне тісто і ложкою поверхню розрівняйте.
Крок 7. Чашу з тістом помістіть в мультиварку, закрийте кришку і включіть програму « Випічка » на час за замовчуванням, яке зазвичай становить 1 годину.
Крок 8. Після сигналу про завершення програми чашу витягніть з мультиварки і залиште для охолодження. Рум’яна скоринка зверху бісквіта в мультиварці не виходить, але для торта це не має значення.
Крок 9. Спечений в мультиварці і охолоджений бісквіт переверніть з чаші на тарілку і можете збирати торт або просто сервірувати до чаю. Вдалою і смачною випічки!
Морквяний бісквіт для торта
Морквяні бісквіти стали досить популярними як для торта, так і для інших десертів. Овоч звичайний, але надає бісквіту яскравий помаранчевий колір, додає особливий смак і текстуру бісквіта робить пишною і вологою. Тісто в цьому рецепті замішуємо на класичних яйцях, борошні і цукрі. Морква додаємо подрібнену і доповнюємо тісто розпушувачем і для карамельної нотки – коричневим цукром.
Час готування: 1 година 30 хвилин.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 1 торт.
Інгредієнти:
- Яйце – 4 шт.
- Цукор – 65 гр.
- Цукор коричневий – 65 гр.
- Морква, очищена – 120 гр.
- Борошно – 130 гр.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед відміряйте згідно рецептом всі інгредієнти для бісквіта. Морква виберіть яскравого кольору і соковиту. Яйця відразу промийте і обсушити серветкою. Як що немає коричневого цукру, замініть його звичайним. Духовку включіть на 170 ° С.
Крок 2. В окремий посуд через густе сито насипте пшеничне борошно з розпушувачем і ложкою перемішайте.
Крок 3. Моркву почистіть, промийте, обсушити серветкою і подрібніть на середній терці.
Крок 4. У посуд для замісу тіста розбийте яйця. Вони можуть бути холодними, адже важливий тільки їх вага і повинен бути 200 гр. Додайте щіпку солі.
Крок 5. Міксером яйця збийте в пишну масу.
Крок 6. Насипте до них коричневий цукор і звичайний цукор і продовжите збивання спочатку на невеликій швидкості протягом 2-3 хвилин.
Крок 7. Потім швидкість збільшите до максимальної і збивайте масу не менше 10 хвилин. Правильно збиті з цукром яйця тримаються на віночці міксера 8-10 секунд.
Крок 8. У цю масу порційно і за 2-3 прийому додайте борошняну суміш з розпушувачем, з одночасним замісом тіста лопаткою, щоб повітряність тіста не порушилася.
Крок 9. Потім також за 2-3 прийому в тісто введіть подрібнену моркву і відразу перемішуйте.
Крок 10. Роз’ємну форму для випічки зовні оберніть фольгою, і дно застеліть пергаментним папером. Бортики форми трохи змастіть маслом, присипте борошном і зайву борошно струсіть, що називається « французькою сорочкою ».
Крок 11. Запікайте морквяний бісквіт в духовці протягом 50-60 хвилин і не відкриваючи дверцята перші 20 хвилин, інакше бісквіт може осісти.
Крок 12. Після закінчення цього часу готовність випічки перевірте дерев’яною шпажкою. Дістаньте форму з духовки і дайте бісквіту трохи охолонути в формі.
Крок 13. Потім спечений морквяний бісквіт акуратно витягніть з форми і після повного охолодження можете формувати торт, а крем до такого бісквіту підійде будь-який. Морквяний бісквіт можна заморозити або протягом тижня зберігати в холодильнику. Смачною і вдалою випічки!
Сирний бісквіт в домашніх умовах
Сирний бісквіт в домашніх умовах буде хорошою основою торта або просто смачним десертом, але він має деякі особливості в приготуванні. Сир робить тісто важким і при додаванні до нього масла, вийде кекс, а нам потрібен пишний бісквіт. У цьому рецепті тісто замішуємо на 3 стандартних бісквітних інгредієнтах ( яйце, борошно і цукор ). Додаємо подрібнений сир з молоком і кукурудзяним крохмалем і випікаємо бісквіт на водяній бані, що зробить його текстуру ніжною і пишною, подібної і класичного бісквіту, і сирної запіканці.
Час готування: 1 година 40 хвилин.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 1 торт.
Інгредієнти:
- Яйце – 6 шт.
- Сир – 300 гр.
- Молоко – 150 мл.
- Цукор – 100 гр.
- Борошно – 60 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 30 гр.
- Сік лимона – 1 ст.л.
- Цукор ванільний – 1 ч.л.
- Цедра лимона – ½ шт.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед відміряйте згідно з рецептом всі інгредієнти для сирного бісквіта. Яйця відразу розділіть на білки і жовтки.
Крок 2. У суху і знежирений посуд перелийте білки, і, порційно додаючи цукор, збийте їх протягом 10-15 хвилин до стану стійких піків.
Крок 3. В інший посуд перекладіть яєчні жовтки, додайте до них сир з дрібкою солі і ванільним цукром, налийте молоко і сік лимона.
Крок 4. Ці інгредієнти погружно блендером добре збийте до однорідного стану, так як гладка і без крупинок сиру маса дозволить спекти справжній бісквіт.
