Білий амур в духовці – 5 смачних рецептів приготування з покроковими фото

62e12d5354c212e39ff3a9ce46efbc17

Білий амур у духовці – це апетитна друга страва для вашого сімейного столу. Приготувати смачну та поживну рибу можна різними способами. Найкращі кулінарні ідеї ми зібрали для вас у нашій перевіреній добірці із п’яти рецептів з покроковими фото та докладним описом процесу. Обов’язково беріть на замітку та урізноманітнюйте звичне меню.

Білий амур в духовці цілком

Білий амур в духовці цілком – це дуже смачна кулінарна ідея для вашого апетитного обіду або вечері. Готова риба порадує яскравим смаком, приємним ароматом і поживними властивостями. Для приготування скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої добірки.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Білий амур – 2 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Олія – 50 мл.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.
  • Імбир мелений – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Білий амур очищаємо і добре промиваємо вод водою.

7b44c1b5593bd1bff4054ab52fe96bf7

Крок 2. Очищену цибулю з морквою нарізаємо тонкими кружечками.

54607664619005a4ba31fe9b5a3470e1

Крок 3. Лимон ділимо на дві частини. З однієї віджимаємо сік, іншу ріжемо тонкими скибочками.

b82400e305b859eb76b0660a47cbe41c

Крок 4. Промиваємо і обсушуємо пучок петрушки, після подрібнюємо його.

1ec381958703237cf17684238bb82176

Крок 5. У миску, в якій знаходиться лимонний сік, відправляємо олія, сіль, чорний мелений перець і мелений імбир. Добре все перемішуємо.

9aad3a7e7ebe39a0a8b14df0693f0b93

Крок 6. Підготовлену рибу добре натираємо сіллю і чорним молотим перцем. Робимо це всередині і зовні тушок.

85d176454148788a486dd258c66ca02e

Крок 7. На деко з фольгою кладемо частина цибулі і моркви. На овочеву подушку викладаємо рибу. Начиняємо її овочами, які попередньо перемішуємо з лимонними часточками.

2fb0a7452ee414feb0aa0d259a589e47

Крок 8. Доповнюємо частування зеленню і поливаємо сумішшю з лимонного соку, олії і спецій. Запікаємо страву 50 хвилин при температурі 160 градусів.

5a02ef4cf4ca08f5890602b2c314519f

Крок 9. Білий амур в духовці цілком готовий. Подавайте до столу і швидше угощайтесь!

161b8d5965ab47eccbe63b4eadff97d5

Стейк білого амура в духовці

Стейк білого амура в духовці – цікава кулінарна ідея для вашого домашнього столу. Такий продукт вийде дуже яскравим, смачним і поживним. Подавайте з улюбленими гарнірами до обіду або вечері. Для приготування в духовці використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування – 3 години

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Білий амур – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Майонез – 20 гр.
  • Паприка – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Олія – для змащування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо очищаємо і промиваємо рибу, зрізаємо плавники.

0eb8daf8020227374f1af1f9ae196124

Крок 2. Далі продукт ділимо на красиві і рівні по товщині стейки. Видаляємо залишки вологи за допомогою паперових рушників.

6597fbb2167758c30eca8a956dc6672e

Крок 3. Очищаємо ріпчасту цибулю, обробляємо її на тонкі кільця і півкільцями.

f945d7eb01f98fa9958efcf8e579b8c8

Крок 4. Відправляємо нарізану цибулю до стейкам. Солимо продукти, посипаємо спеціями, поливаємо лимонним соком і заправляємо майонезом. Перемішуємо і маринуємо в холодильнику пару годин. Найкраще залишити на ніч.

ed38cfce6b817c438cd4b39ba9a22ed5

Крок 5. З ароматного маринаду дістаємо ріпчасту цибулю і викладаємо її на деко, змащений олією. Кладемо на цибулю стейки і поливаємо їх залишками маринаду.

f9ab04aad14ef61eb156f7fc75761eec

Крок 6. Запікаємо страву близько 30-40 хвилин при температурі 170 градусів.

c20b35a4b47f6bb67bd3ed300938f00f

Крок 7. Стейк білого амура в духовці готовий. Подавайте до столу з улюбленими гарнірами, свіжими овочами або зеленню. Смачного!

f1a9632c33b2198bc536d89202763829

Білий амур, запечений шматочками

Білий амур, запечений шматочками – це дуже яскраве і смачне друге блюдо для вашого домашнього меню. Приготувати таку рибу нескладно. Для цього використовуйте перевірену кулінарну ідею з фото з нашої добірки. Запеченого амура подавайте до столу зі свіжими овочами і вашими улюбленими гарнірами.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Білий амур – 0,5 кг.
  • Сік лимонний – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець червоний мелений – за смаком.
  • Спеції для риби – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Добре очищаємо і промиваємо рибу. Після обсушуємо за допомогою паперових рушників.

3c67fef595180e534f1a42c255112b68

Крок 2. Розрізаємо підготовлену тушку на порційні шматочки.

