Білий амур у духовці – це апетитна друга страва для вашого сімейного столу. Приготувати смачну та поживну рибу можна різними способами. Найкращі кулінарні ідеї ми зібрали для вас у нашій перевіреній добірці із п’яти рецептів з покроковими фото та докладним описом процесу. Обов’язково беріть на замітку та урізноманітнюйте звичне меню.
Білий амур в духовці цілком
Білий амур в духовці цілком – це дуже смачна кулінарна ідея для вашого апетитного обіду або вечері. Готова риба порадує яскравим смаком, приємним ароматом і поживними властивостями. Для приготування скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої добірки.
Час готування – 1 година 20 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Білий амур – 2 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Цибуля – 3 шт.
- Морква – 2 шт.
- Петрушка – 1 пучок.
- Олія – 50 мл.
- Сіль – 1 ст.л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.
- Імбир мелений – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Білий амур очищаємо і добре промиваємо вод водою.
Крок 2. Очищену цибулю з морквою нарізаємо тонкими кружечками.
Крок 3. Лимон ділимо на дві частини. З однієї віджимаємо сік, іншу ріжемо тонкими скибочками.
Крок 4. Промиваємо і обсушуємо пучок петрушки, після подрібнюємо його.
Крок 5. У миску, в якій знаходиться лимонний сік, відправляємо олія, сіль, чорний мелений перець і мелений імбир. Добре все перемішуємо.
Крок 6. Підготовлену рибу добре натираємо сіллю і чорним молотим перцем. Робимо це всередині і зовні тушок.
Крок 7. На деко з фольгою кладемо частина цибулі і моркви. На овочеву подушку викладаємо рибу. Начиняємо її овочами, які попередньо перемішуємо з лимонними часточками.
Крок 8. Доповнюємо частування зеленню і поливаємо сумішшю з лимонного соку, олії і спецій. Запікаємо страву 50 хвилин при температурі 160 градусів.
Крок 9. Білий амур в духовці цілком готовий. Подавайте до столу і швидше угощайтесь!
Стейк білого амура в духовці
Стейк білого амура в духовці – цікава кулінарна ідея для вашого домашнього столу. Такий продукт вийде дуже яскравим, смачним і поживним. Подавайте з улюбленими гарнірами до обіду або вечері. Для приготування в духовці використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.
Час готування – 3 години
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Білий амур – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Майонез – 20 гр.
- Паприка – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Суміш перців – за смаком.
- Олія – для змащування форми.
Процес приготування:
Крок 1. Попередньо очищаємо і промиваємо рибу, зрізаємо плавники.
Крок 2. Далі продукт ділимо на красиві і рівні по товщині стейки. Видаляємо залишки вологи за допомогою паперових рушників.
Крок 3. Очищаємо ріпчасту цибулю, обробляємо її на тонкі кільця і півкільцями.
Крок 4. Відправляємо нарізану цибулю до стейкам. Солимо продукти, посипаємо спеціями, поливаємо лимонним соком і заправляємо майонезом. Перемішуємо і маринуємо в холодильнику пару годин. Найкраще залишити на ніч.
Крок 5. З ароматного маринаду дістаємо ріпчасту цибулю і викладаємо її на деко, змащений олією. Кладемо на цибулю стейки і поливаємо їх залишками маринаду.
Крок 6. Запікаємо страву близько 30-40 хвилин при температурі 170 градусів.
Крок 7. Стейк білого амура в духовці готовий. Подавайте до столу з улюбленими гарнірами, свіжими овочами або зеленню. Смачного!
Білий амур, запечений шматочками
Білий амур, запечений шматочками – це дуже яскраве і смачне друге блюдо для вашого домашнього меню. Приготувати таку рибу нескладно. Для цього використовуйте перевірену кулінарну ідею з фото з нашої добірки. Запеченого амура подавайте до столу зі свіжими овочами і вашими улюбленими гарнірами.
Час готування – 40 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Білий амур – 0,5 кг.
- Сік лимонний – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець червоний мелений – за смаком.
- Спеції для риби – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Добре очищаємо і промиваємо рибу. Після обсушуємо за допомогою паперових рушників.
Крок 2. Розрізаємо підготовлену тушку на порційні шматочки.
Крок 3. Кладемо їх в глибоку миску. Посипаємо сіллю, червоним молотим перцем і спеціями для риби. Ретельно перемішуємо.
Крок 4. Перекладаємо рибні шматочки в форму для запікання.
Крок 5. Поливаємо заготівлю лимонним соком. Можна відразу віджати його зі свіжого лимона.
Крок 6. Запікаємо частування протягом 30 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 7. Білий амур, запечений шматочками готовий. Подавайте до столу з гарнірами за смаком. Можна доповнити рисом або овочами. Смачного!
Білий амур в духовці з картоплею
Білий амур в духовці з картоплею послужить яскравим самостійним блюдом для вашого домашнього столу. Таке частування не вимагає додаткового гарніру, що помітно прискорить час на підготовку. Обов’язково беріть на замітку простий і смачний рецепт, який точно урізноманітнює ваше меню.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Білий амур – 2 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Приправа для риби – за смаком.
- Трави прованські – за смаком.
- Майонез – 3 ст.л.
- Олія – для змащування форми.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо і промиваємо рибу, після нарізаємо її на порційними шматочками.
Крок 2. Перекладаємо рибу в глибоку миску, посипаємо сіллю, приправою. Добре все перемішуємо.
Крок 3. Очищаємо і некрупно нарізаємо картоплю. Перемішуємо її з подрібненим цибулею, сіллю і прованськими травами. Викладаємо овочі в деко, змащений олією.
Крок 4. На картопляний шар кладемо шматочки білого амура в спеціях.
Крок 5. Обмазуємо рибу майонезом.
Крок 6. Прикриваємо частування шматком фольги. Запікаємо 20 хвилин при температурі 250 градусів. Після фольгу прибираємо і готуємо блюдо ще 20 хвилин.
Крок 7. Білий амур в духовці з картоплею готовий. Викладайте на тарілку і подавайте до столу. При бажанні, можна доповнити солоними огірочками або іншими домашніми соліннями.
Білий амур з овочами в духовці
Білий амур з овочами в духовці – відмінна кулінарна ідея для вашого апетитного обіду або вечері. Готова риба з соковитими овочами порадує яскравим смаком, приємним ароматом і поживними властивостями. Для приготування скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої добірки.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Білий амур – 3,8 кг.
- Апельсин – 1 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Часник – 3 зубчика.
- Петрушка – 0,5 пучка.
- Тім’ян свіжий – 5 гілок.
- Лист лавровий – 3 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – для змащування дека.
Процес приготування:
Крок 1. Вибираємо велику рибу. Очищаємо її і ретельно промиваємо під водою, після обсушуємо за допомогою паперових рушників.
Крок 2. Апельсин, лимон і морквину нарізаємо тонкими кружечками, часник – пластинками, болгарський перець – соломкою, помідор – половинками або четвертинками. Також підготуємо спеції зі списку.
Крок 3. Всі нарізані продукти хаотично викладаємо на деко, попередньо змащений олією. Сюди ж кладемо подрібнену петрушку, лаврове листя і гілочки чебрецю. Кілька шматочків цитрусів, овочів і зелені залишаємо для начинки.
Крок 4. Фаршируємо рибку відкладеними інгредієнтами.
Крок 5. Добре закриваємо черево риби, щоб вміст не випало.
Крок 6. Перекладаємо рибу на овочеву подушку. Солимо і посипаємо чорним молотим перцем за смаком.
Крок 7. Голову риби обмотуємо фольгою, щоб вона не згоріла і залишилася цілою.
Крок 8. Відправляємо страву в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину.
Крок 9. Білий амур з овочами в духовці готовий. Подавайте яскраве частування до столу. Додатково можна прикрасити свіжою зеленню, овочами або іншими продуктами за смаком.