Крок 5. До отриманої сирної маси додайте лимонну цедру, через сито насипте суміш борошна з кукурудзяним крохмалем і на невеликій швидкості блендера або за допомогою лопатки замісіть тісто.
Крок 6. Потім в нього по частинах додайте збиті білки, і все відразу перемішуйте рухами знизу-вгору, щоб білки не осіли.
Крок 7. Помішене тісто має у вас вийти повітряним і пишним.
Крок 8. Дно і краю роз’ємної форми для випічки оберніть фольгою. У форму перелийте замішане тісто, і поверхня його ложкою розрівняйте. Духовку розігрійте на 160 ° С. На глибокий деко поставте форму з тістом, помістіть цю конструкцію в розігріту духовку і налийте в деко окріп до краю його бортиків.
Крок 9. Випікайте сирний бісквіт на цій водяній бані протягом 60-70 хвилин.
Крок 10. Спечений бісквіт залиште у вимкненому духовці і з прочиненими дверцятами для охолодження. Потім акуратно його перекладіть з форми на тарілку для складання торта.
Крок 11. Спечений в домашніх умовах сирний бісквіт з ніжною і пористою текстурою можете використовувати для формування торта з будь-яким кремом. Вдалою і смачною випічки!
Пишний медовий бісквіт в духовці
Пишний медовий бісквіт для торта, приготований в духовці буде у вас альтернативою медовику, адже готується простіше і не потрібно розгортати коржі. Бісквіт виходить високим, пористим і в міру сухуватим, що і потрібно для торта. Вибирається для бісквіта натуральний мед, додається сода, а інші інгредієнти залишаються, як для бісквіта класичного. Продукти в рецепті розраховані на 2 бісквіта, що дозволить приготувати високий торт.
Час готування: 1 година.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 2.
Інгредієнти:
- Яйце С1 – 4 шт.
- Цукор – 120 гр.
- Мед – 110 гр.
- Сода – 7 гр.
- Борошно – 160 гр.
Процес приготування:
Крок 1. У сотейник покладіть мед, насипте соду і перемішайте.
Крок 2. Поставте суміш на середній вогонь і при помішуванні протягом 5 хвилин доведіть її до бурштинового кольору. Потім трохи остудити.
Крок 3. У посуд для замісу тіста розбийте курячі яйця, насипте цукор і міксером на максимальній швидкості протягом 5 хвилин збийте в пишну масу.
Крок 4. Не вимикаючи міксер, тонким струменем перелийте до збитих яєць медову суміш.
Крок 5. Збита маса повинна у вас збільшитися в обсязі і колір стане золотистим.
Крок 6. У цю масу порційно додайте просіяне борошно і лопаткою швидко замісіть тісто.
Крок 7. Воно повинно вийти досить густим. Тісто розділіть навпіл.
Крок 8. Дві роз’ємні форми для випічки застеліть кружечками пергаментного паперу. У них перелийте замішане медовий тісто.
Крок 9. Духовку включіть на 160 ° С. Випікайте медові бісквіти протягом 20 хвилин. Потім духовку вимкніть, відкрийте дверцята і залиште бісквіти на 5-7 хвилин.
Крок 10. Форми витягніть з духовки і переверніть дном вгору на решітку.
Крок 11. Після охолодження бісквітів акуратно видаліть форми і папір. Пишні медові бісквіти розріжте на потрібне вам кількість коржів і можете приступати до збірки торта. Смачною і вдалою випічки!
Домашній лимонний бісквіт
Домашній лимонний бісквіт готується просто і може бути у вас як основою торта, так і самостійним десертом. Тісто для нього замішується на яйцях, цукрі і борошні з додаванням крохмалю. Для особливо цитрусового і свіжого смаку в тісто додається цедра і сік лимона. Такий бісквіт завжди виходить м’яким і ніжним.
Час готування: 1 година.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 1 торт.
Інгредієнти:
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 100 гр.
- Лимон – ½ шт.
- Крохмаль – 1 ст.л.
- Кориця – 1 ч.л.
- Борошно – 100 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Яйця акуратно розділіть на білки і жовтки і в різні ємності. Лимон промийте і з половини його акуратно зніміть цедру і відіжміть сік. Жовтки перелийте в посуд для замісу тіста, додайте половину цукру і міксером збийте до однорідної світлої маси.
Крок 2. У сухий і знежиреному посуді збийте білки з іншим цукром і соком половини лимона. Збивайте їх до стійких піків.
Крок 3. До збитим жовтків насипте ложку будь-якого крохмалю, корицю і додайте цедру лимона. Ложкою ці інгредієнти перемішайте.
Крок 4. Потім до цієї маси через сито насипте пшеничне борошно і замісіть тісто, щоб не залишилося грудочок борошна.
Крок 5. У замішане тісто порційно і при одночасному перемішуванні, введіть збиті білки. Перемішуйте тісто швидко і рухами знизу-вгору, щоб білки не осіли.
Крок 6. Замішане тісто перелийте в форму і випікайте бісквіт в духовці, розігрітій до 160 градусів протягом 20 хвилин. Спечений в духовці лимонний бісквіт остудите, витягніть з форми і можете збирати торт або подати десертом до чаю. Вдалою і смачною випічки!