4ff7c240641df7786291429b5dedc8df

Крок 3. Кладемо їх в глибоку миску. Посипаємо сіллю, червоним молотим перцем і спеціями для риби. Ретельно перемішуємо.

3fd6aeed2ecdc6b633f3fa304792b49c

Крок 4. Перекладаємо рибні шматочки в форму для запікання.

5708e21bff5497ea142eeaec9675bed3

Крок 5. Поливаємо заготівлю лимонним соком. Можна відразу віджати його зі свіжого лимона.

588a5885255534cfaf3411f4594cb00d

Крок 6. Запікаємо частування протягом 30 хвилин при температурі 180 градусів.

3a23455f36dfea24eaea5dd40330cbb0

Крок 7. Білий амур, запечений шматочками готовий. Подавайте до столу з гарнірами за смаком. Можна доповнити рисом або овочами. Смачного!

59b949320cb5a713cb9891c0287bdc55

Білий амур в духовці з картоплею

Білий амур в духовці з картоплею послужить яскравим самостійним блюдом для вашого домашнього столу. Таке частування не вимагає додаткового гарніру, що помітно прискорить час на підготовку. Обов’язково беріть на замітку простий і смачний рецепт, який точно урізноманітнює ваше меню.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Білий амур – 2 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправа для риби – за смаком.
  • Трави прованські – за смаком.
  • Майонез – 3 ст.л.
  • Олія – для змащування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо і промиваємо рибу, після нарізаємо її на порційними шматочками.

830e008a9d0ce9e70be9c5a44ac6a073

Крок 2. Перекладаємо рибу в глибоку миску, посипаємо сіллю, приправою. Добре все перемішуємо.

57e92b01c205b6cbe3b623cac5746fe0

Крок 3. Очищаємо і некрупно нарізаємо картоплю. Перемішуємо її з подрібненим цибулею, сіллю і прованськими травами. Викладаємо овочі в деко, змащений олією.

648e4c16101d37392ef8188b0742a244

Крок 4. На картопляний шар кладемо шматочки білого амура в спеціях.

a154f85695499c09755b20bbadca5403

Крок 5. Обмазуємо рибу майонезом.

c5d6a9d68616dda782449943d2dbfed9

Крок 6. Прикриваємо частування шматком фольги. Запікаємо 20 хвилин при температурі 250 градусів. Після фольгу прибираємо і готуємо блюдо ще 20 хвилин.

8fa9d5c9b46983d2d43d3cbb418adcf2

Крок 7. Білий амур в духовці з картоплею готовий. Викладайте на тарілку і подавайте до столу. При бажанні, можна доповнити солоними огірочками або іншими домашніми соліннями.

8f81698002faa184c0860843d0e747fa

Білий амур з овочами в духовці

Білий амур з овочами в духовці – відмінна кулінарна ідея для вашого апетитного обіду або вечері. Готова риба з соковитими овочами порадує яскравим смаком, приємним ароматом і поживними властивостями. Для приготування скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої добірки.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Білий амур – 3,8 кг.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Петрушка – 0,5 пучка.
  • Тім’ян свіжий – 5 гілок.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для змащування дека.

Процес приготування:

Крок 1. Вибираємо велику рибу. Очищаємо її і ретельно промиваємо під водою, після обсушуємо за допомогою паперових рушників.

b64ca3806b6d2877641c55f8b9e9f2e8

Крок 2. Апельсин, лимон і морквину нарізаємо тонкими кружечками, часник – пластинками, болгарський перець – соломкою, помідор – половинками або четвертинками. Також підготуємо спеції зі списку.

90e6d8b7511cb96a8a882447e5c046f8

Крок 3. Всі нарізані продукти хаотично викладаємо на деко, попередньо змащений олією. Сюди ж кладемо подрібнену петрушку, лаврове листя і гілочки чебрецю. Кілька шматочків цитрусів, овочів і зелені залишаємо для начинки.

9861a6d721f56e2d0db13ddaf2f873ac

Крок 4. Фаршируємо рибку відкладеними інгредієнтами.

573bc2f26b6018579d9bfce42da4269a

Крок 5. Добре закриваємо черево риби, щоб вміст не випало.

be647573232f1318c0303c7bc783bc75

Крок 6. Перекладаємо рибу на овочеву подушку. Солимо і посипаємо чорним молотим перцем за смаком.

6d34fdf88676fa371a0f53c7f5237f63

Крок 7. Голову риби обмотуємо фольгою, щоб вона не згоріла і залишилася цілою.

3f2537d75af7461844be923cb06d5cd6

Крок 8. Відправляємо страву в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину.

df631f638e3c3a5d140388e59c564063

Крок 9. Білий амур з овочами в духовці готовий. Подавайте яскраве частування до столу. Додатково можна прикрасити свіжою зеленню, овочами або іншими продуктами за смаком.

df00c6b5aa3cf7b7bd0647084a7af71f

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал